Jump to content

Спортни събития


Recommended Posts

Рома представи официално домакинските екипи на отбора за сезон 2019/20. Трикото е с обичайния червен цвят с жълти елементи, като яката е жълта с добавени светкавици върху нея.

Природните явления са добавени, след като от клуба са се вдъхновили от римския Бог на небето – Юпитер.

Белите шорти за „джалоросите” също се връщат, докато чорапите са червени със светкавици през средата.

„Римската митология и нейното влияние върху римската идентичност изиграха огромна роля в концепцията”, сподели Пийт Хоупинс, който е дизайнер на NIKE пред официалния сайт на клуба. През тази година Юпитер ще ни вдъхновява, а светкавиците ще са символа на силата в Рома”.

Новите трика ще бъдат видени от феновете на отбора през този уикенд срещу Парма, когато и екипите ще бъдат пуснати в продажба. Официалният Twitter на Рома пусна видео с екипите, пишейки: "Това е магия, това е Рома".

 

8d0a7c77040985b0.jpg

 

 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Италианският гранд Интер представи новия си екип за сезон 2019/20. От NIKE го определят като “модерен и разрушителен”, а сериозно впечатление правят диагоналните  черти около логото на PIRELLI и яката във формата на V.

Фланелката има бяла яка. Последният случай, в който Интер имаше този елемент на екипа си, бе през сезон 2006/07.

Шортите са изцяло черни, а чорапите са наполовина сини и имат бяла лента по средата.

“Интер има уникална идентичност. Предизвикателството беше да преобразуваме неговите исторически райета по модерен и разрушителен начин”, коментираха от NIKE.

 

7573cd5d52eed7c1.jpg

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Валенсия победи Барселона с 2:1 и спечели за осми път в историята си Купата на Краля.

Финалът се игра пред почти 54 хиляди души на стадион "Бенито Вилямарин" в Севиля.

Голове на Кевин Гамейро и Родриго Морено зарадваха феновете на "прилепите" и така "бяло-черните" отпразнуваха по прекрасен начин стогодишнината на клуба.

 

b9e4325de874332a.jpg

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В навечерието на последния си мач с екипа на Рома легендата на "вълците" Даниеле Де Роси написа трогателно послание към феновете.Днес той ще излезе за последен път като футболист на Рома в двубоя срещу Парма от финалния 38-и кръг в Серия А. Очакванията са Де Роси да сложи и край на кариерата си. В прощалното си писмо той споделя с феновете какво е чувството да си цял живот фен на Рома, изразява удовлетворението си, че е прекарал цялата си кариера на "Олимпико" и призовава феновете към единство.

"Защо се усмихваш, момче?"
"Защото съм щастлив!"
"А защо си толкова щастлив?"
"Защото имам екип на Рома!"
"Не е ли менте?"
"Не!И леля ми заши номерата"
"А ако ти кажа, че като пораснеш, ще носиш този екип повече от 600 пъти?"
"Ще кажа, че дори и един-единствен път ще ми бъде повече от достатъчен".

Гледам тази стара снимка и си давам сметка какъв щастливец съм. Късмет, който никога не съм приемал за даденост. Това беше дълго и наситено пътуване, в което винаги движеща сила ми е била любовта. Сега искам да изкажа благодарността си. Когато казвам "Благодаря", за мен това не са празни думи, те са изпълнени със съдържание, защото зад тях стоят лица и хора, които срещнах по пътя си.
Искам да благодаря на всички в Рома - семейство Сенси, президентът Джеймс Палота, всички жени и мъже, които работят и продължават да работят в Тригория.

Треньорите, всички без изключения, които ме научиха на всичко. Лекарите и медицинския щаб, без които със сигурност щях да изиграя по-малко мачове. Съотборниците ми, които са моето семейство. Ще ми липсва това ежедневие. Благодаря на Бруно, който видя нещо в мен и ме доведе в школата на Рома.
Там срещнах приятели за цял живот. Благодаря и на Франческо (б.р. Тоти). Наследих капитанската лента от един брат, невероятен футболист, най-добрият, който е носил тази фланелка. Не всеки има късмета да играе редом до идола си 16 години. Сега аз с уважение ще предам лентата на Алесандро (б.р. Флоренци). Той също е мой брат, който е много достоен за тази чест.

Благодаря и на родителите си, че ме научиха на най-важните неща в живота - да се отнасям с хората така, както искам да се отнасят с мен. Благодаря на хората в Остия, на семейството си - без вас щях да съм половин човек. Благодаря на всеки фен на Рома. Всички вие сте причината да избера този град и този живот отново и отново. Преди няколко години 26 май стана черна дата в нашата история. Аз също си мислех, че няма да мога да съм способен да се усмихна на този ден, но това се промени, след като видях татуировката на фен. Той беше написал "27 май и вятърът продължава да духа".

Не знам името му, но знам, че животът ще продължи и на 27 май. Винаги съм усещал и чувствал вашата привързаност, но това, което ми показахте в последните няколко дни ме трогна дълбоко. Най-големият подарък, който може да ми направите сега е да загърбите болката и гнева и да подкрепим заедно единственото нещо, за което всички ни е грижа, единственото, което е преди всичко и всеки - Рома.

