Jump to content

Recommended Posts

В дома момичета не са показвали. Поне до момента. Главната има някаква ключова роля, но не мисля, че е свързана с убийствата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз си мислех в началото, че някое от децата в миналото, може да се окаже момиче. Но набързо го отхвърлих като вариант. Друга ще е ролята на социалната работничка. Направи ми впечатление, че замъгляват имената на гърба на екипчетата на децата. Дори и на номер 13 - Юн Дже, на който му казват името! Вижда се, само отчасти, името на номер 11 в различни сцени. 

И да се корегирам с предположенията, кой номер, кой възрастен е в настоящето:

Off Topic

Номер 11 си е Баткото.

Номер 13 е Детектив Рю

Номер 7 вече мисля, че е Очилаткото от съдебните заседатели. И само той знае какво стана с номер 24. Той е бил в дома на тексиметровия шофьор, за това е закъснял за срещата на съдебните заседатели. 

Номер 12 (детето, което се хвана във вълчия капан) - това вече е куцукащия. Звучи по-логично, но може да бъркам. 

Даже като се вгледам в тях, малко си приличат с възрастните им версии - или по прическа или по други черти. 

Но това си е за мен на база изгледани 6 епизода. 

 

И аз започвам да си мисля, че убиеца "Жокера" манипулира хората да убиват, а той слага финалния разрез. И не работи сам! Със сигурност има подкрепление.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да си призная честно, гледал съм сериали с по-голяма интрига, но ми е приятно с вас да обсъждам и затова гледам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@felicyti

Off Topic

бъркаш за номер 7 и в 7-ма серия ще видиш кой е той.

 

Отделно

Off Topic

що се отнася до очилаткото, то все си мисля, че не е никое от децата. След едно съдебно заседание таксиметровия и Бясното куче си говореха. Таксиметровия каза на бившия си шеф ( цитирам по памет ): "Нама да познаеш кой видях". Онзи му отвърна, че знае за Юн Дже. Тогава г-че Че се учуди и каза: "Юн Дже ли? Не, видях номер 7". Вярно е, че спомена за белега на номер 7, но ако приемем, че е добър физиономист ( което все още не е доказано ), тогава сред участниците в процеса не е имало друго от децата. Което би изключило очилаткото, готвача, социалната, главния и брат му от подозрение. Лично аз мисля, че социалната е свързана със случая чрез родител, както бяха и първите три жертви досега. Но все пак последната дума имат авторите на филма.

 

Редактирано от 42°10'24°30'
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За главната аз предполагам, че е

Off Topic

незаконна дъщеря на Пек Мун Ганг. Майка й, медицинската сестра Чо, стана ясно, че е стара познайница на Пек. А на него още първото изречение, като я видя след толкова години, беше "Как е дъщеря ТИ?". И после някак така натъртено й обясни как ЕДИНСТВЕНАТА му щерка е убита. Според мен не е признал официално другата от младежките бурни години, а само тази от законната му съпруга, която беше бременна в момента на терора над децата. От друга страна, главната също няколко пъти спомена, че не иска и да чува за баща си, щото ги е изоставил. А пък майка й вероятно е намесена у терора с медицинските си умения - те нали като пребият някое от децата, си го лекуват на местно ниво. Кой го е правил, ако не тя?

За очилаткото имам друга теория. За мен той е

Off Topic

брат на Юн Дже някак. Чонг Ин Сонг - Чонг Юн Дже. Еднакви фамилии. И малкият цайс е син на гостилничарката, която търси изгубения си син. Кой да е изгубеният, освен Юн Дже?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нищо не мецнахте за финала начи!:D Вдъхнових се и направих клип! Като излезе и останалата половина от сериала мога да вкарам и труповете:lol2:

 

Редактирано от Urban
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Между другото,

Off Topic

коментирахме ли варианта убиецът да е манипулиран от някого и всъщност да реди нечий друг пъзел, и погрешно да вярва, че изпълнява собствената си воля?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да поразсъждавам и аз :lol: след изгледани 8 епизода.

