helyg Posted October 28, 2022 Share Posted October 28, 2022 А, култов беше в първа серия Off Topic как се изтърси в чувал надолу по хълма, за да провери как пада труп в чувал, ако е бутнат отгоре. Относно неговите спомени, всъщност хич не са му толкова много - помни пързалката и как пада, спомни си килиите в приюта, но лицата бяха мъгляви, помни как му се въртят номерата на анцузите, аз още тогава си мислех, че няма как да е видял всички номера и той да е един от тях. Ако беше един от тях, нямаше да вижда своя си номер, щом ги вижда, значи други ги носят или е видял един, а другите са му втълпени. И другото, което не се знае дали е спомен, или му е втълпено - сънува кошмари как бягат през гората и ги настига кучето. Но кошмарите може да ги сънува и щото са му описани, а не преживяни, това не е реален спомен, децата лесно се впечатляват от разкази и после сънуват кошмари по тях, крехка психика. Той затова има страх от кучета. Никакви спомени от живота в социалния център не са давали да е имал, нито от лежането под дъските с капещата кръв - тези кадри си бяха за нас, а не нечии спомени. А аз по някое време си отговорих каква е разликата между приюта/сиропиталището с монахините, от който са тръгнали троицата, и социалния център "Надежда", на чийто вход спокойно е можело да турят надпис като пред един друг вход "Надежда всяка тука оставете". Понеже Габриел, Юн Дже и каката идват от сиропиталище - те нямат родители, само баба, която ги е пратила там, но се е наложило да бъдат преместени и социалният център ги приема. А всички останали там имат родители, които по една или друга причина ги изоставят - бедност основно. Това е отклонение, защото се върнах назад и в началото се питах имат ли родители тези деца и т.н., та явно повечето имат, но тези тримата са нямали. А на мен друга ми е изненадата. Понеже не съм проверявала кой от другите къде е играл досега... та преди малко с момичетата обсъждахме. Всъщност очилаткото ни е стар познайник на всички - играл е едно време преди 13 години братчето на Джан Ди в БОФ. 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bond Posted October 28, 2022 Share Posted October 28, 2022 Да! Това и на мен не ми даваше мира. Пораснало е момчето, доста години минаха от БОФ. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lawandula Posted October 28, 2022 Share Posted October 28, 2022 Май сериалът е "слепи", а не "сляп". Всички са се правели на слепи. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dido100 Posted October 28, 2022 Share Posted October 28, 2022 К'о ста'а? Хванахте ли убиеца? 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lawandula Posted October 28, 2022 Share Posted October 28, 2022 (edited) преди 18 минути, dido100 написа: К'о ста'а? Хванахте ли убиеца? Аха да го хванем и серията свърши. Ся тряа чакаме до другата седмица. Edited October 28, 2022 by Lawandula 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
helyg Posted October 28, 2022 Share Posted October 28, 2022 преди 9 минути, Lawandula написа: Аха да го хванем и серията свърши. Ся тряа чакаме до другата седмица. Само до утре, ама утре вече ще го фанем. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lawandula Posted October 29, 2022 Share Posted October 29, 2022 (edited) @bond, май ще делим отварачката, а? @helyg , ами другата седмица ще го(ги) хващаме. Off Topic Нямаше как това в съда, да е минало без покровителството на Батко просто. Остана да изкарат, че и очилаткото от участъка има алергия към праскови. Edited October 29, 2022 by Lawandula 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
42°10'24°30' Posted October 29, 2022 Share Posted October 29, 2022 преди 55 минути, Lawandula написа: Остана да изкарат, че и очилаткото от участъка има алергия към праскови. Намекваш, че Off Topic той е номер 12, синът на лелята от ресторанта? 12-ти е мъртъв. Юн Дже разказа на лелята как се е хванал в капан, докато са бягали и той го е отървал от мъките му впоследствие. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bond Posted October 30, 2022 Share Posted October 30, 2022 7 hours ago, Lawandula said: @bond, май ще делим отварачката, а? Може пък да има две, ако не, ще стои половин година при теб, другата половина - при мен. Да не се правя на оригинален, това са думи на един много известен актьор във връзка с поделена награда за главна роля. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
