Jump to content

Recommended Posts

Прежалих се и аз да го почна този сериал / Барби-то е отдавнашна моя "любимка", та гледам да я прескачам /, че доста положителни отзиви чух. За момента съм до средата и няма как да не споделя мислите и чувствата, които бушуват в главата ми.

Това не е история за любовта. За мен е история за съперничеството и амбицията.

Да гледаш на жената като на вещ, която трябва да притежаваш е извън моите широко скроени разбирания за любовта и кара феминистката вътре в мен да надава вой! Как само обичам репликите "Ти си моя" и "Никога няма да те пусна" ! Лелееее... :nunchako::nunchako:

Мачовците май използват моментите да си ги мерят на кой е по - голям ... инатът! Пък и си е упражнение в нелоялна конкуренция.

А пък мадамата / то една мадама.. / си е кандидат - звездичка с кифленско поведение и всичките й амбиции и готовности за жертви в името на кариерата...

Неее знам! Дано да си променя мнението до края на продукцията.

Да, ще си го догледам и то с кеф по две причини.

1. Това, което ме залепи за екрана първоначално си е едно доста солидно и сърцетупващо мъжко присъствие. И то от тези, които си ги харесвам - чаровни и безмилостни.

2. Самия факт, че не мога да реша кой, аджеба, е положителния герой в тази история не ми дава мира. Не ми излиза от ума тая история и си чакам буквичките с огромно нетърпение, 'щото почва да ме гризе отвътре.

С една дума - препоръчвам!

Зарибяващо е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм очаквала,че след Autumn's Concerto ще бъда толкова впечатлена от тайвански сериал.

 

 

Много ми хареса,а и останах доволна,че Ся Мо остана с О Чен ,а не с Ло Си.

Не заради това,че той е богат,а показа голямата си любов като непрекъснато я закриляше и не се натрапваше / изключвам миналото/.Въпреки,че се ожени за нея по този начин/с уговорката да стане донор на брат ѝ/.Любовта му беше не задушаваща,а много истинска и всеотдайна.

Докато при Ло Си нещата бяха съвсем различни, не беше сигурен,че тя го обича, и от там идваше неговото недоверие,измъчаваше не само нея,но и самия себе си, затова изгуби своето момиче.

 

 

 

 

Барбито харесам я, красива и талантлива жена,сигурно съм единствената. :lol:

Благодаря за превода и субтитрите!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

П.С.: А някой забеляза ли, че доста от сцените са снимани в Макао, в хотела където са снимани кадри от BOF? :)

Даа, аз!

 

Да си кажа и аз мнението - първите серии ми вървяха доста мудно; не им се получи много ретроспекцията; но към 10-та серия вече ме накараха да внимавам, а краят беше .... хубав. Като цяло сериалът оставя приятно чувство.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наскоро изгледах сериала, след като го бях зарязала по средата някъде преди година, година и половина и да, не съжалявам, че се заставих да го догледам, много силен финал. Имаше моменти, в които косата ми се изправяше от напрежение, особено

момента със смърта на брата на Ся Мо, беше страхотно и разтърсващо

 

А така стисках палци за героя на Питър Хо! Въпреки че го изкарваха като злодея на моменти, ми беше страшно симпатичен от началото до края, велика любов си беше неговото :) Страхотен сериал :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наскоро изгледах сериала, след като го бях зарязала по средата някъде преди година, година и половина и да, не съжалявам, че се заставих да го догледам, много силен финал.

Да, доста хора го оставят някъде на първите епизоди, а по принцип втората половина на сериала е по-силна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1000 % си залужаваше 2г ми чакане за бг превод на този сериал... благодарности на Strayt, pinhead, didkapan, Amber, sabrina1, mackova :thanks:

Заради такива сериали не спирам да гледам тайванско... много романтика, много страст и страхотна игра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен сериал. До сега не бях забелязала Peter Ho, много силно впечатление ми направи, Барбито се справи също много добре, изобщо всичко ми хареса, музиката беше невероятна. Сериалът ми се нарежда в топа. Имаше изключително силни и емоционални моменти. Благодаря за превода и на целия екип.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле!! Невероятен сериал. Току-що го изгледах и просто не знам какво да напиша... Рядко коментирам сериалите и филмите, които гледам, но имам нужда да излея чувствата си(макар да не ме бива много в това  :mellow:) .. В началото ми беше трудно да свикна със настроението на сериала - много драма и тъга. Също така изобщо не можех да разбера героите. В един момент им съчувствам и разбирам защо постъпват по този начин и в следващата секунда съм тотално отнесена от случващото се. Просто до последния епизод ме държаха на нокти.

