Jump to content

Спортни събития


Recommended Posts

Мен още ме държи прекрасната Гала на фигуристите от вчера (без публика си не е работа, но за тв зрителите е празник). Силно съм впечатлена от новите японски попълнения при мъжете и жените. Големи таланти са. Какво излъчване само! 

Понеже някой спомена Дайске Такахаши по-горе, се разтърсих и попаднах на това негово феноменално изпълнение.

Дано издържи още някоя година в дует! Много му отива. Мисля, че танцовите двойки дават тази възможност. Момичето ми напомня на Юко Такеучи (липсва ми).

Ако бяха участвали с това изпълнение на Олимпиадата, щях да им дам максимум точки.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пирин привлече 25-годишния десен защитник Юки Айзо с договор за година и половина, съобщават от благоевградския клуб.

Айзо e юноша на Кашива Рейсол, а за последно играе в шведския Линшьопинг. Роденият в Токио защитник има мачове за юношеския национален отбор до 17 години на своята страна.

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази седмица е финала  за световната купа в любимата ми Словения :icon_sunny:, интригата все още е жива, но се надявам малкият Кобаяши да си запази преднината. Не съм много наясно, дали ще има малък кристален глобус при положение, че имаше световно на полети. Равносметката до тук :

 1.Орел за Кобаяши - доволна :)

2. Олимпиада  - златото на Линдвиг и среброто на Фетнер са си моята радост .

3. Норвежко турне - Крафт - кофти <_<.

4. Световно полети - Линдвиг със злато, Тими сребро и цялостно добро представяне на словенците , злато в отборното :panda-145:, но не го даваха по телевизията пустото световно, та класирането малко по памет : Линдвиг, Тими ,Крафт, 4 е словенец, 6 словенец, и има още словенци в десетката. Домен Петер и Ланишек са някъде в шестицата :D.

Танде записа някоя и друга победа и се оттегли за последните състезания - напълно разбираемо.

Словенците могат да летят и очаквам на домашна сцена за пореден път да го потвърдят, даже и Жига е във върхова форма и засега пеенето ще му бъде все още хоби :)

П.П. Момчето с червеният пуловер в началото на клипа ми прилича адски много на Тилен Бартол :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да беше отишла в някоя командировка вместо мен, щом ти е любима, писнала ми беше таз Любляна :P

 

С Катар как се движим? :D

 

p.s. @Кева, твоите хора що не земат да последват клетата съдба италианска :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То и световното по фигурно пързаляне върви. Обаче, като изключим мъжете, при другите, без руснаците ще е пълна скука. И сега наред.

Мъжете.

Понеже съм луд фен на Юзуру Ханю( той е извънземно явление- чистота на скокове, пързаляне, емоция- всичко) , по-малко на Чен(и двамата са контузени и ги няма), да ме простите, но другите дребни, късокраки, малко като щангисти япончета не могат да ми ги заместят и не са ми по вкуса. Един Илия  Малинин ми напълни очите и донякъде другият американски китаец Винсент.  Илия Малинин, за мен е бъдещият номер едно. 

Жените.

Там пък съм мега луд фен още от София на "руската ракета"- Александра Трусова, най-недолюбваната от Туберидзе, защото не могат да я командорят и контролират. И не ми разправяйте, че оная полуумряла от недохранване Ана Шчербакова, която свали още кила от трийсете с мокри дрехи и с подкрепата на хореографчето и роднина, който като кученце я следва, е заслужено олимпийска шампионка. Недозавъртяни скокове, лоши ребра и какво ли не, маха едни ръце половин програма.Съдиите я толерираха, защото, ако бяха направили Трусова олимпийска, нямаше масовката да има никакъв мотив да се състезава. Ако беше американка, щеше да е шампионка, както в случая е Нейтън Чен. Бъдещето не е на балерините на леда, защото са скучни.  Трусова- огън , живот, енергия и ПЕТ четворни, ( от вчера- цък) колкото я има, я  няма 2- 3 мъже могат да изпълнят. Ами мен това ме кефи, а не умрелия балет на Шчербакова, на който заспивам, а ако гледам си мисля, че всеки момент ще предаде Богу дух от изтощение и напън, понеже явно се вижда, че яко се зори и е на ръба да се тръшне, каквато е хилава. Питат Трусова, защо не скача в комбинация два четворни, тя отговаря, че треньорите не и разрешават. Питат същото Шчербакова, а тя, защото не било оценково  толкова изгодно. Е как да съм за такова! Падам си  по това, дето ври и кипи.  Валиева с допинга е съчетание на двете, рядък талант, но да я видя как ще скача като стане по-жена, па тогава ще говорим. Японките, трътлести, късокраки и кривокраки. Каквото и да ми покажат, не ми е естетично с тия прасци , като на римски пехотинци и къси крачета, пък и кой знае каква сложност нямат. Та при жените е тотал щета световното без рускините.Няма за мен какво интересно да видя. Гледах десетте най-добри кратки програми- с това ще остана.

