Jump to content

Boku no Nee-chan (2021)


Recommended Posts

E8ieeGIWEAMS6HI?format=jpg&name=large

 

Boku no Nee-chan (僕の姉ちゃん)
Страна: Япония
Също така известен: My Sister
По мангата на: Miri Masuda -  "Boku no Neechan"
Период на излъчване: 2021 – Юки – 28 до 2021– Септември – 29
Време на излъчване: Четвъртък 01:00
Формат: Renzoku
Жанр: Семейна драма
Канал: TV Tokyo
Епизоди: 10
Режисьор: Yoshida Yoshiko
Субтитри: Английски

 

Участват:
Kuroki Haru като Shirai Chiharu
Sugino Yosuke като Shirai Junpei
Junpei's colleagues
Kubota Sayu като Sanada Mihoko
Wakabayashi Takuya като Yoshioka Satoru
Hiraiwa Kami като Tokairin Asumi
Chiharu's date partners
Watanabe Daichi като Tanizaki Tomoya
Yuya Shintaro (遊屋慎太郎) като Miyadai Toru
Katagiri Jin като Nagano Shin

 

Резюме: Shirai Junpei (Sugino Yosuke) живее с хумористичната си, но рязка по-голяма сестра Chiharu (Kuroki Haru) дълго време без родителите си. След работа се прибират, пият, ядат любимите си храни и водят честни разговори за любов, работа, хобита и живот.
Връзката им между брат и сестра води до това, че те говорят помежду си доста откровено, и Junpei често се чуди какви са истинските намерения на сестра му отвъд нейният остър език…
 

Свали :click: :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ukio, мерси много , че си повдигнала тази тема, защото така забелязах че има руски превод качен онлайн на това заглавие. Аз много рядко стигам до руския преводен фронт и почти не се сещам за него, просто защото преди тях обикновено английския е готов. Да ама от както пак "ги стегна запека" на японския преводен фронт и се изпокриха в търсене на признание, руския фронт е взел да компенсира всичкото това. Та те спасяват за мен положението вече с трето заглавие за нула време. Пак да повторя че благодаря. Насочвам се към това заглавие сега.

 

Редактирано от Шоши-сан
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

lazeto  да ме извини, защото сега видях че темата не е стара - да речем от 2021 а е сегашна. :blush:

Мерси и на lazeto .

Редактирано от Шоши-сан
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма проблем Шоши а за преводите има си такива и то доста но за съжаление има нова мода да си качват преводите в затворени групи да не се качвали онлайн или свободно да се разпостраняват (логика никаква). Затова има доста преведени на инглиш но с трудно намиращи субтитри. Успях след доста време да влезна в такава затворена група и от там съм дръпнала субтитрите и качила на общ фаил :lol2:, докато не ме хванат така ще правя за да има английски субтитри поне за теглене и гледане, тъй че който има само за теглене на субки а не онлайн значи са краднати от мен:lol2:. За жалост субките излизат много бързо но трябва да чакам да мине целия превод тогава да излезне на общ файл и да ги изтегля...няколко сериала чакам сега така...:lol2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво, Лазе! Сега, ако имаше и преводачи, да ги превеждат на български, субтитри се щяха да се запазват. Има страшно добри нови заглавия. Дано някой си хареса за превод!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

E то японската мания ''да се крием" си я знаем , дълбоко им е вкоренена. Да не подхващам спорта....

lazeto, ние ще си траем, ти тегли мирно и скришом ;). Така де и ние умее , не само те ;)

 

Аз да ви кажа изгледах първите 3 серии. И снощи и още няколко щях "да отметна". Но уикенда съм на място където доставчика на интернет "си играе на има ...нема...има ....нема" и  снощи  .live отварям но самите vk.com и ок.ru не. Преди 2 седмици пак тук- работеха и си гледах , преди още две - пак не работеха ....Абе пародия ли е да я опишеш.

Но да не се отплесвам :blush:

Та първите 2 серии като изгледах сестрата ми се видя голям чешит- доста странен но все пак интересен екземпляр. Но то епизодите са много кратки- под 30 минути. В тези минути има към цели 5 минути за начало  без нищо да се случва а на фона на една и съща анимация са надписите на твоческия екип. Накрая пък на всеки епизод има не кратко време с нещо като колаж от кадри с героите и финално по една странно-интересна сценка за финал на епизода. За това и предупреждават на екрана - "догледайте епизода до края ".След което и превю за следващата серия. И всичко това е в тези под 30 минути. Та съществената част-разказа е има няма по 15-ина минутки.

Та след 3 епизод каката взе да ми става от "странна птица" в интересна скица :lol2:. Не знам до колко е точен руския певод но с едни нейни бисери за косми по пръстите на ръцете и дължина на нокти ли беше или нещо такова напрао ме ....довърши. Голям образ е тя. А взети заедно с брат ѝ са доста интересна комбинация :896767:

И друг път съм казвала, че много харесвам този подход на някакви еднакви ситуации/кадри във всеки епизод в различни варианти.

Та и тук има два такива момента. Единия е музикален. С ретро музика- от преди 70-те на 20 век и лични мигове на каката , тя тогава и подобаващо облечена. А другия е кадри на съдовете им с които са хапнали/пийнали. В последното има доста подтекст. То само по тези кадри е отделен сценарий. Те са разбира се на фона на диалозите м/у главните герои - брат и сестра.

Та наслаждавам се на тези мини-епизодчета и донякъде без да исам си го и подслаждам. Интернет доставчика се грижи за това да не мина оставащите 5 серии анблок както си мога и знам . ;)

Редактирано от Шоши-сан
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

8 изгледани серии. Пълно естетическо удоволствие. И понеже е кратко си го подслаждам. :)

Този сериал или трябва да се коментира епизод по епизод или по -добре да не се коментира а да се гледа , усети и от този род. В дзен съм след всеки епизод.

Редактирано от Шоши-сан
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз го гледам във vk но понякога съм към интернет доставчик дето продължава да блокира всичко дето е .ru  и така ми съдейства за подслаждане. Но съм в пълен афект всеки път като съм към него- като този уикенд.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...