Jump to content

Bulgasal: Immortal Souls (2021-2022)


Recommended Posts

Значи тука стана голяма плетка .......... кой баща кой син

 Доста интересн става.  Благодаря за превода 

 

 

 

Редактирано от tania_pt
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Класация при сериалите вдигнали най-голям шум на Good Data Corporation:

1.tvN “Bulgasal”
2.SBS “Our Beloved Summer”
3.KBS1 “The King of Tears, Lee Bang Won”
4.SBS “Through the Darkness”
5.KBS2 “Young Lady and Gentleman”
6.MBC “Tracer”
7.SBS “Let Me Be Your Knight”
8.JTBC “Snowdrop”
9.Channel A “Show Window: The Queen’s House”
10.tvN “Ghost Doctor”

 

И при актьорите. 

1.Kim Da Mi (“Our Beloved Summer”)
2.Lee Joon (“Bulgasal”)
3.Choi Woo Shik (“Our Beloved Summer”)
4.Lee Jin Wook (“Bulgasal”)
5.Kim Nam Gil (“Through the Darkness”)
6.Kwon Nara (“Bulgasal”)
7.Kim Woo Seok (“Bulgasal”)
8.Gong Seung Yeon (“Bulgasal”)
9.Ji Hyun Woo (“Young Lady and Gentleman”)
10.Lee Se Hee (“Young Lady and Gentleman”)

 

Това е последна седмица за Our Beloved Summer  и  Show Window: The Queen’s House. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Докарах го до 14еп. Ако не друго, поне действие има. Автора на таз приказка явно е бил фен на "Supernational" - чудовищата си приличат. И там 100 сезона братята ги трепеха. Главният тук ми е в топ 3 на антипатични актьори, въпреки че има много качествени сериали, като http://www.easternspirit.org/forum/index.php?showtopic=9597  , но видя ли го в главна роля, не пускам. Е да, ама то не остана кво да се зяпа. Иначе сериала е симптичен, и лошко много готин. И всички второстепенни също са свежарки. Малко кървава приказка, ама се свиква. 

Редактирано от Urban
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, Urban написа:

Главният тук ми е в топ 3 на антипатични актьори, въпреки че има много качествени сериали, като http://www.easternspirit.org/forum/index.php?showtopic=9597  , но видя ли го в главна роля, не пускам.

 И аз съм така с него. Чак антипатичен не мога да кажа, че ми е, но има нещо, което не ми е приятно като излъчване. Гледала съм няколко неща с неговото участие и все не ги довършвам или прескачам. Много ми се гледа този, но засега съм в чуденка. :unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Затова ти е неприятен щот е гипс тоя пич:lol:. Просто не е кой знае какво като актьор и това дразни. Но ако няма какво да гледаш, пробвай пък ще кажеш. На мен идеята ми харесва, има загадка отпреди 1000години, прераждания, ми то кво да искаш повече:lol2: Поне няма лигавщини и клиширани тъпотии.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много разочароващи последни два епизода......  15 беше много муден и имах огромни очаквания от последния , а той беше още по зле , но като цяло не съжалявам . Благодаря на преводачите .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, tania_pt написа:

Много разочароващи последни два епизода......  15 беше много муден и имах огромни очаквания от последния , а той беше още по зле , но като цяло не съжалявам . Благодаря на преводачите .

 

На мен страшно много ми харесаха последните два пък :lol2:

Ама между 8 и 12 доста бавно ми вървеше :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Силни крайни епизоди, цялото това преплитане между омраза и обич придоби смисъл. Имаше усукване на сюжета, ама ся не можем да се сърдим като помнеха само 600 години назад! И то не всички. Затова и Лошко беше най-последователен в действията си, не може да му се отрече:D Друго си е да помниш едни има няма 10века назад:D. За мен сериала е готин, фентъзито си е фентъзи. Няма битовизми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Усетих го много този сериал. 

Напомни, че сме души и сме свързани един с друг, особено с най-близките от обкръжението си.  Тук се показа, че душата е обвързана с тялото, което по някакъв начин се предполагаше заради идеята на сериала. На няколко пъти се посочи, че връзките между хората/душите веднъж създадени и преплетени, няма да се прекъснат и ще се повтарят, само ролите ще са разменени и ще имат уроци за учене. 

