Jump to content

Recommended Posts

Точка 2 е ясна.  Че иначе сериала щеше да свърши. Но все пак 7,5 милиона $ са доста пари.

Off Topic

А тя Мадам Ю всъщност тия пари не ги беше взела , ами само я набедиха, те и платиха , ама комисионната и беше доста по малка.  Аз доколко разбрах , главната  ги даде тия пари за да я изкара от затвора  и да свали обвиненията срещу нея.  Ама не беше ли по разумно, да видят кой стои зад това и да го докажат?  Тъй да ръсиш милиони за оня дето духа е контра продуктивно.  И освен това тя май обедня.    Но с нейното обедняване, тя няма да има друг избор освен да се ожени за актьора.  Не съм виждал някой в корейски сериал да плати толкова пари дори за родната си майка, така че е доста пресилено. Получи се контраст с нейният приятел, който пък много лесно скъса връзките със своето семейство.  Това повече прилича на корейците които знаем от екрана. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А на някой стана ли му ясно как така главната е единствената

Spoiler

дъщеря в семейството? Нали мадамата я избра от приют?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 30 минути, 42°10'24°30' написа:

 

  Скрий съдържанието

 Ако се върнем към сериала, който обсъждаме, то опциите за антагонист са три според мен - майка й ( въпреки, че в момента й помага ), някой от семейството на актьорчето или някакъв трети вариант, който още не се вижда ясно на хоризонта. Който има желание може да поразсъждава и да избере вариант за себе си. 

 

 

Изгледах 3-та и 4-та серии. Разбра се, че икономката не й е истинска майка, но тя наистина я е чувствала и обичала като такава. Таи огромна обида към нея, защото не е отвърнала на синовните й чувства, а се е отнасяла към нея винаги само като към бизнес сделка. Няма начин въпросната г-жа Ю да е антагониста. Вижда се, че въпреки ледената външност, вътре в себе си също обича главната като дъщеря, а парите изобщо не я интересуват. Всички суми, получени от Минка си седят непокътнати в спестовна книжка, вероятно на името на Минка. 

Странен ми е статута на главната. Мислех, че е истинска дъщеря на председателя, дори и незаконна. А излиза, че е осиновена. Пък и избрана от мадам Ю... Странна работа... Да видим още какво ще разкрият за семейството й. Антагониста или ще е там или в семейството на актьора. Брат му директора, засега е добър кандидат за ролята. :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Джейми единственото дете на Ина груп. 

Off Topic

Така я нарекоха,  но дали не е била подставено лице? Дали просто не са я взели от приюта, обучили за да я използват като обменна монета(чрез брак) при бизнес сливане.  Да вземат момиче защото другата група са имали синове.  Тази Ина груп съществува ли още?  Мисля че не. А след като сливането не се е случило, Джейми е била изхвърлена?  

 

Редактирано от gig911
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Чингулинка, ако съм разбрал правилно въпроса ви, то:

Off Topic

поначало осиновяването е извършено тайно и героинята на Мин Йонг е представена пред света като биологично дете на Ина Груп.

 

@desini, възможно е да е така, но:
 

Off Topic

на нас ни липсва все още съществена информация от пъзела, а отношенията между Мадам Ю и "Минка" имат към момента най-голям заряд и потенциал за подобно противоборство. Не че изключвам желанието на семейството на актьорчето да търси отмъщение, но при това положение изникват два важни въпроса:

  1.  Защо са чакали толкова време да си отмъстят за унижението от страна на "Минка"?
  2.  Същественото отсъствие от "екшъна" на Ина Груп буди доста въпросителни. Дали са твърде голяма хапка за "унижените" ( колкото и последните да са голяма работа в Корея ) или те вече са се "разправили" с тях подобаващо? Ако е второто, защо на "Минка" й се е разминало досега? Щото по стереотипите в корейските филми отмъщението е до "девето коляно".

Засега е излишно да спекулираме повече по въпроса, защото има прекалено много неизвестни. 

 

@gig911,
 

Off Topic

както вече каазах в отговора си до desini, отсъствието на Ина Груп от пейзажа без никакво обяснение е доста подозрително. Според мен обаче те си съществуват. Ако не бъркам, Мадам Ю си говореше с някакви техни представители в едно кафе ( мъж и жена ), преди да влезе в схемата на другите чеболи. А липсата на отмъщение спрямо тях от семейството на актьорчето може и да подсказва тежеста им в корейското общество. И ако разсъждавам правилно, тогава теорията за разменна монета е малко вероятна, защото те са или равни на другите, или по-силни от тях.  

