Jump to content

Спортни събития


Recommended Posts

Микаела Шифрин завърши сезона в Световната купа по ски алпийски дисциплини с победа и историческо постижение. Американката триумфира в гигантския слалом в Солдеу, Андора, с което си гарантира малкия кристален глобус в дисциплината.
Победата е 60-а за Шифрин в нейната кариера, само дни след като навърши 24 години. Тя триумфира за 17-и път през сезона, с което записа новото най-върхово постижение в историята на Световната купа. Шифрин спечели четвърти гигантски слалом за сезона и общо 11-а победа в дисциплината.
В Солдеу американката записа време от 2:23.17 минути в двата манша. Тя изпревари с 30 стотни представителката на Нова Зеландия Алис Робинсън. Тя записа първия си подиум в Световната купа на едва 17 години. Трета се нареди Петра Влъхова на 41 стотни.
Стартът беше много важен заради определянето на крайното подреждане в дисциплината.
Шифрин се нуждаеше просто да завърши в топ 15 в последния старт в Солдеу или Влъхова да не спечели състезанието. Тя е едва третата американка, която печели малкия глобус в дисциплината след Тамара Маккини (1981 и 1983) и Мерилин Кохрън (1969).
Шифрин е едва третата жена, която печели четири глобуса в една година. Линдзи Вон направи това два пъти 2010 и 2012, а Тина Мазе веднъж (2013). И двете го постигнаха с победи в генералното класиране, спускане, супер-Г и супер комбинацията. Шифрин е първата, която печели Големия кристален глобус, слалом, гигантски слалом и супер-Г.
Американката е и петата скиорка, която печели в една година глобусите в двете технични дисциплини. Досега това са постигали Лизе-Мари Морерод (1977), Френи Шнайдер (1989 и 1995), Аня Першон (2004) и Таня Путяйнен (2005). Във въпросните случаи Морерод, Шнайдер и Першон също печелят и Големия глобус.
В събота Шифрин постигна и друго знаменито постижение, като се нареди до Ингемар Стенмарк с по 40 победи в дисциплината слалом.

 

9265e6d477c54d82.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми не мога да не опищя света :blush:. Връщам се на ски скоковете, впрочем Шифрин е машина.

Off Topic

Норвежкото турне завърши по възможно най-перфектният начин. Във Викерсунд Словения спечели отборното, благодарение на Домен. Любимото ми дете удари всички в земята и направи огромна разлика / друг е въпроса, че ме е страх да го гледам в състезания по полети, че един страничен вятър може да го довърши, но в малкият психопат няма капка инстинкт за самосъхранение /, Кобаяши направи нужното да съкрати разликата с Крафт за крайното класиране, въпреки отличните скокове на австриеца .Индивидуалното състезание беше белязано от един почти перфектен Домен, особено в първият му скок. Крафт и Кобаяши скачаха в по-добри условия, но доменаторчето ги отвя и в крайна сметка спечели състезанието :panda-145:. Кобаяши направи нужното и задмина Крафт, та още една награда записа в този сезон. Няма да може да изравни рекорда на Петер за най-много победи в един сезон, но все още може да направи 22 подиума , което си е повече от внушително и е свидетелство за извънземната му форма, ще го нареди до най-големите имена в този спорт и ще се превърна в жива легенда. Казах ли, че Крафт е прецакан :D. Сбъдна ми се желанието да го видя в реална конкуренция, а няма какво да се лъжем умирах от кеф докато гледам Домен -все още само на 19, а е феноменален :). По-голяма слабост от това дете едва ли ще имам. Отделно лекото пробуждане на Велингер, а бе имах си поводи да подскачам като пумпал. Баща ми се изцепи, че Домен няма как да направи по-добър скок от япончето / среща трудности с произнасяне на името му / и остана с пръст в уста :D. Чакам с нетърпение финала в Планица и дано Словенец си вземе рекорда на шанцата , което ще значи нов световен рекорд.

Може и аз да не съм наред, но твърде често ме е яд на словенците. Тими ме спечели със слънчевите си усмивки по-време на отборното, как се радваше на всеки добър скок било то на съотборник или противник, но въпреки солидните му скокове и в двата дни изглеждаше, а и реагираше все едно се е провалил. Домен на вторият си скок реагира все едно се е издънил и един кисел стана.......Петер често ми е идвало да го раздрусам. Тия хора нямат ли психолог на отбора ? - Нужен им е. Ако имат да го сменят, че техният не става !Сам да се поставяш под такова напрежение е съсипващо, а в последствие им влияе на формата.........

