Jump to content

Recommended Posts

The+Secret+Reunion+0.jpg

Secret Reunion

Държава: Южна Корея
Година: 2010
Жанр: трилър, криминален, драма
Времетраене: 118 мин.
Режисьор: Jang Hoon
Сценарист: Jang Min Seok


В главните роли:
Song Kang Ho - Lee Han Kyu
Kang Dong Won - Song Ji Won
Jeon Gook Hwan
Park Hyeok Kwon
Yoon Hee Seok

Сюжет:
И Хан Кю, агент от Националната разузнавателна служба, следи Сянката, убиец от Северна Корея, който издирва изменници на родината. Сонг Джи Уон е контактьор на Сянката и го съпровожда при поредната мисия. Но операцията се проваля и за шпионите от Севера, и за НРС: Сонг Джи Уон е заподозрян в предателство и е принуден да се скрие, а И Хан Кю е уволнен за самоуправство и провалена операция. Но след няколко години случаят отново ги среща, когато единият вече не е шпионин, а другият не е разузнавач.

Личен коментар:

 

В момента, в който видях името на Song Kang Ho, знаех че съм попаднала на нещо много добро. Филмът изобщо не ме разочарова за всичките си 1:57:16. Има си всичко: интрига, екшън, напрежение, обрати, комични ситуации, драма, социални въпроси, политика, приятелство в отлична комбинация.
Нямам забележки. Гледайте филма, няма да съжалявате.

:essub:

 

С български субтитри: :click:  :click:

С български и английски субтитри: :click:

С руски субтитри: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера (днес по-точно) в 2 часа посред нощ реших да хвърля едно око на филма за не повече от 5 минути и стана една... не мирясах докато не го изгледах (добре, че нямам нужда от много сън cool.gif). И това е най-важното, което мога да кажа за филма - хваща и държи в напрежение от началото до края.
Екшънът е на ниво, но още по-интересни са взаимоотношенията между двамата главни герои със съществен принос за това и от страна на актьорите. Song Kang-ho е голяма работа, това е ясно, а Kang Dong-won още не, но така като го гледам може и да стане, в никакъв случай не изглежда неравностоен.

Не ми пречи отявлено комерсиалният характер на филма, и от такива има нужда smile.gif. Съвсем закономерно е, че е станал касов хит.

Редактирано от k1227
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът е супер готин, браво за темата (аз само се ослушвах, защото го гледах с гадни субки).

Само заради прелестният край, режисьорския комерсиален поглед (според мен за да е лесно смилаем), историята и главните герои си обира наградите ми.

Адски стилно и свежо направен филм, така се редуваха смешните с героите ситуации със сериозните лични (и образни дори) конфронтации.

Много ми допадна посланието...колко е дълъг (или къс) пътя към приятелството, минаващ задължително през доверието...това е истинската тайна за всеки.

А инстументалите бяха супер попадение също...нямаше нужда от пеещ глас...

Kang Dong-won играе супер добре тук, мисля че има какво още да покаже момчето, въпреки, че му предстои казарма скоро, искам да видя как ще

се справи и с новата си роля във трилър комедията "Psychic", която снима в момента...

А Song Kang-ho беше удоволствие за очите, толкова повлечен в кръговрата на живота и различен от образите си досега играе, че нямам думи...просто е добър

:asian: :asian: :asian: :asian:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът си заслужаваше. Наистина не му липсваше нищо, но края малко ме разочарова.

 

Някак си ми е странно при цялата сериозност на филма, всичко да свърши с Happy End. Когато две политически идеологии се сблъскат по този кървав начин, както става във филма, краят не е щастлив, а напротив - винаги има хора, които страдат и неизбежността остава да витае някъде из въздуха ( Икигами например). А тук беше нещо от сорта на "...лошият умря, а добрите заживели дълго и щастливо..."Струва ми се глупаво и честно казано, това ми развали малко усещането от самия филм.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

този филм го подминавах близо месец в един корейски блог, ама само защото нямах настроение за трилъри и филми за мъжкото приятелство. После като се навих да гледам, ми се наложи да гопрекъсвам на два-три пъти по разни семейни задачи. Но дори и така, с две ръце гласувам, че е доста добър и много ми хареса. Но изпитах едно такова странно чувство по повод темата с предателството на родината - като някакъв анахронизъм. Сякаш гледах филм от 70- те години -тогавашното хубаво шпионско и политическо кино. Ама това за тях си е явно доста болен въпрос и затова изтласках тия свои чувства встрани и много се наслаждавах на филма сам по себе си. От края съм доволна чисто по човешки, но кулминация та преди нея най-много ме развълнува. най-интересно ми беше обаче развитието и изграждането на отношенията на героите. Но не ме напуска усещането,че ролята на Kang Dong-won му беше някак чужда , като чужда кожаи той направо ми изглеждаше болнав в нея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът беше невероятен. Много силен, много кървав... Хареса ми това, че именно краят беше неочакван. От средата на филма се питах кой от двамата ще умре...?! Определено останах изненадана от развоя на събитията. Филмът те блъска с реализма си и ти остава едно такова чувство на тежест, особено като знаеш, че такива неща наистина се случват... Детайлните сцени на насилие подсилиха ефекта.