Боже в началото колко мразех Оу Чън и Луо Си, защото се отнасяха ужасно със Ся Мо. Какво е това нещо да третираш жената, която обичаш като някакъв предмет и да казваш "Ти си моя", "Няма да правиш това/да се виждаш с него" и не знам си какво още.. Но в последствие осъзнах защо всъщност се държат така и не можех да не им съчувствам и да ги подкрепям. И вярно, първоначално бях за Луо Си, но накрая осъзнах колко много Оу Чън обича Ся Мо и той заслужава да бъде с щастлив с нея.

 А Ся Мо ми беше хем "странна", хем "интересна"..

 

За мен края беше повече от перфектен.  :up:

А имам един въпрос, защото нещо не успях да разбера  :huh: 

Какво точно беше роднинската връзка между Ся Мо и брат й (Сяо Чън ако не се лъжа), Оу Чън и техните родители?

 

Ох още много неща искам да коментирам, но като гледам хората преди мен вече са написали почти всичко. :)

Като цяло съм много доволна от сериала и го препоръчвам на всеки, който се чуди дали да го гледа. На мен лично много ми въздейства. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Ся Мо и Сяо Чън са брат и сестра- с обща майка, а Сяо Чън и Оу Чън имат общ баща.

 

Благодаря за отговора. И аз така го разбрах, но исках да бъда сигурна. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубав сериал, прекрасен OST :) Малко муден ми беше на моменти, но с превъртане се получиха нещата :up: Като цяло не търсете голяма интрига (лутането на Барбито се явява, като такава). Иначе каста - прекрасен !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страшно ми хареса, Peter Ho изигра гироя си страхотоно, харизматично ( наби ми се на очи- Нов любимец),  Barbie Xu беше великолепна, Huang Xiaoming много добра игра,

песента е страхотна.  :up: :up: :up:  Препоръчвам го на всеки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен сериал. Не знам как не съм го гледала до сега, голям пропуск. Затова пък сега го изгледах ударно за 2 дни, не можех да спра. Много романтика, много чувства. Нямах никакви съмнения с кой ще остане главната накрая, но самия път, който изминаха героите и развитието им беше завладяващо. Прекрасно изпълнени роли от Peter Ho и Barbie Xu, както и много ми харесаха песните -теми на героите им, заглавната песен за героя на Peter, както и песента за Малката русалка на Barbie.

Сериала е задължителен за заклетите романтици. Препоръчвам!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това най-после почти го изгледах(до 12 епизод ), поради нямане на друго, след като го бях зарязвала няколко пъти.

От всичко азиатско, ми се  приближава най-много до латиносапунките от пуберските ми години.Мацето, достатъчно умно, така разиграваше дваматата влюбени мъже, пресметливо, премерено, разсъдливо, кой, когато и беше нужен, че едва не ги вкара в гроба. Избърса се, като в изтривалка и  в единия и в другия, за да си осигури  спокойствие, според нейните критерии .Гадно и беше да се въргаля в балдахините със съпруга, но и това си наложи- все пак прецени, че нещо трябва да жертва, за успеха.Имаше примерът на мама и си изигра интелигентно картите до край.Братът като оправдание, няма как да приема, защото между хората,  съществува нещо, наречено комуникация и можеше без да наранява хората ,да говори  с тях.Симпатизирах на прецакания герой на Сяо Мин, но ако беше го избрала, щеше да го съсипе, а другият си беше психопат, като нея и си се събраха.И тия бла-бла, че не и вярвал и за това я загубил- че тя за вярване ли беше!

