Jump to content

Korean corn cheese (царевица с моцарела)


Recommended Posts

Posted (edited)

Corn%20Cheese%208%20copy--X3.jpg?w=1170&Korean-Cheese-CornIMG_9994.jpg

 

Това ястие е нещо като бърз и лесен гювеч с малко продукти - царевица, моцарела, майонеза. Обичайно го сервират в барбекю ресторантите. Може да се яде и като основно ястие, но главно го сервират като "anju" - храна, която се сервира, когато ще се пие алкохол (мезе) - върви добре с бира :D А освен че може да се хапва само така, може в него да си топваме с чипс или хляб.

Корейците го приготвят главно с твърдата моцарела, но може да се сложи и различни други сирена или кашкавал. Като допълнение може да се сложат и ситно нарязан лук и червена чушка, а аз си добавях и бекон/шунка :) В една от рецептите добавиха и няколко сварени оризови кексчета, като тези за токкбокито.

Тук и тук може да се разгледат рецепти, от който съм ползвала инфо - има и снимки и видео как се приготвя :)

 

Необходими продукти:

1  консерва царевица, отцедена

3 супени лъжици майонеза

1 ч. л. захар

1/4 ч.л сол

щипка черен пипер

1 супена лъжица масло

1/3 до 1/2 чаша настъргано сирене моцарела (от твърдата)

По желание:

половин глава лук или 1 цяла малка, нарязана на ситно

1 малка червена чушка, нарязана на ситно

 

Начин на приготвяне:

В купа се смесват отцедената царевица, ситно нарязаните лук и чушка, майонеза, захар, сол, черен пипер. Загрейте на котлона подходящ съд, който после може да пъхнете в печката. Сложете в него маслото да се разтопи напълно и да шупне. Добавете царевичната смес и задушете за 2 до 3 минути. Разпределете равномерно върху тавата и покрийте царевицата със сирене моцарела. Поставете на по- горната решетка на фурната и запечете за 2 до 3 минути. Ако нямате подходящ съд, просто покрийте тигана с капак и оставете сиренето да се разтопи докрай.

 

Тази манджа отдавна я сънувам, а преди време я пробвах в корейския ресторант, така че и дойде ред да я сготвя  :)

3e9c975a5f2a3843.jpg

 

 

Edited by vivivan
  • Like 1
  • Thanks 2
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Много благодаря @vivivan за рецептата.Задължително ще я пробвам:) Точно като за мен е,лесна,изглежда много цветна и вкусна,а и обожавам царевичка:D

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Виви, тази рецепта е точно в десетката.

Лесна, бърза за правене, с продукти, които се намират във всеки дом.

Имах повод тези дни и реших да я направя като разядка и всички си облизаха пръстите

и поискаха рецептата. Не се стърпях да се изфукам, че съм я научила от форума и похвалих

и първоизточника и;). Надявам се, когато можеш да продължаваш да постваш такива хубави

и бързи за правене неща.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...