Jump to content

Recommended Posts

tell-me-your-wish.jpg

 

Off Topic

FZweCEPakAABLYR?format=jpg&name=mediumFX_vDwOaIAAot3e?format=jpg&name=large

 

Tell Me Your Wish (당신의 소원을 말하면)
Страна: Южна Корея
Също така известен като: If You Wish Upon Me
Период на излъчване: 10 август 2022 – 29 септември 2022 г.
Време на излъчване: Сряда – Четвъртък 21:50
Жанр: Драма
Канал: KBS2, Netflix
Епизоди: 16
Режисьор: Kim Yong Wan (The Cursed)
Сценарист: Baek Mi Kyung (Mine)
Субтитри: Английски


Участват:
Ji Chang Wook като Yoon Gyeo Rye
Sung Dong Il като Kang Tae Sik
Sooyoung (Girls' Generation) като Seo Yeon Joo
Won Ji An като Ha Joon Kyung
Yang Hee Kyeong като Yeom Soon Ja
Gil Hae Yeon като Choi Deok Ja
Yoo Soon Woong като Hwang Cha Yong
Jeon Chae Eun като Yoo Seo Jin

 

Резюме: “Tell Me Your Wish” е драма, вдъхновена от действителна организация в Холандия, която изпълнява желанията на пациенти с терминален рак.
Животът на Yoon Gyeo-Rye’s (Ji Chang Wook) винаги е бил труден, след като e израснал в сиропиталище и прекарва време в център за задържане на непълнолетни. Той се да има нормален живот, но заради инцидент започва работа като доброволец в хоспис, под ръководството на Kang Tae Sik (Sung Dong-Il) и медицинската сестра Seo Yeon Joo (Sooyoung)…

 

:essub:

 

Свали с български субтитри :subs: :click: :click:

 

Онлайн с български субтитри :subs: :click:

 

Свали с английски субтитри :click: :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click: :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Набедиха Ален Делон, че ще се подлага на евтаназия и хоп сериал на същата тема. Темата е много сериозна, но ми се струва по-подходяща за филм. 

Редактирано от bond
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Темата е сериозна, като гледам трейлъра, сериала изглежда романтичен и комедиен...Струва ми се, че ни заблуждават и ще има доста сълзи.... не знам...

Редактирано от zlatinab1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, dido100 написа:

Това ми е достатъъчно.

Ами то това е най хубавото в сериала. Иначе трейлъра изглежда смешен, за разлика от темата. Мислех да го пропусна, не ми се гледат тъжнотии. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искрен, топъл сериал с автентични и чувствителни герои, с химия между актьорите. Пресъздаде нормални и близки от действителността отношения между хората. Остави послание за емпатичност, помагане, любов, добруване. Героите се събираха заедно в изпълнение на мисията, която бяха поели. Всеки влизаше със собствената си индивидуалност, беше видян, приет, обичан какъвто е и заради това се съвместяваше с останалите. Възприех членовете от Екип Джин точно като едни части от пъзел, които си бяха паснали и се бяха споили заедно, за да се превърнат в прекрасна цялостност. Хареса ми как беше показана трансформацията на героите, противоречита, които изпитваха, съмненията, с които се сблъскваха, новите истини за себе си, които осъзнаваха и как се изграждаха и изграждаха все повече. Хареса ми как общността, която си бяха създали персонажите изваждаше по-доброто от тях и че на всеки беше предоставена вяра, че може да е добър. Това ставаше с любов. Дори в критиката имаше любов. И така трябва да е. 

Любим Сонг Донг Ил. Прекрасен Чани. Наред с тях всички актьори се представиха страхотно. Нямаше момент, в който актьор да не достави емоция. Нямаше момент, в който епизод да не ми хареса. Имах чувството, че гледам сериал от "старото време". Достигна до мен в точното време.

Благодаря за субтитрите. Удоволствие беше да гледам с тях! 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Темата за живота и смъртта винаги е малко или много депресираща, но тук беше представено така, че човек някак без да се напряга излишно, може да приеме този естествен ход на живота. Поне за мен беше така. Всички истории за последното желание бяха много трогателни. Важно е за всеки човек да преследва и да може да осъществява мечтите си " ...защото животът е изгубено благо, когато не си го изживял така както би искал"- мотото на  един стар филм с Мишел Пиколи.

