Jump to content

Спортни събития


Recommended Posts

Крисчън Колман e новият крал на спринта на 100 метра в леката атлетика. На Световното в Доха американецът пробяга разстоянието за 9,76 сек.

Втори остана сънародникът на Колман Джъстин Гатлин, който не успя да защити титлата си от Лондон 2017.

Бронзът в най-атрактивната дисциплина спечели канадеца Андре де Грас с време 9,90 сек.

 

57bbf1a8b3c91757.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Крисчън Тейлър (САЩ) показа, че неслучайно има на сметката си две олимпийски и три световни титли на открито в тройния скок. 29-годишният американец демонстрира страхотен характер и се пребори за своето четвърто планетарно злато на открито, след като в Доха постигна 17.92 метра (+0.9 м/сек) за първото място.

Сънародникът му Уил Клей, който имаше 18.14 метра през сезона и беше сочен за основен фаворит за титлата, за пореден път остана зад Тейлър на голям форум. Клей направи стабилна серия, като във всичките си опити реализира резултати над 17.50 метра, но със 17.74 метра (+0.9 м/сек) трябваше да се задоволи със среброто.

Хюз Фабрис Занго (Буркина Фасо) поднесе може би най-голямата изненада във финала, след като успя да се пребори за бронзовия медал с рекорд на Африка от 17.66 метра (+0.5 м/сек).

 

afae041849d23a95.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Новата звезда на световната лека атлетика Ноа Лайлс спечели златния медал на 200 метра гладко бягане на Световното първенство по лека атлетика в Доха.

Победата на американеца дойде по-трудно от очакваното и за това главен виновник беше британецът Адам Джемили, останал на разочароващото четвърто място. Джемили водеше след първите 100 метра и диктуваше темпото до последнитa част, когато очевидно, не разчел силите си, се срина.

Лайлс не можа да разгърне бягането си така както го прави през тази година, но накрая показа класата си, финиширайки с време 19.83 секунди. Той имаше отлично постижение и на 100 метра, но реши да пропусне най-бързия спринт, спечелен от сънародника му Крисчън Коулман.

Второто място остана за канадеца Андре де Грас с 19.95 секунди. Еквадорецът Алекс Киньонес поднесе голямата сензация като също успя да изпревари Джемили в последните метри и завърши с време от 19.98 секунди. Британецът плака неутешимо след финала, пресечен за 20.03 секунди. Джемили може би плати цената за участието си последователно на 100 метра и 200 метра.

 

6e7d4ff6d1d1e219.jpg

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сам Кендрикс защити титлата си от Лондон на овчарски скок и за втори път в кариерата си е световен шампион в една от най-атрактивните дисциплини в леката атлетика. Американецът беше притиснат до стената от младия Арманд Дуплантис и успя да скочи 5.97 метра в третия опит, измествайки шведа от първото място.

Състезанието беше много оспорвано, като Kендрикс, Дуплантис и поляка Пьотр Лисек скачаха без грешка до 5.80 метра. 5.87 метра Дуплантис и Лисек преодоляха от втори опит а Kендрикс от трети. Американецът избухна на 5.92 метра със страхотен първи скок, а Лисек реши да прескочи височината, запазвайки два опита за 5.97 метра след грешка при първия скок.

Тогава дойдоха миговете на Дуплантис. Той успя да се извиси над летвата в третия с опит на 5.92 метра и да продължи. Шведът първи скочи 5.97 метра от последния си опит и вече се виждаше победител. Тогава Kендрикс под угрозата да изпусне златото направи най-добрия си скок в състезанието.Дуплантис е роден в САЩ, но предпочита да се състезава за родината на майка си Швеция.

На последната височина от 6.02 метра и двамата нямаха сили за нещо повече. Лисек остана трети, слeд като остана с най-добър скок от 5.87 метра.

 

5c36747af9bf3ee5.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лелеее, страхотни спасявания!!! Направо:blink:. Истинско удоволствие беше да ги гледам. Става въпрос за Korea vs. Brazil - Match Highlights

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мъжката щафета на САЩ на 4 по 100 метра спечели златото на Световното първенство в Доха с най-добър резултат в света за сезона, рекорд на САЩ и второ постижение във вечната ранглиста на дисциплината - 37.10 секунди. За звездния квартет на американците бягаха световият шампион на 100 метра Крисчън Коулман, вторият на 100 метра Джъстин Гатлин, Майкъл Роджърс и златният медалист на 200 метра Ноа Лайлс.

Британците, които бяха шампиони в Лондон през 2017 г., спечелиха сребърния медал с нов европейски рекорд, рекорд на Великобритания и трето място във вечната ранглиста. Новите европейски рекордьори се казват Адам Джемили, Зарнел Хюз, Ричард Килти и Натаниел Мичел-Блейк.

Страхотният квартет на ЯПОНИЯ постави нов рекорд на Азия за третото място.Японците бягаха в състав Шухей Тада, Кирара Шираиши, Йошихиде Кириу и Абдул Хаким Сани Браун. Постижението им е четвърто във вечната ранглиста на дисциплината.

Бразилците завършиха на четвърто място в този финал с нов рекорд на Южна Америка - 37.72 секунди.

 

5aecf37bbb509d60.jpg

557b2ca280497140.jpg

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щафетата на САЩ на 4 по 400 метра при мъжете триумфира в последната дисциплина от програмата на Световното първенство по лека атлетика в Доха.

