Jump to content

Recommended Posts

Твърде натуралистичен за моя вкус, но ще го доизгледам. През всичките 6 серии, които изгледах не ме напусна усещането за опасност, провал и т.п. Цялата атмосфера на филма е някак мрачна и изпълнена с нищета. Не забелязах дори времето да е слънчево. Надеждата не е надежда и бъдещето не е бъдеще, просто трябва да преживееш живота, защото те има и да го напуснеш както всички преди теб. На любителите на подобни жанрове ще им хареса.

Минчо е гадюха тука. Чакам да видя как ще приключи неговата история. Иначе и той на тюфлек е заприличал - може вече на мода са поправенките, вместо предишните точилки.

А, и кво й беше забраненото на "любовта" им, че не разбрах -

Off Topic

като гледам двамцата добре си поживяха, никой нищо не им забрани, нито пък те на самите себе си. Минчо прелюбодееца даже и със син се сдоби за чужда сметка.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mного ми харесва сериала как е направен. Той е и исторически. Показва си периода. Има и лек намек

Off Topic

за двете момичета, които са отишли да работят във " фабрика" и едното после се самоубива- по време на 2та световна война много корейки са пращани да обслужват японците. И още чакат официално извинение от Япония...

А на Мин Хо съм му фен. на него и на сериалите му. :wub: Отлично играят всички актьори, особена младата Сунджа:yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

До момента всички серии бяха добри, но ми се щеше повече история и по-малко кинематографичност да има. Снимано е с голям размах, но от книгата не са вкарали и 1/10та, което е жалко, защото историята вътре е пълнокръвна и грабваща, и доволно щеше да запълни минимум 10 серии, а защо не и повече.

Впрочем, ако има гледащи, дето не са чели книгата - става ли ви ясно кой кой е и къде се намира в историята? Защото на мен ми идваше малко хаотично на моменти и ако нямах бекраунд, със сигурност щях да се изгубя при толкова много хора, вкарани за серия или две.

 

ПС: якудзата от 7ма серия беше голяма забава :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

On 4/28/2022 at 10:02 PM, VesSun said:

Впрочем, ако има гледащи, дето не са чели книгата - става ли ви ясно кой кой е и къде се намира в историята?

Да, става ясно. Лично аз обичам адаптираните по този начин истории - и загатнато-недоизказано-недоразказано, и ха-напред, ха-назад във времето, и разни неясни безсловесни кадри, които направо крещят в лицето ти. По-дълбоко ме жегват някак си тези истории.
Също така съм наясно, че много хора се объркват от тези кино прийоми, не разбират какво се случва и в общия случай не харесват какво са гледали, то и няма как да харесаш нещо като не го разбираш. Казвам го от личен опит с най-добрите ми приятелки. Колкото и да ми харесва този сериал, ами няма да им го препоръчам, просто защото действието е хаотично разхвърляно във времето, в неравномерни интервали, понякога дори от по само няколко секунди, повечко картинен материал има и сякаш пресметнат за размисъл, а натуралното и артът въобще не са му чужди на този сериал. А то това е нещото, което ужасно много ми хареса. Изключвам епизод 7, който може да се третира като самостоятелен филм на Когонада (който режисира и първите три епизода).

 

Радвам се, че не е мо-та-мо по книгата. В крайна сметка - ще се чете романът. Вече любопитството ми е твърде голямо и усещам как на хартия нещата ще бъдат по-различни. Даже се зачудих докато гледах финалните кадри, дали това не беше просто един трейлър за книгата, или изобщо за тази част от историята на Корея през погледа на самите емигранти и техните потомци. Между другото, четох някъде че снимат втори сезон.

Определено предизвикващ интереса сериал. Уникални запомнящи се история и кинематография. Актьорите са просто перфектни. Саундтракът - отличен.
 

Препоръчвам на хора, които искат да гледат нещо нестандартно, нещо различно. Не бих го нарекла корейски сериал, просто защото това не е корейски сериал, имайки впредвид кои са създателите му.

Редактирано от LazyKanagaroo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз прочетох някъде, че ще има втори сезон.

Дотук е екранизирано 1/10 част от историята.

 

Редактирано от Rossi Yankova
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

56 minutes ago, Rossi Yankova said:

И аз прочетох някъде, че ще има втори сезон.

Дотук е екранизирано 1/10 част от историята.

