Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

Summer's Desire (2010)
Страна: Тайван
По новелата на: Ming Xiaoxi – „Summer's Desire“
Година на излъчване: 2010- Май-30 до 2010 Септ.- 12
Време на излъчване: Неделя 22:00 - 23:30
Канал: FTV
Жанр: Драма, Романс
Епизоди: 14
Режисьор: Peter Ho
Субтитри: Английски вградени, Руски
Заглавна песен: Wo Ji De Wo Ai Guo by Peter Ho

Участват:
Barbie Xu as Yin Xia Mo
Fu Pei Ci as Young Xia Mo
Huang Xiao Ming as Luo Xi
Wang Zheng Wei as Young Luo Xi
Peter Ho as Ou Chen
Chen Ling Zhen as Young Ou Chen
Canti Lau as Xia Ying Bo
Shen Jian Hong as Yin Cheng
Chang Kuo Chu as Xi Meng
Patina Lin as Shen Qiang
Ke Huan Ru as Pan Nan
Serena Fang as Jiang Zhen En
Maggie Wu as An Hui Ni
Yang Han as Ling Hao
Coco Jiang as Wei An
Liu Shu Ting by Yao Shu Er
Huang Yi as Luo Xi's mother
Chen Chen as Jie Ni
Deng Ning as A Sen
Zhao Shun as Yi's father
Ying Cai Ling as Yi's mother
Zhang Ke Fan as Jam
Lin Mei Xiu as Cai Ni
Qi Wei as Ou Chen's fake girlfriend
Irene Xu as Fang Jin Hua
Yue Yao Li as Ou Chen's grandfather
Chen Jian Zhou as Host
Makiyo as Host
Gao Hui Jun as Luna

Резюме: Ин Ся Мо е обичана от двама мъже.
Единият е сирак, който добива слава и богатство благодарение на своята невероятна харизма.
Другият е безмилостен човек, бизнесмен, който манипулира хората с богатството си и винаги получава това, което иска.
Тяхната любов е толкова силна, че двамата започват безмилостна война, за да я имат.
Преди пет години Луо Си губи тази битка и заминава за Англия,
в това време неговият опонент, Оу Чън, губи паметта си в катастрофа и забравя за Ся Мо и любовта си към нея.
Сега тримата се срещат отново.
Дали историята ще се повтори и кой ще спечели сърцето на Ся Мо...

http://www.youtube.com/watch?v=riig3g8JLtk

 


Свали с английски субтитри
Сваляне с руски субтитри

:essub:

С български субтитри :subs: :click:,   :click:

 

Онлайн с български субтитри :click: :click:

Сериала много ми хареса всички играят много добре очертава се да бъде интересн.Тук Barbie Xu изглежда много зряла всички са много добре подбрани особено Peter Ho. tongue.gif

 

Заради сериала прегледах новелата по който е правен гледах да не чета много laugh.gif за да неразбера какво става но мога да кажа, че е с невероятен арт ето няколко снимчици.

 

SadXiaMoandOuChen.jpgsummer10.jpgbubbles.jpgLuoXimanga.jpgOuChenandXiaMo.jpg2007111911632436.jpg1a44e81ab1a665cfad6e75ac.jpgb96a95308d861e8ca8018e6f.jpg721a85ef885ba42eadafd547.jpgmo3.jpg92170cf3451ca2ec0b46e07c.jpgb1242697dd38e44a54fb967c.jpg342687948621a439d31b7040.jpg

 

Редактирано от mrnkaloto
Обновена
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е от новите неща, които следя. Динамика въобще не ми липсва. Засега има и страхотен елемнт на мистерия, който лично мене ме залепя за екрана и очаквам с нетърпение да видя какво ще се случи занапред. И аз прочетох, че има новела, но вероятно ще се интересувам от нея по-късно. Персонажите са ми много интересни и нетипични. Актьорите са добри. Има страхотна химия между Барби и партньорите и. Ще се включвам в темата и занапред.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямаш проблем и аз досега я разглеждах и прочитах тук там :lol: ето ти Линкче към новелата която е само във писмена форма, и Линкче към мангата по тази новела хубав арт са и направили дано съм помогнала. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотно започва да се развива сериалчето става много интересно , актьорската игра е много добра ,както и подбора на актьори. :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина прекрасен сериал!

Начинът, по който историята е заплетена между тримата герои е добре изпипан и благодарение на това мога да издържа час и половина! :)

Барби Шу наистина неповторима и тук! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах сериала и съм възхитена. Не е сладникава ученическа историйка.

Страхотна игра на актьорите. Отдавна не ме бяха трогвали така.

Питър Хо има 200% чар и излъчване :DB) , а е и режисьор на филма.

