Jump to content

Recommended Posts


spacer.png


Fire of Conscience
Пожар на съвестта

IMDB Рейтинг : 6.3 /10
Режисьор : Данте Лам
В ролите : Лъон Лай, Ричи Рен, Мишел Йе
Държава : Хонконг
Година : 2010
Времетраене : 105 минути

Субтитри : На сайта, благодаря на Румен за помощта при редакцията

 


Резюме :

Животът на скърбящия за смъртта на жена си детектив Манфред постепенно се разпада. Той живее в колата си, занемарил външният си вид, а и честите изблици на агресия карат от вътрешния отдел да душат около него. Верният му екип прави всичко възможно, за да го изправи на крака.
Пътищата на Манфред и инспектор Къ се пресичат заради убийството на проститутка. Какво се случва нататък може да разберете, ако гледате филма.

 

 

:essub:


Свали: Тук и Тук

 


Лично мнение:

Off Topic

неочаквано добро криминале. Обикновено във филмите от Хонконг очаквам слаб сценарии и актьорска игра, която едвам да покрива минимума. В случая получих нещо повече. Доста класна откриваща сцена, в която са хвърлени не малко средства и усилия, добре развити главни герои (натоварени със съответния емоционален товар), някои запомнящи се второстепенни роли, всичко това подплатено с доста приличен сценарии. На режисьорското столче е Данте Лам, чиито предишен боклук: "Снайперист" дори не можах да догледам. Тук се е представил над средното ниво, като екшън сцените просто вдигат адреналинът на макс, а операторската работа е от световна класа- визията е несъмнено най-големия плюс на "Пожар на съвестта". Звукът е перфектен! Просто трябва да се чуе на система 5+1, като ви съветвам да си държите под ръка метличка и лопатка, за гилзите.
Всичко дотук е много добре, ама защо му трябваше на пустия Лам да краде почти 1х 1 финалната развръзка от шедьовъра на Джон У сред екшъните "Твърдо сварен" ?

За финал: определено го препоръчвам, филмът е успял да се издигне над средното ниво, едва ли ще го запомните с нещо разбира се (освен с добрият превод, за което благодаря и на Румен, за помощта cool.gif ), но все пак си струва да му се отделят близо 2 часа.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей, много сте бързи с превода, браво. :D

 

То няма кой знае какво да се каже за филма, освен че наистина екшънът е супер добър, а и на места за разнообразие се изисква малко интелектуално усилие, защото става доста заплетено.

Във всеки случай никой няма да скучае. :)

 

(Само Лай ми е малко необичаен като екшън герой, може би защото последно го гледах като оперен певец и контрастът е голям)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста добър филм. Ако бяха изпипали и екшън сцените щеше да е отличен.

П.П. Видях във филма доста места, на които съм бил B) И така пак ми се приходи... Няма да забравя никога лепкавата жега. Излизаш навън и след 5 мин. си мокър. Много висока влажност на въздуха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След добрите отзиви, честно казано не останах много очарован от филма. Вярно актьорската игра беше на много добро ниво и особенно главния герой. Самия филм също беше заснет много добре и беше доста красиво направен, но през цялото време историята и сюжета си куцаха и не можаха да ме грабнат. Старата история за доброто и лошото ченге, гледали сме един куп такива. Добре, че тук поне обстановката беше по-различна и имаше доста сцени по улиците и се усети от тяхната атмосфера. Оценка не повече от 6/10 и то заради актьорите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...