Jump to content

Recommended Posts

dream.jpg?fbclid=IwAR2M89v136AlOBTGL_LbS

 

Off Topic

2ww2b2_3f.jpg

r9Io-1Kc3__9Tr4dtG4NW14ybvgHGdq1N9arYaTfgg99rAYaYJmHUzWtyjCom2Inf-XS5zNiSH-fcqBF

0wwgrO_4f.jpgjQqj0w_3f.jpg

Dream (드림)

 

Също така известен като: Deurim

Страна: Южна Корея

Език: корейски

Режисьор: Lee Byung Hun

Година на излъчване: 26.04.2023 г.

Жанр: Комедия, Драма, Спорт

Времетраене: 125 мин.

Субтитри: английски, български

 

:imdb:

 

Участват:

Park Seo Joon като Юн Хонг Те

Lee Ji Eun (IU) като И Со Мин

Lee Hyun Woo като Ким Ин Сон

Kim Jong Soo като Ким Хуан Тонг

Ko Chang Seok като Чун Хьо Понг

Jung Seung Kil като Сон Пом Су

Yang Hyun Min като Чон Мун Су

Lee Hak Joo като служител

Kang Ha Neul като Park Sung Chan (гост)

и др.

 

Резюме: 

Филмът разказва историята на екип от хора, пробващи се за Световната купа за бездомни – ежегодно международно футболно събитие.

Юн Хонг Те е професионален футболист на дисциплинарна пробация, след като е претърпял неочакван инцидент. Той става треньор на футболен отбор от хора, които не се познават. С течение на времето той започва да се грижи искрено и да се доверява на членовете на отбора, като се превръща в истински лидер.

И Со Мин е продуцент и мечтае да постигне успех чрез документален филм за екипа на Хонг Те.

 

:essub:

 

Свали с български субтитри :subs: :click: :click:

Онлайн с български субтитри :subs: :click: :click:

Свали с английски субтитри :click:

Онлайн с английски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Off Topic

Айгууу каква изненада е самото начало на филма с появата на Канг Ха Нъл. :es:Направооо носталгия ме налегна по преживяванията на момчетата от Midnight Runners. Веднага на лицето ми грейна една широка усмивка с това гост участие. Страхотна идея на създателите на филма. 

Многооо готин филм! Два часа е, но исках да гледам още и още. Всеки фен би си го пуснал заради Пак Со Джун и Аю, но на финала разбира, че не те правят филма да е толкова зареждащ, а човешките истории в него и всички от футболния отбор с бездомници на Корея. Много колоритни образи имаше. Дет се вика: събрани от кол и въже.... но с много тъжни истории.... Никой не се ражда бездомник, неволята го прави, и ако се осмелите да поговорите с някой такъв във Вашия град, може да научите за лошия му късмет или глупостта, която го е довела до това положение, а аз познавах такъв, който просто му харесваше този начин на живот....

Филмчето е много зареждащо, но по-безумен футбол не бях гледала. :D Това беше някаква смесица между футбол, ръгби и ММА, а за нереалните бездомни играчи на другите отбори нищо няма да кажа....

Off Topic

Хареса ми развитието на отборът на Южна Корея в турнира. Не съм си и представяла, с тези безумни играчи, че може да постигнат нещо впечатляващо. Добре са го решили сценаристите, те да станат любимия отбор на публиката, заради неуморния дух и силата да не се предават до край. 

Пак Со Джун и Аю бяха прелестни с присъствието си. 

Много благодаря за превода и за удоволствието, тази вечер да изгледам този прекрасен филм. :bow:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добър филм. @felicyti съвсем изчерпателно е описала хубавите му страни, така че мога само да се присъединя. Просто гледайте и се наслаждавайте!

Благодарности за превода! :bow:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много хубав филм. От тези, които през смях ти дават поглед към една страна от живота, която е далеч от повечето от нас.

Всички актьори бяха страхотни.

Благодаря на преводачите - заради вас и други хора освен страстни фенове на корейското, като мен:D, му се насладиха.

 

п.п. С каузата на Световното по футбол за бездомни съм запозната отдавна и съм възхитена от хората, които са в основата то да се случва. Тяхната идея да помогнат на бездомните да се върнат в обществото чрез спорта е страхотна. България също се включва от 2012 година. А тази година станаха шести. Но както е показано във филма - по-важно от победата е възвърнатата увереност в собствените сили на тези хора.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обожавам спортни филми, но този ми се стори слабичък, особено на фона на любимости като Take off, Run-off и Forever the moment – и трите успяха да ме разплачат, докато тук не се получи. Иначе си имаше забавните моменти, колоритните персонажи и милите лични истории, но това не ми беше напълно достатъчно. Отношенията между Park Seo Joon и IU бяха сладурести, особено в първата половина на филма – как играеха роли пред камерата и пред отбора, правеха се на миловидни и нахъсани, а всъщност всеки си гледаше собствения интерес. Небивалиците във футбола изобщо няма да ги коментирам, не съм очаквала нещо феноменално, но ме издразни

