Jump to content

Спортни събития


Recommended Posts

Втората половина на месец юни винаги е използвана от любителите на НБА като преход от финалните плейофи, които тази година бяха изключително вълнуващи, към дългото лято, разделящо сезоните в Асоциацията. Едно от по-интересните летни баскетболни събития ежегодно е Драфта, в който тази година под №1 напълно очаквано бе избран Zion Williamson от DUKE, но извън първите три пика категорично имаше друго име, будещо любопитство.

“С деветия избор в Драфт 2019 на НБА, WASHINGTON WIZARDS избират Rui Hachimura от Тояма, Япония и GONZAGA UNIVERSITY”, бяха точните думи на комисарят Adam Silver, а моменти по-късно камерите уловиха и момчето, което “вълшебниците” взеха с предпоследния избор в Топ 10.

Ако се сблъскате с Rui Hachimura на улицата, никога не бихте помислили, че той е японец. Роденият на 8 февруари 1998 година в семейството на японката Makiko и Zakari, който е от Бенин, в ранна детска възраст Rui се увлича повече по бейзбол, отколкото по баскетбол, но впоследствие се пренасочва към оранжевата топка.

В превод от японски първото име на Hachimura означава “крепост”. 21-годишният баскетболист вече записа името си в историята както на НБА, така и на баскетбола в страната си. Вече бившият играч на GONZAGA се превърна в едва вторият японец, избран в Драфта и първият представител на Страната на изгряващото слънце, селектиран в първия кръг.

Преди него в Драфта е попадал единственоYasutaka Okayama . 234-сантиметровият исполин е избор №171 в осмия кръг през 1981 година, когато на него се спират GOLDEN STATE WARRIORS но той така и не подписва договор с клуба.

Японецът се решава да подсили GONZAGA през 2016 година, когато е още тийнейджър, а от самото начало около него започват да изскачат въпросителни, свързани с (не)умението му да говори английски. През февруари същата година Rui заявява, че разбира 80% от езика, но може да говори само около 30-40%. Все пак се справя с изпитите и завършва гимназия с необходимия успех, за да може да премине в редиците на GONZAGA.

В крайна сметка Hachimura постепенно се аклиматизира и подобрява показателите си в колежанското първенство във всеки следващ сезон, като паралелно с това развива играта си все повече.

Rui е петият японец играл при колежаните, а през есента ще се превърне във вторият представител на Япония, който ще запише дебют в НБА след Yuta Watanabe и Yuta Tabuse.

Няколко дни след Драфта стана ясно, че Rui Hachimura се е сдобил със спонсорски договор с марката на легендарния Michael Jordan - Jordan Brand. Маркетинговата страна на нещата винаги е била една от най-силните черти в бранда на Въздушния, а с привличането на Rui в “отбора”, от Jordan отварят широко вратата към неограничения азиатски пазар.

Анализаторите предричат на Hachimura добро бъдеще, а извън чисто баскетболните аспекти, крилото може да се превърне в посланик на родната си страна в световен мащаб.

b7055c6a1bf136dc.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наполи официално представи новите си домакински екипи за предстоящия сезон 2019/20 със слогана „конкурентни крясъци, войнски дух”.

Новата фланелка се отличава с пунктирана мрежа и закръглена яка с черна линия и бели рамене. От миналия сезон пък се запазва камуфлажната разцветка, преплетена в светлосин цвят.

„Решението на фирмата, която ни облича е вдъхновено от историческите екипи на клуба. Изключително доволни сме от дизайна и изработката и се надяваме наистина тези екипи да ни спомогнат за големи успехи през сезона. Фланелката казва, че сме готови да „ревем гласно и конкурентно, както и, че имаме войнски дух”, написаха от южняшкия клуб.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Популярният с прозвището “Японския Меси” 18-годишен футболист Такефусо Кубо изигра последния си мач за настоящия си тим ФК Токио преди да се присъедини към младежкия отбор на Реал (Мадрид).

След успеха срещу Йокохама с 4:2, феновете и съотборниците на Кубо му устроиха изпращане като на шампион.

 

a9a5d4ad1f08bc08.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На Световното първенство по плуване в Gwangju South Korea на 200 метра съчетано при мъжете златният медал спечели японеца Daiya Seto.На второ място завърши Jérémy Desplanches от Швейцария.Бронзовия медал остана за американеца Chase Kalisz.

 

37b492c9d8522a1c.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Японецът Daiya Seto спечели златото на 400 метра съчетано плуване на световното първенство в  Gwangju, South Korea.

Втори остана американеца Jay Litherland а трети завърши Lewis Clareburt от Нова Зеландия.

 

931fb4c88830d413.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лили Кинг от САЩ защити световната си титла на 50м бруст.

Среброто остана за Бенедета Пилато от Италия а бронза за Юлия Ефимова от Русия.

 

4479d5063d2e95ed.jpg

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Световното първенство по плуване завърши със световен рекорд. В последната дисциплина на шампионата в корейския град Гвангджу женската щафета на САЩ спечели финала на 4 по 100 метра съчетано с време 3:50.40 минути, което е ново върхово постижение на планетата.

