Jump to content

Спортни събития


Recommended Posts

Защо всички говорите за китайци,японци,корейци... дори и сайта да е такъв вие си оставате българи ... Никой,никъде на е споменал това което направи Александра ! Единствената българка,която се представи блестящо и единствената ни гордост успяла да постигне нещо в Сочи ... С малко повече късмет щеше да ни донесе и медал,но дори и това 5то място е много.  ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами някакъв проблем ли имаш с това?

Не се засягай,но малко грубичко ти звучи коментара.

Тук си обсъждаме всичко свързано с Азия. Ако искам да говоря за Сани Жекова и другите наши спортисти и отбори ще го направя в специален форум за това като например в форума на Гонг и т.н .

А ако си искала да повдигнеш въпроса за нашите участници на олимпиадата. За съжаление вече и на 5 -то място се радваме,докато някой други ронят сълзи ,че са взели само сребро. За съжаление спорта ни е такава бъркотия,че хич не ми се иска да го коментирам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересно как много български "медии" а след тях и много българи оплюха и низвергнаха Калоян Махлянов, когато се отказа от българското си гражданство. И няма вече Котоошьо, няма вече нищо, всичкият труд и успехи забравени, предател. Та ето, samelove, говорим за български спортисти, че дори и в тон с идеите на форума.

 

Нищо, че това което той е направил първо като спортни постижения ( в уникален спорт), а после и за взаимоотношенията България-Япония и какво ли още не никой друг не е правил. Или че притежаването на японски паспорт изисква отказване от всякакъв друг, доколкото помня (взел е фамилията на жена си, колко романтично).

 

Как обаче това става с абсолютно всеки българин, който постигне нещо значимо, независимо от това дали е изявен спортист, артист, или обикновен човек. Винаги следва плюене и чернене. Поразително. Всъщност не. Просто отново ми се доказва фактът, че сме примитивна нация. Би ми било дори забавно, ако някой се обиди от последното.

Но хайде. В крак с темата. Би било интересно ако сумото стане олимпийски спорт, ако се вземе предвид че има доста чужденци, които го практикуват. Но всъщност японците едва ли биха позволили подобно нещо.

 

PS: Да не дават небесата някой българин да се състезава за чужда страна и да постигне успехите на Виктор Ан! На мига тук биха го обявили за национален предател :Д

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм много сигурна дали трябва тук да си задам въпроса, така че се извинявам предварително, ако съм объркала темата.

 

Знаете ли какво спортно събитие има тези дни в Пловдив, защото снощи в Новотел-а имаше отбор китайци (не съм много сигурна, но единия имаше китайското знаме на тениската си, ако това е фактор)? Имаше и други чужденци, доколкото разбрах бяха с треньорите си и ми стана любопитно какво ли тренират. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди футболната доминация...

 

Сие Шу-вей (Република Китай - или Тайван) и Шуай Пън (Китайска народна република) взеха титлата от Ролан Гарос преди около час. Много се радвам за тях, напълно заслужена победа. Така те стават първата изцяло азиатска двойка стигала на този финал и също така спечелила го (Ай Сугияма прави това през 2003 с една белгийка). Сега те са номер 1 в ранглистата на двойки, като и двете правят рекорд в това отношение за страните си (Шуай Пън е номер 1 още от февруари.) По принцип се води че Пън има страхотни силни удари а Шу-вей е много технична, и в тази си комбинация двете постигат сериозно майсторство. Чудесно нещо според мен е че точно тенисистки от тези две страни играят заедно и доказват разни неща.

 

Peng-Hsieh-img20104_668.jpg

Шуай Пън и Сие Шу-вей

 

 

 

 

 

 

 

PS: А онова световно от 2002... Помните ли симпатичните талисмани?

 

14967AAB55584176D43CA849C1B10.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Китайка и тайванка - браво на тях!

Ех, как да не помним талисманите. Това беше вълшебно Световно. Миналия петък в радиото се подсетихме с песни от официалния албум на Мондиал 2002.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Световното започна. Да пожелаем успех на Корея и Япония. Честит рожден ден на Кейске Хонда!

