Jump to content

Спортни събития


Recommended Posts

Бившият южнокорейски полузащитник на Манчестър Юнайтед Парк-джи Сун призова феновете на Червените дяволи да спрат да изпълняват песен, сътворена в негова чест.Причината за апела на азиатеца е, че в текста се съдържа ред, в който се казва, че игралият на „Олд Трафорд“ между 2005 и 2012 година яде кучета – нещо, което обиждало сериозно младите генерации в родината му.

„Откровено казано, този път ще се наложи да го кажа с по-сериозен тон,“ заяви кореецът, който има над 100 мача за националния отбор на своята страна, за подкаста на Ман. Юнайтед.

Парк обясни, че е чул отново песента от пътуващите фенове на Червените дяволи на стадионът на Уулвърхямптън – „Молиньо“, а обект на изпълнението е бил неговият сънародник Хван хий-Чан.

„Кучеядец е много обидна дума за корейците и ми е тъжно за младите играчи, които чуват такъв род песни.Корея много се е променила. Факт е, че в исторически план сме яли кучета, но в наши дни, особено младото поколение, ненавиждат това. Културата се промени.Моля най-искрено феновете да спрат да изпълняват тази песен. Тя е обидна за корейците. Време е да сложим край на това”.

Кореецът е смятан за един от най-успешните азиатски футболисти за всички времена. По време на периода, в който носеше екипа на Ман Юнайтед, той помогна на тима за спечелването на 13 трофея.

 

spacer.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днешният ден, за малко да се запише в историята като :"деня в който Ливърпул загуби титлата :) ". Обаче аз ще го запомня с друго. Преди около четири години, потопиха малката Ника Превц в дълбоката вода. Преместиха 12 годишното хлапе при 15 годишните състезателки, понеже нямаше конкуренция. Естествено победите на малката секнаха / за известно време /, но това потопяне явно е дало резултат, защото сестричката на любимите ми братя направи дебют при жените. Прекъснаха състезанието по евроспорт, но със сигурност тя закова 11 място. Оставаха три скока до края и едва ли някой се е издънил. Та освен мъжете, сега ще следя и жините :D. Като цяло има нещо в словенският ген, защото и при мъжете и при жените отборите са им дълбоки. Все имат поне по двама сред първите десет, а семейството на Петер се оказва особено талантиливо. Дори в момента издънката Цене е в добра форма и върви много стабилно. Именно той изхвърли Домен от първият отбор. Напълно заслужено при това :).

Ще проследя с интерес възхода на Ника и се надявам тя да вдъхнови най-малкият от големите си братя :).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледахте ли церемонията по откриването?

На мен много ми хареса и приятно ме изненада.

Този път ги нямаше големите мегаломански прояви от предишната.

Красива, човешка, направена много умерено и с вкус.

За олимпийския огън също браво за идеята.

Снежинката, на която ще гори огъня е направена от мини снежинките на

всички държави участници на олимпиадата. Да пожелаем още

веднъж успех на нашите, много ми се иска Мила Родино да звучи в Пекин:).

spacer.png

 

spacer.png

 

На когото му е интересно как изглежда олимпийското село отвътре и иска да надникне в "кухнята",

ето едно видео Olympic Village Tour

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да. Хубаво беше, но липсваше основният дух - човешкият.

Поне този път настроението не беше толкова мрачно като лятото при японците.

Жалко за цялото очакване, което винаги съм имала при подобни събития. Не е същото вече. И най-лошото е, че трябваше да се случи, когато организаторите са източни държави. Представям си, колко по-различно щеше да бъде, ако тези събития се случват при нормални условия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ох и на мен ми е едно такова тегаво да гледам баш в Азия да няма хора 

на откриването/съораженията. Тази сутрин гледах състезанията и като видях

празните трибуни ми се прирева. Сякаш магията, усещането за единство, искрата

която кара хора по цял свят да се вълнуват заедно с атлетите вече я няма:(.

Голямата ирония е, че вкараха от игрите в Токио новия девиз - "По-бързо,

по-високо, по-силно - ЗАЕДНО". Последното, което виждаме сега е хората да са заедно, ама карай.

Както и да е, пускам една снимка на нашия отбор, много ми харесват екипите им, доста добре са се справили

с дизайна този път, отличаваме се определено.

spacer.png

 

Няма как да е олимпиада и да нямаме дежурната атракция от островите.