Off Topic

как цялата публика в Унгария почна да скандира "Техан Мингук", все едно знаят корейски – можеше просто да крещят "Корея, Корея" :P 

 

Благодаря за субтитрите, момичета!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А догодина Корея ще е домакин на Световното първенство за бездомни :)

Off Topic

Сеул приема Homeless World Cup 2024

Столицата па Южна Корея – Сеул, ще бъде домакин на деветнадесетото издание на световното първенство по футбол за бездомни хора (Homeless World Cup), съобщи късно снощи едноименната шотландска фондация, която държи правата за събитието. Социалният Мондиал ще се проведе в рамките на 8 дни през месец октомври следващата година, а негов организатор ще бъде The Big Issue Korea. Това е първият случай, в който азиатска държава ще бъде домакин на шампионата от създаването му през 2003 г.

„След провеждането на изключително успешен турнир тази година в Калифорния, нямаме търпение да свържем отново страните членки в семейството на Homeless World Cup от цял свят, този път в Сеул“, коментира Мел Йънг, основател на световното първенство за бездомни хора и президент на фондация Homeless World Cup.

„Отбор на надеждата“, който представя България на световния шампионат за хора в неравностойно положение от 2012 година, се счита за един от най-успешните социални проекти в страната. До този момент в инициативата са взели участие над 1000 младежи, които са израснали в институции и в незаконни постройки в сегрегирани общности или са били настанени в центрове за бежанци и за хора със зависимости. Всичките 72 национални състезатели от „Отбор на надеждата“, участвали в Homeless World Cup, са социално включени и са пълноценни членове на българското общество.

Същевременно тази година „Отбор на надеждата“ записа рекордно класиране на световния шампионат, завършвайки на шеста позиция в крайното класиране на турнира в Сакраменто, Калифорния. Така българският тим се утвърди като един от десетте най-добри състава в турнира от включването си в него през 2012 година. Към момента фондация Homeless World Cup има 68 партньори от целия свят.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах го само и единствено заради Пак Со Джун и Джи Ън. :kissx:Става за отбиване на време , имаше няколко забавни момента. 

Редактирано от samelove
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът е по истински случай и ако трябваше да наблегнат повече за самата игра и спечелването на първенството, щеше да стане доста скучен и безинтересен филм, според мен. А така със отделните истории на бездомните играчи +  хуморът м/у IU и Пак Сон Джун се е получил приличен филм.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отново лек офтопик от мен, но да кажа само, че тази година на Световното за бездомни в Сеул, което ще е през септември, ще участва и българският "Отбор на надеждата" – потвърдено от днес.

Off Topic

„Отбор на надеждата“ ще участва

на Homeless World Cup 2024 в Сеул

 

„Отбор на надеждата“ ще вземе участие с мъжки състав в световното първенство по футбол за бездомни хора през 2024 година, което ще се проведе от 21 до 28 септември в столицата на Южна Корея – Сеул. Това стана възможно, след като шотландската фондация Homeless World Cup изпрати официална покана до българския си партньор „Спортс Мениджмънт България“ ЕООД, който има ексклузивното право да селектира и включи в социалния Мондиал български национален отбор. В световния шампионат ще вземат участие над 500 състезатели, разпределени в 44 мъжки и 20 дамски отбора, а мачовете ще се играят на спортната база на сеулския университет „Ханянг“.

Деветнадесетото световно първенство по футбол за бездомни хора се организира съвместно от фондация Homeless World Cup и корейската социална организация The Big Issue Korea.

Тренировъчният процес в регионалните състави на „Отбор на надеждата“ започва в началото на месец април, а селекционните турнири за избор на национален тим са насрочени за 12 и 26 май и 9, 16 и 30 юни на малкия изкуствен терен в Национална футболна база „Бояна“. Национален селекционер на отбора и тази година ще бъде Борислав Фердинандов.

 „Отбор на надеждата“, който представя България на световния шампионат за хора в неравностойно положение от 2012 година, се счита за един от най-успешните социални проекти в страната. До този момент в инициативата са взели участие над 1000 младежи, които са израснали в институции и в незаконни постройки в сегрегирани общности или са били настанени в центрове за бежанци и за хора със зависимости. Всичките 72 национални състезатели от „Отбор на надеждата“, участвали в Homeless World Cup, са социално включени и са пълноценни членове на българското общество.

Същевременно миналата година „Отбор на надеждата“ записа рекордно класиране на световния шампионат, завършвайки на шеста позиция в крайното класиране на турнира в Сакраменто, Калифорния. Така българският тим се утвърди като един от десетте най-добри състава в турнира от включването си в него през 2012 година.

Същевременно патформата NETFLIX пусна миналия петък произведения от нея игрален филм The Beautiful Game, посветен на Homeless World Cup.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...