Jump to content

Средната сестра Марион


Recommended Posts

Здравейте, 

Пускам тук началото на една история, дето е 95 % дописана (все от мен :). Може би е вдъхновена от някоя и друга китайска новела, то този жанр Лит RPG си е баш Азия. Ама не е китайска, нито е новела в крайна сметка. 

Ако ви хареса ще пусна и други части :)

Весели празници!

 

spacer.png

 

Марион сънуваше това бижу за трети път. Беше тънка, почти прозрачна златна верижка с окачена елементарна ярка капка, попадаща точно между гърдите. Ако трябваше да бъдем честни, Марион сънуваше и самите гърди, а и притежателката им за трети път. Това беше смущаващо, тъй като девойката Марион беше деликатен, самотен и удивително скромен човек.

- Не за дълго, - заяви непознатата от съня ѝ и тръсна рижавата си грива. (А капчицата на верижката блясна игриво.) - Времето дойде, - допълни.

После свали бижуто от шията си и го наниза върху врата на стреснатата девойка.

И тогава Марион, средната сестра, се събуди. Нямаше никакво бижу, но сякаш нещо я опари там, където застана искрящото камъче в съня. И все пак, беше в стаята си, заобиколена с любимите плакати на корейски поп-звезди. Тя се претърколи тромаво, после се усмихна на снимката на Джи Mин  и отиде да си направи кафе. През старите витринни прозорци на кухнята, мъглата над София плавно се вдигаше. И именно там, в ярък неон се появи първият надпис:

“Добре дошли в играта “ЕЛЕГАНТНОТО ПО-ДОБРО ВИЕ”. Да се чете като (Е.П.Д.В) <<<Запомнете съкращението! Авторът не е е виновен, че пише рядко и всичко се забравя. Нито носи отговорност за вашето подсъзнание :), само го предизвиква… >>> 

Начални точки:

Сила: 1/10

  • Интелект 2/10
  • Харизма: 3/10
  • Издръжливост 2/10
  • Мания за справедливост: 9/10
  • Искате ли да видите детайли?”

 

Марион учудено мигна. Това беше странна реклама. То ясно, че София е столицата на “Империя онлайн”. А и е град, принципно адски развит по отношение на програмистко-геймърския свят, почти като Сеул, Токио или направо Сингапур… И все пак огромен светкащ надпис върху строящия се сега  “Скай Форт“? В 6 часа събота сутрин? На кирилица? Неее, тази реклама е скъпа, но не може да достигне никакъв таргет. Ха! Има смисъл да напише на фейсбук страницата им или в инстаграм, че това е глупаво. В този момент надписът мигна и се смени:

“Таргетът е достигнат. Искате ли да видите детайли?”

Ето това вече е хитър сценарий! Може би си струваше да остане и да изчака всички надписи на небостъргача да се извъртят и да започнат да се повтарят. Тя мръзнещо сви рамене, сложи си очилата и все пак отвори прозореца, за да види по-добре източника на надписа. Но вън сградите размиваха очертанията си и се виждаше само мъгла. Марион затвори, и хоп, от вътрешната страна на стъклопакета, неонът светеше отново.

“Сценарият подлежи на 5 % промяна. Искате ли да видите детайли?”

Не може да се отрече, че беше упорита - отваряше и затваряше няколко пъти, после сваляше и махаше очилата си (съвсем обикновени впрочем, с 2 диоптъра късогледство и без отражения). Но надписът определено се появяваше на НЕЙНИЯ прозорец. И по-странен начин отговаряше на отделни понятия в НЕЙНИТЕ мисли. Затова Марион се предаде.

- Искам детайли, - гласно заяви.

“Детайлите са налични след изпълнение на първата задача.”

Добре, че беше възпитано момиче.

- Може ли да видя първата си задача? 

“Може. Но не е необходимо да викате. Системата реагира на вашите мисли и прожектира на отражателни повърхности.”

- Значи не съм луда, - гласно продължи Марион.

“Проверка. Лека форма на обезводняване. Повишен процент на мазнини. Следи от скорошна употреба на алкохол. Възможности за рационални съждения: 75 % процента. Не сте луда. Искате ли да видите детайли?”

- Искам да видя първата си задача.

“Кой клас на развитие избирате?”

- Искам да видя класовете.

И хоп отново, стъклото се раздели на колони и във всяка от тях се зареди сякаш безкраен светкащ в зелено списък. О, не. Толкова четене за 7 часа събота сутрин? И без кафе?

“Искате ли да запишете курс за повишена скорост на четене? 2 кредита.”

- Не, - изохка Марион. И мигновено се сети: кредит това вероятно е разплащателна единица. - А колко кредита имам?

“1.”

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...