Jump to content

The One and Only (2021-2022)


Recommended Posts

FGsZGTRXIAAxwx2?format=jpg&name=medium

 

Off Topic

FFfVBqfWYAERZqp?format=jpg&name=mediumFFfVDUIWUAoDBSk?format=jpg&name=medium

 

The One and Only (한 사람만)
Страна: Южна Корея
Също така известен като: Han Saramman
Период на излъчване: 20 декември 2021 – 8 февруари 2022 г.
Време на излъчване: Понеделник – Вторник 23:00
Жанр: Романс, Мелодрама
Канал: JTBC
Епизоди: 16
Режисьор: Oh Hyun Jong (Find Me in Your Memory, Weightlifting Fairy Kim Bok Joo, Dr. Jin, A New Leaf)
Сценарист: Moon Jung Min (The Best Divorce)
Субтитри: Английски 

 

Участват:
Ahn Eun Jin като Pyo In Sook
Kim Kyung Nam като Min Woo Cheon
Joy (Red Velvet) като Sung Mi Do
Gang Ye Won като Kang Se Yeon
Do Sang Woo като Cho Shi Young

Jun No Min като LE Group executive (епизод 7)

 

Резюме: Три неизлечимо болни жени, които се срещат в хоспис, решават да убият един наистина лош човек, след като така или иначе умират. В същото време една от тях изненадващо среща своя Единствен. Как ще се развият нещата, след като им остава толкова малко време?

 

 

Свали с английски субтитри :click: :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click: :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах първите 4 епизода и за сега ми е интересен най-вече, защото се развива в сивата зона на етичното, моралното, че и законното. Разбира се, не подценявам способността на корейските сценаристи да опропастят добра идея. :D При всички положения обаче повдига въпроси и дава различна перспектива.

Когато прочетох резюмето, асоциацията ми беше с един много стар филм "Непознати във влака" - всеки от двамата трябва да извърши убийство заради другия, така заинтересованият може да си осигури алиби. Другият остава извън подозрение, поради липса на мотив. Тук естествено акцента не е толкова върху криминалния елемент. Но пак повдига въпроса на какво сме способни, ако не ни спира страхът от последствията. Когато са ти откраднали бъдещето, няма как да го опропастиш. И не винаги това, което се проявява е тъмната страна на човешката природа. При някои е разтърсването, което ги кара да излязат от колковоза на ежедневието и навиците. И при трите героини се проявиха страни от личността им, за които те самите не си даваха сметка. Много ми е интаресна Kang Se Yeon и как ще се развият нещата при нея, както и предисторията ѝ. За сега разкриват повече за другите две и за "единствения". Разследващият полицай и тези, за които работи Min Woo Cheon също все още са ми мътна картинка. Продължавам гледането с надеждата да се развива добре сериала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

On 1/6/2022 at 10:03 PM, dido100 said:

Рейтинг 0,5-0,8%!!!!!

Ще го преживея – не може да се гледат само шедьоври! И не трябва. Има такова правило. Щом нещо ти е интересно или те вълнува – седиш и гледаш.

 

Между другото като са писали сценария не са си изсмуквали съвсем от пръстите. В началните серии стана въпрос как на терминално болните им е трудно да възприемат, че живота на останалите си тече по старому, въпреки че техният свят се е преобърнал. Това ги кара още повече да се отдръпнат и да се чувстват самотни. Хора, които са били в подобна ситуация са ми казвали, че усещането наистина е такова.

Хареса ми колко е силен инстинктът за самосъхранение, дори когато знаеш, че така или иначе умираш. Готов си да излъжеш, да натопиш друг, за да предпазиш себе си. Въпреки че е художествена измислица, изглежда реалистично.

Едно нещо ме подразни и то за съжаление е ключов момент, но явно сценаристите не са измислили друго, за да си подредят нещата както им е удобно на тях.

Spoiler

Цветето оставено на трупа. Поръчков убиец, в колкото и странно настроение да е, няма да направи подобна глупост. Още повече загатнаха, че пича е умен - бил отличник и т.н.

След изгледани 5 и 6 епизод продължавам да съм в стабилните 0,5 - 0,8%  ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...