Възхищавам му се на човека, да се изтъпаниш на минусови температури по поличка,

масло и джапанки баш в комунистически Китай си се иска смелост да излезеш така.

spacer.png

 

Друго интересно нещо е хрумката на китайците за готвенето/сервирането 

на храна в пандемични времена. Измислили са го, как мислите..... с роботи естествено.

В ресторанта на медия центъра, роботите изцяло са заменили хората,

дори като бармани се "изявяват". Всеки си сяда на мястото, заобграден от плексигласови

ограничения и робот му сервира храната от тавана.

Robot chefs serve at Beijing Olympic Winter Games

 

А това е най-интересното от откриването вчера, човека по джапанки и там е влязъл;).

Breathtaking Beijing 2022 Olympic Games Opening Ceremony

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така ми се искаше да се зарадвам истински, но дори Парадът на нациите не успя да ме докосне (макар че облеклата на всички бяха много красиви и оригинални). Не виждах лица на хора, а някакви бледи маски. Около тях статисти скачаха и имитираха всеобща радост, но и те не се виждатха - хора ли бяха, роботи ли?

Да са живи и здрави спортистите и да издържат на напрежението!

Доколкото разбрах, някои страни бойкотирали игрите, обаче и техните играчи са там. И те искат да печелят медали и слава. Смехории всякакви. Понякога се чудя, да се смее ли, да плача ли? Всъщност, изобщо не ми е до смях. Нямам голямо желание дори да гледам любими спортове, след всички тези подигравки с хората.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За сега почти идеален спортен ден :) : злато за Рьою Кобаяши / доволна, макар да си имам по-голями любимци/, сребро за Мануел Фетнер :panda-145: - винаги ми е бил слабост и винаги е бил в нечия сянка. Наборчето ми, едва ли ще има още много спортни дни, та това сребро много ме зарадва. Разочарованието, което реално не е голямо идва от словенската ми слабост : Тими и Ланишек с добро представяне, но не достатъчно добро, а Петер след първият кръг беше втори, в крайна сметка остана четвърти. Исках словенски медал,исках медал за Петер по възможност злато, ама греда :896767:.

Голямата ми радост, обаче няма нищо общо с олимпиадата. Любимото ми хлапе се завърна след тежка контузия. Харви Елият ми донесе такава широка усмивка, която още не може да слезне от лицето ми. Признавам си, че като се бастиса почти спря да ми пука, какво ще стане с Ливърпул. Много ми докривя ог контузията на това хлапе, а освен това не ми се вярваше да се върне този сезон. Та Харви за момента е нещото, което ми донесе най-много радост днес. Дори да имаше медал за словенците днес, пак щеше да остане в сянка от завръщането на Харви, а за да е идеален деня Мане трябва да вдигне купата на Африка :D.

 

Това може да се превърне в един брилянтен сезон за Рьою : има златен орел, има златен медал, в световната купа е втори, но изостава с много малко, не са започнали още състезанията за малкият кристален глобус , та може да спечели всичко де що има :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 20 часа, Кева написа:

... а за да е идеален деня Мане трябва да вдигне купата на Африка :D.

 

Идеален е бил, значи – Денят на @Кева! :P

 

Много се радвам за Рьою, напълно заслужава златото този сезон. Малко ми беше нервно, защото май от последния старт за Четирите шанци насам не успява да направи състезание с два еднакво силни опита – прави леко отстъпление или в първия, или във втория. И сега вторият му не беше идеален, но достатъчен за титлата. За Фетнер и аз съм супер щастлива! А голямата ми мъка е за Петер Превц, така се надявах най-после да му се усмихне късметът... Но надеждите ми са за отборната напревара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А за тези, които имат въможност да гледат – след минути, в 13,45 ч., започва смесено отборно в ски скоковете :)

 

Тримата медалисти от индивидуалното при мъжете са в стартовия списък. За Япония ще участва и Юкия Сато, а в словенския отбор е Тими Зайц.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ооооо @Кева много се, радвам че се включи.

Бях се притеснила сериозно за теб и къде ми се загуби по трасето.

Честита ти радост, все така да ни се хвалиш за любимия отбор:).

@bealonenomore, мерси за ски скоковете, ся ще превъртя да ги видя.

