Jump to content

Ishiko to Haneo (2022)

Recommended Posts

8pkrxiopDyJr9GY6qNBrHQuW7DA.jpg

Ishiko to Haneo  (石子と羽男)
Страна: Япония
Също така известен: Ishiko and Haneo: You are suing me for that?
Период на излъчване: 2022 – Юли – 15 до 2022– Септември – 16
Време на излъчване: Петък 22:00
Формат: Renzoku
Жанр: Комедия, Право
Канал: TBS
Епизоди: 10
Режисьор: Tsukahara Ayuko, Yamamoto Takeyoshi
Субтитри: Английски

Участват:
Ushio Law Office
Arimura Kasumi като Ishida Shoko / Ishiko
Nakamura Tomoya като Haneoka Yoshio / Haneo
Sada Masashi (さだまさし) като Ushio Wataro 
Others
Akaso Eiji като Ohba Ao
Oideyasu Oda (おいでやす小田) като Shiozaki Keisuke

Резюме: Двадесет и осем годишната Ishida Shoko е неомъжена млада жена, достатъчно умна, за да завърши с отличие юридическият факултет на Токийския университет, но вече четири пъти се е проваляла на адвокатският изпит. Сега тя работи в адвокатската кантора, ръководена от баща и, и живее с родителите си. В същото време тридесет и четири годишният Haneoka Yoshio след като завършва училище, заминава да учи в САЩ, но напуска след първия семестър и започва да пътува из страната. Той има невероятна памет, именно тя му помогна да вземе безпроблемно адвокатския изпит. И тогава един ден по странни стечения на обстоятелствата Ishida и Haneoka започват да работят заедно…

Свали :click:

Онлайн с английски субтитри :click: :click:

• Thanks 1

6 изгледани серии. Чуесна human drama на правна тема. ukio, не разбрах, гледаш ли го ?

Много ми харесва подхода, който имат Ишико и Ханео към казусите които срещат. Тъсят се истинските причини , истинските /реалните мотиви и мисли на замесените и се търси допирна точка за решаване на казусите а не.....безмислени киснения  по съдебни инстанциии размени на хартийки. В много случай ми приличат на социални работници, медиатори по комуникация и от този род.

На Томоя и на Касуми героите са им от коронните им амплоа ;). Томоя отнесено-занесен чаровник, Касуми - праведен борец.

Да. Започнах го, въпреки че още не е излязъл изцяло. Само 1 серия видях, но определено ми харесват, как стоят двамата главни. Сигурно и бившият райдър ще им помага натам. Усещам, че Томоя ще е в стихията си тук.

Успях да изгледам и други неща, които му впечатлиха.

Аз току що изгледах и 7. На мен в първи епизод ми бяха малко странни поради това което писах и по-горе- на какво повече ми приличат на моменти. Но от там нататък се засилиха като прависти . :)

Харесва ми как и в края на сериите дават актуална статистика и инфомация към 2022.

Началото е малко по-трудно, но ми хареса противопоставянето на главните, успоредно със сътрудничеството, което се заформя. Ще се бият, ще се карат, но ще вършат работа.

Аз вече съм с 9-изгледани епизода. Казусите в 8 и 9 много сериозни и комплексни. А и една линия от 9 като гледам ще продължи в 10. От rie знам , че сериала е свършил миналата седмица.

• Upvote 1

Томоя ме кефи. Голяма скица е. Как се подсмихва. Мноо негова роля. Добри словесни битки правят с Касуми. Пасват си на екрана. 

Интересен казус в еп. 2 с гости Йошино Кимура и Мамору Мияно.

Много интересно става. Усещам стиковане между героите. Плуват в свои води и изглеждат чудесно.

Главните са като куче и котка. Това е на пръв поглед. Иначе се разбират отлично. Томоя с много стилни костюми. Отиват му. Ще се радвам героят му да разкрие повече около вътрешните си страхове. Изглежда има такива. Показа го в две серии. Усещам някакво притеснение, слабо място. Още не мога да разбера, дали идва от семейството. Сега показаха родителите и сестра му. Мислех баща му за високомерен, а се оказа, че той смята сина си за гений.

Супер гостувания на Денден и Кай Иноваки!

Много актуален казус с електрическата тротинетка. Отново хубаво сътрудничество. Благодарение на съвместната работа (и Малчо кохай трябва да похвалим тук), успяха да помогнат на момичетата.

Приятен казус и в еп.5. Джун Фубики гостува. За момент се притесних за героинята на Касуми. Добре, че не беше нищо сериозно.

Малчо си намери работа. 

В другата серия ще гонят духове.

Каква изненада! Не мислех, че тя ще приеме предложението на Малчо.

Серията започна с препратка към L и Death Note. Гостуване на Ейджи Венц и отново приятна серия с духове и разследване. Пълен релакс е тази дорама.

Страхотна серия с подрастващите, домашното насилие и животът на улицата! Засегнаха актуална тема за съвременната действителност. Нашият бенгоши герой вече се превърна в Супермен. Имаха късмет, че успяха да уловят 2 заека с 1 куршум.

В следващата серия се завръща Мамо Мияно, заедно с Хории Арата.

Замислих се, колко умело е подбрано песента към дорамата. Дело е на креативните хора от  Radwimps. Името Ningen gokko  или дословно човешка игра, съвместна игра на хора, не е случайно. Гокко се използва, когато нещо се върши от хората заедно, а тук имаме дуо, което върши съвместна работа. Понякога то се превръща в трио - когато Оба се присъедини.