Jump to content

Mrs. Noisy (2020)


lazeto

Recommended Posts

bSzuQuuheRfXOxv3R9KP7j4H3fn.jpg

 

Mrs. Noisy (ミセス・ノイズィ)
Също така известен като: Misesu Noijii
Страна: Япония
Премиера: 04 Декември 2020
Времетраене: 106 мин.
Жанр: Комедия, Драма
Режисьор: Chihiro Amano
Субтитри: Английски вградени

:imdb:

 

Участват:
Shinohara Yukiko като Yoshioka Maki
Ootaka Yoko като Wakata Miwako
Nagao Takuma като Yoshioka Yuichi
Niitsu Chise като Yoshioka Nanoko
Miyazaki Taichi като Wakata Shigeo
Yonemoto Raiki като Tada Naoya

 

Резюме: Всичко започва с един футон. Малка кавга между съседи по някакъв начин се превръща в сензация в социалните мрежи и новинарска лудост и променя живота на две жени завинаги…
 

 

Свали с вградени английски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Голяма находка се оказа този филм. Имам предвид че го "отворих"/ седнах да го гледам без никаква препоръка  и педварително инфо. И получих неочаквано една много добра социална драма- комедия. Така бих го определила. Голямо браво на човека- филм Чихиро Амано- сценарист и режисьор. Тепърва ще разгледам по -подробно предишните му неща които е снимал дали ще си харесам и дали ще има налично нещо като за мен. Но за този филм му пиша 6+.

Нямам грам забележка. А относно коментар. Филма е от тези които имат доста за коментиране но е толкова наситено поднесено за тези 1,5 ч , че възниква проблема с чуденето кое по -напрад и от кое да започна. Та ще изчакам да се появи и още поне един зрител за да нищим :)

Относно намесените теми - все съвременни.

Spoiler

Заети с ежедневната си работа, лични желания и стремежи родители и деца и то малки, още на отглеждане. А не взети в детски градини и сие. Виртуалността, известността в нея. Етичните въпоси как те снимат на видео  без да знаеш или без да са те питали и ставаш "виртуален". Психическото здраве, правото на всеки човек да запази данни за здавето си. Залитането към материлното. Хвълянето на храна затова че видиш ли не била иделна и еднака на външен вид- да ечем едни прости краставици- сакън да няма поне една леко кривичка,  ....и още много други теми и аспекти. Всичко това за час и половина , при съвсем плано вървящ разказ неусетно преливащ от смях, в пародия, през драма , сълзи и пак и пак. 

 

Редактирано от Шоши-сан
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Страхотен филм! Скоро не се бях смяла така! Паднах от смях, а накрая си поплаках.  Станах фен на съседката, която приличаше на корейска аджума, но беше трепач!

Препоръчвам за гледане е превод!

Чудна комедия с елементи на черна трагикомедия. Хахаха!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще го разискваме този филм. Ще го нищим дълго верме, понеже заслужава. Истинско бижу е. От породата на Made in Japan: Kora (съфорумци го гледахме по кината преди години и още не можем да го открием за повторение).

За режисьорката да кажа, че сме гледали дебютния й филм. Даже тук толкова го бяха харесали, че го преведоха - Doushitemo furetakunai.

Амано е поредното доказателство, че жените  режисьори в Япония са много талантливи и благодарение на тях имаме в последните години изключителни продукции. В този случай за целите на лентата е използван гениалния похват на японците за различните гледни точки. Ако не ни бяха представили историята от другия ъгъл, щях да финала да се чудя, какво гледам. Но в момента, в който опознах щурата съседка, започнах да й симпатизирам. 

Интересно е, че тя през цялото време си задаваше един въпрос- дали е права в мислите и действията си? Смяташе, че светът се е побъркал. И беше права. Сцените с краставиците биха особено красноречиви в този смисъл. Нелепо прахосничество е да хвърляш здрава продукция само защото не отговаря на тъпите  "стандарти". Кой ги създава тези стандарти и на какво основание? 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аааа ukio, изгледа го и ти значи. Радвам се. Бях сигурна че ще го оцениш.  Г-жа Нойзи е голяма симпатяга дефакто. Тя всъщност за мен е основното действащо лице на този филм. И колко много актуални теми се повдигнаха в този филм с този нейн образ. Мда.

