Jump to content

Спортни събития


Recommended Posts

Мразя когато излизам права :nunchako: - това, че японците не се добраха до бронза, не променя нищо :) . Някой гледа ли отборното в скоковете ? Вълнуваме кой изпорти златото при словенците ? Във фИС още няма информация за състезанието .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе, гледах го, ама... изгубих интерес още в началото. Щото беше от състезанията, които ненавиждам – зависими от вятъра, промяна на условията, бавене, смени на стартовата позиция, безумно различни корекции и от сорта. Затова не знам доколко ми е достоверна информацията от гледане с половин ухо и око :D Мисля, че Зайц беше със сравнително посредствени скокове, като се има предвид, че беше много силен онзи ден на индивидуалното на същата шанца. Цене Превц като че ли беше с най-добрите скокове.

 

И от резултатите не съм доволна – до последния скок имаше битка и за първото, и за третото място, но и в двата случая отборите, които исках да са по-напред, не успяха да го направят. А японците нямаха никакъв шанс, още преди да е почнало състезанието – другите момчета от отбора са доста по-назад в резултатите си от Рьою.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако гледаме само представянето на олимпиядата, няма как да не се съглася :) . Но Юкия Сато миналият сезон беше твърдо сред първите 10, има и победи и този не е толкова назад. Между словенците Ловро Кос и Тими Зайц, пред Петер е . Наоки има свойте проблясъци и при стабилен скок от негова страна, Рьою и Юкия можеха да изтеглят отбора напред, само Джунширо си е твърдата издънка , а това не знам до колко е истина, понеже аз упорито не го харесвам, та може да е проява на чист субективизъм. На хартия норвежците бяха отбора с най-голям шанс, фаворит на евроспорт бяха словенците, но за съжаление са австрийците :) . От друга страна, поне словенците са с медал, а жените имат и на индиведуално състезание. Ми, доволна съм :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, основно Олимпиадата имах предвид, но и този сезон като цяло. Юкия Сато има отстъпление спрямо миналата година, а конкретно днес ми изглеждаше адски нестабилен при отскока, все имах чувството, че я ще падне, я ще направи много къс скок. Джунширо направи един доста добър скок, мисля, че и Накамура също. Но им трябва повече стабилност, в момента не са отбор, на който може да заложи човек за призово класиране, макар че май направиха едно такова точно преди Пекин :) А словенците имат огромен потенциал, може би при тях въпросът е да си повярват и да не прегарят за най-важните стартове. Ех, липсва ми силният отбор на Финландия! Те изобщо отбор нямаха на тази Олимпиада, много са зле последните сезони, а каква сила бяха...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой гледа ли Пападакис и Сизерон? Честито на Франция,

дойде и техния ред да се изкачат на най-високата позиция след

среброто преди 4 години. Честно казано, макар че постигнаха рекордни точки

и наистина бяха класа пред другите аз не се впечатлих особено. Тия тъпи нови правила

и изисквания осакатяват прекрасния спорт и при двойките и при индивидуалното.

Това разбира се си е лично мое мнение и виждане, но от броене на точки и цъкане на

този или онзи задължителен елемент изчезна цялата красота и изящество, като това си личи особено при танците.

За да си оправя вкуса си пуснах за пореден път, мойте любимци /и кумири като бях малка/ от време оно

и най-въздействащия за мен танц на танцова двойка.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 5 часа, ukio написа:

Момичета, а къде отидоха Дайки Ито и Таку Такеучи?

Северната комбинация мина ли? Японците бяха много добри там по едно време.

 

Дайки Ито скача за Световната купа и този сезон, но не е в много добра форма и затова не попадна в отбора за Пекин. За Такеучи нямам представа дали още се състезава, може би @Кева е по-наясно.