Фред Кърли, Майкъл Чери, Уилбърт Лондон и Рей Бенджамин бяха най-бързи на финала с най-добър резултат в света за сезона от 2:56.69 минути. Така те защитиха титлата на американския квартет от Лондон 2017.

Ямайка заслужи среброто с 2:57.90 минути. Европейският шампион Белгия пък завърши трети с 2:58.78 минути.

 

7ee214647c654cb8.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щафетата на САЩ взе титлата на 4 по 400 метра при жените на Световното първенство по лека атлетика в Доха. Филис Франсис, Сидни МакЛафлин, Далайла Мухамад и Уейдлайн Джонатас бяха най-бързи на финала и с най-добър резултат в света за сезона от 3:18.92 минути заслужено триумфираха.

Квартетът на Полша финишира втори с национален рекорд от 3:21.89 минути. С бронза се окичиха състезателките на Ямайка с 3:22.37 минути.

 

6ee6493db287e5da.jpeg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В квалификационен мач за Световното първенство по футбол през 2022 г. отборът на ЯПОНИЯ размаза като гост ТАДЖИКИСТАН с  3 : 0

Два гола за победата вкара звездата на австрийският Ред Бул Залцбург Такуми Минамино

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не особено добра новина за почитателите на тениса, но надеждите са, че след тази операция ще започне на чисто новия сезон.

 

Водещият японски тенисист Кей Нишикори ще пропусне остатъка от сезона заради лека хирургическа процедура на десния лакът. Азиатецът, вицешампион от Откритото първенство на САЩ през 2014 година, се подлага на операцията заради проблем, който го измъчва от лятото. Той очаква да поднови тренировки в началото на декември и да бъде напълно готов за старта на следващия сезон. Все още не е ясно с коя надпревара ще започне той предстоящия нов сезон в тениса. Японецът, който е осми в световната ранглиста в момента, не е играл от септември, когато загуби в третия кръг на Откритото първенство на САЩ. Той завършва сезон 2019 с 29 победи и 14 поражения, като спечели една титла в Бризбейн и достигна до четвъртфиналите на първите три турнира от Шлема в Австралия, Франция и Великобритания. /БТА

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Винс Картър записа уникален рекорд в NBA, като се превърна в най-дълго задържалия се баскетболист в елитната американска лига.

Американецът записа минути в 22-и пореден сезон, след като се появи в игра за Атланта Хоукс в първата четвърт на мача срещу Детройт Пистънс.

Атланта гостуваше в двубоя, но въпреки това Картър получи бурни аплодисменти от публиката на Детройт за невероятното си постижение.

Досега Картър държеше рекорда от 21 сезона в NBA заедно с Кевин Гарнет, Дирк Новицки, Робърт Париш и Кевин Уилис. Картър излезе еднолично начело, след като миналата година записа друго голямо постижение и закръгли 25 000 точки в NBA.

Американецът е последният активен баскетболист в лигата, който е избран в драфт още през миналия век. Картър беше избран под номер 5 през 1998 г. от Голдън Стейт Уориърс.

Картър така и не игра за Уориърс, но премина през отборите на Торонто Раптърс, Орландо Меджик, Финикс Сънс, Далас Маверикс, Мемфис Гризлис, Сакраменто Кингс и Атланта.

Легендата е на пето място по изиграни мачове в NBA с 1482 записани двубоя.

 

 

748d6dcbba0b51b0.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако си търсите качествени ски ръкавици, не забравяйте, че е хубаво да са с полиуретанова мембрана, защото много добре защитава от излишната влага.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На провелата се галавечер по бокс в Сайтама в мач унификация категория петел (53.52 кг) световният шампион на Международната Боксова Федерация японеца Наоя MONSTER Инуе победи по точки в 12 рунда световният шампион на Световната Боксова Асоциация филипинеца Нонито THE FILIPINO FLASH Донеир

 

853e2abafaff9b04.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаме световен шампион на бягането, дистанция 1500 м, за пара атлетици. На 2 часа и 40 мин. започва.:

 

Още по голяма радост за мен е, че това момче е от Габрово и е завършил Априловската гимназия: Християн Стоянов

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На провелата се галавечер по бокс в Токио световният шампион категория муха (50.8 кг) японеца Kosei Tanaka победи с нокаут в 3-ия рунд претендента от Китай Wulan Tuolehazi.

 

spacer.png

На същата галавечер световният шампион категория супер муха (52.16 кг) японеца Kazuto Ioka победи по точки в 12 рунда претендента Jeyvier Cintron от Пуерто Рико.

 

spacer.png

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Невероятно комичен опит за интервю преживя японският нападател на сръбския гранд Партизан Такума Асано по време на зимния лагер в Белек (Турция).

Азиатецът беше нападнат с въпроси от сръбските журналисти, но се появи голям проблем - той не знаеше сръбски и английски, а те японски. Тогава на помощ дойде технологията и електронният преводач на "Гугъл", като първият въпрос, на който нападателят отговори, трябваше да бъде - Как ти се струва животът в Сърбия?

След като прочете превода от сръбски на японски, той просто поклати глава, а човек от щаба на Партизан каза, че отговорът му е "Добре" и настъпи смях в залата.

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защитникът на Саутхямптън Мая Йошида премина под наем до края на сезона в италианският Сампдория.

spacer.png

Легендата на японският футбол Кейсуке Хонда напусна холандският Витес и подписа с бразилският гранд Ботафого.

spacer.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Обединени от емоцията" - мотото на Олимпиийските игри в Токио, представено от тенисистката Наоми Осака.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...