 

Ръсенето на милиони не е контрапродуктивно в светлината на моята теория за емпатията между майка и дъщеря. Какво значение има, че губиш всичките си пари, когато по този начин помагаш на важен за теб човек в тежка ситуация? Същественото е, че ги имаш и можеш да ги загубиш, когато се налага да помогнеш. Доказването на правотата към момента е борба с вятърни мелници, защото Мадам Ю се нуждаеше от помощ бързо. Иначе щяха да я осъдят и тогава никакви милиони нямаше да й помогнат. При сегашния вариант мисля, че говорим за някакъв вид извънсъдебно споразумение и Мадам Ю няма да влезе в съдебна зала. А и не съм сигурен, че на главната й се водеха подобни войни. 

 

Що се отнася до това кое е по корейски в корейските филми, то тогава получаваме малко разнообразие. И без това често по темите се пише за използването на клишета по филмите им в негативен аспект. Вижте, говорим за налагани стерреотипи на зрителите. Не бива да забравяме, че почти всеки филм се явава малко или много пропаганда. Дали за културата на дадена нация, дали за отношенията в обществото или за нещо друго, клишетата са начина за пропагандиране на определени представи в чуждестранните зрители за цялостния образ на дадена държава. Най-много пропаганда се лее в историческите филми. Например в корейските краля основно се представя като морален и справедлив, но когато му се налага да си затвори очите пред неправдата или да постъпи несправедливо спрямо някой, то винаги виновни са обстоятелствата и външните фактори. Не че в някаква степен последните не способстват за това, но във всеки случай човек трябва да може да поеме отговорност за постъпките и решенията си, независимо от обстоятелствата. Друг пример е употребата от жените в Корея на "оппа" съчетано с онези захаросани погледи, усмивки и мимики, които за нашия вкус са по-скоро инфантилни. Има един канал в Ютюб, който се казва "Asian Boss". Постоянно правят анкети на живо из държавите от региона. Точно по този повод питаха доста млади хора по улицате на Сеул, случайни минувачи, и всички те казаха, че този аспект от корейските драми във вида, в който се представя на зрителите, не съществува в реалния живот. Та бягството от едно клише, което коментирате, може да е знак, че искат да подчертаят важността на "саможертвата" на главната в контекста на сюжета.

 

Редактирано от 42°10'24°30'
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@42°10'24°30'  aз не мисля, че някой иска да отмъщава на Минка. Просто може отново да се окаже пешка в борбите на конгломератите за пари и влияние. И да се забърка някаква каша там с членовете на семействата. Но сериала е преди всичко романтична комедия. Очаквам да се наблегне на отношенията на главната тройка от една страна и от друга на отношенията между Минка и мадам Ю, до момента в който двете се сдобрят и признаят истинските си чувства. ( тук повече парчета от пъзела на мен не са ми нужни).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е,  ако имаше пари главната, щеше да изчезне в Канада. И ко прайм със сериала тогава? 

Сега занулена, бач при двамата през ден, да може геометрията да върви и така още 12 епизода . Всичко друго и други, ала-бала за фон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък предпочитам да си живее с гейчето. Може и в Канада. Ще продадат червената си лада за билет до Монреал. С него май бяха официално женени, ако изобщо можем да се оправим с кой какво е било.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1 hour ago, bond said:

Аз пък предпочитам да си живее с гейчето. Може и в Канада. Ще продадат червената си лада за билет до Монреал. С него май бяха официално женени, ако изобщо можем да се оправим с кой какво е било.

официално женени са и официално разведени.

20 hours ago, 42°10'24°30' said:

@Чингулинка, ако съм разбрал правилно въпроса ви, то:

  Hide contents

поначало осиновяването е извършено тайно и героинята на Мин Йонг е представена пред света като биологично дете на Ина Груп.

Добре де, ама защо???