 

Днес в северната комбинация беше второто индивидуално състезание. Най-добрият японец Акито Уатабе стана трети – по принцип скоковете са по-слабата му страна, този път се представи доста добре в това отношение, в бягането е добър, движеше се във водещата група, но неговата слабост е, че няма финален спринт и затова остана трети, но поне е с медал. Има още японци, които обаче са по-силни в скоковете и в бягането изостават доста. Не мисля, че имат каквито и да е шансове в отборното, което трябва да е към края на Игрите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ясно. Пак добре.  Трето място, след като на тях наистина бягането им е по-слаба страна. 

Таку имаше брат актьор и затова си г оспомням, въпреки че беше с променливи резултати. Касай ми липсва.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Юкио, за Нориаки Касай, живата легенда в ски-скоковете ли говорим?

Защото аз не се сещам за друг и ако говориш за него, да прави си.

Липсва и още как, ама той е един от последните мохикани от онова време.

Мартин Шмид, Адам Малиш, Свен Ханавалд, те заедно с Нориаки ме запалиха

по ски-скоковете, голямо удоволствие беше да ги гледам как се състезават помежду си.

На рускинята са позволили да се състезава при жените, да видим дали няма да имаме

пак изпълнен четворен скок.

То нещо интересно да се гледа на олимпиадата остана ли:dunno:?

Май само хокейния турнир, ама без НХЛ звездите не е толкова зрелищно и са ми скучни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ukio, този спорт е до време , на Касай дали са му останали кръст и колена ? Баща ми дето е скачал като дете и юноша има зверски шипове в колената, които от време на време се активизират. Беше ми споменавала, че Таку Такеучи има брат актьор, но не запомних кой точно е и то целенасочено. Понеже винаги съм смятала Такеучи за твърде посредствен и ме дразнеше присъствието му / не исках да прехвърлям негативното си отношение към брат му/. Към онзи момент беше и за сметка на  Рьою.

Off Topic

То вярно, че благодарение на тази му посредственост много мой любимци отърваваха кожата на шанците, ама....

Годината преди да се откаже Касай се премести с  Такеучи и Ито в "Б" отбора на Япония и се състезаваха за континенталната купа. Там ми е малко сложно за проследяване и представа нямам дали все още се състезава. Аз лично адмирирам, че новият треньор дава път на по-младите. Всъщност това му се отплати чрез  Рьою. Юкия Сато също е доказателство, че е бил прав. Наоки Накамура и Кейчи Сато са със спорадични проблясъци, но им е време да тръгнат нагоре, иначе рискуват да затънат в посредственост. Все още не ми се иска да ги отписвам, но пък могат да освободят място за най-малкият Кобаяши. За по-малкият брат на  Рьою знам, че единствено съществува и, че и той скача :).

 

Филандците го бяха закъсали в зимните спортове, когато Ахонен беше в пика си. Отдавна не съм следила друг зимен спорт, но мисля, че там се подобриха, а в скоковете разчитаха на поколението на Яне, а те бяха много силни. Постепенно другите се отказаха, но като че ли филндците не правеха нищо за следващите поколения и нито един читав скачач не изкараха след Ахонен или поне аз не помня такъв. Това лъсна много остро, когато Яне си загуби формата и не успя да я върне. Колкото и велик да беше и той не е вечен. Скоро в едно от състезанията споменаха, че Ахонен се е появил на републиканското им / без намерение да се завръща/ и е взел първо място. Това само по-себе си доказва в колко трагично състояние е ски скока им. В интерес на истината аз симпатизирам на Анти Алто и Нико Китосахо - имам малка надежда за тях, но ще видим.

 

Чехите и те се превърнаха в разграден двор, май и поляците нищо добро не ги чака, австрийците бяха пред затъване, но имам чувството, че навреме се усетиха.

