Jump to content

Recommended Posts

За мен тия рейтинги се правят на базата на статистиката. Тоест ползва се извадка, предполагам на семейства които имат достъп до всичките канали им се раздават устройства които да споделят данни за това какво те гледат в реално време. Едва ли такива устройства се дават и на семейства които нямат достъп до TVN  и  JTBC. Щото това няма никакъв смисъл.  Та от тази извадка данните са представителни за цялото общество.  10% за Бизнеса са си 10% като на 25/21 и няма значение кой е канала. Щото 10% от извадката са гледали Бизнеса и 10% са гледали 25/21.  Това да кажем в цифри е някъде около 1,7 милиона  зрители за всеки от двата сериала(цифрата съм я взел от някаква статия). Така че за мен няма никакво умножаване по 3.  Повтарям: Говорим за извадка хора които имат еднакви възможности да гледат всеки канал. И от тях 10% са избрали Бизнеса и 10% са избрали 25/21.   Но според извадката резултатите са меродавни за цялото общество.  Иначе няма смисъл от тия статии в които се говори за рейтинги и се сравняват рейтинги.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 29 минути, gig911 написа:

0% за Бизнеса са си 10% като на 25/21 и няма значение кой е канала.

Тук много грешиш. Извадките са само за зрители на ефирни телевизии и само за зрители на кабелни телевизии. Затова е и това прирявняване-показва колко процента зрители би имал сериал по кабеларка, ако се излъчваше по ефирна телевизия. Дори един зрител да има и ефирна, и кабелна телевизия, той не може да гледа няколко сериала едновременно. Избира един. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е да де! В даден момент може да се гледа само един сериал. Затова има смисъл статистиката да се прави при зрители, които имат достъп едновременно до всички канали.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Over 80% of Korean households have cable and/or satellite. Тъй че не знам за какво говорим изобщо.  Не виждам логика в това -  "Извадките са само за зрители на ефирни телевизии и само за зрители на кабелни телевизии.".  Статистиката в цял свят е една и съща. Извадка от хора които имат свободната възможност да извършат едно и също нещо. Ние говорим за average nationwide rating на Nielsen Korea.  По него сравняват сериалите как се справят.  Сигурно е унифициран рейтинг, иначе каква е ползата от него? И тоя рейтинг е в реално време и се движи нагоре надолу, и затова го осредняват. 

Редактирано от gig911
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Става въпрос, че това са PPV (pay per view) канали. Ти може да ги имаш като опция от кабелния си доставчик, но ако не си си платил пакета, който включва и тях, няма как да ги гледаш. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами как решаваме тогава какво ще направят тези хора които не са си платили пакета? За мен те са гласували с парите си, че не искат да гледат съдържанието на тези PPV канали.  Тогава ние не можем от тяхно име да правим някакви предположения. Те са решили ,че свободните канали са им достатъчни.  

Някакъв сайт за рейтинги

Редактирано от gig911
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спорът е без смисъл. Няма  за какво да сеем на дъното ряпа.

Корейците го бяха публикували това преди години, че се смята по три и така ги и сравняваме открай време. Рейтинг 10 по националните големи канали си е греда и вярно преди съкращаваха епизодите и набързо ги приключваха сериалите. Рейтинг 19-20 по tvN, примерно,  си се смята за направо  извънземен, а по държавните 20 си беше критерий за приличен сериал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мои размисли, без да съм сигурна, че е така.

Вероятно платените канали все пак си водят някаква статистика колко хора си плащат, за да ги гледат, както и кои са най-гледаните им предавания и часови пояс. Все пак това е важно за рекламодателите им. Предполагам, че на базата на тази информация може да се направи някакво изчисление колко хора ги гледат и да се направи сравнение с останалите. И, ако са установили, че съотношението в дългосрочен план се поддържа горе-долу 1:3, са приели да приравняват по този начин рейтингите на ефирните и кабелните телевизии.