@seal_reinforce Къде си? Тука има един борсук безподобен, като го видях и веднага се сетих за тебе :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Чингулинка, аз обичам загадките. Обаче от една страна съм ощетен от този вид логика, с която след 50 прочетени страници от дадена книга да ми стане ясно как ще завърши цялата история. От друга страна това е и благословия за мен. Защото така чета или гледам с интерес до самия край. Трябва да е нещо елементарно, за да се досетя бързо какво ще стане. Което не ми пречи да пробвам от време на време. :D

 

Off Topic

Ето някои наблюдения след 4 серии:

  1. В доста корейски филми заглавната тема е подвеждаща. Не всички сайтове, които правят резюмета на филма са определили някакъв конкретен жанр за този. Така че моето виждане е, че няма да наблюдаваме точно романтична комедия и не това ще е главното във филма.
  2. Наистина защо Ина Груп са осиновили дете и то конкретно момиче? Не са могли да имат собствено или не са искали самите те да си родят? А дали председателя на Ина Груп има съпруга?
  3. Мадам Ю е твъдре способна жена. Тя обучава детето на английски, на висш етикет и на много подобни умения. Това има своята цел, освен да отговоря на имиджа на Ина Груп. Смущаващо е, че засега няма данни въобще главната да се е срещала с баща си и майка си. Защо? 
  4. Вече споменах, че Мадам Ю е способна жена. Някак няма логика толкова лесно да попадне в онзи капан, който я доведе до кауша. Още повече, че едва ли не беше наясно с кого се захваща. Твърде лесно стана. А и не изглеждаше притеснена, когато говореше с главната в затвора.
  5. Тя пази парите, които главната й е превеждала по сметка, но пък си позволява всякакви маркови вещи, които подарява на хазяйката си, когато може да си плати наема с пари. Че и по-евтино щеше да й излезе. Пари не са й нужни, за да живее както иска. Наистина ли е изгонена от Ина Груп или все още работи инкогнито за тях с някаква цел? 
  6. Главната работи работа, която я излага на показ и то сред заможни клиенти, които едва ли не са чували за Ина Груп. Отделно и нито един журналист не се интересува от наследницата на групата. Само си представете какъв скандал би предизвикал разкриването на заниманието, с което си вади хляба. Аз лично смятам, че е възможно физически никога да не е представяна пред обществото, освен в онази сцена с несъстоялата й се женитба. Дори "сянката" на актьорчето не беше успял нищо да разбере за нея. 
  7. Въз основа на т.6 си мисля, че нападателя се е целял точно в нея, а не в актьорчето, както ни го представиха.
  8. Това, че единия "ъгъл в триъгълтика" е съдия, съвсем не е случайно. И то с интерес към криминални дела, с които изобщо не се занимава в съда. При това, чете литература в тази насока и реконструира криминални случаи. Смущаващ е й факта, че може да си позволи подобен начин на живот разчитайки само на магистратската си заплата. Наистина ли съдиите в Корея са чак толкова добре заплатени? Или по-точно бракоразводните съдии? В сщото време в неговото минало също има нещо важно, базирайки се на срещата му с неговия братовчед.

 

Забелязвате ли, че твърде малко знаем за бакграунда на основните действащи лица. Та ние, едва ли не, сме по-наясно с живота на клиентите на главната. На всичкото отгоре информация за основните герои ни се дава на час по лъжичка и твърде оскъдна при това. Според мен и до края на сериала ще е така. Ще спускат информация, колкото сметнат, че е необходимо към момента на развитие на сюжета. Замислям се дали пък хипотезата на gig911 не е вярна, но с една корекция. Вместо като разменна монета, главната по някаква причина да е трябвало да унищожи семейството на актьорчето отвътре. Да се превърне в оръжие на Ина Груп, но без самата тя да е наясно с това.

 

И сега си представете след толкова обстойни размисли от моя страна всичко да се окаже съвсем различно. :D 

 

Редактирано от 42°10'24°30'
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ние не знаем кои са Ина груп , председател и неговото семейство. Доколкото разбрахме те още съществуват. Главната беше обучавана да бъде перфектната съпруга от висшето общество.

Off Topic

Дали изобщо Джейми е била вкарана в семейството на Ина груп не е ясно. Може да са я държали отделно. Предполагам другата Група са разбрали, че Джейми не е истинска дъщеря и тогава тя опозорена е била изгонена. Че този брак не се е осъществил ,  е може би тази голяма грешка за която Джейми се самообвинява. Все пак бизнес брак не е като кралски брак. Полза за страната на жената е по малка. Тоест от брака, си мисля че само Гангжин груп е щяла да спечели.  Разбра се, че Ина груп не са имали други деца.  На срещата с Гангжин груп има поне 5 мъже на възраст за женене, дали те всичките са техни синове?  Дали тия синове не са се сбили заради Джейми. Но заради проваленият брак Мадам Ю  е била също изритана от фирмата.  Какъв е интереса на Ина груп в този брак? Акции? За мадам Ю , ами всеки може да попадне в капан, там света е ако ти не ме излъжеш, аз ще те излъжа.  И най добрите грешат.  Джейми едва ли е била афиширана като единственото дете на Ина груп.  За да я познава обществеността.  Аз си мисля, че нападателя я нападна само защото мислеше, че тя има връзка с актьора.  Там има луди фенове. 

