bond Posted November 6, 2022 Share Posted November 6, 2022 20 minutes ago, dido100 said: Вие все едно за първи път гледате корейски сериали. Как, бе! Гледали сме всякакви. Този го гледахме, за да не забравяме къде е дъното на драма производството. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lawandula Posted November 6, 2022 Share Posted November 6, 2022 преди 42 минути, dido100 написа: Вие все едно за първи път гледате корейски сериали. преди 19 минути, bond написа: Как, бе! Гледали сме всякакви. Този го гледахме, за да не забравяме къде е дъното на драма производството. @bond, недей сега измисля. Давай да признаваме без бой, що гледахме- заради отварачките. С кво инак да отваряме бирата от хладилната чанта на плажа?! 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
42°10'24°30' Posted November 6, 2022 Share Posted November 6, 2022 @Lawandula, разбирам, че очакванията ти за финала не са се оправдали, обаче от моя, а вероятно и от гледната точка на други зрители си е силен финал. Не разбирам какво точно си очаквала като финал, за да ти е ок. Off Topic Това, че главния "баткосвал" брат си било глупост? Много неща може да се случат, но той е прекарал целият си живот с него и батко му е бил за пример. Търсил е неговото одобрение. Даже полицай заради него е станал. В него бушуват две коренноразлини емоции в един и същи момент. Светът му се срива. Моделът му на подражание е срутил всичко, в което е вярвал. Не беше случаен онзи вопъл от негова страна, когато го попита дали някога го е смятал за брат. Иначе каквото професионалният му дълг изискавеше си го свърши- арестува баща си и майка си, даде показания срещу брат си. И не, обществото им не е в път без изход. Те точно това посочиха с края. Онова, което си обяснила на bond, че нивото на еволюция, което сме достигнали в днешният свят не бива да ни позволява да приемаме саморазправата "око за око". Затова са създадени тези институции - полиция и съд. И ако те отказват да работят в полза на хората, тогава хората трябва да ги "принудят". Нали си спомняш колко хора излязоха с искане за оставката на бившата президентка на Корея? Това е силата на обществото. Посочи ми в онази статия, която сложих в предишния си коментар, дали формата на протест беше по-различна от тази на главната и главния? 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bond Posted November 6, 2022 Share Posted November 6, 2022 (edited) 1 hour ago, Lawandula said: @bond, недей сега измисля. Давай да признаваме без бой, що гледахме- заради отварачките. С кво инак да отваряме бирата от хладилната чанта на плажа?! Това не е вярно. Аз бях поканен да взема участие в залавянето на убиеца. Отварачките дойдоха после в хода на разследването. Но пък хубаво отварят бирени бутилки и са удобни да си ги носиш в задния джоб. Edited November 6, 2022 by bond 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
helyg Posted November 7, 2022 Share Posted November 7, 2022 Вие докато сте гледали, за да търсите дъното на дъната в индустрията, моята фенска душица видя това и се примири с всичко друго из сериала. 2 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lawandula Posted November 7, 2022 Share Posted November 7, 2022 (edited) Преди 16 часа, 42°10'24°30' написа: @Lawandula, разбирам, че очакванията ти за финала не са се оправдали, обаче от моя, а вероятно и от гледната точка на други зрители си е силен финал. Не разбирам какво точно си очаквала като финал, за да ти е ок. Покажи скритото съдържание Това, че главния "баткосвал" брат си било глупост? Много неща може да се случат, но той е прекарал целият си живот с него и батко му е бил за пример. Търсил е неговото одобрение. Даже полицай заради него е станал. В него бушуват две коренноразлини емоции в един и същи момент. Светът му се срива. Моделът му на подражание е срутил всичко, в което е вярвал. Не беше случаен онзи вопъл от негова страна, когато го попита дали някога го е смятал за брат. Иначе каквото професионалният му дълг изискавеше си го свърши- арестува баща си и майка си, даде показания срещу брат си. И не, обществото им не е в път без изход. Те точно това посочиха с края. Онова, което си