Jump to content

Recommended Posts

Здравейте, 

Пускам тук началото на една история, дето е 95 % дописана (все от мен :). Може би е вдъхновена от някоя и друга китайска новела, то този жанр Лит RPG си е баш Азия. Ама не е китайска, нито е новела в крайна сметка. 

Ако ви хареса ще пусна и други части :)

Весели празници!

 

spacer.png

 

Марион сънуваше това бижу за трети път. Беше тънка, почти прозрачна златна верижка с окачена елементарна ярка капка, попадаща точно между гърдите. Ако трябваше да бъдем честни, Марион сънуваше и самите гърди, а и притежателката им за трети път. Това беше смущаващо, тъй като девойката Марион беше деликатен, самотен и удивително скромен човек.

- Не за дълго, - заяви непознатата от съня ѝ и тръсна рижавата си грива. (А капчицата на верижката блясна игриво.) - Времето дойде, - допълни.

После свали бижуто от шията си и го наниза върху врата на стреснатата девойка.

И тогава Марион, средната сестра, се събуди. Нямаше никакво бижу, но сякаш нещо я опари там, където застана искрящото камъче в съня. И все пак, беше в стаята си, заобиколена с любимите плакати на корейски поп-звезди. Тя се претърколи тромаво, после се усмихна на снимката на Джи Mин  и отиде да си направи кафе. През старите витринни прозорци на кухнята, мъглата над София плавно се вдигаше. И именно там, в ярък неон се появи първият надпис:

“Добре дошли в играта “ЕЛЕГАНТНОТО ПО-ДОБРО ВИЕ”. Да се чете като (Е.П.Д.В) <<<Запомнете съкращението! Авторът не е е виновен, че пише рядко и всичко се забравя. Нито носи отговорност за вашето подсъзнание :), само го предизвиква… >>> 

Начални точки:

Сила: 1/10

  • Интелект 2/10
  • Харизма: 3/10
  • Издръжливост 2/10
  • Мания за справедливост: 9/10
  • Искате ли да видите детайли?”

 

Марион учудено мигна. Това беше странна реклама. То ясно, че София е столицата на “Империя онлайн”. А и е град, принципно адски развит по отношение на програмистко-геймърския свят, почти като Сеул, Токио или направо Сингапур… И все пак огромен светкащ надпис върху строящия се сега  “Скай Форт“? В 6 часа събота сутрин? На кирилица? Неее, тази реклама е скъпа, но не може да достигне никакъв таргет. Ха! Има смисъл да напише на фейсбук страницата им или в инстаграм, че това е глупаво. В този момент надписът мигна и се смени:

“Таргетът е достигнат. Искате ли да видите детайли?”

Ето това вече е хитър сценарий! Може би си струваше да остане и да изчака всички надписи на небостъргача да се извъртят и да започнат да се повтарят. Тя мръзнещо сви рамене, сложи си очилата и все пак отвори прозореца, за да види по-добре източника на надписа. Но вън сградите размиваха очертанията си и се виждаше само мъгла. Марион затвори, и хоп, от вътрешната страна на стъклопакета, неонът светеше отново.

“Сценарият подлежи на 5 % промяна. Искате ли да видите детайли?”

Не може да се отрече, че беше упорита - отваряше и затваряше няколко пъти, после сваляше и махаше очилата си (съвсем обикновени впрочем, с 2 диоптъра късогледство и без отражения). Но надписът определено се появяваше на НЕЙНИЯ прозорец. И по-странен начин отговаряше на отделни понятия в НЕЙНИТЕ мисли. Затова Марион се предаде.

- Искам детайли, - гласно заяви.

“Детайлите са налични след изпълнение на първата задача.”

Добре, че беше възпитано момиче.

- Може ли да видя първата си задача? 

“Може. Но не е необходимо да викате. Системата реагира на вашите мисли и прожектира на отражателни повърхности.”

- Значи не съм луда, - гласно продължи Марион.

“Проверка. Лека форма на обезводняване. Повишен процент на мазнини. Следи от скорошна употреба на алкохол. Възможности за рационални съждения: 75 % процента. Не сте луда. Искате ли да видите детайли?”

- Искам да видя първата си задача.

“Кой клас на развитие избирате?”

- Искам да видя класовете.

И хоп отново, стъклото се раздели на колони и във всяка от тях се зареди сякаш безкраен светкащ в зелено списък. О, не. Толкова четене за 7 часа събота сутрин? И без кафе?

“Искате ли да запишете курс за повишена скорост на четене? 2 кредита.”

- Не, - изохка Марион. И мигновено се сети: кредит това вероятно е разплащателна единица. - А колко кредита имам?

“1.”

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...