При спортните двойки, без Китай и Русия- същата работа. Нищо съществено. Тук щетата май е най-голяма и няма да гледам.

Танцьорите, най-малко ги гледам, хеле пък след смяната на правилата- скука са ми. Там бях на олимпиадата за Степанова и Букин. Французите, колкото и да ги възхваляват не ме грабнаха. Двете американски двойки ги харесвам също, но като цяло най-малко гледам танци.

Корейките, са ми много изкуствени, сухи, като излъчване  и незрелищни. Дори в Сочи, смятам, че Сотникова заслужено спечели срещу най-добрата им, Ю На за всички времена. Въпрос на вкус.

Та, без руснаците е скучновато световното, макар, че много участници са с руски фамилии и се състезават за други държави, но те са шкарто, дето не се е реализирало в голямата конкуренция.

В заключение, остава ми да гледам само произволната на мъжете, макар фаворитите ми да ги няма. :D

Редактирано от Lawandula
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Че защо ми е командировка ? Да видя само трасето между хотела и офиса , ми не благодаря :896767:. Имам един колега, който почти две години изкара така, уж сумати градове от Европа  видя, ама не баш.

Някой ден ще отида в Словения, но след бегъл поглед на столицата ще се завра в гората :) .

 А Катар ? Ми , много ме дразнят тия скапани паузи за националните отбори . Искам си висшата лига и ич ми не е за тъпото световно , което впрочем ще прецака и следващият сезон, та като цяло ме дразни. 

България няма да е там, Англия е сред класиралите се, Сенагал - Египет ще е леко ключов мач. Един от отборите ще отпадне. Аз предпочитам Сенегал да продължи, защото стила на Египет грам не ми харесва, но ми е мъчно за Салах :(.

 

Лавандулке, никога не съм харесвала фигурно пързаляне и художествена гимнастика, та едва ли ще се включа с адекватно коментиране . Просто ми се иска да кажа, че не ми се струва правилно да вадят руснаците от спортовете. Леко малумна и много несправедлива мярка, която удря всеки друг, но не и този, който трябва и до нищо няма да доведе. /Чувала съм за международна изолация , просто смятам, че това със спортистите до нищо няма да довете и ще се съсипят преждевременно кариерите на много хора за лудо /.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кева, по принцип да, спортът трябва да е настрана от политиката. Но за съжаление от доста време е повече политика от самата политика. Макар, че съм женена за спортист, вече треньор, макар, че дъщеря ми е състезателка на високо ниво и знам добре колко труд и пот се влага, от една страна ме боли сърцето за всички тия ощетени спортисти, които може и безвъзвратно да изпуснат нещо към което са се стремили цял живот, от друга страна, смятам, че е закономерно.И то е закономерно, защото самият спорт е именно политика. Гадно, но факт и то от много, много години.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък съм за Египет. Загледах се одеве, щото (нали не съм по статистиката и помненето) бях решила, че с тях сме играли 2014, ама то с Алжир било. Египет не е ходил на оня мондиал и затуй е единственият отбор с perfect winning score срещу Германия. Време е това да се промени, нищо че май за приятелски мач става въпрос :D

 

Ти верно си по разглеждането, аз за Любляна мога да ти помогна само с кръчмите. Пак че се замъкнах до Bled и то от кумова срама :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Блед, освен че е красив си има и история в него, малко злокобна, ама все пак .

Не само в спорта има политика, тя се среща на всякакви места където не трябва и това не е от вчера. Спортистите ще изпуснат безвъзвратно всичко за което са полагали жертви и усилия, а това грам няма да повлияе на политическите процеси, а освен това в глобален план и спорта ще пострада. Удара нито е където трябва, нито ще го заболи , който трябва. Много , ама много евтино лицемерие прозира зад подобен род "мерки". Щом са толкова необходими, защо тогава са толкова закъснели ?