Пак казвам, това са само мои размисли. За мен рейтингите не значат нищо и никога не съм се ориентирала по тях за това дали една драма си струва или не. То, като погледна, почти винаги с най-висок рейтинг са съботно-неделните семейни сапунки, но от собствен опит знам, че те не винаги си заслужават гледането. Пресен пример е онова недоразумение, което върви в момента, за Лейдито и Джентълмена. Но бабите и аджумите си го гледат на телевизора, докато младите си гледат нещо друго на телефона или компютъра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо сериала е клише интересно за гледане:

Клик

Отговорът е - защото го правят правилно. Поне до сега. 

За това колко е популярен сериала говорят и харесванията които получава например Seol In Ah в Инстаграм за снимка с нейните колеги. 

Клик

Клик

Над 1 милион харесвания за 4 часа. А тя има в момента общо 2 милиона последователи. Преди 1-2 дни бяха 1,8 милиона. Тя е доста млада , така че младите хора я харесват.  Много от актрисите не могат да получат и 60000 харесвания.  Един сериал може да те изстреля сериозно нагоре. 

Редактирано от gig911
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

7-ма серия, продължи доброто качество на сериала досега.  Имаше майтапи, доста романтика, млясканици.

Off Topic

Дамите се оказаха доста нападателни. Ха Ри ще се окаже скрита лимонка, прави се на недостъпна, а накрая награби президента. Правилно говорят за тихите води. Двете приятелки като си споделяха бяха голям майтап.  Готвача нещо взе да се обърква в чувствата си. 

 

Редактирано от gig911
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То там вече кой не се разболя с тоя Ковид.  Поне тя е завършила снимките за този сериал и това няма да попречи на сериала.  Успокоих се, аз само за сериала мисля. Дано и тя да оздравее бързо. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

8-ма серия, имахме отново "грешка".

Off Topic

Та президента искаше да му заплатят за тази грешка, което беше доста детско. Отново случай на кофти готвене имахме. Seol In Ah като почне да прави скандали е много сладка. После някаква ревност се появи от някъде. Та серията започна и завърши с мляскане. 

Рейтинг 10,8%, най добър до сега. 

Редактирано от gig911
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами то като се видят първите два постера които са скрити(в първото мнение) е ясно кой във връзката има доминиращо положение и кой държи юздите във връзката. Тия постери говорят много.  Кой стои нависоко и кой е по долу. Има много скрит смисъл в тях. И който държи пръстена, вероятно той ще предложи брак. 

Редактирано от gig911
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Майтапите  продължават, а като говорят английски ме заболяват ушите. Четиримата главни са големи сладури.  Добре ,че главният е богат, защото главната започва да му излиза скъпо. Тоалетните сцени както винаги разсмиват. Фирмената вечеря също. Рекорден рейтинг  за сериала 11,6%. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

9-та серия - скучна, плоски и повтарящи се абсурдни ситуации, пресъздадени по предвидим и евтин начин. Пълно разочарование. Даже и за разтоварване не става. Ако и 10-та е така, няма да го догледам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поне главните са малко по отворени , а не подскачат като ощипани невинни моми. Малко в повече ми идват сцените с нахалните колеги , но там май си е нещо обичайно всеки да ти се бърка в работата ............ иначе леко и сладко филмче

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мангата я изчетох два пъти, а сериала го гледам на инат. При все, че много харесвам двамата главни поотделно, нещо ми липсва в този сериал. От тия жици не се получава никакво късо съединение. Даже статично електричество не се усеща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мале , как се награбиха в края на 11 серия. За малко възрастовото ограничение да стане до 19 години. Главната никога не се дава на дядото.

Off Topic

Героинята на  Seol In Ah  разбира се първа предложи брак, и на нейния не му остана друго освен да и предложи веднага на моста.

12 серии ми се струват малко. А Seol In Ah има вече 3,3 милиона последователи в Инстаграм???  А на 20 март имаше 2 милиона.  Огромен скок и интерес към нея.

Редактирано от bealonenomore
Моля, не разказвай сериала. Има хора, които не са го гледали.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...