Jump to content

Recommended Posts

Ако изчакаш още десетина серии, ще ти кажем дали да гледаш или не. Аз съм още към средата, но колежките по гледане са напреднали и скоро ще има окончателна присъда над сериала.

Редактирано от bond
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Попрехвърлих и новелата, защото сърце не трае и смятам че екипът по сериала е свършил страхотна работа! Знаете, обикновено екранизациите бледнеят пред оригинала на хартия, тук обаче като да е тъкмо обратното. Страхотен усет за предаване на мисли и емоции на екрана! Поне за мен сериалът е много по-въздестващ от прочетеното.

Героите в новелата са дори доста по-разкрепостени, което смея да кажа не дава никакъв плюс на историята. Нашите герои от екрана като че ли точно с въздържанието и обраността в израза на чувствата си завлядяват така силно от екрана. - с погледи, усмивка и поза... :wub:

Spoiler

Лично  при мен развръзката, предложена в книгата не ми хареса особено. В желанието си да ескалира проблемът да обсолютният максимум нещата излезнаха от реалността в пъти. Кому бе нужно.

Имам предвид сцената със смърта на главния злодей.

А що се отнася да срещата на нашите главни герои, беше повече  от вълнуващо и красиво. Jia Shang даде максимумът от себе си да се изправи пред нея изчистил името си, израсъл и готов за любовта й.

Прекрасно изживяване за мен, а дори не съм изгледала още последните 4 епизода! :wub:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не съм чел новелата и май нямам намерение, но от опит знам, че един некачествен превод на роман може да го съсипе напълно. Лично аз чета само професионални преводи с едно единствено изключение. Но там преводът съперничеше с професионален и не ме подразни никак. Засега няма да правя втори опит, а ще продължа с екранизацията - такава, каквато е. Ще ви се доверя напълно за мнението относно новелата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 5 часа, bond написа:

След 20-епизод леко забави темпото. Улавям се, че на моменти ми става скучно.

 

Има нещо такова. Затишие пред буря.:D

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ех, свърши.....

Но честно да призная събраната инерция около 30-32 епизод някъде се загуби и поне за мен колата на историята спря 3-4 епизода преди финала. Не знам как стана така. 

Бурята на bond беше от онези летните по моя роден край - само гърмене, мирише на дъжд, брули силен вятър, но си оставаш сух в крайна сметка. 

Ясно, че злосторниците трябва да си намерят майстора, обаче малко мудно стана накрая.

Следваха си докрай новелата, а вероятно имаше начин за по-взривоопасен финал. Как да е. Двамата млади, умни и красиви ще оставят красив спомен у мен и аз чинно ще следя следващите им изяви. Бяха невероятно добра екранна двойка.Ако това беше Тайланд, вероятно щяхме да им се насладим поне в още два, три лакорна заедно, в Чайна майна, туй е по-скоро в сферата на фантазиите.

Ех...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Логичен завършек. Да имаше зацикляне,

Off Topic

но съвсем по китайски  отмъщението е винаги пред всичко и точно тия серии понатежаха.Добре поне, че брата -комунист не го чепкаха дълго, като в новелата. И очилатко, за разлика от новелата, не го толкова очерниха , а го оставиха да си е просто многострадалния тъп ъгъл.В крайна сметка победи любовта. Свали за край хубавите костюми героят на Тимко, та да го видим и променен. Героинята пък рязна косата и при нея да се види промяната. И така чисто нови, само малко използвани към отварянето на другата- щастлива глава.

В новелата,  доста по-освободени бяха героите в любовта, но ТВ-то не се нае да ни го покаже по разбираеми причини, че чак попрекали според мен, но карай, не е каквото да не сме свикнали.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Останаха ми за доглеждане няколко епизода, но явно няма да умра от нетърпение. За мен сериалът беше добър до средата. След това сякаш подмениха режисьори и сценаристи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 46 минути, bond написа:

Останаха ми за доглеждане няколко епизода, но явно няма да умра от нетърпение. За мен сериалът беше добър до средата. След това сякаш подмениха режисьори и сценаристи.

 

Не, следвали са си новелата, в която е много по-подробно и досадно. Добре, че са събрали три пети от новелата в последните десет епизода, демек в една четвърт от сериала, че иначе щяхме да вием от досада, или по-скоро да пропуснем. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уха, актьори с естествено за китайци поведение, нормални дрехи, че даже и в сюжета се опитват да вържат логиката? Това ще се гледа - много сладки първи две серии. :wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубаво стилно сериалче. Изгледах го на 4 пъти по 10 серии. Малко губи ритъма към средата, към края пък малко набързо приключи.
Но като цяло - приятен за гледане, интересна атмосфера и много хубава музика.

Напълно удовлетворена съм с този сериал, за който нямах абсолютно никакви очаквания.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изчака Тимко да свърши сериалът, па взе, че се ожени за мистериозна дама, извън знаменитостите, с която са в дългогодишна връзка. Късмет на младите!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

On 2/1/2022 at 11:14 PM, Indira said:

Имам чувството, че с екипа на Fall in love са ползвали един и същи места и мебели за снимките.

Не знам за Fall in love, но седалището на фирмата на фамилия Жун е 1:1 с училището на девойката от Love in Flames of War в началните серии. Китайците явно си имат си любими места за снимане на шанхайски истории от този период, но пък имат и стил, и атмосфера. За костюмите да не говорим! Голямо внимание към детайлите и е истинско удоволствие да се гледа!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Успях да го довърша и според мен напълно си заслужава. Първият път го бях зарязала към 8 – 9 епизод, защото ми изглеждаше, че сюжетът ще се развива в същата обстановка и по подобен начин. Но се оказа, че съм спряла точно преди да стане наистина интересно. Не, че не оцених бягството в стил Агата Кристи в първата част на сериала, но развитието с напредването на сюжета ми хареса много повече. 40 епизода се изнизват неусетно и се гледат с удоволствие. Актъорите също бяха много добре подбрани за ролите си. Ратанката успява наред с нежността на младо момиче, да излъчва класа и респект. Героят на Тимито в началото беше малко скучен (но все пак очарователен), но във втората половина на филма напълно го реабилитираха. Наложи му се израстне, да се промени и да вземе много трудни решения. Татко Жун също беше много впечатляващ и като персонаж и като актьорско изпълнения. Въобще – каста нямаше грешка! И както се споменава в повечето коментари  - красота и естетика във всяко отношение!

Препоръчвам за гледане и огромни благодарности на преводачите!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...