обяснила на bond, че нивото на еволюция, което сме достигнали в днешният свят не бива да ни позволява да приемаме саморазправата "око за око". Затова са създадени тези институции - полиция и съд. И ако те отказват да работят в полза на хората, тогава хората трябва да ги "принудят". Нали си спомняш колко хора излязоха с искане за оставката на бившата президентка на Корея? Това е силата на обществото. Посочи ми в онази статия, която сложих в предишния си коментар, дали формата на протест беше по-различна от тази на главната и главния? Никой не пречи всеки да си каже мнението. Моето е такова, като съм обосновала защо, не го налагам и няма да се повтарям. Мога да допълня единици от многото детайли, които смятам за недомислици и край. Кой разбрал-разбрал. Off Topic За мен, не е нормално в затвора жертвата и бившият насилник да са заедно и да се саморазправят един друг, че чак и да се изпоколят. Не е нормално съдията с хиляди възможности от позицията, която заема, сценаристите да го върнат пак там, отдето тръгна, че и да реже вени(затворен кръг) и още куп от сорта. Отделно при толкова мозък, да не може да контролира и лекува малкия психопат, също не е реално. За "сушито" пък да не говорим и за многото смърти, кръв и зрелище на невинни. "Слепи" сме хората за чуждата болка и мъка и това е проблем. Сценаристите хубаво искаха да ни го покажат, но доста се оплетоха в сценария си и краят, за мен не беше смислен, а недомислено скалъпен и с доста неизяснени неща. Дори и така, при тая вече ситуация, която скалъпиха, по-нормален за мен край, би бил обявен съдебен процес на насилниците( не е нужно да го показват) и обществената нагласа, а не банери по тротоарите, които в Корея са под път и над път и са им свикнали дотам, че да не ги отразяват. А виновните живи уж прибрани, но не се знае, знае ли се, а някои даже на свобода, с едното "извинете" минаха. Та, "вЕрвайте" на сценаристите, за мен дойде като "А дано, ама надали" А тия от статията , като гледам от 2020 до сега, май особен прогрес нямат. С едното обещание седят, "катерят" се по покривите и се лекуват по психиатриите. Edited November 7, 2022 by Lawandula 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bond Posted November 7, 2022 Share Posted November 7, 2022 Преди 6 часа, helyg написа: Вие докато сте гледали, за да търсите дъното на дъната в индустрията, моята фенска душица видя това и се примири с всичко друго из сериала. Твоята фенска душица току що изневери на Джуно. Забравих да питам. Off Topic Сушито защо се самоуби? Той да не беше влюбен в Юн Дже? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
helyg Posted November 7, 2022 Share Posted November 7, 2022 Не, розАвото "унисекс" ансамбълче гледам аз, не под него. Нали главната актриса е от Apink принципно. Та го облече супер унисекс... Иначе биаса ми от групата е Джун Кей, не Джуно. Но всичко що е 2РМ се гледа. 1 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lawandula Posted November 7, 2022 Share Posted November 7, 2022 (edited) Преди 3 часа, bond написа: Забравих да питам. Скрий съдържанието Сушито защо се самоуби? Той да не беше влюбен в Юн Дже? Е как, естествено. Има ли нещо по-естествено от това в днешно време! Без влюбена двойка сериал закъде? Ромео и Жулиета ряпа да ядат. Edited November 7, 2022 by Lawandula 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
helyg Posted November 7, 2022 Share Posted November 7, 2022 А, ей туй ми липсваше на мене в сериала - ама грам романтика нямаше. Капчица поне. Ако ще и BL да е, ако не между главните. По какво трябваше да познаем? По стисването на рамото? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bond Posted November 7, 2022 Share Posted November 7, 2022 Тоя BL съвсем накрая се изясни. Дори аз, като признат спец по въпроса, не го забелязах по-рано. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lawandula Posted November 7, 2022 Share Posted November 7, 2022 Преди 1 час, helyg написа: А, ей туй ми липсваше на мене в сериала - ама грам романтика нямаше. Капчица поне. Ако ще и BL да е, ако не между главните. По какво трябваше да познаем? По стисването на рамото? Не бре, Off Topic отрови се, като разбра, че Юнджелета е умряла. А преди това, нали беше готов и вината да поеме, за да я защитава. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abador Posted November 8, 2022 Share Posted November 8, 2022 На 7.11.2022 г. at 9:48, helyg написа: Вие докато сте гледали, за да търсите дъното на дъната в индустрията, моята фенска душица видя това и се примири с всичко друго из сериала. Деба ... тези корейци не остаряват 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
