vivivan Публикувано 21 Май, 2022 Share Публикувано 21 Май, 2022 Това ястие е нещо като бърз и лесен гювеч с малко продукти - царевица, моцарела, майонеза. Обичайно го сервират в барбекю ресторантите. Може да се яде и като основно ястие, но главно го сервират като "anju" - храна, която се сервира, когато ще се пие алкохол (мезе) - върви добре с бира А освен че може да се хапва само така, може в него да си топваме с чипс или хляб. Корейците го приготвят главно с твърдата моцарела, но може да се сложи и различни други сирена или кашкавал. Като допълнение може да се сложат и ситно нарязан лук и червена чушка, а аз си добавях и бекон/шунка В една от рецептите добавиха и няколко сварени оризови кексчета, като тези за токкбокито. Тук и тук може да се разгледат рецепти, от който съм ползвала инфо - има и снимки и видео как се приготвя Необходими продукти: 1 консерва царевица, отцедена 3 супени лъжици майонеза 1 ч. л. захар 1/4 ч.л сол щипка черен пипер 1 супена лъжица масло 1/3 до 1/2 чаша настъргано сирене моцарела (от твърдата) По желание: половин глава лук или 1 цяла малка, нарязана на ситно 1 малка червена чушка, нарязана на ситно Начин на приготвяне: В купа се смесват отцедената царевица, ситно нарязаните лук и чушка, майонеза, захар, сол, черен пипер. Загрейте на котлона подходящ съд, който после може да пъхнете в печката. Сложете в него маслото да се разтопи напълно и да шупне. Добавете царевичната смес и задушете за 2 до 3 минути. Разпределете равномерно върху тавата и покрийте царевицата със сирене моцарела. Поставете на по- горната решетка на фурната и запечете за 2 до 3 минути. Ако нямате подходящ съд, просто покрийте тигана с капак и оставете сиренето да се разтопи докрай. Тази манджа отдавна я сънувам, а преди време я пробвах в корейския ресторант, така че и дойде ред да я сготвя 2 2 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ftisland Отговорено 21 Май, 2022 Share Отговорено 21 Май, 2022 Много благодаря @vivivan за рецептата.Задължително ще я пробвам Точно като за мен е,лесна,изглежда много цветна и вкусна,а и обожавам царевичка 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ko_Erin Отговорено 10 Юни, 2022 Share Отговорено 10 Юни, 2022 Виви, тази рецепта е точно в десетката. Лесна, бърза за правене, с продукти, които се намират във всеки дом. Имах повод тези дни и реших да я направя като разядка и всички си облизаха пръстите и поискаха рецептата. Не се стърпях да се изфукам, че съм я научила от форума и похвалих и първоизточника и. Надявам се, когато можеш да продължаваш да постваш такива хубави и бързи за правене неща. 4 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.