Радвам се, че въпреки мнението, което имах за И Джин Ук изгледах сериала, и то за два дни. Този път не ми се стори толкова неавтентичен. Успя по негов си начин да достави важните моменти за развитието на персонажа си. Гледала съм го на няколко места и винаги съм усещала, че има някаква преграда при него, от която може би идва това, че понякога не се представя толкова свободно. Точно заради неговото участие се колебая да гледам няколко неща. Заради това и с малко предубеждение започнах и този сериал, мислейки че ще го дропна по някое време на първи епизод. Но историята много ми допадна и някак си ми резонира, особено за в момента, затова дори и да е имало нещо от играта му не ме подразни до степен, че да прекратя. 

Харесвам И Джун като актьор още от Gap Dong. Отиват му подобни роли. Смятам, че много добре се справи във всеки един момент. Преставянето му беше достоверно вербало и невербало. Много добре влизаше в образ. 

Куон На Ра също се представи страхотно. Много емоционално представяне от нейна страна. 

Гледала съм Гонг Сънг Йон само в един сериал, в който ми направи добро впечатление. Тук също ми допадна и ми се стори естествена като излъчване и присъствие. 

Тук явно е била първата роля на Ким У Сок и затова може би го усетих на моменти колеблив, но въпреки това смятам, че се представи добре като за първи сериал. 

Джонг Джин Йонг и Пак Мьонг Шин бяха много добри във всичките им превъплъщения. Страхотни. 

С големи колебания започнах този сериал и нищо не очаквах, но всъщност ме изненада, достигна до мен и заради това се радвам, че го гледах. За мен беше емоционален, с интересни сюжетни линии и с позитивен финал.

* Не очаквах

Off Topic

Хуал да се прероди. Бях подготвена за по-драматичен финал. 

Музиката беше прекрасна. Актьорската игра също, някак всеки беше на мястото си. Препоръчам. Интересен и замислящ за връзките, които се създават, за възлите в отношенията, за които понякога не е ясно откъде произтичат и за нуждата от развързването им, за да не се предават и заплитат още повече напред във времето. 

Редактирано от Koizora
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пиша, за да припомня този сериал. След изгледаното толкова нашумяло фентъзи за 2022г., Алхимия на душите, това е тук е класа. Липсва ми такава продукция. Зряла. Без певачки и глезльовци. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не могат да се сравняват 2-та сериала. Този е по-мрачен, в някаква степен тип готически (като усещане). Другия е просто една приказка. На мен и двата много ми харесаха и са ми от любимите от тази година.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах го, но някак си не ме грабна. На места ми доскучаваше, насилвах се да го гледам. Номера с превръщането от булгасал в човек и обратното беше пълна пародия.  Булгасал изобщо не изглежда като същество без душа.  Общо взето героите се бяха срещали доста често в животите си. Как не си бяха станали досадни не знам.  Представям си единият вижда другият и каза : " Пак ли ти бе. Остави ме един живот на спокойствие. "  Поне на Аудита се нагледахме. Тях и в два актуални сериали ги рекламират.

Ама айде заради  На Ра го изгледах.

За мен този сериал изобщо не може да сравнява с Алхимията.  Може би защото е истинска приказка, имаше комични моменти и през повечето време беше доста интересен за гледане.  Имаше повече романтика. Ще използвам оценките на MDL:  Алхимията е 9.0 , а този тук 8.3.   

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 19 часа, gig911 написа:

Общо взето героите се бяха срещали доста често в животите си. Как не си бяха станали досадни не знам.  

 

Душите им се срещаха във всички животи, тъй като имаха да доизясняват неща от миналите прераждания.

Булгасал каза, че веднъж създадени връзките между душите няма да си загубят. Единствено ролите ще се сменят, докато не се научат уроците. 

 

Още не съм гледала Алхимия на душите. Приличат ли си, че го сравняват с Булгасал? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 4 часа, Koizora написа:

 

Още не съм гледала Алхимия на душите. Приличат ли си, че го сравняват с Булгасал? 

И двата са жанр фентъзи. Единият е като детска приказка с романтики разни (Алхимията), този тук - без розови принцове и принцески:lol2:.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалът е брутално добър!  Всеки намира в този сериал. това, което е в душата му, едни се отегчават, други се възхищават! Така е в живота. Благодаря за превода!

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много обичам сериали тип приказка. Интересен сюжет, красиви актьори, срещи в няколко животи… на почитателите на свръхестественото вероятно ще е интересно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...