 

Актьорите добре са се справили, щом съм закоментирала в пенсионерски стил от градинските пейки тая сапунка.  :28558:

И не разбрах за каква романтика говорите, мен тръпки ме побиваха, при тая пресметливост и безчувственост от страна на героинята към всички, без брата- Барбито  тук, идеална в ролята.

 Като  го догледам, ще допиша, че в повечко ми дойде за днес.

 

П.П.Отметнах и последните два епизода.

Така и не успях да я харесам  героинята, дори за миг. Сценаристите, за разлика от мен,явно са си я харесвали-лепнаха и идеален живот за финал- 

 

Намери си нова любов-мания- детето, да замести брата, намери и спокойствието и сигурността, дето все ги търсеше, че и  мъж да я обича без  претенции дали е обичан.Е, ще се наложи да се постарае, както сама каза да е добра съпруга, но тя е добра актриса, няма да се озори много.Другият, който искаше и двете, да обича и да е обичен , свободен  най-после от нея, усмихнат, защото е осъзнал в крайна сметка, че  нейната любов е като сапунените мехури( които пълнеха екрана- супер послание) и не си е струвало усилието.

 

 

Посланието- По пътя към целта- безплатен обяд няма.Въпросът е каква е цената и дали сме готови да я платим!

 

Та, който се е затъжил за не съвсем безмислена сапунка- давайте смело!

Редактирано от Lawandula
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъкмо „навреме“, има-няма 10-13 години след останалите и аз стигнах до този сериал. И го изгледах, както не съм гледала сериали от 10 години насам – за 2 дни, без да спя, без да ям, без да съм в състояние да върша всякаква ежедневна работа. Приключих го вчера по някое време, но се наложи първо да преспя една нощ, преди да бъда в достатъчна кондиция, за да си събера разпилените мисли, разлятите лиги и да мога да свържа две смислени изречения по темата. Не знам кое толкова ме плени, всъщност знам де, ама за него вече се издадох в една друга тема. Толкова наподобяващ латиноамериканска сапунка сериал, с всевъзможни изпитвани неведнъж клишета, а същевременно толкова магнетичен. Може би това е магията на онези стари сериали, заради които започнахме да гледаме ехеее... едно време. Само не зная защо винаги си падам по психопатите аз. СъдбЪ. В началото всички главни герои ми се струваха много лоши. И двете момчета, и момичето. И разбира се, аз симпатизирах на най-голямата откачалка от всички, на абсолютния психопат. Невероятен див петел, с прекрасна къдрава усмивка, която се постара почти да не ни показва, расъл с мисълта, че щом щракне с пръсти и планината си казва „Планино, ставай и отивай веднага при Мохамед, щото той така е заповядал“. Всички му търчат по петите и изпълняват всяка негова прищявка, пък той се развлича, стреляйки по живи мишени само за да види колко им държат нервите. Може би затова още на 12 години решава, че е влюбен, или по-точно, че трябва да притежава единствената, която не е ревнала в такава ситуация и избягала с писъци. Не знам защо, но не успявам да вържа заглавието с контекста на сериала, защото страстно желание видях само от негова страна, или по-точно страстна натура. А и той беше винаги с едно готино кожено яке, което не ме наведе на мисълта, че е лято. Останалите ми бяха душевно осакатени някак. Главната стоеше като порцеланова кукла на екрана, сякаш ще се строши на парчета, ако покаже чувства към някой от младежите – абсолютно въздържана и студена. До нея Оу Чън стоеше като канара, на която тя винаги може да разчита – огромен, стабилен, подсигуряващ й каквото му поиска, независимо дали ще му плати цената. Нямах съмнения в крайния й избор.

