Jump to content

Спортни събития


Recommended Posts

@bealonenomore , не мисля, че в случая става дума за "чудо за един сезон", но след толкова силно представяне обикновено настъпва психологически срив. Аз лично не мога да си обясня причините, но съм го виждала не веднъж. Някои се съвземат след сезон, два, други не. Искрено се надявам Кобаяши да запази формата си и да има глад в него за още победи. Ако просто беше спечелил кристалният глобус, щях да походя снизходително , защото голяма част от елита в спорта изживява своите си кризи /по-различни причини /, но малкият направи много повече. Това, че задмина Шлиренцауер и се доближи до Петер, завинаги ще го отличава от другите носители на глобуса. Ако ми се отвори време и стига да не забравя , ще се заровя в статистиката му в този сезон, че ми е любопитно дали успя да срути един от рекордите на Ахонен за най-много поредни победи. Знам, че дори Петер не успя.Остава му да се разпише и със перфектен скок ( само Петер е сред малкото в цялата история на ски скоковете :D . Аз лично не се сещам за друг, но може и да има ).

Off Topic

Искам си Петер в добра форма - удивително е това момче. Винаги е бил. Заради Домен си играх и ги сравнявах с много от легендите в спорта. Малко, адски малко, могат да се похвалят с дебюти като техните (точки, класиране, първи победи). Домен с малко превъзхожда брат си, но пък за сега хлапето губи от към постоянство и представяне на световни първенства :D.Винаги съм обичала ски скоковете, обикновено съм симпатизирала на няколко човека ( дори и сега е така), но никога не съм имала толкова отявлени слабости като Петер и Домен.Отношението ми към тях е коренно различно, малко мяза на Ливърпул лудостта ми :blush:. Никога няма да спра да повтарям, колко изумителни са - аз такова чудо не съм виждала и едва ли ще видя. Помня, че невъобразимият сезон на Петер, Вернер Шустер (треньора на германците) беше казал, че единственото нещо, което може да спре Петер Превц е Петер Превц. Това твърдение, не , че не е вярно , но беше непълно, защото 16 годишното му братче, беше единственият, който се доближаваше до него :D. Така и не разбрах, какво се случи с Петер следващата година. Падането, което реално подари първата победа на Домен ли го срина, загуби ли вяра в себе си, не вярва ли, че може да се надскочи, отсъствието на Роби ли ............. Искам да намери себе си, но този път не само заради него, а и заради Домен. Без силен Петер, малчо рухва. Домен не крие, че се сравнява с брат си, че все се опитва да достигне формата му, а когато това стане е сигурен, че ще е сред най-добрите и победите не го изненадват. Веднъж много му се смях, когато каза, че няма против завинаги да е втори, стига брат му да продължава да е най-добрият в света. Журналистите го бяха погнали, защото постоянно им се зъбеше, буквално излизаше извън кожата си като чуеше, че е станал по-добър от брат си. Беше си право детето, няколко победи не могат , а и няма как да се сравнят с всичко постигнато от Петер Не най-добрата статистика, но за бегла представа става. Искам отново да видя оспорвано състезание между двамата, а те да са в битка с други във върхова форма, защото тогава най-ясно си проличава класата на Петер, а и някак е трогателно да го виждам хем притеснен , хем горд от братчето си. Казвал си го е, че се чувства силно притеснен когато Домен му диша във врата, след което не пропуска, да подчертае колко е добър брат му и, че започва да свиква с мисълта, че понякога ще губи състезания от него. Тия двамата са ми голямо вдъхновение и съм склонна да се оливам, но не спират да ме изненадват и вярвам, че тепърва ще гледам най-доброто от тях. Детето лишено от страх.

Надявам се на силен сезон за Кобаяши, Велингер , Айзенбихлер, здрав и силен Танде, по-силен Стох, ударно завръщане на Кот ( срива при него също не мога да си обясня), Шлири да събере сили и да се завърне в оптимална форма, стабилен Тими и възход при Анзе Ланишек, а моите хора отново да покажат на какво всъщност са способни :panda-145:.

