Jump to content

Recommended Posts

Преди 16 часа, Lawandula написа:

Аз съм от тия, дето краят им харесва.

Уви, краят е типичният малоумен, съшит с бели конци, нелогичен корейски завършек в нищото. Може би е трябвало да се придържат към първоизточника, но не го знам, така, че това е само предположение. Но корейски сценарист да не си покаже идиотията в последната серия-е, няма такъв филм!

Не е по-добър от SKY Castle, но със сигурност е по-добър от боклука "The world of the married". Всъщност, то всичко е по-добро от това недоразумение.

Не е лош сериал и е за предпочитане пред тъпата сапунка "The curtain call".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпрос на гледна точка разбира се.  Curtain call почти свърши, този дори не мисля и да го започвам.  Няма един артист(ка) който да ме привлича, за разлика от Curtain call. 

Редактирано от gig911
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам да знам - гледаемо ли е или не? Видях, че 1-ви епизод е снимано в Истанбул, та искам да го почна, понеже септември бях там. :lol:

И всички се оплакват от края, може да го почна, но ако ми затъпее спирам. Няма да е първият сериал, който ще спра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@dido100, @bond,  краят според първоизточника е 

Off Topic

сватба на чеболският внук с прокурорката. Поне това пишат рускините. Мерси! Вярно, че 14 серии гледахме внука, вярно също, че те си бяха различни хора и на външност и по тая причина не ги разпознаваха и не се чудеха, че си приличат( просто, заради драгия зрител Катерицата играеше двете роли). Споменът на прокурорката в края за стайлинга, обаче буди  за мен, недоумение тотално. Та  и по тая причина "сън ли си, или те има". Не се връзва и с двете теории. Та, типичен корейски край в нищото, но за мен по-добър от сватба с розови балони, защото то нямаше никаква любовна линия реално, та младите да се вземат, още повече чеболският внук с прокурорката.В коя реалност?! Та, приех версията на бедния грешник за изкупление. Макар да не знаеше къде е пратен, все пак беше причина за смъртта на внука. Това се връзва и с началото, където той не знаеше нищо за него. По тия причини не се оплаквам от края, колкото и малоумен да изглежда.

 

Сериалът си е добър на фона на масовата корейска помия, дето ни залива последните  две, три години. И си е типично корейски,  от тези, дето бяхме свикнали да гледаме и харесваме, а не  от новата мода поамериканчени "корейски" сериали, или лигави сапунки.

Направо си се чудя, с какво ще го заместя. Ще пробвам оня, със забранените бракове по чосонско май на първо време.

Ето тук, руснаците са приготвили едно резюме на излизащото януари. 

Редактирано от Lawandula
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Смятам да се пробвам с Бин Бин, но нямам големи надежди. От корейските Агенцията ми е задължителна, поне първите епизоди.

Редактирано от bond
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Фактите, независимо какво харесва на нас.

Сериалът застава на второ място в историята на канала, с рейтинг 26, 948%, непосредствено след  "The World of the Married" с  28,4%, като измества от второто място" Sky Castle".

Недоволни нетизените от финала, издирвали и се нахвърляли словесно върху писателя на оригинала, а човекът хабер си нямал какво са сътворили в драмата. Те пък от своя страна(създателите на драмата), искали да са оригинални и да не се знае предварително края и поради тая причина измислили нов. Поради някакви проблеми по време на снимките, се наложило орязване на романтични сцени, та не видяхме и кой знае колко любов, дето да завърши със сватба, както в оригинала за чеболския внук. 

Вихри се и недоволство, заради актьора изиграл най-големия син на чебола, че са му дали роля след три хващания за шофиране в нетрезво състояние и даже ефективна присъда от 8 месеца, освен условните.

Off Topic

Не е като тук с Явор Бахаров да го чакат да затрие някой, или даже и да затрие,   да си го пуснат на свобода пак, като Максим Ставийски примерно.

 

Редактирано от Lawandula
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 11 часа, Lawandula написа:

Те пък от своя страна(създателите на драмата), искали да са оригинални и да не се знае предварително края и поради тая причина измислили нов

В 99% от случаите това води до много лош резултат. Най-пресни примери са боклука на Амазон за пръстените и последните три сезона на Игра на тронове. И тук е така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Докато се наканя да си напиша мнението, ще забравя какво съм гледала :)

 

Всъщност сериалът много ми хареса – темата не е от експлоатираните, интересно ми беше как ще представят нещата за "прераждането" и макар че финалът си остана леко отворен, на мен също ми хареса. Оставиха вратичка за всяка една от вероятностите, над които си блъскаше главата и главният герой.

 

Любими би бяха отношенията между дядо и внук – чудна двойка се получи. И Сонг Мин беше отличен в този образ! Джунг Ги ми е сред най-любимите актьори, беше ми приятно отново да го видя на екран, а освен това идеално влезе в кожата както на студент, така и на зрял мъж – продължава да си е все така младолик. Точно това ми беше проблемът с другите актьори от семейството – те и в миналото, и в настоящето излеждаха по един и същ начин, като или в единия, или в другия случай годините им не отговаряха на външния им вид. Но пък представиха отлично борбата за пари и власт между хора, които трябва да са си най-близки, включително между баща и син. Друг много добър образ беше хлапето, което изигра малкия внук в миналото – малкият на моменти докарваше буквално едно към едно изражението на Джунг Ги!

 

Благодарности за превода! :wub: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалът е завладяващ. Белите му конци не са в изобилие, но ги има. Финалът- можеше да е и друг, но нейсе. Идеята за прераждане, за втори шанс (макар и в друго тяло, друга самоличност) беше добре развита. Повече от прилична игра на главните. Даже се замислих дали съм гледал друг корейски сериал с толкова финансово-корпоративна тема, която да е основна, както в случая, а не да е фон на офис-роман, както най-често се прави. Интересен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...