Off Topic

Така и не можех да си я представя до другия. А на конкурента звезден идол и не повярвах до края почти, до депресивните моменти, че наистина обича мацката. На мен постоянно ми се струваше, че го прави за отмъщение към богаташа, знаеше, че той наблюдава Ся Мо винаги /е, като изключим времето в чужбина/ и колко много побеснява, когато друг й обръща внимание, и живееше, за да го дразни и изкарва от кожата му. Вечна ехидна усмивка си залепяше на лицето, в която аз не виждах нищо изкусително - да гледа така изпод бретон и вежди с насмешка не ми е секси нещо. И на нея не вярвах, че обича звездата, според мен и към него имаше някакви сестрински чувства, както към родния си брат, може и да се беше прежалила за връзка с него, но то беше не от особени романтични чувства, а защото й беше удобен и изгоден, за да си постига целите в кариерата. А после се чувстваше някак виновна, че го предава, защото усещаше къде й е влечението, но беше дала обещания – не искаше да си нарушава дадената дума, не че особено държеше на връзката им. Не се чувстваше виновна спрямо Оу Чън, когато започна връзка с Луо Си, защото си мислеше, че всичките им беди идват от него, че той не я е потърсил умишлено 5 години и че не му пука за нея. Беше му бясна. Затова без да мисли поде връзка със звездата, но не се интересуваше от него със сърцето си. Когато разбра, че не той е виновен за бедите й, рязко й се обърнаха чувствата, но не искаше да наранява другия с нарушаване на обетите си към него. Колкото и да му вярва, да му има доверие, да не се съмнява в него, при очевадни моменти, каквито Луо Си й показваше за потенциални изневери, всяка жена би ревнувала, малко или много. На нея ама изобщо не й дремеше за него в това отношение. Можеше да го дели и с пет моми, ако това й помага за кариерното израстване. За сметка на това пък Оу Чън никога не я подложи на подобен тест – да провери дали тя го ревнува, никога и не погледна друга жена. А и неговата ревност стигаше даже не за двама, ами за тримата. Голям път измина в душевната си промяна, за да си наложи да стиска зъби и да търпи, да преодолее собственическото си чувство, ревността си. Кой да предположи, че несметно богатият корпоративен наследник ще облича и обува лично жена си, ще й готви и ще живее с нея в бедната къщичка без слуги, ще я храни и ще бърше повръщаното й, ще се грижи за нея като за невръстно бебе и няма да се откаже, да се предаде, ще има силата и за двама им, докато тя се освести.


Тооолкова бавно ми се развиваше действието, адски се дразнех на десетките повторения и ретроспекции, като всяка ни показваше с по 2 думи повече от предишния път, когато са давали същата сцена, това разтягане и кокорене ми беше като в индийски сериал, но нито веднъж не посегнах към бутона за превъртане. Затова общото ми усещане за драмата е за красив и магнетичен сериал, изпълнен с безмерна тъга, много страдащи и самотни неразбрани сърца. В много усещания ми напомни БОФ, не само от сцените снимани на същото онова място в Макао, но това при мен специално е плюс, защото аз и него си харесвам /и там бях за богатия психопат/, с уговорката, че той е по-училищен, тийнейджърски, докато тук сцените от даскалото са само ретроспекции и главните герои са вече зрели хора.
Благодарности на екипа, работил по превода му, беше удоволствие. 
Между другото, някои от частите онлайн са малко гръмнали и ги няма, понеже е доста старичък. Освен това са с няколко вида вградени субтитри и става малко мазало с българските отгоре. Ако някой изяви желание да поднови онлайн плейлиста, ще му пратя моите видеа, които не че откъм качество на картината са по-добри, но са само с китайски вградени и една черна лента над тях би помогнала да изпъкне бг преводът.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знаех си, че ще ти хареса. Да, старо, но златно. Понякога тайванците ме изумяват с драмите си. Ако си пропуснала и Последна спирка "Щастие" или както там още се казваше, с Ваннес У, поправи се веднага.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С него гледах "Есенен концерт", който и досега ми и топ оф дъ топ от тайванските, няма такъв, дето да го измести от челната позиция, макар да съм харесала много. Я дай линк към този, който споменаваш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е той де. Другото му име е 'Next Stop, Happiness'. Не се сетих за по-популярното, явно съм наблегнал на романтиката.

Редактирано от bond
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...