В Японският отбор ми се иска още една изненада следващият сезон - Юкия Сато дава заявка, че може да се нареди до най-добрите и дано го направи. Наоки Накамура също има проблясъци, но той ми прилича малко на Джунширо, който не ми харесва особено и ми се струва, че няма да се отлепи от посредственото ниво.

П.П.  Сигурна съм , че в България не казваме правилно фамилията на Домен и Петер :lol2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, Кева написа:

@bealonenomore , не мисля, че в случая става дума за "чудо за един сезон", но след толкова силно представяне обикновено настъпва психологически срив. Аз лично не мога да си обясня причините, но съм го виждала не веднъж. Някои се съвземат след сезон, два, други не.

 

Няма как да не се съглася, уточнението ти е напълно на място! И в други спортове има сривове във формата, но като че ли в скоковете (поне от зимните) ми се струват най-драстични. От известно време се опитвам да се сетя, но неуспешно, името на един австриец, който преди 3-4 години най-изненадващо спечели Четирите шанци и после потъна в абсолютно забвение. И далеч не е само той. 

 

Юкия Сато наистина показа добър потенциал, въпросът е доколко ще успее да го развие. Аз пък се надявам на завръщане на добрата форма на Ито :) А Такеучи къде се загуби?

 

И благодаря за всичко написано по темата, с голямо удоволствие те чета! :wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цитат

От известно време се опитвам да се сетя, но неуспешно, името на един австриец, който преди 3-4 години най-изненадващо спечели Четирите шанци и после потъна в абсолютно забвение. 

Как точно за това се сети ? Измъчих се докато се зацепя как се казваше. Вярно, че и аз съм си виновна - едно, че го бях прекръстила, едно, че трудно се разубедих, че името му не е Юлиян Дитер :ph34r:. След много напъни ми се струва, че говориш за Томас Дитхарт. Причината да го помня е Домен и един безумен паралел на коментаторите с тях двамата.

Тако Такеучи години наред е слаб и посредствен и честно казано много ме дразни. Не ми се иска да го виждам в първият им отбор, предпочитам да извадят и други хлапета, които да трупат опит. Докато към Дайки Ито съм някак твърде благоразположена е ми се ще да подобри формата си :D.

Off Topic

Трудно ми е да си обясня лакатушенето в скоковете и срива, който неизменно настъпва при тях. Все си мисля, че трябва много здрава психика да се занимаваш с този спорт, а се оказва, че точно тя най-често се пропуква. Разбирам когато е след контузия, когато претърпят тежки интервенции или се появят хроничните контузии и заболявания, но това "всичко е в главата ми" си остава непонятно за мен :ph34r:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, Кева написа:

Как точно за това се сети ? След много напъни ми се струва, че говориш за Томас Дитхарт.

 

Точно този - един пъпчивичък такъв. Сетих се за него, защото той ми е най-яркият пример за срив в представянето - появи се отникъде (поне за мен), спечели Четирите шанци, което си е адски трудно дори за реномирани състезатели, след което изчезна напълно... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам смътен спомен, че обвини медийното внимание за срива си - не издържал на очакванията с който бил натоварен след това. После в континенталната купа май имаше зверско падане, но не съм сигурна дали не бъркам, защото и Томас Моргенщерн имаше зла серия от пребивания и прекрати кариерата си, та като нищо може да съм ги сляла в паметта си.

 

П.П. Да спечелиш четирите шанци е почти толкова трудно, колкото и кристалният глобус. Имаше едно хлапе от словения, което много отдавна / 90-те/ изгря на 17 или 18 в световната купа, имаше някакви победи и после изчезна, но не помня името <_<

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко нагледен материал :)

Тука липсва последната победа на Кобаяши

Off Topic

 

 

Петер - всеки път го гледам с огромен кеф това клипче

Off Topic

 

Не може и без любимото ми дете

Off Topic

 

Австрийският психопат , който си остава ненадминат по-победи в световната купа

Off Topic

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На този ден преди точно 26 години своя дебют в професионалния футбол прави един от най-големите играчи в историята на италианския футбол - Франческо Тоти.

