Jump to content

Спортни събития


Recommended Posts

Аз пък останах много приятно изненадана от откриването! Бяха използвали музика от любимите ми игри (Final Fantasy, Monster Hunter, Dragon Quest, NieR и други). За съжаление, не можах да видя нашия отбор на коя мелодия от игра излезна, че го хванах някъде към средата (понеже туитъра ми гърмеше от нотификейшъни). Не знам какво ги беше прихванало японците, но голям реверанс направиха към нас, геймърите! :) Да са живи и здрави и много медали да спечелят!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

43 minutes ago, ukio said:

Хора, гледате ли Олимпиадата?

Нищо не гледам. Даже и Европейското... За Франция - Германия се събрахме с един приятел и мачът беше пълна трагедия (1-0 за Франция с автогол на немците <_<). Миналата седмица по случайност мернах някакво клипче в YouTube, където бяха качили всички голове на първенството. 20-30 минутки... Погледнах го - останах доволен, че не съм си губил времето. B) Майка ми ме открехна, че била почнала Олимпиада завчера - иначе нямаше и да разбера. Спорт не ме влече много-много. Да не кажа - хич. Навремето по гледах - и тенис, и снукър, и фигурно пързаляне (най-харесвах/м т.н. гала-вечери, където танцуват за публиката - свободно и без напрежение). С годините обаче интересът ми спадна. По-скоро на филми и музика наблягам. П.С. Имаш ли регистрация в AsianCinema?  Гледам, че качват нови японски филми (2021 година) от разни фестивали... Може да ти пасват, не знам. :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поизгубиха японското усещане. Имат такива традиции, че можеха да ги съчетаят по-успешно с бъдещите технологии. Аз най-много се зарадвах на театралната част и идеята да представят спортовете с истински хора.

Иначе семпло и хубаво беше останалото, в техен стил, но недостатъчно за мен.

Misia изпя химна. Преди години тя прави песен и за олимпиадата в ЮАР.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

7 minutes ago, ukio said:

Asian cinema Avistaz ли е? Много хубаво, ако качват толкова нови.

Не. Преди 15 години имаше един тракер - AsianDVDClub, който беше с огромно съдържание. За съжаление наскоро (2019-2020) админът нещо се загуби и сайтът отиде в небитието. По-активните от потребителите си направиха нов тракер - AsianCinema - и лека-полека качват каквото имат останало из хардовете. Разликата с Avistaz е това, че е позволено споделянето само на ДВД-та, Блу-рей дискове и WEB-DL рипове. И това, че се набляга не на корейско, а по-скоро японско/китайско с акцент към класики/артхаус и т.н. Даже си правят групички и събират пари, да платят на преводачи да им пишат английски субтитри за филми, които не са преведени. Маниаци големи има...:rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

През 2017 г. след първия Rose Camp в Мураяма, в превод "Лагерът на розите", шест японки са толкова впечатлени от трудолюбието на "Златните момичета", че създават фенклуб на българския национален отбор. Негов президент е Кейко Комуро.

"Създадохме го шестима души, сега членуват 400. Бяхме докоснати от желанието и упоритостта, с които момичетата се опитват да стигнат до олимпийските игри."

За да помогне в сближаването между два напълно различни народа, в Мураяма е поканена българската треньорка по худoжествена гимнастика Антоанета Витале, която запалва децата по спорта още по-силно.

"Моята роля е да бъда мост между двете култури, да успея да предам част от българския дух на хората. Чрез мен те имаха възможност да опитат мусака, таратор, направихме мартеница. Не само физически неща, но и духа на България.", разказва Витале.

Комуро признава, че вече чувства българската култура много по-близка. "Благодарение на комуникацията ни с момичетата, започнахме да си организираме различни български събития – музикални вечери, вечери с различно изкуство.

"Тъй като Игрите ще са без публика, трябваше да се подготвим така, че момичетата да усетят нашата подкрепа. Посрещнахме ги с овации, специални послания на дъска, написахме и преведохме на български писма до всяко момиче, които оставихме в стаите им."

Въпреки че Япония е основен конкурент на България за медалите, Комури е качегорична: "България трябва е първа, а сребърните медали да са за Япония."

След тези думи Антоанета Витале – българският мост между две култури, разбира, че мисията й в Япония е успешна.

"Чувствам се наистина удовлетворена от моя престой тук. Надявам се да съм успяла да представя гордо моята страна.", добавя Витале.