Както и да е, просто ми се струва несправедливо <_<

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Японката Каори Сакамото световна шампионка по фигурно пързаляне.

На фона на останалите трагични с неимоверно завишени оценки(такова чудо не бях гледала-срам за съдийството), логично все пак за бронзовата медалистка от ОИ. Много скоростно пързаляне, както винаги и нищо особено, но без грешки показано от нея. Остатакът- грешки и посредственост със завишени оценки. На фона на всеобщата посредственост, рускинята, нито и помня името, нито за кой се състезаваше, с хубава програма и без грешки, я закопаха с голямите лопати.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бронзовата медалистка от Игрите в Пекин 2022 Каори Сакамото от Япония спечели титлата при жените на Световното първенство по фигурно пързаляне във френския град Монпелие.21-годишната Сакамото изпълни седем тройни скока във волната си програма и получи най-високата оценка в кариерата си - 155.77точки. Така тя събра сбор от 236.09 точки и е първата японка със световна титла след Мао Асада от Сайтама 2014.

"Чувствам, че този медал e много ценен за мен. Това беше най-трудният месец, който някога съм имала, но това преживяване е нещо, което могат да постигнат само тези, които са се състезавали на олимпийски игри и световни първенства. Беше страхотно преживяване. Много съм щастлива, че успях да преодолея това предизвикателство", коментира Сакамото.

Тя е шестата японка със световна титла след Мидори Ито, Юка Сато, Шизука Аракава, Мики Андо и Мао Асада.

 

spacer.png

spacer.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

spacer.png

 

Това за сравнение с олимпиадата, по повод завишаването. Те всичките много по-добри да му се невиди, като се има предвид, че са готвили върхова форма за олимпиадата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дайки Ито приключва със скоковете. Днес на отборното в Планица е било последното му състезание. Пуснах късно да гледам и се зачудих защо той е в последната четвърта група, а то какво било... Не лоша кариера, 4 победи и 17 подиума, макар че имаше потенциал и за още повече. Да е щастлив от тук нататък! Между другото, коментаторът каза, че Касаи още се състезава, а в най-скорошното състезание, на което участвал, скачал и Казуйоши Фунаки, който също е ветеран от сума време :)

 

P.S. Доволна от развитието на състезанието при мъжете от Световното по фигурно пързаляне. Шома Уно най-после на върха! Поне при мъжете отсъствието на руснаците не е от голямо значение за крайното класиране, защото така или иначе руснаците не са чак толкова силни, колкото са при жените или двойките.

 

Сега се сетих, че в тениса руснаците продължават да се състезават. Те защо не са спрени от състезания? По-скоро мисълта ми е защо за едни забраната важи, а за други – не, стана ми любопитно.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вярно, Шома беше като изтребител на леда- мощ, скорост и хъс за победа и пет четворни в добавка. Направо си беше половин класа над останалите. Ламбиел не можеше да си намери място от щастие. Повече от него подскачаше.

Гледах и Купата на Първи канал на руснаците. И там яко им завишават оценките. Същата срамотия, като на световното. И сложиха императрица Лиза Туктамишева  с нова и хубава кратка програма на трето място, като кратката на всички е почти  една и съща с тъпите правила при жените, а само тя изпълни троен аксел чисто. Да не говорим, че имаше 13 годишна, дето е ходила права под масата, когато тя се е състезавала при жените.Подигравка просто, но на Валиева трябва да и оправят самочувствието, а на Шчербакова тати е спонсор и е задължително да е втора, пък и ОШ, трябва да поддържа имидж, хеле сега, като са им праснали балтията.

Редактирано от Lawandula
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле! Съвсем съм изпуснала фигуристите, но без конкуренция не е интересно макар че е хубаво да има азиатски шампиони. 

Аз пък гледах детето на Плюшченко (одрало му е кожата), което е малко, а вече прави поразителни програми на леда.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чувам, че Дайске Такахаши и Кана Моримото са станали сребърни медалисти от първенството по фигурно пързаляне на Четирите континента. Не мога да повярвам, че японци са пробили при танцовите двойки! Браво!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудесна новина! Жалко, че отдавна изгубих интерес към футбола, но това ми връща много хубави спомени.

Дочух, че германците са пожънали, каквото са посяли. Така им се пада. Браво на Япония!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...