Някой гледа си сноуборда тази сутрин? Аз до последно стисках палци за китайчето, но и второто място е супер постижение,

все пак те нямат традиции в борда. Виж японците ме изненадаха, те са традиционно много силни и ми е 

странно да няма японец на подиума<_<.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хайде Рьою да не печели всичко на олимпиадата. Братският словенски народ да вземе още злато :D, жалко, че не мога да  връщам, а повторението ми идва малко късно. Дали голямото братче  да го вземе/ да си оправдае мястото, защото тоя сезон Цене е в по-добра форма от него, а за Домен да не говорим - да не повярва човек, че точно той / или Тими, може и Ланишек. Изобщо искам Словенско злато.

Голяма слабост са ми словенците.

От малкото, което гледах от купата на Африка, Сенегал заслужаваше в пъти повече от Египет да спечели - много  ме дразнят паузите във висшата лига :D . Реално най-симпатични ми бяха / от мач и половина/ Боркина Фасо, но там не можа да се случи приказката. Иначе Сенагал е с доста приличен отбор, но той е в зенита си и това им е последният шанс, никога не са печелили тази купа, малка, бедна страна са. Като добавим, че Сисе и неговото поколение се размина с значими победи. Освен всичко, Салах има цялото внимание на света, а Мане е в сянката му и там ще си остане и ми се искаше този път той да е на първо място. Много сълзи хвърли Салах, малко смешно, малко мъчно ми беше, но Египет с тая ултра защитна игра просто щеше да е грехота да вдигнат купата :D.

 За Ливърпул избягвам да говоря, но може би трябва да се постарая повечко :D. Обикновено все си има нещо от което да се оплача, а реално си е грехота. Вярно няма да са шампиони, правят по едно кило глупости на мач / абдалите му с абдали/, но в повечето време си взимат мачовете, теоритично все още са в борбата за титлата, ами хубави времена са. Така де, ако не ми слезне сърцето в петите, около десетина пъти за 90 минути, значи не гледам мач на Ливърпул :D. Тоя сезон ми е леко скучен, а когато не ми е скучен мача, то тогава крайният резултат не ми харесва :896767:. Пък и на няколко пъти се олових в олигофрения : отбора ми води с 3:0, минала е средата на първото полувреме, а аз се ядосвам на прояви в защита / Робо тогава верно ми беше скъсал нервите /, та мрънкам си и протестирам, но се замислих, че моя отбор води и то с много за кратко време , че можеше да е обратното, че каквото и да правят са по-добре от другите. Реално аз трябва да си свиркам и да не се оплаквам. Още няколко такива прояви си имам, а най-вероятно ще продължавам да имам. Цял свят хвали Мане и Салах, а в нас са известни като "престъпниците". Те, че вкарват много - вкарват, но три пъти повече изпускат :ph34r:.

Но пък мисълта за Харви и днес ме кара да се усмихвам и сигерно поне още седмица ще ми държи топло завръщането на хлапето :panda-145:.

 

Не съм се губила : няколко месеца се работеше много след края на работното време, последните две седмици в къщи, леко болна и много карантинирана :D.

 

П.П.

Off Topic

Малко не съм в правилната тема, но чел ли е някой "Глина" ? За пръв път нямам мнение за нещо което е минало пред очите ми. Не мога да кажа хареса ли ми, не ми ли хареса и съм в пълен шах :blush:

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 31 минути, Кева написа:

Хайде Рьою да не печели всичко на олимпиадата. Братският словенски народ да вземе още злато :D, жалко, че не мога да  връщам, а повторението ми идва малко късно. Дали голямото братче  да го вземе/ да си оправдае мястото, защото тоя сезон Цене е в по-добра форма от него, а за Домен да не говорим - да не повярва човек, че точно той / или Тими, може и Ланишек. Изобщо искам Словенско злато.

 

Да разбирам ли, че не знаеш развитието на състезанието. Слагам в спойлер, ако не искаш да научаваш:P

Off Topic

В началото най-важното – имаш си мечтаното злато :P

 