Въобще талант на 100%

Който не го е гледал, да го гледа препоръчвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много странен сериал, абсолютно уникален и неповторим. Такъв сюжет не съм срещала до сега. Срашна любовна история, съдбите на тримата герои бяха толкова преплетени. Barbie Xu се справи много добре с образа на героинята си, но накрая останах с впечетлението, че тя не заслужата толкова да я обичат. В повечето сериали изпъква образа на добрия и образа на лошия, в този лошата сякаш беше тя, поне според мен. Финала уж е щастлив, но те кара доста да се замислиш. Заслужаваше си гледането! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериала наистина си заслужава гледането!Най-вече заради играта .Приятна ми бе изненадата за Питер Хо!Явно в "Отмъщението на Ана" не ме е впечатлил и не съм го запомнила,но тук е невероятен!Не зная дали това е дебюта му като режисьор,но добре се е справил и с това.Най-после и Барби да е облечена както трябва-крайно време беше !Но няка си между двамата/Ло Си и О Чен/ми стоеше безлично,губеше ми се!Не, че не игра добре!Може би,защото до сега не съм гледала нещо по-различно изиграно от нея!Може би ,защото бях така силно впечатлена от Питер Хо!А Ло Си-абсолютен изкусител!Определено ролята на Майк в "Дяволът около теб"идеално би му подхождала!Но в този сериал недоверието,мнителността,непрекъснатото съмнение към любимия човек му изигра лоша шега!И най-вече това,че го показваше.

Приято ми е,че във всеки тайвански сериал откривам нова "звезда" за мен!В този това определено е Питер Хо!

Merisa,не зная защо преводачите се колебаят за превода!Сериала е с пъти по-добър от "Дяволът около теб"!!!Давам него за пример,защото е с бгсуб,а всъщност наистина не е нищо особено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Голяма химия тук в този сериал!!! Сюжети в сериали рядко коментирам, и тук ще замълча, но Питър Хо, а и конкуренцията му....... :inlove: Дори и Барби ми хареса как играе /ама тя все така си играе :lol: / Но да си призная, силно се надявам Питър Хо да го видя скоро пак, ако не на живо, поне в някой друг сериал :inlove::wub: На Ло Си още не съм му запомнила името, но и той ми легна на сърце. На път съм да предам корейците :blush:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересно, през цялото време докато гледах сериала не ме напусна едно чувство - тъга. Сякаш беше пропита във всяка една серия, всяка една реплика, дори последният кадър ... Стеленцето много добре го написа "Много странен сериал, абсолютно уникален и неповторим", това едно изречение е напълно достатъчно да опише този сериал. Хареса ми, определено. Особено Ло Си - това момче си заслужава да ти стане домашен любимец. Играта на актьорите - перфектна. Аз Барбито по принцип я недолюбвам /особено едното й ухо/, но фактите са си факти - играе си момичето. Питър Хо - това момче е откритие за мен, ще търся още неща с негово участие.

Като за край - сериалът си заслужава отделеното време!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След всички коментари задължително ще се гледа. Бях го игнорирала заради Барби ... има нещо в нея, което ме дразни. Може би, защото съм я гледала твърде много. Както и да е. Направо ме заинтригувахте.

А относно субтитрите за тайванските сериали - то си е направо мъка. Ако случайно се намерят софт субс, то те са толкова некачествени, че гледаш от 5 места, за да преведеш, оправяш генерално тайминг и добавяш цели реплики, които просто липсват. Не отнема време ... отнема ужасно много време. В един момент започваш да губиш интусиазъм.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах го до средата и искам да споделя, че много ми харесва, въпреки минималните пропуски на места в сценария, но това явно е нормално за тайванските сериали. Диалозите са много умни, а темите значими - не го очаквах. Що се отнася до Барби, (гледала съм я само в Марс) не мога да разбера кой й е казал, че може да бъде актриса, верно че ролята й е такава, но... Според мен нейното призвание е играч на покер - никаква емоция, нито едно мускулче по лицето й не трепва, и най-добрите покерджии няма да имат шанс пред нея. А за играта й в сериала, добре че са двамата й партньори, които играят изключително и правят сериала толкова добър.

 

П.С.: А някой забеляза ли, че доста от сцените са снимани в Макао, в хотела където са снимани кадри от BOF? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изключителен сериал! Тайванското кино все повече ми харесва, но този бие всичко гледано от мен досега.

Много интересен сюжет. Необичаен и поднесен перфектно. До финала стоиш на нокти.

Впечатляваща музика.

Чудесен кастинг. Не се отнася само за изпълнителите на главните роли, а за всички участващи. Никак не харесвам Барби като актриса, според мен играе много изкуствено и без никакви емоции (особено в Марс), но тук тази нейна безчувственост май й помогна да изиграе добре ролята си.

Питър Хо е изключителен в тази роля, безупречен. Гледам го във втори филм и се очертава да се превърне в любимия ми тайвански актьор. :rolleyes:

 

Още един линк за теглене.

В него също е даден линк към руските субтитри. Малко съм ги пооправила (малко :unsure: , да не хвърчат така, а и да са в по-поносимо .srt разширение). Който иска, мога да му ги изпратя.

Радвам се, че е започнат превод на този сериал. Пожелавам успех на преводачите! :)

В никакъв случай не пропускайте този сериал!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз искам да попитам за последните минути на последния епизод, защото не можах да си обясня едно нещо.