Никой няма да ви обича повече от мен.
До скоро,
Даниеле Де Роси.

 

c82ba5be9b8d214c.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Странен Арсенал - обикновено защитата им е пълна дупка , но нападението им е ефикасно , а днес то ги пречупи. От моя гледна точка се получи "лек", "небрежен", английски финал. Динамичен мач :).

П.П Къде е Рамзи ? Да не съм му проспала контузия ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, Рамзи е с проблемно сухожилие.

Добре, че головата разлика е солидна. Немаше да преживея да земат купата с един (числом и словом) гол на Жиру  :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си мислех , че само феновете на Ливърпул са мазохисти , а то и други ни правят компания :wacko:.

По непонятни причини бях за Арсенал, но с оглед на по- солидното представяне на Челси в Европа предполагах , че ще вдигнат купата с малко късмет. Англичанките са традиционалисти и във футбола им можеш да разчиташ на подобен род странни закономерности.

П.П. Месут Йозил е изпята песен вече , тъжно е да го гледа човек. Що не се отказва :dunno:. Контузиите го извадиха фатално от ритъм и няма да си го върне. Не е хубаво с тази псевдо форма да го запомнят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубаво зачекна темата за eyes-ill. От 2010 го гледам, но в Арсенал не върви. В момента в лайв-а така го хранят, че очаквам да се фръцне и да си бие камшика, както от немския национален.

Понеже, както каза, е закономерност, даже не може да ми стане истински тъжно. Само се чудя догодина къф ще го ядем с МЮ в ЛЕ :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стига де - тъжно е да си фен на Юнайтед в момента, а нещо ми подсказва , че това ще продължава, та с тях не бива да се сравнява Арсенал. Вярно , че треньорът ви ми е антипатичен , но ми допадат като решат да атакуват - преобразяват се и ми е кеф да ги гледам. А Манчестър е вял , чак ме е яд. Не искам да ги гледам такива.

П.П. Още не мога да взема решение , кой направи по-добре световно ? Балак или Йозил?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

МЮ са ми антипатични, та дрънкат, но за съжаление баща ми е фен.

Аз се надявам догодина венгеровото влияние съвсем да изветрее и да видим нещо съществено. Въпреки че в най-черните настроения, викам тоя отбор да го прекръстят на 'Тиери Анри' и да го закриват.

Кое световно на Балак визираш? 2002? Нямам наблюдения от него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При положение ,че дати хич не помня би трябвало да е 2002 :D. Пропусна финала и съотборниците му се сринаха.

Добре че не се сбъдват черните мисли на феновете, че на съвестта ми щяха да тежат няколко треньора на Ливърпул, някой друг футболист и множество "отговорни" фактора в ЦСКА :896767:.

П.П. Признак на старост от миналото лято : Знаеш кой е Петър Шмайхел.

Признак на старост във форума :

Помниш Франческо Тоти като изгряваща звезда на Рома и можеш да му рецитираш етапите в кариерата. За Даниеле Де Роси  е излишно да се споменава :blush:

Последен Признак : Когато децата на Ливърпул за теб са мъже над 40 години :ph34r:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, 2002 пропуска финала срещу Бразилия. През 2006 пропуска първия мач.

Те нали заради него ревизираха the yellow card amnesty rule. Ама май чак 2010 въведоха промени, а аз тогава и се върнах към регулярното гледане на мондиали. Той тогава не беше в състава. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И се появи Месут Йозил :896767:. Ми освен да си намериш мачовете на Германия от 2002 и да кажеш кой от двамата се представи по-солидно. Аз май клоня към Балак. Може би заради един спор / прогноза, може би , защото тогава никой не очакваше нищо от треньора и отбора - не знам.

Off Topic

Защо Да не няма да получи място в националния докато не заиграе в Байерн Мюнхен ? Вече и в прав текст текст започнаха да го казват - нещо не разбирам ! Не е да не бъда доволна ,ако малката осичка се махне от сити , ама ми се иска да си остане в Англия, ако пък попадне при нас ще си ударя гъза в тавана . За това хлапе искрено им завиждам. Според мен малкото има все още толкова неразгърнат потенциал :D

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ти кажа, не съм следила Йозил конкретно. Афинитета към целия им отбор се зароди тогава - Мюлер, Лам, Щайгата, Клозе, Кедира, Боатенг, Подолски. Клозе ми липсва особено много.

 

Има тенденция 1/3 от немския национален да е от Байерн, ама чак пък задължително условие... Испанците също бяха със 7 човека от Барса през 2010, обаче намалиха до трима миналата година. Явно много го искат баварците, затова :D

 

Айде, успех довечера!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

884087.jpg

 

Подвиг в мирно време правят младите футболисти на Корея :) Тимът до 20 години се класира на финал на Световното първенство след победа над Еквадор с 1:0. Гледах последните минути на мача, голямо опълчение падна, но в крайна сметка успяха да измъкнат победата. Съперник в битката за трофея ще е Украйна. Финалът е в събота, би трябвало да го излъчват по някой от каналите на БНТ.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...