Jump to content

Спортни събития


Recommended Posts

Янис Зику не го знам какво ще прави в Поханг Стийлърс ама щом моите хора от ЦСКА са решили да го пуснат значи няма как мен лично хич не ми се иска той да отива там.

 

За отбелязване е и че вчера часове след като рагромиха смехораните от Реал Мадрид един от двата ми най-любими европейски отбора Барселона лети за Токио където ще са в 22:30 японско време за да участват в световното клубно първенство. Така че япончетата ще имат уникалната възможност да видят най-добрият отбор за първата половина на 21 век, а може би и за целият. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добавям, че японски отбор също се е класирал за полуфинала на Световното клубно първенство. Кашива Рейсол ще срещне бразилския Сантос на 14 декември.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 18 декември тази година ще се състои Thai Fight 2011 70kg Tournament - Финал.

Един срещу друг ще се изправят Buakaw Por. Pramuk (най-добрият боец в момента!) и Frank Giorgi.

Без капчица съмнение победата ще удържи Buakaw Por. Pramuk.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да отразя още едно събитие покрай пребиваването на Барселона в Япония. По време на първата им тренировка в Йокохама Маринос испанският отбор отделя време за група деца между 9 и 18 години от областа Фукушима, която както знаем беше бедствена зона. Това е изключителен жест към малките мушмуроци, които имаха уникална възможност да бъдат с най-силният отбор в света понастоящем. Лео Меси и компания им подаряват специални фланелки на клуба с гравирани техните имена ето и част от щастливците - Ryo Takahashi, Syuto Matsuzaki, Kouki Kato, Masatoshi Matsubara, Kazuki Fujita, Hirotaka Kato , Takuya Kato, Kana Ogata, Natsuki Abe, Hikaru Nitsuma и Dai Watanabe. Слагам и снимка от това мероприятие понеже е наистина голям жеста:

 

arx1323794903y.JPG

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 18 декември тази година ще се състои Thai Fight 2011 70kg Tournament - Финал.

Един срещу друг ще се изправят Buakaw Por. Pramuk (най-добрият боец в момента!) и Frank Giorgi.

Без капчица съмнение победата ще удържи Buakaw Por. Pramuk.

 

 

Познах! Pramuk победи, макар и малко несигурно и честно казано за пръв път от доста време насам го видях да се 'поозорва'..... Frank Giorgi определено бе сериозно предизвикателство за Pramuk, нещо което не очаквах в никакъв случай.....

 

http://www.allthebestfights.com/buakaw-por-pramuk-vs-frank-giorgi-full-fight-video-thai-fight-final-2011/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И така завърши и световното клубно първенство в Япония победителят - естествено Барселона, които разбиха с 4:0 бразилският Сантос (0:1 Лионел Меси - 17' 0:2 Шави Ернандес - 24' 0:3 Сеск Фабрегас - 45' 0:4 Лионел Меси - 82'). Имах удоволствието да гледам този мач по on line телевизия, но въпреки това не може да не завиждам на японците, които имаха възможност да го наблюдават на живо. Така или иначе едно стана ясно Барса на Гуардиола е най-добрият отбор в света! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още един футболист от наш отбор и по точно от любимият ми клуб ЦСКА има шанс да заиграе в корейски отбор. След румънеца Янис Зику от южно корейският Сувон Блууингс проявяват интерес към един от ключовите играчи на армейците Спас Делев, въпреки че последните месеци не беше в форма. Самият играч има няколко дни за размисъл да реши дали да поеме към Азия ако бях на негово място нямаше много да му мисля, но Спаско си пада дискотечен герой и едва ли ще му е хубаво да се откъсне от чалгата и плеймейтките в Син Сити. Досега имаше две възможности да играе в чужбина в отбори от Турция и Русия респективно Мерсин и Волга, но предпочете да остане в Борисовата градина дано сега да се навие за Кореа така ще имам причина да следя техният шампионат въпреки че за съжаление няма как да залагам на мачовете там понеже от еврофутбол не включват азиатски отбори. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Новата година започна ударно за японските състезатели по ски скокове. Япония винаги е имала много силни изяви в този спорт. На 1 януари в Гармиш азиатските представители спечелиха трето и четвърто място на първото състезание от турнира Четирите шанци. Дайки Ито взе бронзовото отличие като вторият му скок беше 141.5м. - най-дългият в състезанието. Таку Такеучи остана четвърти, което беше страхотен успех за него. Таку е по-големият брат на Тоши Такеучи, актьорът, който дебютира като Яги-кун във втория сезон на Bloody monday.