Хванах хубави състезания и въпреки престижа на новогодишното турне, на мен ми е по-интересно норвежкото . Струва ми се дори по-сложно то да бъде спечелено, но златният орел си остава една от най-желаните награди. 

Тюленче, сега най-нагло ще се жалвам

Off Topic

Няма да си плюя любимият отбор или поне , не много <_<. Все още си твърдя, че шампион на Англия няма да станат. Без офанзивен халф резултатите им, ми се струват цяло чудо. Егати енигмата, през повечето време не ми харесват как играят, но успяват да си вземат своето, та нямам право да буча. Даже нямам право и да се ядосвам . Тая година и почти ме опровергаха. Сигурна бях, че ще си подценят групата и ще отпаднат, ако я прескочат ще са новият шампион на Европа. Подцениха си групата и не отпаднаха. Стана ми едно спокойно на душата. Дет се вика - взимаме КЕШ. Обаче зли сили се изпречиха на пътя. Единствените два отбора, който вярвам, че могат да спрат Ливърпул преди финала са Порто и Аякс - моя отбор се отпуска, когато е фаворит, има навика зверски да подценява, без Анди Робъртсън ще е в първият си мач. Трепери ми яко под лъжичката и ми потънаха гемиите . Много исках Барселона да изтеглим, но греда. Знам, че звучи налудничаво, но съм сигурна, че щяхме да ги отстраним. Не исках и сити /втора поредна година /, щеше да е тегаво. Другите отбори от острова, не ги исках, понеже ми се щеше полуфинал само от англичани. А от дете мечтая за финал в лигата между нас и манчестър. Все си мисля, че те могат да отстранят Порто, ние Барселона, но не ми се сбъднаха надеждите :(.

Ще си треперя здраво. Но както каза един друг заблуден фен на Ливърпул :" Можеше и по-зле да е. Изтеглихме Порто, а не Аякс. Стига да не ги подценим е възможно най-удобният съперник. Титла в Англия гоним, не ни трябват тежки мачове"

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бе не се знае. Проблемът е да уцелят къде да се раздават. Аз Порто ги мразя от времето на Гладиолата с тях. Депортиво, след подвига срещу Милан тогава, ми бяха любимци.

Твоите по-добре да натискат само на един фронт. Дано да имат акъла да го направят, иначе ще останат с пръст в устата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А на Гари Невил глупостите и аз като Джейми Реднап съм дълбоко възмутена  от тая теория . В шампионската лига нямат същото напрежение като у дома, да не говорим, че в Европа се преобразяват . Проблем си им устава старта - там се дънят и се печат на бавен огън срещу отбори като Брюш, Базел, Олимпиякос и все такива "видни" отбори. В тоя ред на мисли Порто се превръща в късата клечка за нас.

Искаш да кажеш, че си ги намразила покрай Жожето, а не Гуардиола .............................

Off Topic

Мамка му Порто, няма да го преглътна лесно :mad:. А можеше да са два измъчени мача с Барселона, но да продължим напред.

 П.П. С Порто все пак има надежда, но с Аякс щях да развея бялото знаме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ох, да, покрай Мурата. Ще ме извиняваш, старост-нерадост :D

По-добре да вземат купата, в ШЛ работата си е винаги на кантар, а те нямат психиката и за двете места едновременно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако можеше повечко хора да подценяват така Ливърпул :D. Най-обичам да чувам какво не могат :). Май пак ще прозвуча високомерно, но проблема на Ливърпул винаги е бил и ще бъде Ливърпул, само че тоя отбор може всичко , а най-вече когато го отписват. Имах си теория кога ще станат шампиони, но се разколебах, може и Клоп да ги направи, но не тая година. В отбора има пробойна и е длъжен следващият сезон да я запълни. Странен е манталитета на Ливърпул, не го отричам, но тия дето не го следят изкъсо винаги се изненадват. А такива като мен, обикновено умират от яд или кеф, че се случва очакваното / колкото и страни неща да очакваме понякога :mad: :D /

Off Topic

Смяха ми се много за предният съперник в в шампионската лига. Увереността, че няма как да отпаднем я бяха взели на подбив.............Ужасно скучен, безидеен Ливърпул, но победи / не казвах, че ще е вълнуващо и запомнящо се /, а просто, че няма как да отпадне, понеже това е Ливърпул в Европата срещу голямо име. Сега ме е страх от Порто - пак ми се смеят, но не изключвам отпадане или поне доста измъчени два мача и зверски трудно преминаване в следващият кръг. На пръв поглед не звучи логично, но при Ливърпул си е жива закономерност. Малка надежда ми е, че може тоя път страха да ме подвежда и те не да излезнат не "уж протоколно".

