Jump to content

Recommended Posts

FRtknPVaMAA602j?format=jpg&name=large

 

Off Topic

FPst4xbaAAAtrRE?format=jpg&name=mediumFPI8P3_aMAM3Ozx?format=jpg&name=medium

 

Red Single Heart (파친코)
Страна: Южна Корея
Също така известен като: Bloody Heart
Период на излъчване: 02 май 2022 – 21 юни 2022 г.
Време на излъчване: Понеделник - Вторник
Жанр: Исторически, Драма
Канал: KBS2
Епизоди: 16
Режисьор: Yoo Young Eun (Manhole)
Сценарист: Park Pil Joo (First Love Again, Naeil's Cantabile)
Субтитри: Английски

 

Участват:
Lee Joon като Lee Tae
Kang Han Na като Yoo Jung
Jang Hyuk като Park Gye Won
Lee Tae Ri като Park Nam Sang
Park Ji Yeon като Daebi Choi Ga Yeon
Heo Sung Tae като Jo Won Pyo
Park Sung Yun като Court Lady Choi
Choi Ri като Jo Yeon Hee (o Won Pyo's daughter)
Ha Do Gwon като Jung Eui Gyun
Yoon Seo Ah като Dong Geum
Cha Soon Bae като Heo Sang Seon

Ryoo Seung Soo като Im Jin Sa

Ahn Nae Sang като king Sunjong

Jo Hee Bong като Ma Seobang

 

Резюме: Измислена историческа драма, която разказва за Сонджонг, който става крал при държавен преврат, и за неговия наследник И Те (Lee Joon)…
И Те (Lee Joon) иска да стане абсолютен монарх, за разлика от баща си. Целта му е да елиминира Пак Гье Уон (Jang Hyuk) и антиправителствените служители, за да укрепи властта си. В същото време Пак Гье Уон (Jang Hyuk) е могъщ аристократ, който иска да поеме Чосон, след като успешно ръководи бунт срещу тиранина. Докато Ю Джонг (Kang Han Na) е жена, която не се смущава от строгите доктрини на конфуцианството, замесвайки се в ожесточена борба за власт зад стените на двореца…

 

Свали с английски субтитри :click: :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click: :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Странно, че няма никакви отзиви в тази тема. Едвам се сдържам да не напълня целия пост с хвалби, защото смятам, че тъпотиите, които отсвирих преди да ми се задържи интересът върху този сериал  може да имат принос, затова същият да ми се вижда интересен. Вължебникът на Уки пълна скръб едвам изтърпях 20 минути, после си пуснах корейското нимх, там същата работа. Този с тази клиширана история е пъти по - добър от предните два. Ако сте в някакво търсене, като мен пробвайте го, има от всичко по малко, борба за власт, интриги, любов, триъгълници, може и четириъгълник на се оформи има проблясъци затова. Също таа да не прескоча и Джанг Хьок, който е блестящ, много добър,иделно му пасва ролята и просто гледайки го ме е яд за Чи Чанг Ук, че си избира все някакви тъпи роли и долнопробни сериали последно време.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 23 часа, dido100 написа:

Това какво е?

Гледам, но не искам да коментирам, да не го урочасам.

Forecasting love and weather нарекох корейското нимх, че нещо е доста дълго и  бях забравила името. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Току-що приключих сериала и определено ми хареса. Надявам се, че въпреки липсата на БГ субтитри, ще получи повече внимание.

Първият и най-голям плюс е образа на левия съветник Park Gye Won. Сложен, противоречив персонаж и страхотно изигран от Чанг Хьок. Колкото и да съм имала резерви към други негови изпълнения, тук беше точно на място.

Имаше много добре заснети сцени. И не говоря само за красивите моменти - имаше мрачни и жестоки сцени, на които оператора много се беше постарал. Тук за пръв път виждам гора от брези в корейски филм. Една от най-драматичните сцени в последния епизод се развиваше на неин фон и беше много въздействащо, но и необичайно.
Друг от плюсовете са сериозното присъствие на много добри актьори в поддържащите роли. Специално искам да обърна внимание на монаха, изигран от Oh Seung Hoon. Много открояващо и запомнящо се лице - по-скоро симпатично, отколкото красиво и една от най-магнетичните усмивки, които съм виждала. Момчето има талант за главни роли. Бях го гледала само в Method. Напълно различно излъчване в двете роли, но еднакво убедителен в изпълнението.