 

Да, ето официално. Иначе аз го прочетох някъде другаде ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хареса ми като цяло сериала. Искаше ми се по-водеща роля на Мин Хо. Последните 2 серии не ме грабнаха толкова, колкото първите 6. Все пак препоръчвам :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах най-сетне всичко и мога да вдигна палци. След като снимат и следващ сезон, спирам да мрънкам какво са вкарали и какво са изпуснали от книгата :)
Включвам се и аз в препоръката - добра, пълнокръвна история, заснето е с много уважение към детайла и играта е на отлично ниво.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 7 часа, manniwelle написа:

Има ли го някъде целия пакет (всичките 8 епизода на куп)? Защото не го откривам..

Погледна ли първия пост на темата и линковете там? В единия тракер има всички епизоди. Във втория не знам и при мен не излиза. И не на последно място трети линк, където може да се изтегли и с английски и с български букви. Има опция и само субтитрите да изтеглиш. Какво те затруднява?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@snowmoon Разбира се, всичко видях. И никъде не намерих всичките серии накуп. От един от бг-тракерите теглене няма, вече втори ден, а другия е невалиден. В avistaz ги има, но, странно за мен, не са заедно- всеки епизод е с поне една своя версия качен, и те (версиите) почват от 1 гб, стигайки до 6 гб и повече. Е, в краен случай, ще тегля от там..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виждам епизодите в Авистаз, но виждам, че има и всички епизоди в пакет. Ето приемлив вариант 720р. За българските тракери, за съжаление, не можем да помогнем. Работата по превод и споделяне не е наше дело.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах го и аз. 

Много интересен сериал, пълнокръвна история, нямам търпение за втория сезон както разбирам, че книгата не е екранизирана изцяло в първи.

Какво ми хареса - историческите събития и как всеки от героите е повлиян от тях. Разликата между сегашното преситено време и тогавашната нищета, стремежите на хората тогава и сега, достойнството и смелостта срещу ламтежа за пари и успех днес. Колко струва едно нещо тогава и сега, сега е по-скъпо, но всъщност обезценено.

Не ми беше проблем да схвана събитията и героите въпреки прескачането напред назад в историята. 

 

Какво не ми хареса - Минчо. Да си играе в к-драмите и да мляска насам натам:emote_kiss3:. Тук може би и героят му не беше добре написан в сценария, не знам, уж цяла серия му бяха посветили, неясно защо. Доколкото четох коментари в нета, той въобще не е от главните герои в книгата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хареса ми. По принцип достоверните исторически филми не са лесни за правене, и облеклата и дизайна на сгради и т.н. е най-малкото. Тук, обаче, епохата е доста добре представена. Повече от добра игра. Колкото до Мин Хо- става. Не съм му фен, но играта му се получи. Чакаме продължението.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Заби се като трънче в петата. Гледах го през март 2023

обаааче... често продължавам да си го спомням и да го препоръчвам. Времената са били жестоки. Почти всеки народ си има ужасните моменти в своята история, такъв е и моментът в тази история.

(... единствено не разбрах поради каква причина началото на всяка серия е такова, каквото е,

вкл. и трейлъра на сериала :dunno:)

Трогнаха ме документалните истории на жените в края на сериала. Всъщност те се забиха най-надълбоко в съзнанието ми. Да видиш онези, оцелели през годините, без родина и в същото време озарени лица на жени, преодолели неща, за които само те знаят. Не е лесно да останеш в този живот и да живееш като човек, въпреки, че за повечето, вкл. за държавата/държавите, си призрак.

Изключително впечатление ми направи начина, по който преливаха действието през годините. Докато си потопен в едната епоха, някак неусетно те пренасят в другата, за части от секундата. Майсторска работа!

Някъде четох за втори сезон... дано направят и да е на същото ниво.

С радост ще го гледам!

Препоръчвам горещо, особено на онези, които обичат човешките и ненагласени истории.

 

Редактирано от Blue Dragon
Граматическа грешка
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всяка драма, която е обявила предварително , че ще има втори сезон и го бавят във времето е в ущърб за нея, защото зрителите забравят за какво се е разказвало в първата и губят нишката. А що се отнася за облеклото и външният вид на героите, явно са се опитали да спазят облеклото по онова време и смесването на старото и новото за епохата. Аз лично не съм чела книгата и не мога да правя сравнения, но историята, която разказва драмата не е лоша.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...