 

Off Topic

1. Много харесвам двамата братя и взаимодействието между тях. Още повече като тройка с мацката, как си помагат взаимно, а като прибавим и ученичката четворката става още по-добра комбина. Не вярвам някой от тях да е убиеца. Мисля, че нарочно дават някакви сцени ту със съдията, ту с детектива, които да ни карат да се съмняваме в тях, само и само да поддържат напрежението и неизвестността.

 

2. Шаманката в миналото каза, че Юн Дже ще убие всички, приемам, че е права и Юн Дже е убиеца. Кой е Юн Дже? Визуално детето номер 13, Юн Дже прилича на детектива и на очилатия съдебен заседател.  За детектива обаче смятам, че е номер 12 - момчето, чиято мечта беше, като избягат да яде приготвената от майка му храна ( майката готвачка, с ресторантчето, която издирва сина си). Не случайно детектива е в такива топли отношения с тази жена, а тя толкова се притеснява за него и го прикрива и ходи да му носи храна и т.н.

Юн Дже, убиеца, е или очилатия или някой друг, който засега не са ни разкрили като герой и е извън полезрението ни.

 

3. Какво е станало със сестрата на Юн Дже? В приюта се виждат само момчета, но показаха документи и казаха, че той е приет в сиропиталището, заедно с по-голямата си сестра след смъртта на баба им.  Значи трябва да има и момичета, явно са държани отделно от момчетата, не е имало причина досега да ни ги показват. Намериха труп с медальон - или е на сестрата и Юн Дже отмъщава за нея и за себе си и приятелите си или трупа е на Юн Дже, а сестра му е убиеца и отмъщава за него и себе си. Може би точно затова убива дъщерите на мъчителите си, може би са я карали да им се усмихва докато я измъчват и насилват, едно малко момиче, което би могло да им бъде дъщеря...  Обаче ако трупа е на Юн Дже гадовете щяха да знаят, че са го убили, а нямаше да го търсят и обвиняват в убийствата, остава трупа да е на сестрата или на номер 24, но защо тогава би бил с медальон, а може би това е медальона, който Бясното куче взе от Юн Дже...

 

4. Обобщавам:

Съдията, номер 11 и детектива, номер 12 са осиновени. Детектива е загубил паметта си от шока след инцидента с капана и кучетата.  Номер 7, куцащия заседател, отначало мислех, заради куцането, че е момчето с капана, но както се разбра, е пострадал след години при катастрофа, той е предателя и вече е елиминиран от убиеца.  Номер 13 засега подозирам, че е очилатия заседател, но и готвача е неизвестно звено от брънката засега. Ами ако номер 24 се окаже жив? Всички решихме, че е умрял, най-вече заради отворените очи, ама току виж оживял и той е убиеца...

 

 

 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък в 7 забелязах, че

Off Topic

жена поднесе шампанското на г-н Канг, от чиято глътка той припадна и създаде суматохата, която предостави възможност някой да утрепе булката.

И не ми стана изобщо ясно как

Off Topic

Сонг Джун е претърпял катастрофа на 7 години и не помни нищо отпреди това, освен че е номер 13 - Юн Дже, като Юн Дже беше на 13 години, когато се случваха събитията в социалния център. Тоест ако не помни нищо от първите си 7 години, би трябвало следващите 6 да помни... Пак нещо оплетоха цифрите, че да не ми се връзват. Иначе според цифрите дадени за героите - Сонг Джун и очилаткото би трябвало да са на една възраст. Ето как са дадени:
Номер 7 - 15 г.

Номер 11 - 15 г.

Номер 12 - 11 г.

Номер 13 - 13 г.

Номер 24 - 15 г.

И големите:
Сонг Хун - 35 г.

Сонг Джун - 30 г.

Ън Ги - 29 г.