Връзката между главните актьори премина от едната крайност в другата- как от най-големи врагове, се превърнаха в повече от братя... Дружба по-силна от кръвта. Филмът си заслужава, дори и отгоре!!!

 

П.П. Благодарсности на mackova за субтитрите и за темата. Радвам се, че попаднах тук. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах и аз най-накрая..

Канг Донг Уон си го харесвам още от "Duelist", така че не съм изненадана от добрата му игра.. Баткото Song Kang-ho.. и за него две мнения няма - актьор от най-висока класа.. И доста добре се сработиха, бих казала.. Лошият, в ролята на Сянката и той познат, прясно даже, от Bad guy.. Сюжетът е интересен и те грабва от началото..

 

Бях изненадана най-вече от края.. Викам си: "Това е корейски филм, още повече са намесени взаимоотношения между южнокорейци и червени севернокорейци, ей сега ще изтрепят и двамата.. Да, ама не..";)))

И по-добре.. доволна съм. Вярно, че полицейски екшън,на места ми напомни даже старите американски екшъни, но имаше и свежарски моменти, а и тоз герой с мрачен поглед, дето се грижеше за жените и децата, влезна под кожата дори и на батко експолицай, дето беше тръгнал уж да го гони, а какво става за зрителя?!..Ей, това им харесвам на корейците, идеализма.. идеята и морала преди всичко, и вярата в доброто..

 

Mackova, перфектна както винаги! Продължавай да ни радваш с хубави преводи на класни филмчета!!!;)))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уау, Мацкова, страхотен превод! Браво, много благодаря! :bow:

Хубав филм, добри актьори, сериозна тема, готина музика. Всичко това вече сте го казали.

Много ми хареса

краят. Макар че, като се замисли човек, изобщо не беше логично всичко да приключи точно по този начин. Но мен пък си ме изкефи, че момчето се събра със семейството си. И шефът тръгна при щерката.

В края на краищата има нужда и от такива позитивни моменти в живота.

 

:yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен филма много ми хареса. Отдавна не бях се наслаждавала на нещо толкова хубаво и качествено! По принцип не понасям страшни филми, но това далеч не беше трилър :huh: ... не бих казала, че имаше много кръв. Само за една по-брутална сцена се сещам, но нищо повече.

Иначе краят не мисля че беше неочакван, аз точно така си го представях

класика - happy end

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Присъединявам се към по-горните отзиви за филма - много добър, страхотна актьорска игра и на двамата главни. Сюжетът е на много сериозна тема, но поднесена с лек хумор на точните места. Много приятен филм, но и напрежението те държи до самия край. Удоволствие беше да се наблюдават отношенията на двамата главни герои - напълно противоположни по характер и идеология... А краят беше много добър - макар и по американски, нека има и такива. :)

 

И нямаше да е пълно удоволствието, ако не бяха великолепните субтитри, за които благодаря на преводачката! :up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът е жесток! Мислех си, че ще е типичният трилър, ама се оказа нещо по- добро! Song Kang Ho както винаги е на страшно ниво! Много съм се забавлявала с тази му роля. Направо си е голям кеф да гледам актьор като него! Kang Dong Won също се справи страхотно. Много го харесвам след ролите му в Duelist, Maundy Thursday и Temptation of wolves. Играе добре и е голям симпатяга!

Двамата бяха страшна комбина! Колко се смях на сцените с пилето и с виетнамците! :D

 

4207583x.jpg

 

Най- много ми хареса различният край и изобщо начина, по които се развиха нещата между двамата главни. Гледайки, не можах да не си спомня за JSA с Song Kang Ho...там също беше засегната подобна тема.

Нямам никакви забележки към филма. Интересен сюжет, екшън, страхотни актьори, забавен, а и музиката беше добре подбрана(нищо, че имаше само инструментал).

:asian:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен доста време се застоя. Много го бях харесала по описание и го изнамерих кой знае къде, защото е с руски дублаж. Може би това последното ме е спирало да се загледам по-рано. Но наистина, филмът си заслужава. Напрегнат е. През цялото време двамата бивши агенти се шпионират един друг и не знаеш какво ще стане в следващия момент.

Мислех си колко ли едностранчив е този филм, но той изобщо не идеализира. Даже показва пороците на капиталистическото общество - срещу пари вършим услуги всякакви. А севернокореецът беше стожерът на ценностната система и възприемаше хората човешки, а не като приятели и врагове, за разлика от Сянката. Агентът от Южна Корея също беше изпаднал в крайност и възприемаше всички севернокорейци за "червени змийчета". Неговият персонаж беше голям образ. Далеч от идеала, комичен и несръчен на моменти. Агентът от Северна Корея беше класен, на много високо ниво. И мисля, че актьорът се справи много добре с ролята. Героят му трябваше да бъде такъв - хладен, интелигентен и потаен. Той до последно лъжеше, отричаше, че има семейство, докато партньорът му детектив бързо си изплю семейното положение.

Кулминацията беше страхотна. Толкова непроницателен беше  севернокореецът през цялото време, че беше наистина нажежено дали ще остане верен на родината. Финалът ми хареса, въпреки че е малко в повече, но това е смисълът - хармонията да бъде възстановена и беше. Едва ли щеше да е толкова приятно ако след 6-годишни мъки изгуби семейството си. Обичам оптимизма във филмите. Имаме нужда, когато не ни достига, да виждаме, че може да се случва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Присъединявам се към вече многобройната (доколкото виждам) агитка харесали филма :) Майсторски и с вкус забъркана каша от екшън, драма и дори малко комедия. Канг Донг Уон игра блестящо и олицетвори най-неотразимия севернокореец, който съм виждала някога в киното :) Пълен пакет супергерой - красив, непобедим, умен, мистериозен, човечен, закрилник на децата и жените :i love this: Радваше окото и душата и успешно накара зрителите да му стискат палци цели два часа. На негов фон южнокорейският агент чак изглеждаше смешно некадърен чат-пат, но в крайна сметка се доказа и той като достоен противник/съюзник.

 

Изключително доволна съм от края, който ме изненада. Очаквах по типичен корейски модел

 

 

всички "добри момчета" да загинат геройски накрая, прошепвайки някакви силни думи с последния си дъх. За моя огромна радост не познах :) Чухме само едно "Никого не съм предавал" (което си беше истина), предхождащо хепи-енда :) Харесва ми след филма да се чувствам обнадеждена и зарадвана, а не разбита и покрусена. Аман от трагични корейски финали :)

 

 

Нямаше явни недомислици и нелогични обрати в сценария (или поне не са ми направили впечатление), което е рядко срещано в жанра. Взаимното следене на двамцата главни беше супер забавно, а развитието на "броманса" - ошлайфано прецизно с хирургическа точност :)

 

Доволна съм от филма, определено ме държа в напрежение ментално и емоционално и ме остави с хубави чувства :) Ще го гледам пак, сигурна съм :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изкефи ме филмчето и финала... Неочаквано автентично и силно. Толкова е добро, че го гледах с не-източни маниаци  и мина супер :).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм "ЗА"! След гледането на подобни динамични филми, всеки път зарязвам клишираните сериали, особено напоследък излязлите бозици... :slap:

Браво на актьорите, определено направиха добра игра.

 

secret-reunion-5.jpgthe-secret-reunion-gang-dong-won.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както виждам, едно време отзивите за филмите са се споделяли с особен ентусиазъм! Напоследък май не е така, дали защото от гледане човек няма време да коментира? 9 години по-късно и аз го гледам този филм и ми харесва всичко...може би без холивудския край :) Но пък като си представя какво ли е да си севернокореец, успял да се измъкне от страната, вече и краят ми харесва и им се радвам, нищо че са измислени герои! Изобщо приятелството и братското чувство е нещо, което заслужава да му се посветят много филми!

Изобщо има ли корейски филм, в който трагедията да не се прекъсва от комични елементи? Сериозно... има ли? 

Северна Корея + Южна Корея = кокошка и няколко глави лук.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 16 часа, Снежана написа:

Както виждам, едно време отзивите за филмите са се споделяли с особен ентусиазъм! Напоследък май не е така, дали защото от гледане човек няма време да коментира?

 

Нека това не те спира да споделяш твоето мнение - в крайна сметка, един коментар побутва темата нагоре и може да предизвика и други хора да гледат филма :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 1.04.2019 г. at 16:33, Снежана написа:

Както виждам, едно време отзивите за филмите са се споделяли с особен ентусиазъм! Напоследък май не е така, дали защото от гледане човек няма време да коментира? 9 години по-късно и аз го гледам този филм и ми харесва всичко...може би без холивудския край :) 

 

Ами, честно да ти кажа, аз продължавам да гледам филми, но както и при сериалите, и тук нивото е паднало, Почти няма филм от последните две-три години, който да предизвика ентусиазъм в мен или ако има тръпка в началото, някъде по пътя се губи. И това пробутване на айдълчета до някой известен актьор е дразнещо. А филмите трябва да могат да се гледат и от хора, не правещи разлика между корейци, японци и китайци и то без коментари от вида: Филмът не става, но го гледах заради еди- кой си сладур. Относно Secret reunion още си го спомняме с усмивка, макар да е минало доста време :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...