Jump to content

Recommended Posts

Fbh3X6gaMAAyYjO?format=jpg&name=large

 

Off Topic

Fbh3XcBaQAI0YQt?format=jpg&name=large

 

The Queen's Umbrella (슈룹)
Страна: Южна Корея
Също така известен като: Shuroop
Период на излъчване: 15 октомври 2022 – 4 декември 2022 г.
Време на излъчване: Събота - Неделя
Жанр: Исторически, Комедия, Драма, Политически
Канал: Netflix, tvN
Епизоди: 16
Режисьор: Kim Hyeong Sik  (About Time, Second 20's, Secret Door, The Suspicious Housekeeper, Phantom,  I Am Legend, Cain and Abel, Lovers in Prague)
Сценарист: Park Bara
Субтитри: Английски

 

Участват:
Kim Hye Soo като Queen Im Hwa Ryong 
Kim Hae Sook като Queen Hwaryeong's mother-in-law
Choi Won Young като King Lee Ho
Kim Eui Sung като Hwang Won Hyeong
Moon Sang Min като Prince Sungnam
Kang Chan Hee като Prince Uisung
Ok Ja Yeon като Gwiin Hwang
Kim Ga Eun като Tae So Yong
Yoo Seon Ho като Prince Gyesung
Yoon Sang Hyeon като Prince Muan
Kim Min Ki като Prince Bogum

Rain като handsome passerby (епизод 7)

Park Hyo Joo като nursemaid (епизод 14)

 

Резюме: Драма за конфликт в двореца и за принцове размирници, които причиняват само главоболия на кралското семейство, но които искат да станат истински престолонаследници. Им Хуаньонг (Kim Hye Soo) е майка на принцове, чувствителна и сприхава кралица. Въпреки че преди е имала спокоен характер, тя се променя под натиска на хората и може дори да ругае, понякога оставяйки гордостта си настрана. Всеки ден от живота ѝ е пълен с изпитания, но тя издържа всичко в името на децата си…

 

 

Свали с английски субтитри :click: :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click: :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това няма да е за истински исторически личности, значи ще се гледа. Четирима млади, красиви, палави и бунтари принцове са примамка, на която не мога да устоя. :D Дано се хареса и от някой преводач, за да е пълно удоволствието от гледането.:wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първи епизод - да бях кОпала час и петнайсет минути, по-малко щях да се изморя, но няма как- запознанства.

Кралят, пионка на майка си, вдовстващата кралица, бивша обикновена наложница, много способен ;) се оказва. Чудят се  и неговите наложнитците къде да си крият слугините, като знаят как са избрани. Една сюрия, по точно тринайсет успях да преброя принцове и не знам колко наложници (там вече се озорих, докарах до осем, плюс кралицата), такова чудо не бях видяла. И дето уж ги различавам азиатците, с толкова вече почти еднакви  Убавци, дето бълват клиниките- трудна задача. Направо разногледа станах. Но голяма борба се очертава да падне в змиярника, особено под вещата манипулация на вдовстващата кобра. Надявам се,  кралицата да намери сили и начин и да гледаме интересно развитие и развръзка, защото и отрочетата не по-малки змийчета от майките си.

 И поучително беше на всичко  отгоре. Научих, че  "когато една крава пие вода, става мляко, а когато една змия пие вода- отрова", демек-  нищо не е както на пръв поглед изглежда. Половата просвета  от краля, няма да коментирам, ще оставя сами да се просветите при гледането, още повече, че има принцове, дето явно мязат на тати, бързо усвояват и тренират.:D

Редактирано от Lawandula
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@desini, не знам за красивите принцове, но шапка свалям на Kim Hye-soo. По спомен съм я гледал само в "Сигнал" и не съм очаквал, че е способна на подобно представяне. За два епизода обра точките откъм игра. Работата й с лицивите мимики е за учебник.  Различна от всички останали женски образи в този сюжет, които бяха вкарани в историческите клишета (съвсем целенасочено). Безцеремонна дори с кралицата-майка, която Lawandula добре я е описала. Изобщо струи енергия и цвят от нея. Напомня ми за представянето на Shin Hye-sun в Mr. Queen.