Съдията явно не е от богато семейство и е прекъснал връзката си с него.  Дали така добре са заплатени??  Според сериала да. Кара Ауди и апартамента му е скъп. Но той може и да го изплаща или да живее под наем.  И също така да си позволява скъпа жена като Джейми??  Това са доста разходи. Със сигурност адвокатите в реномирани кантори вземат много повече.  Един начинаещ адвокат в  топ кантора взема около 11-15 хиляди долара на месец. 

Както казвам че Джейми е разменна монета, имам предвид че тя е необходимата личност за осъществяването на брака между фирмите, ако сме разбрали правилно. Просто без личност от женски пол от страна на Ина груп, няма как да им брак.  Тя да е инструмент за унищожаването на Гангжин груп?  Ами не знам как може да стане това. Освен с разпределение на акции и тя да работи в новосъздадената група след обединението? Но ако целта беше тя да започне работа , нейното обучение щеше да бъде съвсем различно от това на перфектната съпруга. 

Шанса да объркаме в нашите размисли е някъде около 78,45%. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък не разбирам, каква логика търсите в корейски сериал, като в половината сериали забравят даже какво са давали в началните епизоди и го завъртат накрая според зависи. :P

Факт е, че е осиновена и готвена за продажна монета. Факт е, че не се е съгласила и е свободен електрон.

Редактирано от Lawandula
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 22 минути, Lawandula написа:

Факт е, че е осиновена и готвена за продажна монета. Факт е, че не се е съгласила и е свободен електрон.

 

Така е. На мен обаче ми е интересно, дали все пак главната не е истинска дъщеря на председателя на Ина груп, родена от негова любовница и оставена в сиропиталище, примерно след смъртта на майка си или просто обикновено сираче, избрано от мадам Ю.

Колкото до мадам, някъде споменаха, че освен на мениджърска позиция е била и любовница на председателя, явно си е заработила достатъчно пари. Тя го каза "като ти свършат парите, продаваш къщата и купуваш по-малка и т.н. След бягството на Джейми тя напуска или я уволняват и дълги години не работи и не харчи парите на главната, а само собствените си средства. Всичко й е безразлично и парите и живота, даже опитва да се самоубие. Защо? Защото губи Джейми, защото разбира, че се е провалила в работата си, допускайки лични чувства, майчински, дори да не ги показва или защото е загубила позициите си и уважението в компанията и бизнеса, с който се е занимавала и това е непростим провал за нея... това ми е интересно да разбера. И дали няма тя някакви намерения за отмъщение към Ина груп.

gig911 определено от това, което видяхме до момента Джейми си тръгна, не са я гонили, нито братят са се били за нея :28558:. Тя беше тази, с желанието да ги подпука наред, но се задоволи да размаже чиния със спагети по физиономията на единия от тях :282:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако му е незаконна дъщеря, тогава тоя кастинг на всички тези момиченца от какъв зор се разигра? Освен това разменна монета срещу какво трябва да е била главната? Като вземете предвид, че двете фамилии са заклети врагове по думите на супер-дупер архитекта. 

 

@gig911, 

Off Topic

моето виждане за Ю Мадам е по-различно. Дори и да не съм прав в предположението си, че действа от името на Ина Груп, то пак има неща, които според мен не се връзват. Тя цял живот е плувала в тези води сред акулите, че да не знае как могат да я хлъзнат. Когато гледаше парите в колата си, които получи от Канджин, го каза. Както каза и на главната, и на представителя на Канджин, архитекта не е читав човек. Когато си говореха с архитекта, той я попита не работи ли вече за Ина Груп и как така се е хванала с кръвния им враг. Тя само се усмихна и промени темата на разговор. Когато си бил на едната страна в подобно противоборство, не можеш да очакваш, че като го напуснеш и другата страна ще го забрави. Да не говорим, че по време на ареста, а и когато се срещна с главната в зандана си беше супер спокойна и винаги с усмивка. Даже ехидна усмивка. Човек е способен само в два случая на подобно поведение. Или си тръгнал на саморазрушителна мисия и не ти пука за последствията, или знаеш нещо, което противниците ти не виждат и всъщност си в силна позиция.