helyg Posted November 8, 2022 Share Posted November 8, 2022 Че той набор 88, колко да е стар? Друг е въпросът, че у сериала трябваше да го играе с 3 години по-млад от очилаткото, а па оня си е пале пред тоя и малко нереално в това отношение. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HrisiMihova Posted November 11, 2022 Share Posted November 11, 2022 Защо когато изтегля субтитрите не ми позволява да ги сложа?Използвам macbook и програмата vlc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
helyg Posted November 11, 2022 Share Posted November 11, 2022 @HrisiMihovaА с коя програма ги разархивирахте? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bond Posted November 12, 2022 Share Posted November 12, 2022 21 hours ago, HrisiMihova said: Защо когато изтегля субтитрите не ми позволява да ги сложа?Използвам macbook и програмата vlc За Макбук субтитрите не трябва да са в ansi. Разархивирайте в компютър с Уиндоус, отворете файловете на субтитрите и дайте команда "запомни като" и от падащата стрелка долу изберете unicode. Мак ОС не разпознава ansi като кодировка, а Subtitle Workshop работи в ansi. Не правате тази опарация на Макбука, нищо няма да се получи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Urban Posted November 27, 2022 Share Posted November 27, 2022 Изгледах го. Скоро няма да има такъв интересен сериал. Нямаше един неадекватен персонаж. Не разбрах кой е "слепият", но като се замисля всеки живееше в своята си слепота. Надявах се на друг финал, но всеки друг такъв щеше да е нелогичен или прекалено кинаджийски. Това е финалът, който трябва да си е. Страхотна игра на айдъла за пореден път. За съдията-сложният образ, който хем си подкрепял, гледайки какво е изживял като дете, хем пък няма как да подкрепиш в сег.време, щото нали...Хем си викаш, ае тия да се измъкнат и да си отмъстят на ония изроди, ама па после,а? На никъде. Но да израстнеш на такова място, и да те вкарат пак там до живот, по добре да беше дал фира. 3 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bond Posted November 27, 2022 Share Posted November 27, 2022 Сляпо, според мен, беше обществото. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matrim Posted November 30, 2022 Share Posted November 30, 2022 Любопитно и занимателно четиво беше за мен тази тема Изчетох я старателно след изгледани 16 епизода "на екс". Така че май всичко е казано по въпроса. Бих добавила само, че докато следим под лупа криминалната линия, пропускаме, по-точно, неглижираме типичната корейска проблематика - за стигмата, фатално белязала цели групи от корейското общество. До ден днешен в модерната Южна Корея е така. Сираци, извънбрачни деца, деца на разведени родители... всички те са обида за конформисткото общество, деца, нарочени с вина, която не са извършили, излишни хора, които обществото забелязва единствено, когато се наруши спокойствието му. Много тъжна история. Имаше такова изречение, което съдията казва на "брат" си, детектива: "Ти си виновен за това, което са твоите родители." Мисля, че го казва с ирония. Възможно ли е в съвременния цивилизован свят да съществува подобен детски център, наречен "Надежда"? Много зрители смятат, че това е художествена измислица, но аз мисля, че там, на Изток, е възможно. Ако оцелееш от този ад, излизаш жив, но с деформации в психиката - за цял живот. Болката, обидата, унижението се трансформират във фиксидея със Старозаветни мащаби (възмездие до девето коляно), защото по-болезнено е, когато заради теб страдат децата ти. Но на подобно правосъдие има право единствено Бог, а за нас, простосмъртните, има други правила и закони. 7 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts