Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

Welcome to Dongmakgol
Добре дошли в Донгмакол


7.8/10 1,388 votes
 


 

Режисьор: Park Kwang Hyun
В ролите: Jung Jae Young, Shin Ha Kyun, Kang Hye Jeong, Lim Ha Ryong, Seo Jae Kyeong, Ryu Deok Hwan, Steve Taschler
Жанр: Kомедия, Военен, Драма
Страна: Южна Корея / 2005
Времетраене: 132 мин.

 



По време на войната между Северна и Южна Корея оцелелите от два вражески отряда се натъкват едни на други в утопичния Донгмакол - затънтено планинско селце, в което хората не знаят нито какво е пушка, нито граната, нито дори, че са във война!!! Но за сметка на това си имат катастрофирал американски пилот. Вижте как пристигането на пришълците се отразява на идилията на донгмаколци и какви красоти и екстремни ситуации може да крие животът на село.

Този филм не ви препоръчвам, ами направо ви заповядвам да го гледате!!! Има такива култови моменти, едвам се сдържам да не ви спойлна! Разбира се, драма също не му липсва и като в повечето корейски филми в един момент ще се късате от смях, a в следващия ще ревете от мъка! Но при всички положения, ще се радвате, че го гледате.

 



Искам да благодаря на parab и на Рагнос за невероятната помощ, която ми оказа, наемайки се да редактира субтитрите, които направих.

:essub:

 

Свали с български субтитри

Свали с български субтитри 2

Свали с английски субтитри

Свали с руски субтитри + OST

 

________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Този филм ви го препоръчвам горещо. Играта на актьорите е перфектна, визията на филма - безупречна, сюжетът и диалозите - свежи и оригинални. А филмът е дебютен за режисьора ПАК КУАНГ ХЬОН. Ето част от коментар за филма в IMDB:

 

Цитат

This movie won the 2006 Udine Far East Festival a big festival about Asian cinematography. At the end of the screening the audience applauded the director Kwang-Hyun Park and the movie for 5 minutes and gave him the audience award with a clear margin above the other festival movies (and many movies where very good!) This is a great film.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е нещо което и аз много силно препоръчвам. Гледах го преди доста време, но има някои моменти които са се запечатали в съзнанието ми. На места много свежи и забавни ситуации, особено в началото когато се засякоха в селото, а местните нямаха никаква представа какво се случва...това за мен беше един прекрасен начин да се покаже какво безумие е войната като цяло и как в повечето случаи хората не разбират защо аджеба се бият. Стига съм разсъждавала, отивам да уча за изпит, който има време да гледа филмчето няма да остане разочарован

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След тоя филм така ми се приядоха пуканки, че просто.... а и тия домашна направа чашки....жалко, че ги няма никъде. Филмчето е единствено по рода си :bounce: препоръчвам го на всеки

оттук

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекрасен филм.Както винаги корейците ни заливат в началото със смях ,и накрая ни теглат ножа С толкова военни филми "братята" американци ни заливат,толкова пари дават,ама чувствата при тях ги няма.Затва си обичам азиатското

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина прекрасен. И за разлика от повечето военни филми вместо да показва грозната смърт, акцентира върху красотата на живота и доказва как дори заклетите врагове могат да живеят в мир и приятелство. Като знам какви индивидуалисти са американците и колко мразят други хора да влизат в личното им пространство, филналните кадри, където точно американският пилот се разплака, ме трогнаха. Идват ми още много неща за казване, но ще си ги запазя. Гледайте го, ако още не сте. 10/10

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много хубав филм, доста образен и с добър сюжет. Естествено, отново ги имаше многото моменти изпълнени с типичната корейската наивност, но май вече им свикнах на хората и просто оставих филма да ме забавлява

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В сайта са качени основно ревизираните субтитри за филма, с които го представихме на "Есенни дни на Корея", вчера в НДК. Онези от вас, които са го пропуснали, могат да ги изтеглят оттук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пак едно голямо БЛАГОДАРЯ!!!

Филма е уникален и беше много подходящ за финал на това прекрасно мероприятие!!!!!!!

Който не можа да присъства и не го е гледал, просто да го тегли!!!

 

В началото започна като военен филм, после се превърна в комедия от най-висока класа.. и на края .. един тъжен, но много красив и достоен финал. Да отбележа само, че сцената с глигана е наистина върхова! И с пуканките, и красивите пеперуди,.. изобщо невероятен филм!

 

Страшно съм впечатлена от оригиналността на сценария, ефектите и най-вече от актьорската игра! Филма, на който най-много съм се смяла.

И от друга страна преливащ от мъдрост, красота и тъга.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекрасен финал, на прекрасно събитие.

Наистина впечатляващ - и във филмите се разбира, че отношенията между хората се изграждат на база обстоятелствата, в които сме попаднали.

 

 

Ако по една или друга причина, не сме били предизвикани, убедени, или ни е внушено, че дадени хора са ни врагове, попаднали в съвсем различна ситуация, тези хора могат да бъдат наши верни съюзници. Момента с пуканките беше направо невероятно смеше, лел, колко съм се смяла. Иначе това е прекрасен филм, показваш за жертвоготовността на хората, колко благородно от страна на войниците - жертват живота си, за даспасят селото, което е като рай за тях :)

 

 

Поздравления за превода :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В този филм както се казва има за всекиму по нещо: драматични, военни, комедийни и екшън сцени.

Сюжета на самия филм е много нетрадиционен и непредсказуем <-- с това може да се каже, че ме грабна още в началото и не ме пусна чак до последната бомба в края :lol:

Всеки филм има скучни сцени, така и този не прави изключение само че разликата при този е, че те са по-малко от обикновено (имайки предвит и дължината на филма).

 

 

момента със залавянето на глигана ...

^^ монтажът беше дразнещо явен

 

но преди това имаше доста смешни сцени, така че те компенсират скучните моменти :)

 

 

И за финал специални благодарности за субките :blush:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам думи! Наистина прекрасен филм!

 

Аз защо бях решила, че ще има хепи енд, не знам. Сякаш не ги знам корейците как ни прекарват да се хилим като идиоти и накрая - ножа в гърба.

Но ми се искаше малко по-щастлив завършек :( Останах като гръмната.

 

Много цветно и красиво! А сцената с пуканките беше уникална! И онова лудото си беше много на място в цялата тази лудост.

Спирам, защото само ще повтарям предишните мнения.

:thanks: за субтитрите!

Хора, ако още не сте го гледали, не отлагайте повече!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Толкова хубав филм, а на 3та страница. Струва си да се побутне и да се подканят тези, които са го пропуснали - ГЛЕДАЙТЕ.

Не съм специалист, нито толкова запозната както повечето от вас с корейското кино, но според моето скромно мнение е пъти по-добър от някои по-нови военни филми събрали рейтинг и/или публика и обсъждани по няколко страници в този форум.

Jae-yeong Jeong в страхотен, както във всеки филм в който съм го гледала. Въобще всички са си съвсем на място.

Това е от тези филми, които се правят преди всичко за хората и се помнят дълго.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип много трудно се хвърлям на военни драми. Трупове на купове не ми се гледат, просто не го намирам за забавно.

Този филм ми беше препоръчан и покрай празниците му дойде реда. Добре, че не го оставих да виси на компа защото е уникален

филм. Определено няма да го забравя. Субтитрите са чудни- благодарко за преживяването :bow:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чуден филм. Още в началото северно корейския командир ми стана симпатичен с човешкото у себе си. Всъщност всички актьори ме очароваха.Много смях в началото и накрая ме порязаха пак :( .И си мислех - типично, където има американци има и разруха. Така ли няма нищо мило за тези хора?

Филма никак не е за изпускане.Някой ден ще го гледам пак задължително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уау... От екшън през комедия до драма.... страхотен филм.

Когато 5мата хамерикански парашутиста пристигнаха в селото и почнаха да се правят на велики просто така се изпълних като ги разпиляха. И накрая обединени загинаха, за да спасят селото...

Просто наистина страхотен филм който не го е гледал задължително трябва да мине през него! ;)

Редактирано от parab
Използвай тага за спойлери!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вероятно сте забравили този филм, тъй като темичката е назад. Не просто си струва, а е задължителен за гледане. Въпреки, че се води военен, почти няма военни действия, а много човешки отношения. И накрая пак най-ценното са любовта, приятелството и истинските неща!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...