П.П. Япония изгуби първия си мач с 2 :1. Похвално е, че Кейске се е разписал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Със закъснение малко, но този понеделник завърши откритото първенство по тенис на САЩ. Там Кей Нишикори написа история, като стана не само първият японец, но и първият азиатец, достигал до финал от Големия шлем. За съжаление накрая не успя да преодолее Марин Чилич, но все пак това, което направи изобщо не е малко, особено като се вземе предвид и възрастта му. По време на турнира показа отлична игра и на два пъти обърна уж вече загубени мачове със огромно постоянство и сърце. Може би тези многосетови битки го изтощиха накрая, но и Чилич беше непробиваем и заслужено стана победител.

 

AP839548767383-908x1024.jpg

След невероятния обрат срещу Джокович.

 

 

 

Китайката Шуай Пън, за която съм говорил преди, участва тук в сингъл надпреварата и също се бори достойно. Тя обаче нямаше късмет и на полуфиналната си среща получи разтежение, което я извади от борбата. Но така или иначе беше ясно, че Сарина Уилямс ще си вземе домашното първенство, друг е въпросът че за мен нея трябва да я сложат да играе с мъже, а не с жени, но това е друга тема.

 

W020140903395700821545.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледахте ли първенството по фигурно пързаляне в Шанхай? Аз го пропуснах, за което съжалявам. Хареса ли ви представянето на азиатците, успяха ли те да покажат красота и грация, която някак естествено им прилича толкова много.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вярно, аз както бавно загрявам  със закъснение забелязах, че хората са обърнали внимание на турнира там. То аз да съм видял най-много два-три танца от гала-представлението. Да вдигам шум за нищо тук един вид. Но то така или иначе фигурното пързаляне е такава приказка, и всички са прекрасни, без значение дали са азиатци, американци, европейци. Някои състезатели трябва просто да ги направят вечни, за да не спират никога да танцуват по леда.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубава статия за една от наследничките на Ким Ю На. Дано на олимпиадата  в Пьонгсанг да завоюва златото.Стискам палци. :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първото място се дължи изцяло на скоковете във вода, както второто на американците е благодарение на самото плуване в басейн, както третото на руснаците е заради синхронното плуване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този уикенд гледах Купата на Русия като част от Гран при сериите по фигурно пързаляне, и съм страшно впечатлена от това момиче - Рика Хонго. Спечели само 5-о място, но в Китай преди няколко седмици, е била втора.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много красота този уикенд в Япония. Трофеят NHK показа най-доброто най-вече от азиатските фигуристи.

Очарована съм от спортната двойка на Китай - Сяо Ю Ю и Ян Дзин, които останаха втори, но можеха съвсем спокойно да се справят с победителите, които съвсем не бяха на висота.

За втори път виждам на Галата китайска двойка да танцува под изпълнение на китайски изпълнител, което е страхотно (в този случай - кавър на 

).

Трябва да похваля и оператора, който винаги фокусираше камерата в най-прекрасните моменти. 

Продължавам с китайското участие и вторият при мъжете - Джин Боян. Много забавен и атрактивен, но успоредно с това показа сложни четворни скокове на самата Гала.

 

 

Победителката при жените - Сатоко Мияхара. Докато наблюдавах волната й програма, в ума ми беше само една дума - свобода. Това момиче нямаше нищо, което да му тежи в онзи момент и това се виждаше на екрана. Затова паказа най-доброто от себе си. Беше освободена от напрежинието и направо летеше на пързалката.

Брат и сестра Шибутани направо ми взеха ума и доказаха, че азиатците могата да печелят състезание и при танцовите двойки. Нищо, че двамата представляват друга държава. 

Японската танцова двойка е сформирана съвсем скоро. Личи си, че има още да работят, но изглеждат добре на леда.

Мао Асада не беше сигурна на състезанието, но успя да вземе медал.

Страхотно завръщане на Такахито Мура, който е успял да стане трети при мъжете. Ако е във форма и има късмет, той също може да покаже чудеса на леда.

И за десерт - Юзуру със Сеймей

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Утре започват мачовете от основната схема на турнира по тенис от АТР в София и в него ще вземе участия избрания за най-прогресиращ играч за 2015-та Chung Hyeon от Корея.

Видео с поздрав от корейчето вече в София може да намерите: Тук

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...