Jump to content

Hoshi Shinichi no Fushigina Fushigina Tanpen Dorama (2022)


Recommended Posts

A73MDYNZN4sJWRzkunJfpABbMba.jpg

Off Topic

FL31wvuacAAHn82?format=jpg&name=medium

FOYD1QGVQAIuCiI?format=jpg&name=medium

 

Hoshi Shinichi no Fushigina Fushigina Tanpen Dorama (星新一の不思議な不思議な短編ドラマ)
Страна: Япония
Също така известен като: Hoshi Shinichi's Wondrous and Mysterious Short Dramas
По разказите на: Шиничи Хоши – (японски писател на научна фантастика. Той е сред първите професионални писатели на фантастика в Япония)
Период на излъчване: 2022 – Април – 05 до 2022 – Август – 16
Време на излъчване: Вторник 21:45
Формат: Renzoku
Жанр: Драма, Фантастика
Канал: NHK
Епизоди: 20 (15 мин.)
Режисьор: Asato Mari, Mochizuki Kazuo, Sugai Yusuke, Shibue Shuhei
Субтитри: Английски

 

Участват:
Mizuhara Kiko като Bokko-chan
Nagayama Eita като Seikatsu Ijisho
Hayashi Kento като Fuminsho
Kora Kengo като Chikyu Kara Kita Otoko
Sometani Shota като Usugurai Hoshi de
Murakami Jun като Kotta Jikan
Murakami Nijiro като Shiroifuku no Otoko
Lily Franky като Mado
Kaho като Yoru
Kubozuka Yosuke като Shokei
Wakaba Ryuya като Zure
Kitayama Hiromitsu като Zenryona Shimin Domei
Tamashiro Tina като Zenryona Shimin Domei
Kurihara Louis като Usugurai Hoshi de
Tamayama Tetsuji като Kagi
Nao като Mado
Arakawa Yoshiyoshi като Monogusa Taro
Takito Kenichi като Shiroifuku no Otoko
Murasugi Seminosuke кто Toso no Michi
Koume Dayu като Toso no Michi
Ishibashi Shizuka като Miushinatta Hyojo

 

Резюме: Hoshi Shinichi е "God of Short Stories", който приживе публикува над 1001 разказа, някои от които са включени в учебниците и продължават да се четат и днес. Неговите истории често включват мистериозни и вълнуващи елементи на научна фантастика и фентъзи, като космическото пространство, роботи и демони. Понякога „хумористичен“, а понякога „циничен“ поглед към обществото и човечеството. Винаги кратък, но винаги изненадващ и непредсказуем. Отровна алегория ли е или будител? Вижте как някои от най-големите му скъпоценни камъни оживяват в тази адаптация на живо през 2022 г.
 

Свали с английски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click: :click:

 

Какъв каст само...:o

 • Like 2
 • Thanks 1
 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Охо! Това е достатъчно кратко, достатъчно креативно и достатъчно предизвикателно, за да задържи на екрана всеки поглед, жаден за мистерия, крими и научна фантастика еднавременно. Съчетанието с умопомрачителна визия е брилянтно!

Прилича на миниатюрна омнибус антология. Събира на едно място кратки истории на бащата но японската научна фантастика Хоши Шиничи. Поднесено е с невероятен финес, точно в стила на добрия стар фантастичен роман, който не е визуализиран в японското кино ит телевизия от доста време. Липсваше ни този жанр, определено.

Първият епизод е вдъхновен от едноименния разказ Бокко-чан. Кико Мизухара, Канджи Фурутачи, Тетта Сугимото и Аяме Окаяма сътворяват необикновена футуристична история за свят, в който хората биват обслужвани от роботи. Изводът от нея е много показателен и разкрива рисковете, на които е падложено човечеството, разчитайки прекалено много на изкуствения интелект. Опасността се крие в безмерното доверие, което ние бихме дали на подобно творение, което не е в състояние да различава определени субстанции и с това крие заплаха за живота на самите си създатели, както и на всички останали около тях.

Епизодите са по 15 мин. Достатъчно време, за да влязат идеите и темите в главите ви и да предизвикат размисъл в дълбоките нива на човешката съзнание.

Откривам творба на Хоши Шиничи, озаглавена Съдба, преведена на български и издадена от библиотека Галактика преди много години. Жалко, че напоследък научната фантастика не е толкова популярна и не предизвиква такъв интерес у човека в световен мащаб. Самите японци в последните години признават, че нямат силни автори по тази тема и повече се възхищават на китайските творци в жанра.

 • Like 1
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ооо! Епизода 2 взриви всички сетива! Феноменален!

Изключително присъствие на Ейта и Кийохико Шибукава!

Убедително представяне на удивителна антиутопия, в която изкуствен интелект избира човек, който да бъде елиминиран от обикновени сътрудници на системата (хора, които в точния момент се държаха като нехора - системата не можеше ли да си намери роботи за тази цел?!). Проблемът дойде, когато поредният избраник се оказа грешен човек. В същия момент се питах, какво се случва при подобни случаи. Е, не чаках дълго, за да разбера. Бам!

Този сегмент повдига много въпроси, които стоят актуално на дневен ред в настоящия момент. Идеята, която се опитаха да ни внушат и в която вярваха героите, се разби на пух и прах. И без да искаме, стигнахме до логичния въпрос: дали живеем в мирно време, ако чакаме системата да избере кого от нас да елиминира, за да продължи безметежното мирно съществуване на останалите хора? Това ли е цената на истинския мир?! Много актуален казус, който навява паралели с филми като Икигами.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Каква мистериозна инсомния сътвори Кенто Хаяши в еп. 3! Границите между сън и реалност тотално се заличиха. Отново силен и убедителен епизод.