Американките в състав Регън Смит, Лили Кинг, Келси Далиа, Симон Мануел счупиха досегашния си рекорд от предишното световно първенство в Будапеща преди две години - 3:51.55

Сребърните медали останаха за австралийките, а трети са представителките на Канада.

 

a34dfbc84f27a78c.jpeg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Талисманът на футболния Кьолн - козелът Хенес VIII ще прекрати сътрудничеството си с отбора, съобщават от клуба.

"С голямо съжаление Хенес VIII ще се пенсионира. След обстоен преглед на животното е открита остеоартроза, което налага неговото пенсиониране. Както и при хората, това може да бъде много болезнено, а също така и доста опасно за козела", съобщиха от немския клуб.

Хенес VIII служи вярно на Кьолн в продължение на 11 години. През тези години клубът имаше и добри и лоши моменти.

Ръководството на клуба е взело решение да бъде избран и заместникът на Хенес VIII, а това ще е Хенес IX като представянето му ще бъде на 4 август.

 

42c46aa5cfb2d9b6.jpg

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поставеният под номер 1 Томокадзу Харимото (Япония) спечели титлата при мъжете на силния турнир по тенис на маса в Панагюрище с награден фонд 190 000 долара.

16-годишният Харимото, който е пети в световната ранглиста, надделя на финала над китаеца Цзъхао Чжао с 4:2 (11:6, 12:14, 11:5, 13:11, 13:15, 11:4).

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За пръв път чух за това момче, но се надявам да имам още много поводи и при възможност ще следя развитието му. Заслужава огромно уважение!

 

Ли Док Хи стана първият глух тенисист, който спечели мач от основна схема на турнир от АТР, след като се наложи над финландеца Хенри Лааксонен със 7:6 (4), 6:1 в първия кръг на надпреварата от АТР 500 в Уинстън Салем. 21-годишният кореец реализира 9 аса, за да постигне първата си победа в основна схема под дъжда, като срещата най-напред се забави със старта си, а след това и беше прекъсната веднъж заради атмосферните условия. За Ли е установено, че не може да чува, когато е само на две годинки. Семейството живеело близо до жп-линия, но Ли по никакъв начин не реагирал на преминаващите влакове край дома им. И на корта за него има трудности- не може да чува сигналите на съдиите или маркирането на рефера на стола, като разчита на сигнали и жестове за информация какви са решенията им. "Хората се забавляваха с моя дефект. Казваха ми, че не трябва да играя. Разбира се, че е много трудно да се адаптираш, но благодарение на семейството и приятелите ми, стигнах до тук. Исках да покажа на света, че мога да се справя. Моето послание е към хората с увреден слух, че не бива да се обезсърчават и да се отказват от мечтите си, заяви Ли Док Хи след победата. Следващият му съперник е Хуберт Хуркач от Полша във 2-ия кръг, като срещата ще се играе в ранните часове на сряда.

 

Източник: :click:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@bealonenomore, в тази статия поне името е правилно.

В тази, която намерих аз малко по-рано е фрапантно. Писах им в сайта, но не ме отразиха :) 

 

Между другото мача му с Хуркач ще бъде тази вечер към 22-23ч, доколкото разбрах :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз бях писала така за името на друг тенисист, но абсолютно никакво внимание не ми обърнаха - продължиха както си знаят. Да са живи и здрави.

 

Тази нощ се е играл мачът, кореецът е отпаднал, но не и без бой, а в три сета - взема първия с 6:4, но губи следващите два с 0:6 и 3:6. Може би и силите не са му стигнали, все пак още няма достатъчно опит на такова ниво, струва ми се.

 

Дано занапред имаме още поводи да говорим за него и за негови успехи!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо ли реших, че ще е сряда срещу четвъртък :)

Представил се е добре, най-важното. Аз съм изумена от желанието, волята, трудностите срещу, които се изправя :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Световният шампион по бокс категория муха (50.8 кг) японеца Косей Танака защити успешно титлата си побеждавайки с технически нокаут в седмият рунд претендента Джонатан Гонзалез от Пуерто Рико.

 

bf94f20f283e2403.jpg


 
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Японската плувна звезда Рикако Икее, която продължава да се бори с левкемията, се появи за първи път в публичното пространство от февруари, когато стана ясно, че е болна от левкемия. Тя наблюдава колежанско състезание по плуване в Токио.

19-годишната Икее се появи с маска на лицето, за да подкрепи съотборниците си от университета Нихон. Тя изгледа надпреварата в компанията на свои съотборници.

 

5caba75e9623d018.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На завършилото световно първенство по борба за мъже и жени в Казахстан представителите на ЯПОНИЯ спечелиха 3 златни медала.

При мъжете в класическият стил в категория до 60кг КЕНИЧИРО ФУМИТА пречупи на финала Сергей Емелин от Русия с 10:5.

Второто злато отново бе спечелено в класическият стил при мъжете в категория до 63кг където на финала ШИНОБУ ОТА прегази Степан Маранян от Русия с 10:4.

Третият златен медал бе спечелен от РИСАКО КАВАИ при жените.В категория до 57кг КАВАИ победи на финала Ронг Нинг от Китай с 9:6.

adccd39386551bc5.jpg

bce877cfde255caf.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...