Jump to content

When Flowers Bloom, I Think of the Moon (2021-2022)


lazeto
 Share

Recommended Posts

AVvXsEgMEcnq4hJhmiL9cs9Or-LxLj1J3C3PI5I8EvgvGejP0ancugW10qhKQNiVyrsCqCIRbSWHK1p9rfDbcUKJgvLAcZjjH-uGUi_WfNgYnGYhm4hrx78980Ku1glgK-KOShW17vR7Vn-59u181IxgC9eN6lk5_RFlAf7aWXIjeq_7FBfadCapW1xE7_s5=s900

Off Topic

FEhTmJGXoAkWfTx?format=jpg&name=medium

 

When Flowers Bloom, I Think of the Moon (꽃 피면 달 생각하고)
Страна: Южна Корея
Също така известен като: Kkot Pimyeon Dal Saenggakhago
Период на излъчване: 20 декември 2021 – 15 февруари 2022 г.
Време на излъчване: Понеделник – Вторник 21:30
Жанр: Исторически, Комедия, Романс, Драма
Канал: KBS2
Епизоди: 16
Режисьор: Hwang In Hyuk (Doctor Prisoner, Assembly, The Iron Empress, The Iron Empress, Goodbye, Solo)
Сценарист: Kim Joo Hee
Субтитри: Английски

 

Участват:
Yoo Seung Ho като Nam Young
Hyeri (Girl's Day) като Kang Ro Seo
Byeon Woo Seok като Lee Pyo
Kang Mi Na (ex gu9udan) като Han Yae Jin
Choi Won Young като Lee Shi Heum
Jang Gwang като Yeon Jo Moon
Lim Won Hee като Hwang So Yoo
Kim Ki Bang като Chun Gae
Bae Yoo Ram като Kang Hae Soo
Seo Ye Hwa като Geum Yi
Byeon Seo Yun като Queen Yeon

 

Резюме: Действието се развива през късния период на Чосон, когато е въведена строга забрана за алкохол.
Нам Йонг (Yoo Seung Ho) работи като офицер за Saheonbu. Една от мисиите в Saheonbu е да се репресират хора, които нарушават забраната за алкохол. Той идва в столицата Ханянг (старото име на Сеул) от родния си град, за да постигне успех. Пътят му се пресича с този на Канг Ро Со (Hyeri) – дъщеря на бедно благородническо семейство, която започва да прави алкохол, за да изплати дълга на семейството си, и на И Пьо (Byeon Woo Seok), престолонаследник, който тайно прескача стените на двореца, за да си намери нещо за пиене. Тримата имат съдбоносна среща пред таен склад за алкохол. Но ако разкрият своята тайна, това може да доведе до смъртта им...

 

 

Свали с английски субтитри :click: :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click: :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

  • Like 6
  • Thanks 4
Link to comment
Share on other sites

Като първа серия не е зле. Главната героиня не е някаква голяма красавица.

Off Topic

И не е много умна, като гледам как загуби парите които беше намерила(като бедна очаквах да прибере всичките пари от делвата, ама тя си взе само една част).  И после за къде бягаше , а не си остана встрани да гледа както се беше спряла. Никой не гонеше точно нея. Главния герой има някакви странни вярвания за честност и достойнство. И за стрелата на учения?? И той не е голям красавец. Хубаво е, че главните не са хора от двореца, ами обикновени граждани.  Явно се сблъскаха вече с принца наследник. 

За сега е интересен. 

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Втора серия продължава отново доста активно.

Off Topic

Не ми е ясно само защо слагаш фенер на количката си след като искаш да си незабележим. И защо носиш всичките си "спестявания" на гърба си докато продаваш незаконен алкохол? Това е най-лесния начин да ги загубиш. Особено когато торбата ти е пробита. Отново нашата героиня не се представя като много умна, оставя много пари и ценности след себе си.  Направо ги пилее наляво надясно. Няма да забогатее това момиче. Да си търси богат мъж направо. 

 

Link to comment
Share on other sites

3-та и 4-та серия, сериала продължава да се развива добре.  Героите демонстрират човечност което за тези времена е странно. 