 

@Lawandula, то някои от принцовете можеха да просвещават дори учителя си в дебрите на половата просвета. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@42°10'24°30',  Kim Hye Soo  си  е абсолютна класа. И много ми хареса описанието  "струи енергия и цвят от нея". Ще добавя само, че за майчиното сърце невъзможни неща няма и очаквам да заструи още повече  и да помете  всичко гнило и долно наред. Kim Hae Sook , също е  доказала, че може да изиграе всичко и за нея няма невъзможна роля. Направо си е кралица-майка и в гилдията.Въобще, женският каст е супер.

Втори епизод, вече много по-приятен за гледане без напрежение за запомняне, а само с преговор.:D

Макар да сме гледали много интриги от сорта, тук фокусът ще е друг и е само плюс, че няма  претенции за историческа достоверност и личности. 

Стискам палци.

 

Редактирано от Lawandula
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В трета серия на такава толератност го удариха, че очаквам в следващите серии да се появи чернокожа лезбийка-инвалид.:mad2:

Редактирано от dido100
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами в такъв свят живеем, @dido100.

Филмът е за майчината любов. Друга по-висша степен на любов не съществува,  та нямаше как да мине без това, като го има открай време. Не е, каквото да се е появило с ковида, или като следствие от него. 

Аз си ги изгледах сериите с голямо удоволствие и без грам превъртане.

Я кажете гледащите, дали

Off Topic

вдовстващата кобра  е спретнала номера с мистериозния доктор с билките? От нея скрито-покрито няма, та като едното нищо да си го  е планирала и отровила както тя си знае. Пък и захвърлената наложница със злобното отроче, нали каза, че за нея невъзможно не съществува не е за подценяване, под вещото ръководство на "мама" да е действала.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1 hour ago, dido100 said:

В трета серия на такава толератност го удариха, че очаквам в следващите серии да се появи чернокожа лезбийка-инвалид.:mad2:

Моля незабавно да ме уведомите, ако това се случи. Ще бъде голям празник на моята улица.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, dido100 написа:

че очаквам в следващите серии да се появи чернокожа лезбийка-инвалид.:mad2:

Щипка от духа на нашето съвремие.:D Засега спряха да дълбаят в тази посока. 

 

Изглежда

Off Topic

на престолонаследника дните са преброени. Не че е нещо, което не се очакваше. Добре е, че ще замесят в бурята колкото се може повече заинтересовани страни, тъй че борбата ще е всеки срещу всеки. Бабата е голяма въжеиграчка и май се опитва да си осигури повече от една възможност. Кралицата съвсем не е безпомощна и ще даде здрава битка. Още повече, че ще има подкрепата на предшевственичката си и на единия принц, който дава вид на способен младеж. А май се пече и трети източник на помощ - военният министър. Да видим как ще се развият събитията.

 

@Lawandula, гледал съм Kim Hae Sook в Room 9. И дори да не беше в историческо амплоа, то и там изигра добре ролята си. Изобщо в каста има доста познати муцуни. Кралят в Alice, две от наложниците в Queen: Love and War, Jang Hyun-Sung в Alice, Signal и други, Seo Yi-Sook, лекарят в селото с чумата и т.н. И аз стискам палци всичко да сработи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Off Topic

А може би, завръщането на баш-докторът (в комбина естествено с някоя или с двете от злобния дует), е причина за влошаването на наследника? Или директна намеса в кухнята на заинтересованата наложница?.

От друга страна, странна е историята на принца, отгледан на село. Че е видял бабата в действие в някакво убийство е предполагаемо. Но причината да  го отнемат от майката и да иде на село- не е ясна. И кралят и клалицата да са се съгласили- още по-странно.Всички други са отглеждани в двореца.

Факт е, че ми държи интереса.