Голяма пародия беше иначе, с четири (ако не бъркам) дисквафиликации при жените – първо на Сара Таканаши, после на австрийката, на германката и на норвежката (последната май е с две дисквалификации общо, така и докрая май не стана съвсем ясно...) Германците дори не стигнаха до втори кръг, а останалите, разбираемо, бяха там само за присъствие. Япония имаха някакви шансове да стигнат до бронз, но втората им при жените не беше кой знае колко убедителна, а и е нормално при дисквалификации вече да не са и на 100% мотивирани. Иначе, дори и да се броеше скокът на Таканаши, японците щяха да са най-много втори и то на около 50 точки зад Словения. Така че първото място при тях си беше бетон – отборът им беше с двете медалистки от индивидуалното при жените, а също Зайц и Петер, така че батко си взе лелеяното злато :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз видях, че имат злато, но пък не зная как са стигнали до него :) . Искам злато или поне медал в индивидуалните състезания :), всъщност, колкото повече медали вземат словенците, толкова по-добре. Преди години / може би четири / в едно отборно дисквалифицираха  Жила, но поляците бяха в брутална форма и с човек по-малко за малко да го спечелят :ph34r:. Словенците, тогава останаха четвърти, дружина полска на подиума с трима :).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ех! Аз пък исках Япония да си върне отборното злато от 1998г.

На откриването нямаше звезди и песни, но ето какво са направили братята китайци - над 100 изпълнители, по този повод.

Досещате се, кой стои зад всичко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази ужасно дълга песен Лавандула я беше публикувала в музикалната тема :D, мене лично по едно време ме изнерви :28558:. А памета ми за нищо не става вече. 98 отборното ли бяха взели, напъвам се, но ясен спомен не идва. Спомням си, че в отборното бях за японците и то не заради Касай, обаче не помня какво стана :blush:.

Off Topic

Иначе покрай Робърт Кранец, словенците ми станаха и си останаха голямата ми слабост. За мен той винаги ще си бъде човека полет, а в началото на кариерата на Петер се бях наежила срещу него, но не усетих как той се превърна в мои още по-голям любимец. Що се отнася до Петер и семейството му - няма обективност, искам да печелят и това си е.

Странното е, че последните сезони на Роби бяха леко плачевни, но не ми се искаше да се отказва и до ден днешен ми липсва :). Кариерата му не беше кой знае колко впечатляваща. За един бронзов медал от олимпияда се сещам, може би два малки кристални глобуса и може някъде пак на летене да е отмъкнал медал, но все още е сред любимите ми скачачи. Всъщност той е първоисточника на това, че доживот ще подкрепям словенците във ски скока :blink:.

Около тази олимпияда доста ми докривя . Спорта при нас е пред ядрен разпад, разни топли страни имат участници на зимни олимпиади, а ния след всяка окапваме по-малко. Влади Зографски ще е последният българин участващ в световна купа и олимпиади. Ние вече шанци нямаме, този спорт изчезна от нашата карта. Словения е малка, балканска страна, не е особено богата, но продължава да инвенстира в ски скока / те и с другите спортове са на по-добро ниво /. При мъжете и при жените са сред водещите нации, не се е завъртяло всичко около Роби и Петер, а напротив изкачат им постоянно нови лица ,макар и хлапета са конкурентно способни. Домен , Тими , Бор в една крехка възраст записаха дебют и първи победи :). При жените имат три девойки в момента, който са винаги в топ десет и печелят съзтезания, а от 6 жени в отбора  почти винаги продължават 6. Ника за дебютант и възраст прави сносен сезон, за фамилята , която носи не чак толкова, но е поредното доказателство, че тези хора не спират да се развиват. Не са Германия , не са Филандия, Норвегия или Австрия, но са повече от конкурентно способни. Говорим за страна няколко пъти по-малка от нашата с население под 3 милиона.

 

Много, ама много искам още злато за тях. Натежава и факта, че те са малка балканска страна / не изцяло, даже съвсем малко са на балканите /. Като се погледнат другите водещи страни в тоя спорт - територия, население, ресурси, брутен вътрешен продукт и прочие, няма как малкият словенски народ да не ти е симпатичен :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 24 минути, ukio написа:

Какво става с фигуристите? Чета, че Юзу е останал осми след кратката. Нейтън е първи, а Шома - трети. 

 

Чак ми е мъка да го напиша... Ханю не можа да си направи четворния в кратката – не можа да отскочи и се получи само единичен, и изостана май с 14 точки от Нейтън, който си изигра всичко както трябва. Шома Уно леко нестабилен при втория скок от комбинацията, но иначе добре, а и третият японец (не му запомних името, един дребничък, като пружинка, хихихи) също направи много добро изпълнение. Кореецът е четвърти, така че с изключение на Юзуру другите си свършиха работата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...