Сценарият също беше много увлекателен - голямо надиграване между основните фигури във филма. Всеки със собствените си стратегии и опитващ се да отгатне ходовете на опонента си. Интересно беше да се следи сюжета.
Не е като да нямаше и леки минуси, но само леки. Е, много плака този крал, много сълзи проля! Нямаше епизод, в който да не са му поне насълзени очите. Но ще му простим, защото беше млад и влюбен. ;)

И нещо забавно: в началото на първия епизод гледам как И Джун излиза пред министри съветници, които му оказват сериозен натиск и си викам: "Гледай колко добър актьор е - чак походката му е тежка и угнетена!". След още няколко епизода установих, че той така си ходи като цяло. :lol2:

 

Въобще препоръчвам за гледане! Който е добре с английския или руския да се възползва. А, току-виж някой преводач си го харесал и успял да го вмести в графика си... :blush:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знаех, че става толкова лесно - пожелаеш си български субтитри и още на следващия ден една от другите преводачески групи анонсира, че се заема с превода му. :thanks: Сега ще опитам същото, но вместо субтитри ще е голяма сума пари... :ilovethis:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

27 minutes ago, Sword said:

Коя е групата, за да следя прогреса?

 

Stupid Dreams поемат превода заедно с още няколко исторически драми:  King's Affection,  Lovers of the Red Sky,  Rookie Historian Goo Hae-Ryung  и  Flower Crew: Joseon Marriage Agency.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудех се дали са те, но в сайта им не намерих инфо. Чакам ги сериалите :)

На този  гледах първа серия преди време и все се каня да си го продължа, ще почакам бг превод :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2 hours ago, Baioretto said:

Сега ще опитам същото, но вместо субтитри ще е голяма сума пари... :ilovethis:

Поискай и за мен. Пари, не субтитри.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, Sword написа:

Чудех се дали са те, но в сайта им не намерих инфо. Чакам ги сериалите :)

На този  гледах първа серия преди време и все се каня да си го продължа, ще почакам бг превод :)

 

Изпратих линка на лично. Обявили са го за превод още април месец. Аз гледах 5 серии, добър е сериала, но го стопирах, за да изчакам бг субтитрите. Радвам се, че  дойде и неговия ред.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бях се притеснила, че аз не съм наред, защото в отзивите за тази драма в руските сайтове няма една добра дума, а на мене ми хареса. Не е шедьовър, но е напълно смислена. Причината, вероятно, е в разминаването на очакванията за сърцераздирателна романтика, а доминираща е политическата тематика. Това е разказ за любовта, притежанието и страстта към абсолютната власт. И за това, че богатите не само плачат, но докато се усетят - остават без глави. Който е гледал достатъчно исторически дорами, знае, че властта на чосонския монарх е ограничена от купища писани и неписани правила и всяко негово решение трябва да получи одобрението на съветниците-партийци, които, колиничели пред него, викат хорово: "Не сте прав Чонааа!", "Отменете своето решение, Чонаааа", "накажете кралицата", "изберете наследник", "екзекутирайте този или онзи"... 

Досадно е, но такива са правилата на тази примитивна средновековна "демокрация", чиято цел е да предотврати превръщането на монарха в тиранин. Кралят се бори срещу ограниченията, а първенците от различните партии се борят с краля и помежду си за правата си и за кокала на властта.

Съдбовната любов на краля към главната героиня е само една от сюжетните линии. По законите на драматургията, тази любов минава през много перипетии, но на мен не ми беше особено интересна. Заради кралят, който през всичкото време гледа мрачно-трагично или рони сълзи. Всички останали герои нито са положителни, нито отрицателни, а просто хора и това е едно от най-големите достойнства на сериала, че изважда от шаблона познатите типажи на държавни чиновници, жени от харема, военни и евнуси... И Чанг Хьок, обичам го! Тръпки ме побиват от гласа му, от грацията му на тигър, от погледа му, с който може да внуши каквото си поиска. Неговият герой е главният антагонист и макар да е губещият в борбата, за мен е моралният победител.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...