Со Йонг - 30 г. /това е патоложката, води се съученичка на Сонг Джун от гимназията/

детектив Канг - 32 г.

детектив На - 37 г.

детектив Ким Сок Ку - 27 г.

Ан Те Хо - 35 г. /тоя го отписахме, той е номер 7 и в това вече няма съмнение/

Чонг Ин Сонг - 30 г. /очилаткото айти/

Чарлс - 32 г. /готвача/

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледайки това интервю на актьорите, мисля че братът вярно няма да е убиеца, щото каза че характера му се припокрива 60% с героя му. Бил структуриран, но не педантичен. Ако е убиец, едва ли ще го изпляска в ефир така свободноB). Айдълката една от малкото жени, която харесвам. Не се превзема, лигави, превъзбужда. Обикновено колежките й се държат много простовато, мъчейки да се покажат като мега интересни на тия интервюта. Страхотно момиче.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нали и аз това казвам.

39 minutes ago, Urban said:

Гледайки това интервю на актьорите, мисля че братът вярно няма да е убиеца

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи, за "разкрасителната усмивка" на труповете, ни трябва някой, дето борави прецизно с остриета.

Off Topic

Батко - с длетата за дърворезба.
Чарлс- с кухненските ножове.
Со Йонг - със скалпелите в патологията.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубаво да мислим логично,

Off Topic

но не е изключено да вкарат жива сестра, която ги пори кат скумрии или някой, към когото не се набляга към момента. А братята, едва ли сценаристите ще ги батисат за убийци, те ще си останат герои, освен ако малкия няма шизофрения плюс амнезия и той да асистира с разкрасителните процедури:lol:.  А големият вероятно ще умре героично, спасявайки братчето си, както и започна сериала.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ох, изгледах 7 епизод. Мозъка ми не може да понесе да си мисли кой-кой е, кой е убиеца, кой за какво се бори...., и четейки всички предположения, звучащи и  логично,.... аз се отказвам да мисля повече. :D Ще гледам и ще се наслаждавам на якия сериал. :D 

Off Topic

но все пак си държа на мнението, че Батко е убиеца. Фикс идея му е от дете да накаже, всички отнесли се грубо, агресивно и непочтенно към едни обикновени деца. Убивайки невинни хора, за да причини най-голямата болка на родителите им, е болка и за него, но упорито и твърдо следва плана си за наказание на лошите.

Най-накрая, според мен, всичко ще си излезе простичко и логично, просто са замесени твърде много хора и това кара зрителя да анализира и да се вкарва в размисли и страсти.

Батко е убиеца, а детектив Рю (Юн Дже) е слепия, който не може да види, че брат му може да има и друго лице, освен уважаван съдия и загрижен брат! 

Или нашия номер 13, нашия Юн Дже, нашия детектив Рю, е убиеца, изценирайки всички ситуации около него, за да прикрие истинската си същност. Напълно осъзнат си отмъщава за всичко случило се преди 20 години. Станал е полицай, за да има достъп и информация до всички замесени тогава със социалния дом, успява да планира всичко, което се случва в настоящето. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, helyg написа:
  Скрий съдържанието

Ако е детективът, как е нагласил заседателите в съда? Обикновен полицай няма тая власт.

 

Off Topic

Да, за това си държа на Баткото. Но не изключвам вече и Сонг Джун.  

Сериала е в средата. Очаквам да има повече разкрития, та дори и ясно да ни покажат кой е убиеца. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой има ли предположение,

Off Topic

защо се наблегна толкова на подметките на убиеца в края на 8-ма серия?

 

Още в първите серии имаше един разговор между шефа на полицията и Бясното куче. Там показаха едно момиче. То не беше ли сестрата? Иначе в гроба около скелета имаше остатъци от плат, които май бяха от онази ракля, с която беше на снимката с №11 и №13. В комбинация с медальона, всичко води към извода, че момичето не е живо. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...