 • Like 1
 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Човек от Земята и невероятната история на героя на Кенго Кора, който беше телепортиран на друга планета заради това, че се подвизаваше като промишлен шпионин в Чужда компания.

Великолепно пресъздаване на необикновената вселена на научнофантастичните разкази! За пореден път се убеждавам във високото качество на поредицата. 

Кенго и Вакана Мацумото в сегмент, който донесе онова типично японско чувство, познато от древността - носталгичното очарование на нещата аваре. Идеята показва, как чрез промяна на съзнанието може да се промени цялата човешка същност. Тук дори не е необходима истинска телепортация или прилагане на крайни методи за сплашване или физически насилие. Само една убедителна промяна на съзнанието.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Китаяма Хиромицу в най-добрата роля, в която съм го гледала. Не съм предполагала, че той като представител но Джонитата, ще бъде избран в подобен експеримент и ще се справи безупречно в партньорство с Тина Тамаширо.

Еп. 5 и 6 отново разказаха позната история за промиване но съзнанието, в която главният герой беше манипулиран умело от мистериозен старец. Много убедително!

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Еп.7 показа забележителното бягство на двама крадци, които се сблъскаха със съдбата си в мистериозен влак, управляван по неестествен път. 

Опитвам се да не разкривам ценни подробности от сюжета, понеже именно те са важни за финалните обрати и послания на сериите. 

Научната фантастика определено е жанрът, който в съчетание с качествена визия, може да взриви сетивата ни и да ни провокира по най-невероятни начини..

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

8 изгледани епизода. Без забележки до момента. Абсолютен пример за стойностно заглавие в сферата на научната фантастика. Чакам такова да се появи и в киното.

Шизука Ишибаши и Гоки Маеда бяха вплетени в история, свързана с пластичните операции (лек паралел с дорамата Kirei no kuni). Идеята, че едно идеално лице може да помогне на човек да стане щастлив, не сработи. Не се получи и това с вградения чип за настроения и мимики. Системна грешка обърка нещата. Но всяко зло за добро. Природата си знае работата. 

Моментни препратки чрез финалния танц към едно по-старо, но креативно и лудо заглавие на Сого Ишии - Dead end run.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Малко снимков материал от сериите:

Off Topic

JPX8R6MZPZ-eyecatch_089d23f0abb14dae0a91

еп. 7

FPnL8djagAAJ0WJ.jpg:large

eita-sibukawa2.jpg

today_20220412_5.jpg

FQBC3FbaMAITDBe.jpg

еп.2 - Ейта и Шибукава действат като истински Мъже в черно

tikyuu-700x406.jpg

еп. 4

41WlHKHTREL._RI_.jpg

еп. 3

N3K47PZZ2M-eyecatch_8033540a1fc981330b2f

еп. 8

51jUh8Pd+aL._RI_.jpg

еп. 5-6

N202211993500000_x.jpg

еп. 1

 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Роботи с чувства и емоции, захвърлени на далечна планета обитават деветия сегмент от поредицата. Те задават въпроси, говорят за приятелство, погребват себеподобните си и гледат с носталгия към безбрежния океан, мислейки си за Земята.

Удивително претоворен футуристичен свят!

Шота Сометани и Лоис Курихара.

Роботите имат ли спомени?!

Link to comment
Share on other sites

Човекът в бяло е озаглавен еп. 10. Кеничи Такито и Ниджиро Мураками показаха, в какъв свят живеят защитниците на мира, които изгарят книги на знанието и преследват всеки, споменал първата буква на думата война. Мирът и белият цвят са използвани като претекст за упражняване на насилие и налагане на повсеместна гестаповщина.

Тъжен сегмент с Аве Мария за фон.

Link to comment
Share on other sites

Последната серия не беше толкова научна фантастика, колкото някаква смущаваща мистерия с участието на Лили Франки и Нао. 

Дяволът определено същества на този свят.

Link to comment
Share on other sites

Еп. 13 се оказа серията, в която се случиха най-много неща в рамките на замразеното време, в което беше изпаднало човечеството. И всичко това дължим на играта на изключителния Джун Мураками.

Много поучителен епизод. Един полу-робот с човешки черти спаси останалите хора само, за да продължи да се чувства жив на този свят.

Link to comment
Share on other sites

Кахо и Пистол Такехара в призрачна история, пълна с мистерия.

Духове, призраци или сакето беше виновно за всичко?!

Link to comment
Share on other sites

Хаха! Еп. 15 беше много забавен. Показа, че дори системите за изпълнение на поръчки от бъдещето не са перфектни и могат да създадат голяма каша, ако дадат някакво отклонение. А може би всичко се нареди, както трябва?! И съдбата нямаше да се справи толкова добре. Хи хи! 

Гости: Минами и Вакаба Рюя

Link to comment
Share on other sites

Ама че гостоприемство спретнаха в еп. 16! Знаех си, че е прекалено хубаво, за да е истина цялото фантастично случване на главния.

С участието на Токио Емото и Рио Ямашита.

Link to comment
Share on other sites

Ключът, който нямаше ключалка и удивителният Тецуджи Тамаяма във фокус! Отново епизод, напомнящ повече на мистерия, отколкото на научна фантастика.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...