Jump to content

Идеи за кратка манга?


Recommended Posts

Здравейте,

 

От известно време насам активизирам хората от форума за идеи за кратка манга. Уловката е, че трябва да съм я нарисувала до 15, което означава, че ако не почна скоро, няма да успея никак (то и иначе може да не успея заради отявления ми мързел, ама нейсе :)).

 

Та, тъй като идеите, които ми идват наум са много епични и няма да се поберат в 15 страници (а толкова се изискват), реших да питам вас за някакви идеи. Дори и брейнстормингът да не ми свърши работа, поне ще се забавляваме.

 

Предупреждавам, че не обичам много страшни истории, така че, моля, да се съобразявате с това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преживелиците на един азиатец в София - много благодатна тема, към която можеш да подходиш и с хумор, и с поука, и с ирония, и дори с тъга, сравнявайки всичко, което си виждала по филмите и животът тук.

Отсега мога да ти дам една идея - японците се радват изключително много на плодовете тук и тяхното разнообразие, а още повече на това колко са евтини. Представи си японка, седнала на маса, отрупана с дини, праскови, череши и ягоди - си прави снимка, която праща на на роднините си, за да видят как всичко това струва не повече от 2-3 хиляди йени :).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

или пък просто - покажи с рисунки нашата луда фенщина - как се радваме на всичко дет, що е на изток ... та дори и това да те ударят по главата с лъжица, която е била изкарана от тенджерата :rolleyes:

и ред други ситуаций :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мога да ти пична някой от сюжетите ми, които съм заделил за проекта, който подготвям (няма общо с манга). Имай предвид, че се фокусирам в сферата на фентъзито и фантастиката.

За какво става въпрос попринцип? Конкурс?... и до колко си "отракана" в правенето на манга? :)

 

п.п. Ако пък търсиш нещо по-елементарно можеш спокойно да направиш следното нещо - питаш баба/дядо или някой по-възрастен познат за интересна история от младите им години (така де по комунистическо време) и си готова. ;) Хем ще е българско, хем няма да изисква сложни детайли за рисуване...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм про. За конкурс е за Анивенчър, който е за лаици като мен :). Нямам нищо против да пуснеш малко инфо, т.к. аз така или иначе харесвам фентъзи (фантастика не толкова, но ако сюжетът е готин и става за 15-ина страници, к'во пък толко).

 

Иначе, мерси останалите за идеите, ако ми дойде вдъхновение по тях, ще споделя :).

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едва ли фенфик ще мине. Щом е за конкурс следва да е авторско.. ;)

Хрумна ми яка, кратка историйка специално за случая. Само да я напиша и ще ти я пратя на ПМ... ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Sierra, извинявам се, но не успях да го довърша в даденият срок. Бях зает и в крайна сметка стигнах до половината. Ако още те интересува кажи дали да го довършвам... ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...