Вчера дойде новата изненада. Таку е спечелил място на подиума след края на старта в Инсбрук. Първо трето място за него! Омедето!

611195cf09ff685d.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ю Дарвиш (Yu Darvish), питчер на Hokkaido Nippon-Ham Fighters, подписа на 18-ти януари договор за 6 години на стойност 60 милиона долара с отбора от американската бейзболна лига (MLB) - Тексас Рейнджърс.

 

Очакваше се американците да го грабнат, предвид невероятната класа на Ю.

 

Успех в битките с Seattle Mariners, St. Louis Cardinals (шампион за 2011) и разбира се великите New York Yankees.

 

Сезонът в MLB стартира на 28 март.

 

10p2jk4.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И така, малко информация за Australian Open!

 

Полуфинал:

Джокович (Novak Djokovic) vs Мъри (Andy Murray) 6-3, 3-6, 6-7, 6-1, 7-5

Надал (Rafael Nadal) vs Федерер (Roger Federer) 6-7, 6-2, 7-6, 6-4

 

Изключително интересни полуфинални срещи. С нетърпение чакам финалът в неделя и дано Джокович победи!!!

 

Полуфиналът при жените беше между:

Виктория Азаренка и Ким Клайстерс (миналогодишната шампионка) - 6:4, 1:6, 6:3

Мария Шарапова и Петра Квитова - 6:2, 3:6, 6:4

Статистиката до тук сочи, че Азаренка има по-големи шансове във финалния двубой, но нищо не се знае .. тенисът винаги поднася неочаквани изненади ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като голям фен на Бундеслигата се радвам, че азиатското присъствие там е все по-добре представяно с всяка изминала година. Само този сезон имаше 6-ма японци, 2-ма южно корейци и 1 северно кореец.

 

Япония:

 

Shinji Kagawa - Борусия Дортмунд

 

 

 

Shinji Okazaki - Щутгарт

 

 

 

Makoto Hasebe - Волфсбург

 

 

 

Atsuto Uchida - Шалке 04

 

 

 

Yuki Otsu - Борусия Мюнхенглавдбах

 

 

 

Takashi Usami - Байерн Мюнхен

 

 

 

 

Южна Корея:

 

Heung-Min Son - Хамбургер

 

 

 

Ja-Cheol Koo - Волфсбург и Аугсбург

 

 

 

 

Северна Корея

 

Tae-Se Chong - Кьолн

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че Шинджи Кагава е много обичан в Германия, а и по цял свят. Следя страница за него във фейсбук и в нея постоянно пускат снимки и новини, свързани с изявите му.

Лятото гледах едно предаване на СМАП, в което специален гост беше Ацуто Учида. Спомням си, че тогава го накараха да вкара гол в баскетболен кош. Доста трудна задача, но Ацуто с присъщата си японска упоритост, успя да се справи с нея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като луд фен на Дортмунд няма как да не съм фен и на Кагава. Страницата му във Facebook и аз я следя, а също и всичко около отбора. Последно разбрах, че преговорите за нов договор за съжаление са претърпели неуспех и сигурно от лятото ако искат от Борусия да вземат някакви пари (договорът му изтича края на сезон 2012/13-та и може от края на 2012-та да подпише с друг отбор без да се плати за него) предполагам ще го продадат. :( А дали е обичан?! Сигурен съм, че ако не в цяла Германия, то поне в Северен Рейн-Вестфалия е така! :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

loyola е представил азиатците в Бундеслигата, а аз ще представя двамата японци в Серия А (корейци няма). Фен съм на един от грандовете в Италия.

