Jump to content

Спортни събития


Recommended Posts

Сръбската легенда Синиша Михайлович е починал днес в болница в Рим, потвърдиха от неговото семейство. Той загуби битката с левкемията на 53-годишна възраст. Михайлович бе диагностициран с тежкото заболяване през юли 2019 година. Въпреки това той продължи да води Болоня, откъдето бе уволнен в началото на септември. 

 

„Съпругата Ариана, децата му Виктория, Вирджиния, Мирослав, Душан и Николас, племенникът Виоланте, майката Викьория и брат му Дражен с болка съобщават за несправедливата и преждевременна смърт на своя съпруг, баща, син и примерен брат Синиша Михайлович. Уникален човек, изключителен професионалист, услужлив и добър с всички. Той смело се бори с тази ужасна болест. Благодарим на лекарите и медицинските сестри, които се грижиха за него през тези години с любов и уважение, по-специално на Франческа Бонифази, Антонио Курти, проф. Алесандро Рамбалди и Лука Маркети. Синиша винаги ще бъде с нас“, гласи съобщението, с което семейството на Синиша обяви ужасната новина.

Бившият бранител е роден през 1969 година в Югославия. Той започва кариерата си във Войводина, след което преминава и през отбора на Цървена Звезда, с който печели КЕШ през 1991 година. Михайлович прави голямото си име в Серия „А“, където играе за Рома, Сампдория, Лацио и Интер. Записва 315 мача и отбелязва 38 гола в италианския шампионат. За националния отбор на Югославия има 63 срещи и 10 попадения.

 

Треньорската му кариера също преминава предимно на Ботуша.

Той води отборите на Катаня,Фиорентина,Сампдория,Милан,Торино,Спортинг Лисабон и Болоня (два пъти).В периода между май 2012-а и октомври 2013-та той бе и национален селекционер на Сърбия.

Михайлович е считан за един от най-добрите изпълнители на пряк свободни удари за всички времена. Той отбелязва 28 от 38-те си попадения в Серия "А" именно от фаулове. 

 

spacer.pngspacer.png

 

spacer.png

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лятната селекция на ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН продължи с привличането на южнокорейския национал Канг-Ин Лий. Майорка ще получи малко над 20 млн. евро за офанзивния халф. Днес той пристигна във френската столица и беше посрещнат от представители на клуба на летище “Шарл дьо Гол”. Лий имаше самолетен билет за неделя, но от ПСЖ решиха, че е по-добре да дойде ден по-рано, за да е на линия за старта на подготовката в понеделник. 

Южнокореецът премина медицинските прегледи още преди няколко дни и оставаше само да подпише договора си. Контрактът е за срок от 5 години.
"Удоволствие е да премина в един от най-големите клубове в света. Тук са събрани изключителни футболисти, с които ще се радвам да играя. Нямам търпение приключението ми да започне", заяви Канг-Ин Лий.
spacer.png
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Започна световното първенство по плувни спортове във Фокуока.

От днес до другата неделя почитателите на плуването ще могат да наблюдават

жестоки битки в плувния басейн. Още от ден едно започнаха да падат рекорди,

падна 15 годишен рекорд на великия Майкъл Фелпс в съчетаното-мъже.

Засега Китай и донякъде Франция успяват да дадат някакъв отпор на Австралия и САЩ,

да видим дали няма да се включат мощно в надпреварата и японци, и корейци.

Стискам палци Азия да се престави подобаващо, а домакините от Япония да 

спечелят поне няколко златни медала.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 23.07.2023 г. at 17:20, Ko_Erin написа:

Започна световното първенство по плувни спортове във Фокуока.

От днес до другата неделя почитателите на плуването ще могат да наблюдават

жестоки битки в плувния басейн.

 

Плуването го изпускам, за мое съжаление, но пък успях да изгледам няколко състезания от скоковете във вода миналата седмица. Страхотни са китайците – и мъжете, и жените, винаги е удоволствие да ги гледам. И като цяло, скоковете във водата са толкова красив спорт, че съм на клона, когато мога :)

 

Иначе през последните седмици успях да погледам и Лигата на нациите във волейбола. Страшно се радвам за японците, които са изградили невероятен отбор! Винаги са били много силни в защита, но сега са класа на всички елементи и заслужено стигнаха до бронзовите медали. Дори мисля, че можеха и още повече, но вярвам, че в бъдеще най-доброто предстои, просто работят правилно и имат невероятно поколение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@bealonenomore, вярно са силни и много кадърен отбор япончетата. Ако бяха и по-високи, с уменията и дисциплината, присъща на азиатците, сигурно щяха да са съвсем на върха. Постижението им е уникално, но Полша справедливо над всички. Гръбич(треньорът) скубе коси всеки път кой да пусне да играе, толкова много на супер ниво поляци има. Водени от феноменалния Сливка (понеже Курек се контузи) мачкаха наред. То си беше едно върховно удоволствие да се гледа финала Полша- САЩ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изключително, невиждано, феноменално на световното 2024 по фигурно пързаляне в Канада- нов рекорд -333 за двете програми и 227 само за произволната( шестнайсетия в класирането има 227 за двете програми!!!

Това дете е гений! Браво Илья Малинин!

 

 

При  жените, Каори Сакамото отново световна- "роди го с късмет, па го хвърли на смет". При липса на рускините с четворните скокове, със стабилността си си осигурява шампионството. Скука са ми жените без рускините.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

И така, откакто ги наказаха руснаците да не се състезават, заради войната, фигурното пързаляне, а и много други спортове губят.Фигурното пързаляне- женското, категорично се връща без тях с години назад. Жалко за толкова можещите, които спряха да се състезават, поради липса на мотивация, заради международни стартове, но другите са доволни. Пиедесталът беше изцяло заслужено руски-първо, второ и трето място, а сега посредствеността с малки изключение е на пиадестала.

Политиката трябва да е извън спорта, за мен поне, но знаем, че не е. Живот!

 

П.П. Исках да прикрепя това  към предишното мнение, но не се получи.:)

Редактирано от Lawandula
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 4 часа, Lawandula написа:

наказаха руснаците да не се състезават

 

Погледни го от хубавата страна. Така например на предната олимпиада за първи път се добрахме до златото в художествената гимнастика. Дава се шанс на по-слаби да вземат медали. А това е идеята на олимпиадите.

 

Преди 4 часа, Lawandula написа:

Политиката трябва да е извън спорта, за мен поне, но знаем, че не е.

 

Това, което ние наричаме спорт, е политика. Няма политика, няма спорт. Двете неща са едно и също.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да. Да. Какво състезание ще е това, без конкуренция? Не мога да се съглася. Не одобрявам. Според мен, Олимпиадата трябва да се закрие, ако продължават по този начин. Много обичах да ги гледам преди, но сега и спортът става  безинтересен. Всичко се опорочава.

Честито на Япония! Разбрах за навата шампионка във фигурното пързаляне. Много съм изостанала и вече не ги знам младите фигурите, но Каори я помня. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...