 

Какво правеше Ло Си с тези деца? Разсъждавах върху две теории. Първата е, че той винаги ще им остане приятел и това приятелство, ще е невинно и чисто като децата около него, а Ся Мо винаги ще си има тръпката към него (бебето започна да ритка). Втората е, че децата са сираци и се грижи за тях, и чрез тях най-после е намерил покой във вечните си съмнения и колебания в хората и света. Много се чудих дали да си задам въпроса, защото се издава много от края, но ме човърка вече няколко дена, откакто го изгледах. :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Лично аз, заради песента, която пееха, и сапунените мехурчета, го възприех като начало на нов живот за него. Нов начин на живот. Защото миговете в живота са като сапунените мехури, пъстри като дъгата, носени от вятъра, пукащи се и изчезващи, но ги заменят нови, още по - пъстри и носещи се във въздуха. Какви да са и колко голямо петно да оставят в живота ни, избираме само ние.

 

Не знам дали си забелязала, но всеки един от епизодите започва с едно изречение от автора на повестта. За този епизод беше:

 

"When old bubbles pop, new bubbles will rise.

Life continues on like this."

 

Дълго преди това се сбогува със Ся Мо, в делфинариума, където се сбогува и с майка си, тоест с всичките си комплекси от миналото. Единствено той знаеше, че О Чен е поръчал да напишат сценария за филма, с надеждата да я извади от апатията. Според мен от мига, в който разбра, че е бременна и отдръпна протегната си ръка, започна да я възприема като своя сестра, такава, каквато беше в единственото му семейство.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Лично аз, заради песента, която пееха, и сапунените мехурчета, го възприех като начало на нов живот за него. Нов начин на живот. Защото миговете в живота са като сапунените мехури, пъстри като дъгата, носени от вятъра, пукащи се и изчезващи, но ги заменят нови, още по - пъстри и носещи се във въздуха. Какви да са и колко голямо петно да оставят в живота ни, избираме само ние.

 

Не знам дали си забелязала, но всеки един от епизодите започва с едно изречение от автора на повестта. За този епизод беше:

 

"When old bubbles pop, new bubbles will rise.

Life continues on like this."

 

Дълго преди това се сбогува със Ся Мо, в делфинариума, където се сбогува и с майка си, тоест с всичките си комплекси от миналото. Единствено той знаеше, че О Чен е поръчал да напишат сценария за филма, с надеждата да я извади от апатията. Според мен от мига, в който разбра, че е бременна и отдръпна протегната си ръка, започна да я възприема като своя сестра, такава, каквато беше в единственото му семейство.

 

 

Това, че се сбогуваха още в делфинариума е ясно, просто се чудих на разходката му в парка и каква е идеята. Но, сапунените мехурчета ги бях забравила наистина, затова тръгнах да търся символизъм при децата.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рядко пиша мнения, но този сериал ми хареса, много често гледам първа и последна серия, да хвана хумора в началото и развръзката на драмата в края (в частност корейските) Е, този го гледах от игла до конец. Фен съм на такива сюжети в мангите и е ясно, че тайванците не могат да ги надминат в екранизацията им. Играта добра, съпорт музиката, нямаше разтягане на локуми и т.н. Щом преглътнах маймунската физиономия на Peter Ho да ме извинят фенките му (нищо лично) :D, гледайте го! Странното е, че съм я пропуснала тази новела (което ще се навакса) и не знам до колко се връзва с сценария, но крайното общо усещане според мен е пресъздадено, макар и да е пълно клише в този род жанр. Все пак за това сме им фенове :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да си кажа и аз. :rolleyes:

След първите серии не възлагах големи надежди. Не ми хареса, че твърде дълго разтягаха тая мистериозност около миналото на тримата, но после взе да ме гложди любопитство и в крайна сметка останах доволна от сериала.

Хареса ми това, че в началото не можеш да си избереш на кого да симпатизираш.

Постепенно и тримата трябваше да се преборят с егоизма си, да се научат да разбират себе си, да зачитат чувствата на другите, израстнаха, за да разберат какво в действителност означава да обичаш - да приемаш човека до себе си като толкова значим, колкото си и самият ти. Дълъг път изминаха и тримата докато се примирят с характерите си, важното е, че накрая всеки намери верния път за себе си.

Та, ако ви се гледа нещо по-различно като сюжет и усещане, гледайте:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да споделя и за този сериал. Изгледах го преди половин година. Започнах го с огромно желание и възлагах сериозни надежди, които частично се оправдаха, но определено очаквах малко повече. Независимо от добрата игра на актьорите, не лошия сценарий и интересното начало, някъде посредата нещата се провлачиха. Имаше момент, в който се насилих да продължа, но не съжалявам. Като цяло от сериала са ми се запечатали две неща: 1. Невероятните обици на Барби ... онези с пеперудите и 2. Уникалната песен в нейно изпълнение, с която завършваше всяка серия, което не е никак малко имайки предвид, че от повечето сериали нямам никакъв спомен. :) Гледайте го с удоволствие ... и ако случайно ви омръзне по някое време ... продължете въпреки това. Заслужава си отделеното време. Един от добрите тайвански сериали.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...