 

Yuto Nagatomo от Интер Милано

 

 

38436126a36b6ea5.jpg

 

 

и

 

Takayuki Morimotо от Новара

 

 

1697554_w2.jpg

 

 

Нагатомо-сан прави посредствен сезон в Интер, т.е те целият им отбор са за оплакване, особено в последния месец и половина. Онзи ден, срещу Марсилия влезе второто полувреме на мястото на Дъглас Майкон, но и той бе поразен на финал от марсилската треска.

Такаюки, нямам наблюдения много над неговата игра, а Новара се представят зле, въпреки че точно те на два пъти през сезона победиха Интер.

Не мога да не отбележа и може би най-известния японец през годините по италианските терени - Hidetoshi Nakata. Стана шампион с Рома през 2001 г., игра и в Парма, Болоня, Фиорентина преди да замине за Албиона през 2006 г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Току-що футболния отбор на Япония изгуби от Узбекистан с 0:1 в последна среща от квалификационната група С, зона Азия за Световното първенство в Бразилия 2014. Японците се класират за следващата фаза като втори отбор в групата след узбеките. Отпадат Северна Корея и Таджикистан. Алберто Дзакерони май трябва сериозно да поработи с момчетата, ако иска успешно представяне.

Двубоят се игра на Тойота Стейдиъм в град Тойота, префектура Аичи.

 

Следих ги, защото имам интерес към двама играчи от защитния вал на домакините - Юто Нагатомо (Интер Милано) и Ацуто Учида (Шалке 04). Ацуто записа цял мач, а Юто го замениха в 84-та мин. с Юичи Комано. Нагатомо-сан - за месец и половина 7 загуби и 1 равен с Интер, а днес мъките му продължиха.

 

Шинджи Кагава също титуляр (интереса ми в Дортмунд за съжаление се изчерпва от две години само с Матс Хумелс, над играта на Кагава-сан нямам големи наблюдения, освен двубоите с Арсенал от груповата фаза тази есен в ШЛ), Макото Хасeбе (капитан), Шинджи Оказаки, Майк Хавенаар. Майк е холандец, но е роден в Хирошима, тъй като баща му е бил футболист по това време в Япония. Има двойно гражданство - холандско и японско, но се състезава за Япония. Майк е футболист на Витес и играе в Ередивизие. Наскоро дори си спомням Каменаши Казуя бе поканен в едно спортно предаване по японската телевизия - Going! Sports & News и коментираше двубоя Витес - НЕК Ниймеген (0:1) и участието на Хавенаар в него, който влезе като резерва.

 

Учида-сан предизвика интереса ми миналата година с факта, че се превърна в първия японец класирал се на 1/2 финалите в Шампионска лига, след като Шалке победиха и в двата двубоя Интер. Тогава залогът беше или Учида или Нагатомо, ще бъде първият класирал се в тази елиминационна фаза, но Шалке надделяха и мога да кажа без абсолютно никакви проблеми, дори с разгром на Меаца с 5:2 в първата среща.

 

 

Ацуто Учида и Юто Нагатомо заедно в мача реванш от Шампионска лига между Шалке 04 и Интер (М) в Гелзенкирхен миналата пролет.

 

8327a0d2391c85d3.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Матс Хумелс предполагам днес ще го видим срещу Франция (надявам се на "единичка", тъй като го играх заедно с "двойка" за Уругвай срещу Румъния и хикс на Англия и Холандия) :) Иначе този сезон за Учида не е от най-добрите, тъй като си загуби титулярното място в Шалке и има само 9 изиграни мача този сезон в Бундеслигата. Интересно ми бе да го наблюдавам миналата година, а и КПД-то му беше доста добро тогава. А за мача срещу Интер ми беше все едно кой ще бие, тъй като и двата отбора ги недолюбвам (нормално, все пак съм фен на Дортмунд и Аахен в Германия и Милан и Унинезе в Италия :lol:B) ).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тц тц горкото японче Нагатомо тежка съдба да попадне при мердите ще бере бая срам докато Раниери го държат като треньор и не само ама сам си е вкарал главата в торбата. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...