Това е още една причина да харесвам толкова много словенците. Те не завъртяха всичко около Роби и Петер, а напротив имат сума ти мега талантливи и успешни деца. В момента "Б" отбора им е пълен с млади момчета, който имат опит и победи в световната купа - Домен,  Борчето. Пълно е и с такива с опит и повече от прилични класирания в световна купа. Има голяма конкуренция в този отбор. При жените също са на път да се превърнат в сила. Има толкова много класа в малка Словения :wub:. Точно тяхно момче се превърна и в една от трудно достижимите легенди в този спорт. Яне Ахонен, Грегор Шлиренцауер и Петър Превц / все си мисля, че в българия грешно пишем и казваме фамилията му /са с няколко неподобрени постижения. Любимото ми дете, което вече порасна - Домен, също има с какво да се похвали, но все си мисля, че може да надмине брат си :896767:. Още е млад , а аз чакам с нетърпение завръщането му в световната купа, нещо победите му в континенталната не ме топлят.

Впрочем Фетнер, там май е абсолютен рекордьор , но винаги ми е било мъчно, че не намираше място в първият отбор. Не, че нещо, но сега донесе сребро на Австрия, нали ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кева, направила си подробен изчерпателен разбор. Аригато!

Не знам, дали сте гледали филмът за английския ски-скачач, който от нищото спечели квота за една от Олимпиадите в миналото. Според мен е трудно да се покаже на кино реалният труд в това отношение и въобще целият процес да се обхване във филмово време, но имам големи надежди за японската продукция по темата. Дано излезе тази година! Да видим и екранния образ на Касай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 15.02.2022 г. at 15:06, bealonenomore написа:

Има още японци, които обаче са по-силни в скоковете и в бягането изостават доста. Не мисля, че имат каквито и да е шансове в отборното, което трябва да е към края на Игрите.

 

Абсолютно не познах :P  В отборното в северната комбинация днес Япония изуми всички и стигна до бронза, като реално до финалната права се движеше с втория – тима на Германия. Отлично представяне на последния пост на едно от бавните им момчета, наистина не се очакваше да се пребори за медал. Браво! Иначе титлата е за Норвегия, а Австрия останаха извън подиума. Сега се сетих нещо любопитно – треньор на норвежците в скоковете е бивш техен доста силен скачач – Том Хилде :)

 

Доволна съм и от резултатите в женското фигурно пързаляне. От трите рускини спечели тази, на която симпатизирах (не съм ги гледала преди, сега за пръв път) – Шчербакова, дори не знам дали така се изписва името ѝ. Направи два четворни скока, но в същото време не е просто машина за скачане, а е и артистична, така че има баланс, което ми харесва. Момичето със съмненията за допинг – Валиева – се проби тотално на волната, нормално предвид шума, който се вдигна около нея. Дори остана без медал. Среброто е за третата рускиня, която направи май четири четворни, а бронзът – за една от японките. В Топ 10 има и две корейки, което доста ме изненада, добре се представиха момичетата. Александра Фейгин – 24-та, но не е последна, защото участваха 25. Изигра си почти всичко момичето, така че направи това, за което е отишла – да си представи максимално добре програмите. Дано в бъдеще да продължи да се развива.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво! И аз четох, че руските са добри и след като правят вече четворни, нормално е да спечелят. Леле, колко бързо навлязоха тези скокове и при жените! Очевидно японките не са били на нужната висота. Няма ги вече старите им фигуристки.

Браво и на комбинаторите! Напомнили са за себе си. Понякога наистина изненадват и в бягането. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, ukio написа:

Злато за Китай,  но първите 7 бяха страхотни.

 

Да, доста силно състезание се получи в последните две групи. Радвам се за китайците, стисках им палци и е хубаво, че след толкова дълги години сред най-добрите стигнаха и до олимпийската титла. Руснаците, които взеха среброто, също бяха много впечатляващи и нямаше да е незаслужено, ако златото беше за тях. Съгласна съм също със споделеното мнение за японската двойка – много приятни и привличат симпатии със сигурност. Мъчно ми стана за дуета на Германия – мъжът в двойката бил под карантина допреди дни и сега нямаше сили да направи поддръжките... Разплака се на финала човекът. Но като цяло – отличен завършек на турнира по фигурно пързаляне. Галата утре ще е в 6,30 сутринта, ако не бъркам. Не е моето време :D Дано да я повтарят по-късно през деня, макар че и да го направят, ще е в доста съкратен вариант.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз много се радвам за златото при спортните двойки за Китай.

