Jump to content

Recommended Posts

2yoHBsxj7oLwZQddGEYbxOjicg2.jpg

 

More than Blue: The Series (比悲傷更悲傷的故事:影集版)
Страна: Тайван
Също така известен като: Bi Bei Shang Geng Bei Shang De Gu Shi: Ying Ji Ban
Година на излъчване: 2021 – Октомври – 22
Време на излъчване: Петък
Жанр: Романс, Мелодрама
Канал: Netflix
Епизоди: 10
Режисьор: Hsieh Pei Ju
Субтитри: Английски

 

Участват:
Gingle Wang като Song Yuan Yuan
Fandy Fan като Zhang Zhe Kai
Ivy Shao като An Yi Qi
Edison Wang като Wang Bo Han
Figaro Tseng като Yang You Xian
Eleven Yao като Cindy

 

Резюме: Римейк на Корейският филм More Than Blue (2009)
Какво по-хубаво от късна нощ и дневник, криещ историята на чужд живот? Когато An Yi Qi открива дневника на Zhang Zhe Kai, тя трябва да го прочете, за да открие кой има авторските права върху последната му песен. Но това, което открива, е история по-тъжна от самата тъга…
 

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Свали с български субтитри :subs: :click:

 

Онлайн с бг субтитри :click:

Редактирано от mrnkaloto
Обновена
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много, ама много го харесах! От доста време не бях гледала мелодрама и то хубава. Липсват ми и японските човешки драми и това ми дойде много добре. Разбира се трябва да си в настроение за нещо такова или поне подготвен! Играта на актьорите беше на ниво, историята си е хубава без значение коя страна я ползва. Всички двойки израстнаха до края на сериала.

 

Spoiler

Най-тежки за гледане бяха шести и седми епизод, когато две двойки загубиха по някого. Много трагична и в същото време много сладка беше историята на Крийм и Кей. Такава любов едва ли вече има, но бяха готови на всичко един за друг. Особено ме трогна, когато Крийм създаде атмосфера сякаш те двамата ще се женят, а не тя за някой друг. И всеки път, когато искаше от него да пази следващия си живот за нея. Много сладка и невинна любов имаше между тях. А онова сладурче Къ Лъ няма дори да го описвам. Такова земно дете. Всички бяха невероятни.

 

Препоръчвам с две ръце!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

История по тъжна от самата тъга... 

Прекрасна кинематография, режисура и монтаж! Точно по вкусът ми! Прекрасни лица, прекрасни изражения, прекрасна актьорска игра, емоции, усмивки, сълзи, прекрасни сценографски детайли и цветове, думи, мисли.....които просто допълват всеки кадър. В този сериал, музиката не ми повлия толкова много, колкото цветовете, които са отражение на емоциите, чувствата, същността на героите и всичко което се случва - всичко красиво или ... тъжно... Прекрасен сериал, който представя две красиви, драматични поеми, които се надпреварват за сълзите в очите на зрителя. 

Кай и Крийм, любов, каквато не съществува и никога няма да съществува, но е толкова желана за мнозина. Много може да се анализира по тяхната история. Дали в нея има чиста любов или неосъзнат егоизъм? 

Off Topic

Историята беше един театър. Не! Няколко моноспектакъла! Но след финала им, всичко се разви както би се развило в реалния живот- бяха заедно, но за кратко.... Тогава, кому беше нужно да не споделят истината и да страдат сами. И тук може би се намесва силата на любовта и страхът от загубата на семейството, чувството на закрила и желанието за щастие на другия. 

Не бях учудена, когато се разбра, че Крийм знае за болестта на Кай, но стабилно си поревах на 8 епизод и искрено страдах с нея, когато показваха всички сцени, които бяха представени първо през неговия поглед, а сега и през нейния. Всички казани думи, сватбената рокля, снимката като младоженци, сватбените обети....... твърде болезнено. 

Бях учудена, когато разбрах, че и доктора е взел решението да играе роля. Тези детайли карат сериала да човърка дълбоко в раната, която ти е направил. 

Много може да се анализира и по персонажът на фотографката. Много ми харесаха сцените, когато тя използва Кай за проекта си, когато използва любовта му, мъката му, страхът му... и как всичко се "чете" в снимките. Много арт, много красиво. 

 

Историята на Кай и Крийм е трудна за преглъщане, но за мен беше още по-трудна историята на Ан И Ци - асистентката на музикалния продуцент, и синът й.

Off Topic

Историята ми беше твърде болезнена, защото съм се докосвала до чувствата, които може да изпитва една майка, когато синът й с проблемно сърце, а и до своите собствени. Племенникът ми има същият проблем (порок на сърцето по рождение), който има и героят на малкия очарователен сладур изиграл ролята и знам какво е да мислиш всеки ден, всеки ден, дали всичко е наред... чакала съм пред операционната да мине 5 часовата операция и съм се надявала, а за страхът, който се изпитва през тези 5 часа и всички мисли, които ти минават през главата, просто не могат да се опишат... 

Сцената, когато малкия Ан Къ Лъ търсеше Отвъдния живот на картата, за да види кой е адресът, къде отива, беше просто покъртителна... Героят му е отражение на Кай. И двамата знаят, че си заминават от този свят и не искат да оставят най-любимите си хора сами. Самата идея, че беше регистрирал майка си в сайт за запознанства, тази детска, наивна постъпка говори колко силно иска тя да е щастлива... 

 

Ако не беше влиянието на Нетфликс върху продукцията (особено някои сцени в последния епизод), може би сериалът щеше да е още по-впечатляващ за мен, но предстои да изгледам корейския оригинал и след като прочетох суперлативите за него, определено съм убедена, че там ще получа това, което тук за мъчничко не успях. Но сериалът е наистина великолепен. Бижу!

Искрено препоръчвам тази история по-тъжна от самата тъга за любителите мелодрамата. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...