Символът и дългогодишен капитан на “вълците” прави официалния си дебют в Серия “А” с фланелката на родния си Рома на 28 март 1993 когато е едва 16-годишен.

Тоти сложи край на кариерата си през 2017 - след 25 години вярна служба на Рома. В цялата си кариера Тоти не е носил фланелката на друг клуб.

Той е световен шампион с Италия от Мондиал 2006 в Германия, печели Серия “А” през 2001, а през 2014 стана най-възрастният футболист, вкарал гол в Шампионската лига - при равенството 1:1 между Рома и Манчестър Сити на “Етихад Стейдиъм”.

 

81c47145f627d69b.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 24.03.2019 г. at 20:03, HULK HOGAN написа:

Дългото чакане за феновете на Тотнъм най-сетне приключи. 679 дни след като "шпорите" изиграха последния си мач на "Уайт Харт Лейн", днес клубът официално откри ултрамодерния си нов стадион.  Стойността на проекта надхвърля 800 милиона паунда, а капацитетът на стадиона е 62 062 зрители. След неколкократни отлагания днес за първи път новият дом на Тотнъм отвари врати. Близо 30 000 изгледаха на живо двубоя на отбора до 18 години срещу Саутхамптън. Това бе първото от двете тестови събития преди съоръжението да бъде пуснато с пълния му капацитет. Това ще се случи на 3 април в дербито срещу Кристъл Палас от Премиър лийг. Другата събота пък е вторият тестов двубой, който ще бъде между легендите на Тотнъм и Интер. За него ще бъдат пуснати 45 000 билета.

 

И азиатската връзка с тази информация :) 

882811.jpg

 

Кореецът Сон Хънг Мин стана първият, който отбелязва гол на новия стадион на Тотнъм. Което си беше голямо постижение, предвид факта, че всичко живо в бяло стреляше към вратата, макар и доста нескопосано в повечето случаи. Явно всеки искаше да запише името си в историята, но тази чест се падна на Сон, на когото помогнаха и защитниците на Палас :P 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поредният кръг на руското футболно първенство предложи на феновете  МЕГАСБЛЪСЪКЪТ  между отборите на

ЦСКА Москва и Динамо Москва

Вторият гол за ЦСКА Москва бе дело на японеца Takuma Nishimura

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отборът на Новара спечели за първи път Шампионската лига по волейбол за жени.

В изцяло италиански финал игран в Берлин Новара се наложи над Имоко Волей с 3:1 (25:18, 25:17, 14:25, 25:22).

 

85cfea1c07237fd5.jpg

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Българският волейболен национал Цветан Соколов записа грандиозен успех на клубно ниво, след като

италианският Лубе Чивитанова обърна руския Зенит Казан с 3:1 (16:25, 25:15, 25:12, 25:19) на финала в Берлин и спечели трофея в Шампионската лига.
За италианците това е втора победа в Шампионската лига след 2002 година.Цветан Соколов беше най-резултатен в мача с 17 точки.

Българинът отбеляза и победната точка в мача.

 

ad8b655b3dc77807.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На провелата се боксова галавечер в Glasgow, Scotland се сблъскаха двама световни шампиони.В мач унификация в категория петел (53.52 kg)

световният шампион по версия Световна Боксова Асоциация (WBA) японеца Naoya MONSTER Inoue унищожи още в втория рунд

световният шампион по версия Международна Боксова Федерация (IBF) Emmanuel Rodriguez от Puerto Rico.

Вече световен шампион по две версии (WBA и IBF) непобеденият Naoya Inoue затвърди реномето си на най-добрият боец в категория петел.

За Rodriguez това беше първа загуба в кариерата.

 

be101d672c100c10.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...