 

link

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

12 hours ago, ukio said:

Интересно. Можеш ли да споделиш линк към AsianCinema?

https://asiancinema.me/

Не съм убеден, че ще ти е много-много от полза. Евентуално можеш да прочетеш някое ревю за сайта. :)

 

И да не съм тотално извън темата, както в предишния пост... Шах гледам в момента вечер. Карлсен играе във FIDE World Cup 2021 - един от много малкото турнири, които не е печелил. Иначе по-късно, в края на годината, ще бъде двубоят му с Ян Непомнияши за световната титла (трябваше да е миналата година, но нали вирусът стопира всичко <_<). Очертава се страхотен сблъсък. Ян е един от малкото, които са с положителна статистика срещу Магнус. Освен това самият Карлсен много пъти е споменавал, че Ян е един от най-гениалните шахматисти в момента - в крайна сметка преди десетина години го беше повикал за помощник при подготовката си срещу Ананд. Та да... В спортно отношение това е най-интересното за мен до края на 2021. :rolleyes:

Редактирано от Erutan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ни е честит олимпийският финал по плуване след 33 години суша!!! :wub: 

Голямо постижение на Йосиф Миладинов от Пловдив:inlove:, който влиза във финала с четвърто време! Дано късметът бъде утре с него и успее да се качи на почетната стълбичка. :icon_sunny: 

 

Успех и на Антоанета Костадинова, която ще участва на втори финал в Токио, този път на 25 метра пистолет! :wub:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

On 7/28/2021 at 9:55 PM, ukio said:

Хора, гледате ли Олимпиадата?

Да, когато мога гледам. Е признавам си, че вече не е толкова голяма тръпката отпреди 2,3 олимпиади да речем,

но за мен това си остава най-големия и престижен спортен форум /и много ме е яд и ми е тъжно да гледам празните трибуни, много/.

Този уикенд гледах състезанията по лека атлетика, много харесвам и плуването и спортната гимнастика.

Преди сякаш съм била по-запалена, заради Юсейн Болт и Майкъл Фелпс, но дори и сега пак се намират вдъхновяващи атлети.

Ето във високия скок мъже, италианеца успя да спечели златото заедно с катареца и то след като преди години си е чупил крака.

И by the way титлата на 100метра бягане мъже /победи италианец/ се върна в Европа. Стария континент се представя супер.

Вчера Полша победи в смесената щафета 4х400, днес Италия ще пее L'italianо:lol2:..... поне за мен това са си хубави емоции и си заслужават гледането.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нашите момичета продължават да разбиват! :wub: Каква емоция, каква гордост! Тайбе, Ивет, Ева, Стойка, Мирела - истински лъвици! :icon_sunny:

Имаме си Олимпийска Шампионка - изключително чаровната Ивет Горанова! Голямо браво на това младо момиче, което притежава завиден дух и психика! Каза, че играе за златото и си го взе безапелационно! :wub: 

Ева и Тайбе - бронзовите ни медалистки по борба, уникални!:wub:  Какви мачове направиха, особено Ева! Загуби полуфинала с 11-0, тя си знае какво й е било да се върне на тепиха с концентрация за победа. Като я атакува рускинята си помислих, край, дотам ще е, тази атака е много сериозна, и точно в този момент Ева изригна и я контраатакува! И последва тушът! Велика победа! Интересното е, че Ева и Ивет печелят медалите си по едно и също време на деня. :icon_sunny:

Стойка наказа подскачащата японка и със сигурност взима сребърен медал, но заслужава златото и вярвам, че ще успее! :wub:

Ще стискам палци Мирела да скача по-добре на финала! Бях я отписала, стори ми се не особено в кондиция в квалификациите, но се пребори и дано на финала бъде по-уверена и преодолява височините без проблем!:wub:

Успех и на момичетата в художествената гимнастика и на последната ни представителка в борбата.:icon_sunny:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Жените ни представят на олимпиадата не само достойно, а повече от впечатляващо. 

Това да отидеш в Япония и да станеш първа олимпийска златна медалистка по карате и да си българка...... нямам думи колко горда

съм с нашите олимпийки. Оказва, че когато има летни олимпиади в Азия все са ни на кадем. Последното ни злато

беше на Руми Нейкова в Пекин, сега имаме злато в Токио. И аз стискам палци за Мирела и гимнастичките.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Емоцията тази сутрин е голяма. България има трето олимпийско злато:es:.