Off Topic

Главната героиня голямо мислене му удари дали да убие най-големият си враг или не. Много недостоверно. Главния герой явно е добър със стрелите, с меча никакъв го няма. И явно има някакъв проблем , насилието го избива на рев(дали няма да се окаже дете от кралското семейство).  Не съм виждал някой да губи толкова пари колкото главната героиня, всеки епизод ръси пари навсякъде.  Досега ако беше по умна щеше поне два пъти да си плати целият дълг.  Иначе е ходещо бедствие. 

Комедията е добра. 

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Прекаляват с глупостите в тоя сериал.  5-та серия с много ниско IQ.  Дай да решим проблема който не го решихме в 4-та?? Главната е с толкова бавен реотан ,че съжалява за грешните си решения след 1-2 епизода.

Off Topic

6-та серия , някакви си просяци ми вадят пушки? Каквито сигурно и богатите нямат. Едва ли в Чосон , е било лесно да си намериш пушка. А главната да се научи да убива ,че много дразни. Какви са тия нелогични решения които взема всеки път?  Вместо да гръмне лошия , тя търси там някакви рикошети?  И каква полза от тия пушки като никого не гръмнаха с тях? Главния отново се излага с лъка.  Заформя се някакъв четириъгълник,  двама мъже и две жени. Само дето едната жена никой не я харесва за сега. 

Гледам и не вярвам на очите си. Само заради глупавите физиономии на двамата главни продължавам. 

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Главния герой удивява с умението си да изпуска престъпниците. Не знам защо изобщо се опитва , нито го бива в боя, а с тоя лък е голям резил.

Off Topic

30 човека обградили престъпниците, 6-7 стрелци с лък ги държат на мушка и пак ги изпуснаха?  Голям смях.  Главната героиня пък си намери някакви съдружници, които не знам с какво и помагат?  Тя прави алкохола, тя урежда сделките, тя го транспортира и намира документи, и  дели 70:30 печалбата?? За нея са 30%?  Много си подхождат с главния герой, от глупави по глупави.  Но като се замисля, може би такива са били хората от времето на Чосон.  Края на 8-ми епизод също беше "изключителен".  Дъщерята на военния министър и тя си пада по силните изживявания. 

 

Link to comment
Share on other sites

Глупостите продължават и в 9-та и 10-та серия. Отново 50 човека не могат да арестуват един мъж???? Ама какъв шанс имат изобщо? И разбира се това води до естествения негативен завършек. И когато сме дръпнали тигъра за опашката , защо да се притесняваме и да се пазим? Нали сме безсмъртни, що да не се шматкаме самички? 

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

В сериала има много смешки и абсурди, един от които е присъствието на ужасно некадърната кифла от чалга-групата "Гугудан". Има ужасна селска физиономия и никакъв талант. Всъщност има един-да се бута в тъпи сериали. Присъствието й е сигурен белег за ниско качество. Гледам това нещо само заради моята любимка  Seo Ye-Hwa.

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Няма минутка спокойствие в тоя сериал. Главната героиня е доста безразсъдна. Натвори доста глупости в 11 епизод. Издирват я като голяма престъпничка а тя все намира как да си покаже лицето и да я разпознаят навън. Уж много обичаше брат си а от доста серии насам , даже не знае какви ги върши брат и. В края на 12 серия взеха искри да летят. Скоро ще има огън. 

Link to comment
Share on other sites

Изгледах сериала, за мен става за едно гледане. Забавен и приключенски.  Хубаво е, че няма реални исторически личности в него. Образите са симпатични и не толкова умни. Ама те къде ли са умни? Края беше доста измислен.  Hyeri не е най голямата красавица, лицето и може да е селско, ама е симпатична. Може би бих предпочел да го гледам наведнъж, а не по 2 серии на седмица.  Очаквах накрая главната героиня да завърши като богаташка, нали доста пари открадна , ама нещо бяха отново в бащината им къща. Няма голяма драма, лек сериал. 

  • Like 2
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...