Off Topic

Аз се радвам, че успях да осъществя много от тях, включително и това, което ми се случи тази година-да посетя Япония и Южна Корея.

Не е нужно да имаш някакви грандиозни мечти, важното е да можеш да се радваш на малките неща в живота и да си заобиколен от хора, които те обичат и подкрепят.

Мафиотската част беше малко аматьорска и скучна, но какво да се прави-винаги има и минуси за съжаление. За актьорската игра мога да кажа, че беше великолепна. Просто е наслада да гледаш как с една мимика или поглед  Ji Chang Wook и Song Dong Il казват всичко без думи. Sooyoung също се справи много добре. Аз си я харесвам във всички роли, които съм гледала.Какво като е певица-момичето си играе много добре(за разлика от Krystal и Uee, които са ми меко казано антипатични).

Не знам защо има такъв нисък рейтинг в Корея, но на мен ми хареса и съм много благодарна на преводачите, че са я избрали за превод:thanks:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първи епизод ми докара доста сълзи и сополи. Не знам защо си причиних да пусна и втори... но колкото повече гледам- толкова повече ми се гледа....

Страхотно започва сериала и съм убедена, че така ще продължи до края. От емоционална гледна точка много ми напомня Move to Heaven и Tomorrow, които са ми сред любимите. Липсваше ми Ji Chang Wook в нещо такова, а Song Dong Il няма какво да го коментира. За мен, той е един от любимите чичовци. :wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хареса ми сериала, като изключим историята с мафиотите. В последните епизоди, заради тях и насочвайки прожекторите върху историята на героя на Укито, толкова се отклоняват от първоначалната емоция, която носи сериала, че чак доскучава. И в Move to Heaven, освен всички истории и съдби, които ни се показват, се насочва вниманието върху героя на Lee Je Hoon, но не е толкова разтеглена историята. Иначе тук, всичко останало беше толкова топло, човешко, и емоционално, че докосва дълбоко сърцето. Героите от хосписа бяха много очарователни, всеки със своята история, тъга и щастие, всеки със своите трудности в живота, но намерили утеха и семейство в този хоспис. Много ми легна на сърце женицата, която готвеше за всички и малката девойка, която не ходеше на училище, за да бъде доброволец в хосписа. 

Страхотна актьорска игра от всички, а Ji Chang Wook се представи великолепно с образа на самотник, лишен от любов, без желание за живот и мечти. Song Dong Il ми е любимец. Само начина, по който говореше героят му, може да стопли душата и сърцето ти, а очите с които гледаше носеха надежда. 

Off Topic

Много ме трогна последното желание на г-н Канг - рождения ден на Юн Гьо Ре. В замисъла на това желение има много любов и доброта, тъй като Юн Гьо Ре е израснал в сиропиталище и никога не е имал рожден ден с приятели и любими хора около себе си, и голяма торта. Много затрогваща беше и връзката между двамата. Страхотна химия изградиха помежду си.

Много ме трогна и финала на сериала, когато създадоха свое селище Ангел, заради женицата с деменция. :cry:

За мен сериала е от тези, в които няма главни герои, а ни показва, че всеки е главен герой в своя живот, своята история и, че трябва да се радваме на всеки миг, прекаран с хората, които ни правят по-добри и щастливи. 

Благодаря за страхотния превод. :bow:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах първи епизод и ми се видя съвсем приличен сериал. Но от една серия кой знае какви изводи не мога да направя. Кученцето най ми хареса. За българските субтитри благодаря от сърце.

Редактирано от bond
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В този сериал всяка минута е изпълнена със смисъл и послание. Освен това, категорично мога да кажа, че за мен тази и ролята му в The Worst of Evil са най-добрите роли на Чи Чанг Ук досега. Искрено му се извинявам, че направо го бях отписала като актьор. Опроверга ме хубавеца. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Драмата на пръв поглед изглежда невзрачна , ако мога изобщо да използвам тази дума за драма. Обаче под обвивката на всеки един от героите се крие тъжна и дълбока драма, която са преживели. Хубаво е , че героите с течение на всяка серия се развиват положително. Драмата носи своите послания, не е за пренебрегване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...