Jump to content

Hoshi Shinichi no Fushigina Fushigina Tanpen Dorama (2022)


Recommended Posts

Финал с последните 2 епизода, представящи най-впечатляващата история от поредицата. Достоен завършек с участието на Йосуке Кубозука и Сумире. 

Кубозука запълва екрана с цялата емоционалност, на която е способен. Без думи. Само с отчаяния вик на неправилно осъдения от системата човек. Идеалната система, която сами създаваме по свой образ и подобие.

Научна фантастика, която показва, че колкото и да се развие човечеството в бъдеще, каквито и технологични чудеса да измисли и приложи, те няма да са достатъчни, за да се постигне така мечтното равенство, обективност и честно правосъдие.

Отбелязвам уникалното заснемане, игра и музика. На моменти дочух дори българска гайда.

Като цяло в поредицата бяха засегнати много любопитни теми. Актуални и общочовешки, те винаги са били във фокуса на творци от различни краища на света.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ааа! Значи някой все пак ги започна. Не всички епизоди са супер креативни, но си заслужава гледането до финала.

После сподели, кои части са те впечатлили най-много. Аз имам поне 5-6 любими сегмента. Може би този с двамата работи ми е най-много на сърце, понеже улавя точно японското чувство аваре и е най-философски.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да. И първата история е много поучителна. Тя показва, до какво може да доведе прекаленото усъвършенстване в определена сфера, както и негативните страни от внедряването на дадена технология.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Засега “Министерството на стабилния живот”  и “Землянинът” май се очертават най-интересни, с перфектното общество и възприятието за желаната реалност…

Редактирано от Paribas
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Землянинът беше с Кенго Кора. Министерството в еп. 2 ли се подвизаваше? Сегментът с Ейта и Шибукава? Точно той ми на напомни за Икигами. "Мъжете в черно идваха", но не за да трият спомени. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В малката книжка с разкази на Хоши Шиничи, издадена на български, мисля че направих откритие. Намерих разказа, по който е правен сегмент номер 8. Казва се Електронен чар. Неговата основна тема също са пластичните операции и специалната такава, направена на главната героиня. Имаше и среща с бивш състудент, наречен Курода. Танците също присъстваха в разказа. Доста добра екранизация се е получила.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...