helyg Posted October 30, 2022 Share Posted October 30, 2022 Залозите бяха: Off Topic 42°10'24°30' - полицай Канг аз - полицай Ким Сок Ку tania_pt - жена desini - Чонг Ин Сонг, очилаткото bond - всички деца Scarlet Heart - батко felicyti - батко Urban - брата съдия плюс цайса anirtimid - Сонг Джун лавандула - отмъщението е групово, но все пак, един е извратенякът и ги манипулира всички Всички познали дори и частично печелят отварачка. Изпращам със Спиди в рамките на България. Ако някой е в чужбина, ще му я запазим, докато се прибере. Пращайте данните на ЛС, за да ви ги пусна утре. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bond Posted October 30, 2022 Share Posted October 30, 2022 Още не съм гледал новите серии, но не трябва ли да изчакаме края? Или вече е ясно? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
helyg Posted October 30, 2022 Share Posted October 30, 2022 Мисля, че е ясно. Пък и да има обрат някакъв, няма да ви карам да ги връщате после. Това са сувенирни магнитни отварачки, които правихме с фелисити за годишнината на форума през април, но вас ви нямаше там, а и честно си ги спечелихте с коментирането в темата. 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
desini Posted October 30, 2022 Share Posted October 30, 2022 Преди 3 часа, helyg написа: Мисля, че е ясно. Пък и да има обрат някакъв, няма да ви карам да ги връщате после. Това са сувенирни магнитни отварачки, които правихме с фелисити за годишнината на форума през април, но вас ви нямаше там, а и честно си ги спечелихте с коментирането в темата. Ура, имам си отварачка . Пази ми я и ще ми я дадеш лично на следващата сбирка. Хубавото е, че му идва края на този сериал, че едва издържам до новите серии. Първо изгледах накуп излезлите с бг субтитри епизоди, после за мое огромно съжаление и извинение към преводачите, които са изключително бързи, минах на руски субтитри, като гледах 1-2 серии със субовете на група, чийто преводи харесвам. След това, понеже те забавиха превода с 1-2 дена минах на друга руска група, на 3-та след това и накрая падението ми завърши снощи, когати изгледах 14 серия с автоматични субтитри, нещо, което си мислех, че никога няма да направя. Та, така, просто да видите как се пристрастих към сериала. Off Topic Тия сценаристи много нахални, значи. Чак сега да вземат да ни покажат, че сестрата на Юн Дже е глухоняма. Ако го знаех, нямаше да подозирам, че е жива и особено, че може да е патоложката. Относно медальоните. Един е на трупа на сестрата. Габриел даде неговия на Юн Дже, а после даде и на детектива. Взел го е от Юн Дже ли за да го даде на него? Ех, продължава да не ми се иска съдията да е виновен. Още от първа серия ни дават улики, които да сочат към него. Не може, не трябва да е толкова очевидно, сериозно ще ме разочароват сценаристите, ако го изкарат мозъкът на отмъщението. Всъщност аз вярвам, че той е искал отмъщение и е работил за него цял живот, плел е мрежите си, за да може да отмъсти на замесените, но мисля, че е искал да го направи чрез закона, а не чрез престъпления и убийства. Постъпил е лошо като дете с детектива, като му е внушил тези неща, но го е мразил и го е било яд на него заради родителите му. Възможно е, впоследствие да го е обикнал наистина като брат и да не желае да му навреди, а също и на родителите си, макар да се видя как се ядоса на министърката. Със сигурност му се иска родителите му да си признаят грешките и да си понесат отговорността. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
42°10'24°30' Posted October 30, 2022 Share Posted October 30, 2022 Преди 2 часа, desini написа: Off Topic Ех, продължава да не ми се иска съдията да е виновен. Че той варианта си е наличен. Off Topic Възможно е да има две линии на отмъщение, които са независими една от друга. Едната на Юн Дже, който е психопат и убива близките на виновните, за да живеят с болката от загубата. Другата на съдията, който иска да изправи виновниците пред закона. Това с психопатията на Юн Дже е интересен въпрос, защото изглежда от малък си е бил такъв и изглежда не е свързано с или само с преживяванията му в приюта. Така предложи на номер 12 да убие майка му, все едно му предложи да му купи закуска. Тя и затова шаманката каза да го убият. Макар и да е неприемливо по принцип. За мен сцените с пързалката и "облъчването" на главния все още са неясни. Реакцията на батко "Юн Дже, недей!" е противоречива най-малкото. Ако двамата с 13-и са го планирали, тогава защо се опитва да го спре? Пък и каква е гаранцията, че с това падане главният ще загуби паметта си, за да могат двамата да го обработят? Тук има и още един момент - грешно ли съм разбрал или министърката е уредила осиновяването в САЩ на Юн Дже? А и знае ли съдията, че осиновителят му е участвал в издевателствата над сестрата? И въпреки, че във филм всичко би било възможно, то дали ще се опитат да ни убедят, че толкова сложен план (най-вече обработката на главния) е хрумнал на две деца? Че и са чакали търпеливо, за да го изпълнят до голяма степен. Четох едно предположение, че думите на Юн Дже "Не си ме предал, нали?" са предназначени за главния, а не за батко, защото ги каза на всеослушание и гледаше към стъклената преграда. Към това добавяме и факта, че в спойлера за 15-а батко дава плик на главната. Пък може и като малки да са имали намерение двамата да отмъщават, но впоследствие батко да е променил вижданията си по какъв начин това да се случи и да е изоставил Юн Дже. Артър Конан Дойл казва чрез устата на Шерлок Холмс, че ако една улика не пасва на картинката, то тя не трябва да се нагажда, а да се изгради нова хипотеза около нея (цитирам по памет). Лесно е да се каже обаче. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bond Posted October 30, 2022 Share Posted October 30, 2022 (edited) Както и очаквах, опетлаха се в собствания си сценарий. Трябва да си в детската градина, че да видиш логика в някои дейсвия. Ще го догледам, но вече не очаквам силен край и смислено изясняване на събитията, сегашни и от преди 20 години. Spoiler Изключително умният Юн Дже го карат да се държи като 5 годишен и да се повежда по прозрачни провокации. Играта на шефа на полицията и министърката започна здраво да издиша. Най-голамият злодей отиде на втори план. Съдията се обърка и как изобщо ги спасиха, след като имаше бомби и камери навсякъде, а похитителят нищо не разбра? Edited October 30, 2022 by bond 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dido100 Posted October 30, 2022 Share Posted October 30, 2022 Преди 3 часа, bond написа: Както и очаквах, опетлаха се в собствания си сценарий. Трябва да си в детската градина, че да видиш логика в някои дейсвия. Ще го догледам, но вече не очаквам силен край и смислено изясняване на събитията, сегашни и от преди 20 години. Покажи скритото съдържание Изключително умният Юн Дже го карат да се държи като 5 годишен и да се повежда по прозрачни провокации. Играта на шефа на полицията и министърката започна здраво да издиша. Най-голамият злодей отиде на втори план. Съдията се обърка и как изобщо ги спасиха, след като имаше бомби и камери навсякъде, а похитителят нищо не разбра? Това само като видях кои са "актьорите" и не го започнах. Шесто чувство или способност да разпознаеш слабия сериал само по заглавието? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bond Posted October 30, 2022 Share Posted October 30, 2022 Понякога гледам нещо само заради общуването. Драмата е слабичка, спор няма, но се заформи много добра тема. Пък и аз нали съм ученик на Шерлок Холмс, няма как да не опитам да хвана убиеца. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scarlet Heart Posted October 30, 2022 Share Posted October 30, 2022 оффф И от веднъж разбрахме, няма нужда през ден едно и също. Драмата е чудесна. Актьорите се справят предоволно. 2 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bond Posted October 30, 2022 Share Posted October 30, 2022 Имам предложение да нападнем още някоя криминална драма и да погнем убиеца. Хареса ми. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
helyg Posted October 30, 2022 Share Posted October 30, 2022 Нямам вече отварачки. Значка на Туайс е следващата награда. Ама трябва да гледаш "Шеф Ким" и да познаеш що точно това давам. Шегувам се, но верно трябва да ги разнообразяваш, щото насищането с един жанр не води до удоволствие. То не че тука си изпитал кой знае какво, освен чесането на пръстите в темата. И бих ти предложила да се прежалиш да гледаш "Минамданг" нататък след 1 еп., ама изчакай превода на Kaya (скоро ще е) - повярвай ми, струва си човек да гледа сериала с него, не на чужд език. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts