Jump to content

Taiyo no Uta / Song of the Sun (2006)


Recommended Posts

Taiyo no Uta / Song of the Sun

 

4PORUkBptEA26aIIgCzPE8iUzP9.jpg

Страна: Япония
Година на излъчване: 2006-Jul-14 to 2006-Sep-15
Жанр: романтика, драма
Епизоди: 10
Субтитри: English

Участват:
Yamada Takayuki as Fujishiro Koji
Sawajiri Erika as Amane Kaoru
Matsushita Nao as Tachibana Asami
Tanaka Kei as Onishi Yuta
Sato Megumi as Matsumae Misaki
Hamada Gaku as Kato Haruo
Kawamura Yosuke as Tatsunami Ryusuke
Hara Fumina as Reisa
Kobayashi Mao as Miura Yuko
Becky as Emily
Kaname Jun as Kudo Yohei
Kuroda Chieko a Amane Yuki
Yamamoto Kei as Enokido Shinichi
Katsumura Masanobu as Amane Ken
Takenaka Naoto as Miura Osamu
Sato Jiro as the security guard
Sakai Toshiya as Koji's former employer (ep1)
Nakamura Tsuyoshi as Asami's assistant (ep1)
Megumi Toshiaki as the hosts on CDTV SP 2006 (ep1)
Kaiho Chisato as the hosts on CDTV SP 2006 (ep1)
Miyata Daizo (ep6)
Hankai Kazuaki as paparazzi (ep7-9)
Fuse Eri
Yamamoto Mirai

Sawajiri Erika

Резюме:
Историята е за едно около 16-годишно момиче Амане Каору, което страда от рядко генетично заболяване (Xeroderma Pigmentosum -XP),
Това го лишава от възможността да излиза през дена навън,заради ултравиолетовата светлина.Тя не може да ходи на училище като връстниците си,
затова излиза вечер със своята китара и пее песни за слънцето на кварталния площад.Това за нея е единственият начин да контактува с хората навън...
Но един ден нещата се променят.Гледайки през защитения прозорец на дома си ,тя вижда момчето-Фуджиширо Коджи...

Английски субтитри: Оттук

Български субтитри - :essubs:

Свали с български субтитри: :subs: ТУК и ТУК

 

Онлайн с български субтитри: :subs: ТУК

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много красива и затрогваща драма караща човек да се замисли върху стойноста на живота и най-вече за това, че дори при най-лошите обстоятелства можем да постигнем мечтите си стига да имаме желание, талант и хора, които ни подкрепят. А обстоятелствата около това момиче Каору наистина бяха тежки с това заболяване. Не знам дали наистина съществува такава болест XP, но ако се поставя на нейно място едва ли бих се държал толкова достойно и храбро по скоро щях да се затворя в себе си и да проклинам окаяният си живот, макар че в този случай кой може да обвини човек...слънцето, съдбата, господ? А героинята просто искаше да следва мечтите си каквото и да й струва това и както сама каза - "въпреки всичко аз просто искам да пея!” . Песните дето ги изпълняваше ми харесаха най-вече, че имаха хубав текст и звучене да не говорим за посланието излизащо от тях, а името Moonchild дето го избраха за групата беше повече от подходящо. Изобщо останах доволен от двете главни роли + поддържащите и сюжета като цяло. Дълго се чудих дали да почна да гледам тази драма точно заради това с болеста понеже принципно избягвам такива сюжети, но накрая се реших да я гледам най-вече, че отдавна си бях харесал как звучи заглавието - "Песен за слънцето" и сега след като я изгледах определено не съжалявам за отделеното време!

 

ПП понеже линка дето е дал автора тука не става или поне на мен не ми се получаваше dl-то слагам мястото откъдето аз го теглих

dlink

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой знае ли откъде мога да си изтегля OST-то към драмата? Прекрасна е, гледа се на един дъх :D Жалко, че все някога трябва да спрем и да кажем утре ще продължим. Невероятно затрогваща история, която не те оставя да бъдеш безразличен :D Ме поне много ме впечатли - всичко е до толкова реалистично и емоционално, че имаш чувството че го съпреживяваш заедно с актьорите. Дори, когато го гледам, забравя, че играят акьори, дотолкова обсебващ е сценария. Първоначално това със слънцето го свързах с вампири и много се зарадвах, че нямаше такива. Уникално просто, не може да се опише с думи всички чувства, които буди в зрителя тази история. Трябва да се гледа и оцени подобранащо :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами то ОСТ-то аз го търсих, но така и без успех още когато го изгледах..не че не го няма има го, но нямаше сийд. : / Ще се поровя пак да видя ама сигурно пак няма да ме огрее. Иначе радвам се че ти е харесала това е една от любимите ми драми и досега въпреки, че остава извън полезрението на повечето хора понеже няма наляти толкова средства като бюджет за разлика от други продукции и не изглежда така лъскаво, но въпреки това е доста по стойностна от много от тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Събрах от няколко места, но мисля, че е цял. Ето го :click:

 

darina112, не си далеч от истина, меланозата(пигментна ксеродерма) е наричана още "болестта на вампирите".