Браво на ансамбъла по художествена гимнастика, дойдоха за златото и си го извоюваха безапелационно.

На тази олимпиада всички жени се представиха повече от впечатляващо, традицията да имаме много медали 

и късмет, когато има спортни събития в Азия продължи. Браво и респект за всичките ни олимпийци:bow:.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъй като XXXII-рите летни олимпийски игри в Токио вече са история, нещо като за последно.

Един проект на японски художник Ямамото Кама /Kamaya Yamamoto/ – представяне на националните флагове на

страните участнички като самурай, притежаващи характерни за дадената страна черти.

 

На ваше внимание „флага“ на България, зедно с малко данни*:

Име - Морито Ичико 守都 一古夫 (Стоичков), висок 181см., кръвна група АВ.

Ухае на рози, любимата му храна е таратор и винаги носи със себе си айрян, мотото му е „Обединението прави силата“.

/източник* Embassy of Japan in Bulgaria / Посолство на Япония в България/

 

spacer.png

/Снимка: WORLDFLAGS официален Тwitter акаунт
@worldflagsorg/

 

На втората снимка може да се види ветрилото на самурая, има изобразен лъв, като на герба ни;)

spacer.png

/Снимка: WORLDFLAGS официален Тwitter акаунт
@worldflagsorg/

 

п.с. освен нашия самурай /който е номер едно:)/, много ми харесват китайския:asian: и японския:icon_sunny:.

 

spacer.png

 

 

spacer.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много хубаво. Даже да го бяха показали на закриването с артисти, облечени в дрехите.

Да се призная, закриването повече ми хареса. Беше по-живо, с участието на младото откритие на Тору от OOR - milet и актрисата Шинобу Оотаке.

На откриването видяхме Мая Мики, а сега цялата трупа Такарадзука пя.

Ето как трябваше да изглежда откриването на Олимпиадата - футуристично и вдъхновяващо, а не унило и тъжно.

За мен Китай е победител по отношение на медалите. Въобще, Азия надигра оставналия свят. Не разбирам, защо Хонконг и Тайван продължават да участват отделно?!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен това за Тайван и Хонгконг е заради политическите игри на един определен елит. Този елит никога няма да допусне Китай да се обедини с гореизброените държави. Винаги ще има душмани на Китай, които да мътят водата и да са като трън в петата на тази огромна държава /справка, гледайте

не само Тайван и Хонгкгнг, но и в близките години как запада ще започне да играе картата в Синдзян./

За Япония тези дни ми стана много тъпо. Честваха годишнина от атомните бомбандировки и някакси си триумфа на една определена нация

и то на фона на тази годишнина е......, но това е вече мътната вода на политиката и никак не ми се навлиза в тази тема.

@ukio, права си и на мен много ми хареса закриването, типично по японски. Елегантно, фино, ненатрапващо се, без кич и помпозност,

но с голям замисъл и реализация.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно на откриването ми липсваха японски елементи. Бяха го направили да е приятно на западната публика. Говореха и пееха основно на английски. А ние искахме да видим и чуем Изтока. Последния път имаше много повече време за представяне на техните традиции на самата сцена. Друго е. И сега беше хубаво с одори танците от различни краища на страната, но не беше на живо. Това създава различна атмосфера за зрителите. Но какво да говорим за зрители? Като погледнеше човек към седалките, цялата магия изчезваше. Нямаше я душата на Олимпиадата. Ако питат мен, по-добре да не правят повече такива събития при подобни условия, колкото и да ни се иска на всички. Тъжно е. Жалко е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има 205 национални олимпийски комитета, сред тях дори на Ватикана,

освен Китайско Тайпе, на мен пък ми направи впечатление отделното участие на Пуерто Рико, което иначе е американска територия, защото имаха златен медал, пуснаха им химна и собствено знаме също.

 

Ето какво видях в уикипедия:

 

Отделни олимпийски комитети имат и английските Бермуда, Британски Вирджински острови и Кайманови острови,

и американските Американска Самоа, Американски Вирджински о-ви и Гуам

 

отделно са и новозеландските Острови Кук, както и отделно Палестина от Израел.

 

Отделно имаше и Северна Македония ;)

 

А северна Корея бойкотираше и не дойдоха, въпреки че има съмнение че скоро може да участват на олимпийски игри с общ олимпийски отбор с Юга.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...