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако очакваш да кажа, че твоите могат всичко, ще почакаш :rolleyes:

Допреди година редяха резил подир резил. А това, че самите те са си проблема е такова клише, все едно да кажа, че проблема на Арсенал е Венгера :lol2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това -да кажеш, че можем всичко и в десет паралелни вселени няма как да се случи :D. Бърз курс по история на Ливърпул, няма да ти преподавам, че шефа може и да ме изхвърли от форума. От сегашна гледна точка отборите от 70-те и 80-те години са били хегемон в Англия и Европа / често чувам да го повтарят/, но в реално време Ливърпул все си е бил аутсайдера. Нито един от финалите му не е сочен за фаворит, а колко нелепи отпадания в раните етапи на КЕШ има ...........От 97 на сам много неща се промениха, но поне идиотията си остана :ph34r:. Та мен никога не ме е било страх от противника, а само от Ливърпул и реакцията му. Снощи ми идеше да заплача с глас / от яд/ когато прочетох, че Джон Олдридж нямал търпение за мачовете ни с Юнайтет или Барселона. То с Порто не е започнала драмата, а нашият вече за следващият кръг ще се гласи.

Най-вероятно тази година ще ме побъркат от подигравки:wacko:.

 

Тюленче, то читав френски отбор някога имало ли е ? Твърде дълго Арсенал само на хартия беше английски отбор :lol2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сравнението е между водещите английски отбори.

За съжаление Нотингам отдавна не попада в тази категория.

Вече 20 години отборът липсва в  PREMIERSHIP

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Представиха официално в японската столица факела за щафетата с олимпийския огън за Игрите в Токио 2020. Факелът е с цвят "златна сакура", тежи около 1.2 км и е изработен от алуминий. Един от най-известните символи на пролетта в Япония са великолепните розови вишневи дървета, наричани още сакура. Факелът е направен в такъв стил, че да изобрази формата на пламъка. Петте светлинки, излъчвани от венчелистчетата, се събират в центъра на факела. Забележителното е, че част от материала за изработката, е взет от рециклиран алуминий, използван при изграждането на временни жилища в североизточната част на страната, засегната от земетресението и цунамито през 2011 година. Така създателите на факела искаха да почетат всички пострадали от бедствието на 11 март 2011 година, и да подкрепят процеса на възстановяване на региона. Очаква се олимпийският огън да бъде запален на 11 март следващата година, за да се отбележи отново трагедията. След това на 20 март той ще пристигне в Япония, а на 26 март щафетата с олимпийския огън ще започне от префектура Фукушима. Фукушима също ще бъде домакин на състезанията по бейзбол и софтбол, които са част от олимпийската програма за първи път. Олимпийските игри в Токио 2020 ще се проведат от 24 юли до 9 август.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Започна изграждането на трасето в Ханой, Виетнам, което трябва да приеме кръг от Формула 1 през 2020 г. Очаква се това да се случи през април догодина, а пистата да бъде завършена окончателно месец по-рано. Тя ще бъде с дължина 5.565 км с 22 завоя и много дълга 1.5 км права.
Трасето ще бъде 4-ото градско в календара на F1 след тези в Монако, Сингапур и Баку. Някои от завоите са заимствани от писти като Сузука и Нюрбургринг. Комбинацията от страхотни завои и дълги прави би трябвало да направи трасето сериозно предизвикателство за пилотите.
Първата копка беше направена в присъствието на президента на ФИА Жан Тод, вицепрезидента и изпълнителен директор на промоутърите на състезанието Нгуиен Виет Канг и председателя на народния комитет на Ханой Нгуиен Дук Чунг.
„Вярвам в успеха на състезанието в Ханой. Това ще бъде страхотно развитие за моторния спорт във Виетнам, както и за целия регион“, заяви Тод.
Според германската телевизия RTL правителството на Виетнам ще плаща цели $60 милиона годишна такса за домакинство. Договорът ще е за 10 години.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дългото чакане за феновете на Тотнъм най-сетне приключи. 679 дни след като "шпорите" изиграха последния си мач на "Уайт Харт Лейн", днес клубът официално откри ултрамодерния си нов стадион.  Стойността на проекта надхвърля 800 милиона паунда, а капацитетът на стадиона е 62 062 зрители. След неколкократни отлагания днес за първи път новият дом на Тотнъм отвари врати. Близо 30 000 изгледаха на живо двубоя на отбора до 18 години срещу Саутхамптън. Това бе първото от двете тестови събития преди съоръжението да бъде пуснато с пълния му капацитет. Това ще се случи на 3 април в дербито срещу Кристъл Палас от Премиър лийг. Другата събота пък е вторият тестов двубой, който ще бъде между легендите на Тотнъм и Интер. За него ще бъдат пуснати 45 000 билета.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Южнокорейската фигуристка LIM EUN SOO завърши на десето място на приключилото в Япония световно първенство