 

Редактирано от Lawandula
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо ми се чини, че:

Off Topic

Теби не е в дъното на този комплот, ако изобщо има такъв и ако нещата не са провокирани от закъснелите мерки. Теби не беше готова да атакува все още. Първите й стъпки бяха да извади децата на кралицата от надпреварата,  но не успя. Даде надежди на дъщерята на министъра, за да ги върти на пръста си и да се възползва отхуслугите им. Още повече веднъж го е играла този филм, но пък не си е изпълнила обещанието да направи мацката кралица. После вербува онази малка наложница, защото тя би й се подчинявала като кралица, а и няма гръб. По-голям шанс има министъра да е направил нещо, защото каза на Теби, че вместо да чака шанса, може просто да го създаде. От друга страна си мисля, че чумавия лекар (струва ми се, че човекът е свестен) по-скоро ще заеме страната на кралицата, защото като нищо ще излезе наяве, че принца има пръст с билките и ще е повод да бъде елиминиран. 

 

Що се отнася до принца живял извън двореца, то кралицата си каза, че е била млада и неопитна, и затова е допуснала да й го отнемат. Кралят като гледам как гледа в очите Теби, е бил омаян от нея с някаква благовидна причина и не се е съпротивлявал. Неговият образ е интересен - той е интелигентен човек и не вярвам да не разбира какво става около него. Чудно ми е дали си трае целенасочено, за да изчака правилния момент да реагира или просто е наивен? Във всеки случай, за да продължи сюжета, Седжа Чо Ха се налага да гушне букета.  

 

Редактирано от 42°10'24°30'
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

8 minutes ago, Lawandula said:

Това си върви много добре. Никой ли не гледа?

Хвърлила съм му око, но чакам да излезе целия. Преполагам и доста други, които също нямат търпението да чакат по две серии на седмица.

Редактирано от Baioretto
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

8 minutes ago, Lawandula said:

Това си върви много добре. Никой ли не гледа?

Преситен съм от дворцови интриги. Ще изчакам да стигнете до края и тогава ще реша.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много приятен сериал, с герои извън шаблона. Кралицата е прекрасен образ! А бабиера предизвиква такава ненавист и е толкова истинска. Гледам с удоволствие.

Редактирано от Matrim
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах шест епизода и... о, майко! Държи в напрежение през цялото време! За пръв път гледам сериал, в който фокусът е майчината любов в такава обстановка. В центъра на властта, където всички очи те следят и едно подхлъзване може да ти коства всичко, където винаги кипят подмолни течения и опитвайки се да опазиш всяко едно от децата си. И всичко това поднесено с невероятната игра на Ким Хье Су и Ким Хе Сук! Напълно достойни съпернички са и като персонажи във филма и като актриси!
 

Много ме впечатли момента, когато всяка една от тях отиде да разгледа тайното място на принц Кье Сонг. И двете актриси имаха толкова прецизна мимика и жестове, че и без да кажат дума можеш да прочетеш мислите и емоциите им.

Spoiler

Вдовстващата кралица просто търсеше потвърждение на предубеждението си към синовете на кралицата. И там намери материалното извинение отношението ѝ към принца да прерасне в отвращение.

Докато майката, въпреки първоначалния шок, се опитваше да разбере и да види детето си в истинската му светлина. Изглеждаше сякаш пред очите ѝ преминава всяка негова постъпка от миналото, но сега я тълкува по съвсем различен начин.

Много силна сцена и много добра игра!

 

Продължавам маратона - надявам  се сериала да поддържа все така високо ниво.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

On 12/27/2022 at 10:18 PM, Lawandula said:

Сералът е супер. Удоволствие беше гледането от първата до последната минута.

 

Да, сериалът задържа високото ниво до край. Много ми хареса рамката, която бяха поставили в началото и в самия край: майката, тичайки в опит да оправи поредната каша на някой от принцовете - бясна, решителна и закриляща.

 

Препоръчвам сериала на всички! Искрено се надявам някой да го преведе за тези, които не могат да го гледат с чужди субтитри.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дали има български превод може да се ориентирате така ако пред темата има зелено bg или bg_easternspirit тогава дадения сериал или филм има български субтитри ако няма такъв таг няма нужда да питате нама субтитри...:D за съжаление... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...