Напълно заслужено, макар че и Тарасова и Морозов също играха чудесно.

Уви, първото място е само едно и се радвам, че китайците го взеха.

Руснаците от една страна ги харесвам, от друга няма да им простя как през 2014-та

направиха един куп машинации и откраднаха златото на Ю На и го дадоха на Сотникова.

Спортните двойки ми бяха най-приятни за гледане при фигуристите тази олимпиада, радвам се, че ги уважиха

да са последни на леда, това рядко се случва. След китайската двойка и аз стисках палци най-много за

японците Miura/Kihara. Удоволствие е да ги гледа човек, волната им програма беше много красиво и

оригинално поставена. Нещо, което обаче ми направи впечатление, няма достойни заместници на повечето

фигуристи:dunno:. Не виждам психиката, хъса и аурата на шампионите от тази и миналите две олимпиади.

Тук изключвам фабриката за деца/машини за скокове, наречена Етери Тутберидзе и нейните подопечни.

Доста грозно и отварително беше това, което се случи тази олимпиада при жените и специално руското 

фигурно пързаляне. Първо допинг скандала, после нервите на Валиева не издържаха, после тези от МОК и Томас Бах

се направиха на шокирани от ледената пчела-майка Тутберидзе, сякаш от 10 години не се случава едно и също.

И накрая черешката - истерията на Трусова. Тези деца трябва да бъдат научени, че фигурното пързялане

не е само колко скока ще направиш, а красота, плавни движения, да пресъздадеш история на леда, да омагьосаш публиката

и най-вече да бъдеш спортсмен и да имаш здрава психика. За мен не толкова момичето е виновно, а глупавия правилник, който позволява

такива като Етери да съсипват този толкова красив спорт. Дано за последен път ставаме свидетели на такива истерии.

И тук много си проличава азиатската класа пред останалите нации. Липсват ми спокойствието, красотата и достойнството на японки

и корейки. Сравнение с тях рускините са ми особено неприятни и нямат грам чар за мен. Колкото и да са атрактивни скоковете,

в един момент на драгия зрител му писва да гледа деца скачащи като машини и размахващи ръце като ветропоказател през

останалото време на програмата. Сменям неприятната тема - честита титла в хокея за Финландия, заслужават го момчетата,

честито класиране и по нации, браво на Норвегия и голяма радост за мен, че китайците изместиха американците от челната тройка по медали.  Няколко думи и за церемонията по закриването, хареса ми макар да ми беше леко скучна и семпличка.

Много красив сегмент бяха върбовите клонки и сцената  светеща в зелено, символизираща отиващата си зима и идващата пролет.

Интересен контраст се получи при представянето на Италия като следващ домакин.

Колко голяма разлика има между източните олимпиади и западните такива. В изтока има една неуловима магия, нещо загадъчно, примамващо, но ненапълно разкриващо се, докато при запада всичко е открито, бързо, шумно, толкова различно от стилистиката на изтока. За мен най-запомнящ се момент беше песента изпята накрая от дечицата и последвалото светлинно шоу.

Изпратихме трета азиатска олимпиада, сега на ред е Европа. Ние да сме живи и здрави, да можем да отидем и лично до някоя от двете олимпиади и да имаме още много вълнуващи поводи за коментари.

И дано това да е последната олимпиада без публика и интеракция между хората.

За България, дано спорта се възроди и все повече деца се вдъхновят от такива големи форуми.

Човешкия дух е несломим, през каквито и препядствия да минава винаги силата, упоритостта и вярата в себе си ще побеждават:)

Редактирано от Ko_Erin
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...