Охо значи така. Ще го потърся Doushitemo furetakunai задължително. Не съм го гледала.

Аз на този филм бих му дала и цяла допълнителна точка в оценката затова че засегна психическото здраве. Тема с П, за които аз не се уморявам  да повтарям ,че не достигат силно и на корейския и на китайския и на японския фронт. Пък се чудят в същото време тези нации  защо са на челни места по ....

Редактирано от Шоши-сан
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно. Имат си големи психически проблеми там. Като навсякъде. Но е хубаво, когато по такъв начин изваждат на бял свят всичко негативно и най-вече когато показват, как то може да се трансформира в креативно.

За мен продължава да е голяма изненада това, че японците правят филми за пагубното влияние на интернет мрежата, журналистите и хората с фотоапарати, които са готови да заснемат всяко зрелище и да го изопачат неимоверно.

Зажадняла съм за такива филми, но с новите изисквания все по-рядко ще ги гледаме.

Тъкмо видях Drive my car на Хамагучи. Имам някои забележки, но човекът е майстор, въпреки това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тези, които трябва да се покрият, за да участва 1 филм на фестивал и да има прожекция. Да не говорим, че качествените комедии вече стават почти неоткриваеми в последно време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен ми хареса. Благодаря за препоръката! 

Има засегнати тези социални теми на обществото, но аз гледах нещата от психологически аспект. Дори духовен и будистки/

Само си казвах : Горките хора!

Жалко и трагично стана когато един невинен човек загина по този начин главно заради неразбиране от обществото, изопачени слухове в медиите, които могат да променят доста реалните факти както си искат.

Но това което видях е, че наистина хубавото беше накрая, когато нещата се преобърнаха и осъзнаването за собствените грешки взе превес. Тия две жени, всяка обзета от собствените си проблеми  гледаха на нещата от своята камбанария, точно както в" Рашомон" и всеки виждаше ситуацията по коренно различен начин! Това ми направи най-силно впечатление. Единствено другата половина, и особено сълзите и състраданието накрая даде реалната картина на живота.

Много дълбока идея имаше. Почти всички нехармонични и скандални взаимоотношения се дължат на неразбиране . В тоя хубав и морален филм, направо за поука , показа много добре, че лошите на пръв поглед хора може би са адски добри и искат да помагат дори на краставиците да не бъдат разхищавани! Детенцето наистина си беше оставено на самото себе си и тя просто помогна. Жена която прави такива неща не може да е чудовището, което я изкараха. Просто не успя да обясни, обиди се и бързо престана да говори изобщо. Така, според мен, ако си общуваш малко повече и разбереш мотивите на човека и миналото от което идва става по-лесно да проявиш и ти състрадание и да има повече спокойствие, високи вибрации, мир и хармония.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проверявайки човека - филм Чихиро Амано търсачката ми даде интервю покрай някое участие на филма на някакъв фестивал. Дълго но се оказа че по-голяма част от времето се превеждаше японски-английски и пак и пак и съответно малко се каза, а и от чутото превода явно не бе на ниво - едно се пита , друго се отговаря, та не мога да го препоръчам. Прочетох t_lozeva и понеже и тя по любимото ми П- псохология та се разписах. 

Мда, в цялото това недоразбиране, не виждане на околните, на тяхната гледна точка, ....Паралел с моята действителност автоматично правя- в последните години не минава и ден без да видя сцени в общите градски части на пълна безпардонност и не зачитане на другия.

Друга тема която ми хареса как бе разработена / дадена- "сблъсъка на двете реалности". Г-жа Нойзи човек който не кисне в интернет- най-кратко казано, не робува на PR и цялата медийна лудост, не робува на правите краставици и всичко което олицетворяват те. Писателката която живее и работи в този PR, медиен, интернетен, магазинен и пр. бъркоч. На фона на първосигналните субекти в обществото със смартфони и снимат де що има по цял ден и коментират онлайн анонимно де що има.

Редактирано от Шоши-сан
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...