показвайки най-добър личен резултат през сезона - 205.57
LIM EUN SOO е четвъртата представителка на Южна Корея в историята която попада в ТОП 10 на световни първенства по фигурно пързаляне
2007  YUNA KIM - 3
2008  YUNA KIM - 3
2009  YUNA KIM - 1
2010  YUNA KIM - 2
2011  YUNA KIM - 2
2013  YUNA KIM - 1
2014  PARK SO YOUN - 9
2017  CHOI DA BIN - 10
2019  LIM EUN SOO - 10

 

 

ЛЕГЕНДАРНАТА  YUNA KIM  печели златен медал на Олимпиадата във Ванкувър

 

 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Официално Ройо Кобаяши се записа сред легендите в ски скоковете :D.Това, че е първият извън Европа печелил кристалният глобус само по себе си е постижение, но то бледнее пред  рекордите, които направи този сезон :

Off Topic

1) Третият човек в историята печелил всичките състезания на четирите шанци

2) Намести се между Петер Превц и Грегор Шлиренцауер за най-много победи в един сезон. Реално с Шлири имат равен брой победи - 13, но Кобаяши го измести, защото е с 21 подиума :D . Петер си остава недостижим 15 победи и 22 подиума. Нечовешки много точки в един сезон и брутална разлика с втория. Общо взето малкият се намести до едни от най-удивителните състезатели в този спорт. Само тия дето следят скоковете ще разберат за какво нечовешко постижение става дума :panda-145:

3)Първият човек в историята, който е печелил глобуса, орелчето, малкият кристален за полети, норвежкото турне, Вилинген пет и Планица 7 . Е, когато Петер и Грегор поставят немислимите си рекорди последните три не съществуваха, което не променя факта, че Ройо е пръв.                                                                                                                   4) С рекорда на Планица се записа сред безумно малкото хора минали 250 метра.

С думи прости Ройо на 22 години се превърна в легенда!                                                                                                                                                                                                                                     За мое огромно съжаление не хванах всичко от Планица, но това което гледах ме размаза от кеф, а моя приятел ( коментатора на Евроспорт) тия дни се беше повредил и хвалеше Домен, че чак се сети, че е малък :lol2:.                                                                                                                                                                                                                                                        

Off Topic

Роберт Кранец направи последният си скок, от което ми е тъжно, но все пак се радвам, че го видях. Любимото ми дете, въпреки че пропусна голяма част от сезона завърши 13 - ти с пет състезания на кръст :D. Първият пълен сезон на Тими (само на 18 ) завършва девети, а с подобно нещо шепа хора могат да се похвалят.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 16 часа, Кева написа:

Официално Ройо Кобаяши се записа сред легендите в ски скоковете 

:panda-145::panda-145::panda-145:

Не съм търсила пълно обобщение на сезона му - кръг по кръг, с всичките числа и рекорди, но със сигурност ще е един доооста внушителен списък! И постигнатото изглежда още по-невероятно на фона на това, че преди този сезон най-доброто му постижение в Световната купа изобщо е било шесто място (това по думите на коментатора на Евроспорт)... Стискам палци да не е "всяко чудо за един сезон" и пак да си кажа, много ми се иска да ги гледам с Петер Превц в директен сблъсък, и двамата в най-добрата им форма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...