 

Редактирано от 42°10'24°30'
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, 42°10'24°30' написа:

Ако му е незаконна дъщеря, тогава тоя кастинг на всички тези момиченца от какъв зор се разигра? Освен това разменна монета срещу какво трябва да е била главната? Като вземете предвид, че двете фамилии са заклети врагове по думите на супер-дупер архитекта. 

 

@gig911, 

  Скрий съдържанието

моето виждане за Ю Мадам е по-различно. Дори и да не съм прав в предположението си, че действа от името на Ина Груп, то пак има неща, които според мен не се връзват. Тя цял живот е плувала в тези води сред акулите, че да не знае как могат да я хлъзнат. Когато гледаше парите в колата си, които получи от Канджин, го каза. Както каза и на главната, и на представителя на Канджин, архитекта не е читав човек. Когато си говореха с архитекта, той я попита не работи ли вече за Ина Груп и как така се е хванала с кръвния им враг. Тя само се усмихна и промени темата на разговор. Когато си бил на едната страна в подобно противоборство, не можеш да очакваш, че като го напуснеш и другата страна ще го забрави. Да не говорим, че по време на ареста, а и когато се срещна с главната в зандана си беше супер спокойна и винаги с усмивка. Даже ехидна усмивка. Човек е способен само в два случая на подобно поведение. Или си тръгнал на саморазрушителна мисия, или знаеш нещо, което другите не виждат и всъщност си в силна позиция.

 

Явно целта е била "династичен" брак. Сливане на двете компании или обединение в името на общи интереси. Другата фамилия има само синове, затова е трябвало да осиновят момиче. Заради кастинга и аз смятам, че няма роднинска връзка главната с Ина груп, но в корейските сериали, човек никога не знае. :D

Мадам Ю знаеше, че й готвят клопка, но смятам, че го направи заради Джейми. Да види тя какво ще направи и как ще постъпи в крайна сметка спрямо нея. Двете са в противоборство да се преструват и надхитрят и да подхранват егото си, само и само да предизвикат другата първа да развее бялото знаме и да разкрие истинските си чувства. Това е моето мнение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@desini, може ли уточнение? Смяташ, че са станали заклети врагове поради проваления брак или са се съгласили на него поради някаква изгода, въпреки че не могат да се гледат в очите?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, 42°10'24°30' написа:

@desini, може ли уточнение? Смяташ, че са станали заклети врагове поради проваления брак или са се съгласили на него поради някаква изгода, въпреки че не могат да се гледат в очите?

Както казах и по-горе смятам, че е въпрос на чувства и отношения тип майка и дъщеря. Джейми е била спасена от сиропиталището от мадам Ю, отгледана, възпитана, чела й е приказки преди сън, научила я е на всичко. И тя я е обичала като майка. Но тази любов е била пренебрегната и отблъсната от мадам, която е представила всичко като работа, обикновен бизнес. Затова Джейми се е разбунтувала и направи шоуто на сгледата - един вид непокорната дъщеря - "ти не ме обичаш, приемаш ме за бизнес сделка, значи ще си го получиш. Ще ти отмъстя с твойте камъни по твойта глава, ще използвам всичко на което си ме научила, ще бъда перфектната съпруга, но не за този, който ти си избрала. Щом трябва да печеля по този начин, ще го правя, но аз ще избирам с кой и ще ти плащам от заработеното, като отмъщение, защото нали това искаше, да печелиш чрез мен." Но всъщност Джейми продължава да обича мадам Ю като майка, затова се разстрои от ареста й и я изкара от затвора, а заедно със съдията ще доказват и невинността й. Мадам Ю пък обича Джейми като дъщеря, но още не може да се пречупи и да го признае.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моите извинения за неправилно зададения въпрос. Имах предивд отношенията Ина Груп и Канджин в светлината на "династичния брак", а не между Ю Мадам и главната.

Редактирано от 42°10'24°30'
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 37 минути, 42°10'24°30' написа:

@desini, може ли уточнение? Смяташ, че са станали заклети врагове поради проваления брак или са се съгласили на него поради някаква изгода, въпреки че не могат да се гледат в очите?

 

преди 4 минути, 42°10'24°30' написа:

Моите извинения за неправилно зададения въпрос. Имах предивд отношенията Ина Груп И Канджин, а не Ю Мадам и главната.

 

Мисля, че и двете твърдения са вярни. :rolleyes: Съгласили са се на брака, заради изгода, но са конкуренти, а оттам и в някаква степен врагове, а проваления брак е увеличил неприязънта между тях. Това си е било голямо унижение, не просто, че не се е състоял, а и начина по който Джейми развали годежа. 

Редактирано от desini
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...