 

Отдавна се каня да пиша в темата, но все отлагах и аз не знам защо.

Драмата определено ми въздейства силно на емоционално ниво, а това рядко се случва на японските продукции - те обикновено ми дават храна за размисъл. Не ме разбирайте погрешно - и тази ми даде.

 

На мястото на Каору вероятно щях да си кажа, че просто няма смисъл, понеже дните ми са преброени, а вместо това тя изживяваше всеки ден(нощ) и се стремеше напред към мечтите си. Заради това ме беше яд и на Коджи, че се е отказал от всичко и просто се носи по течението, пилеейки дните си безцелно напред-назад без посока. Наистина идва един момент, в който трябва да спрем да живеем в миналото и да се възползваме от настоящето. Много ми хареса как групичката се сплоти около нея, а това, че излязоха облечени като Power Rangers (макар изобщо да не приличаха на тях) за да може Каору да се порадва на слънцето без околните да й се подиграват беше много мило, също и факта, че сформираха групата, когато тя вече не можеше да свири, та да й помогнат да сбъдне мечтата си... Как да не предизвикат умиление?

Въпреки че е драма ми носеше повече положителни емоции, успя да ме разплаче едва в последната серия, но краят остави някакво приятно, топло усещане в мен, може би заради думите на Коджи "Казах ти, че когато няма да те има ще плача много и ще проклинам целия свят, но няма да го направя. Срещата ми с теб бе най-хубавото нещо в живота ми." Както и съветът, който даде на Каору "Не е важно кое е правилно, а за кое няма да съжаляваш."

 

Актьорския състав също мога да го похваля.

Такаюки Ямада не съм го гледала другаде освен в Гаргите, но от Коджи до Саризава разликата е от земята до небето и се радвам, че влиза толкова добре в ролята, не мога да кажа, че е особено красив, но пък присъствието пред камерата си го има.

Канаме Джун съм гледала къде ли не и като какво ли не, хареса ми как изигра Кудо, макар, че ще го запомня най-вече с ролята му в Yaoh. Този човек се превъплъщава напълно в героите си до най-малкия детайл.

 

Да се надяваме, че сега ще попадне в полезрението на повече хора, защото си заслужава гледането :lol:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за ОСТ-то не знам как го намери ама важен е резултата - браво! :D Между другото като стана дума за актьорите и външният им вид по скоро в случая е плюс така като са по обикновенни и самата история изглежда по истинска. Примерно тази Ерика Саваджири (или както там се произнася :rolleyes:) имаше дефект на единият от зъбите и беше малко по-назад от останалите, но всъщност така беше още по-очарователна и се радвах повече като се усмихваше, а и така героинята й изглежда по-близо до нас обикновенните хора отколкото разните там манекенки дето всичко им е уж перфектно. А тя самата както казах и преди се справи отлично и с ролята и с пеенето дори има още една подобна роля в друг сериал, но него го няма като тема тук и пак играе болно от тежка болест момиче. Може да го прегледам и него тея дни и ако ми хареса и там ще й направя тема в секцията на актрисите на горкичката, че иначе никой няма да се сети, а и е 86 набор така, че със сигурност ще я гледаме и за напред в други продукции. B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ерика има действително още една подобна роля. За Ichi litoru no namida ли говориш? Има тема драмата, но при нас Ичи е записано с единица.

Представяй я при звездите. Тя е дългогодишна актриса. Има хубави превъплъщения, и в киното, и в телевизията. Наскоро започна отново да се шуми около нея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

KazeShini, огромно "arigato" получаваш от мен за труда, който си положил да събереш всички песни от саундрака, тъй като самата аз го потърсих и открих само една :huh: Неоткриваем, явно за теб не. Както и да е, благодаря на праводачите, редакторите и всички, които са вложили капчица труд, за да достигне драмата до нашите сърца, защото тя не остава изгледана, а запомнена в сърцето. Мен лично ми послужи за вдъхновение.

 

Да си призная и мен ме беше яд на Коджи, защо се разделиха?! Заради това, че не е "подходящ" за нея и че има криминално досие - следователно спряма него тя не може да му има доверие.. <_< .Добре, че бързо де оправи положението. Колкото до Каору наистина ме впечатли момичето - едно най-обикновено момиче, страдащо от неличима, радко срещана болест. Не може да останеш безразличен към нея...А как пее - със сърце и думите са пропити със силата, която благодарение на момчетата открива и продължава да живее. Жалко щеше да е, ако не бе срещнала любовта преди да умре. Много близка ми беше през целия сериал и ще продължа да я използвам за вдъхновение. Аз не знам дали щях да бъда толкова смела, колкото нея и й се възхищавам.

 

Още веднъж благодаря за възможността да я видим на екраните на компютрите си :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От два дена се чудя от къде ми е позната историята, и след като "чичко" google ми помогна се сетих, че съм гледала този филм Midnight Sun. Някой друг гледал ли е филма, има ли нещо общо със сериала? Защото от това, което аз намерих явно става въпрос за една и съща история, реализирана през една и съща година, но представена от различни актьори. Просто се чудя дали да гледам сериала, или ще видя обсолютно същото?! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...