Jump to content

Клюки от Китай


gal

Recommended Posts

Е, нали Джан Дже Хан феновете го бяха изловили, че е публикувал снимки от японския храм и после продължили да ровят :dunno:

Данъците, ясно. Да ги осъдят да си платят и да си продължат по пътя. Какво е това заличаване на човек :unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Снимките на Джъ Хан са публични, постнал си ги е той, не феновете. Той стана известен, разбира се, че ще има хора (често антита), които ще се заровят за инфо. Но честно, това изобщо не е проблемът. Проблемът е, че за да те сграбчи партията майка, трябва наистина да си направил нещо, срещу държавата, управлението или идеите. 

Малко по-горе казах, че укриването на данъци от богатите е почти равносилно на убийство на тяхното общество. Така че идеята "да си платят и да си продължат по пътя" просто няма как да стане. Трябва да разберем, че там не е като тук. 

Пример: Zheng Shuang беше порицана сериозно за скандала със сурогатното майчинство, но я "заличиха" като излезе наяве колко милиони е укрила от данъци.

Фан Бинбин пострада много заради схемите си за укриване на данъци от артистите. Сега колкото и на се опитва да се върне в бранша, все не успява.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ъпдейт:

Администрацията на Киберпространството на Китай призова за по-големи разпоредби около поведението на феновете. Това включва разпускането на групи, свързани с гласуване, фенска подкрепа и харченето на пари по известните личности. Weibo премахна своите класации за знаменитости & CP /шипване на артистите като двойки/ фенски супертопици.

 

Имената на всички, които до момента са подписали във връзка с разразилите се фенски войни и анти-фенски нападки. Известни личности и Агенции, включително Xiao Zhan, Wang Yi Bo, Yang Zi, Angelababy, Gong JunTHE9, IXFORM, TFBOYS, TNT, Jing Tian, Yuehua Ent, Jaywalk Studios, He Song Ent, Yuekai Ent, Youhug, Bravo Stars подписаха предложението с искане до феновете да преследват идолите си рационално.

Редактирано от JoJolina
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@daneto за китайците тия гафове са непростими. А  с японското е по- страшен и от укриване на данъци..... Дават лош пример на своите фенове и директно са аут. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Време беше да се по прочисти развлекателната индустрия, ама този начин ми се вижда малко не добър. Джан Джъ Хан е един пълен глупак - да стигнеш до Кока Кола и Мебълин за една година си е голямо постижение, а да се сринеш заради обсолютна, но непростима глупост е още по-голямо постижение. Чак се радвам, че Сяо Джан си взе своето от медиите доста по-рано и се надявам, че му е урок за цял живот. Макар че Сяо Джан си беше невинен от където и да го погледнеш. Останалите да внимават много със социалните медии. Сега разбирам защо Уолас Хуо нямаше никакви акаунти никъде. Защото е зрял и умен актьор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле, хора, уплашихте ме направо.
Аз нямам сантимент към китайските драми и само съм чувала имената на някои актьори, но имам любимци-певци от китайско (някои творят и в корейско) и направо косата ми се изправя като наблюдавам как се развиват нещата.
Да ви кажа, донякъде очаквах такача чистка, защото дори за мен, която не съм запозната с китайския шоубизнес, нещата изглеждат твърде лъскави за една комунистическа страна. Много пари се изливат там, а популярните им личности се прескачат да подписват договори и доят "капиталистическите" марки, за да си харчат парите пак по тях. 
Не знам дали се изразявам правилно и ме разбирате, но искам да кажа, че разликата в прокарваната (от държавата) идея и реалността става все по-голяма дори за незапознато око. Сигурна съм, че китайското общество е започнало да си задава въпроси и покрай трудния момент с Короната балона се е спукал.

По отношение на чистотата на съдържанието в интернет.

Не знам какво точно съдържа този документ, който ги карат да подписват (100% е най-вече в угода на Партията), но наблюдавайки държанието на потребителите в тази уж анонимна среда се замислям, че може би идеята не е чак толкова лоша. Понякога ми се повръща от омразните и грозни коментари в социалките.

 

Това бяха моите пет стотинки по темата.

Може и да не съм права, разбира се, вие сте много по-запознати от мен, просто така виждам нещата.
:(

 

@vivivan, и аз съм така от 2019 г., но в корейските медии, заради 2D1N и разни други случки.
Искаше ми се някой да ми беше казал, че да си фен на някому/нещо може да е сред най-стресиращите неща в днешно време.:wacko:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле, щом и по нашите медии вече пишат, май иде края на flower boys (или поне засега) в китайско. Изглежда ПМ наистина ще поднови стадото дойни крави, тези се оядоха и нещат да слушат вече. Така де-щом вземат повече, трябва и да плащат повече...на когото требе по веригата, конкретно този вариант на комунизма(че и нашия навремето) вярва в равното разпределяне на благата, особено по върховете където са ония по-равните .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чистката е много голяма, всички треперят. Нови правила се въвеждат. Изключително сложен момент в китайския развлекателен бизнес. Множество разследвания и промени се правят. Хунан тв и редица известни личности се разследват и наблюдават под микроскоп. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ммм да, подпукали са ги сериозно. Големия брат напомни за себе си, да не вземе народа случайно да си помисли, че има свободата

да прави нещо което иска. Много ми е интересно на тази многомилиардна индустрия как ще и се отразят новите правила.

Това с по-мъжествения вид и опита да се спре да се боготворят идоли дали ще успее? Там, вече ми се, струва че са стигнали

корейските висини по малоумщина и фенски войни. Ще видим, дано да оставят и артистите намира, но Гал е напълно права.

Сега всички са на тръни и никой не е сигурен какво ще стане с кариерата му.

Което ме довежда и до извода, че бая сериали които чакаме ще отлежат сериозно. Или ще преминат през още по-голяма цензура,

или няма изобщо да видят бял свят, което вече е много гадно за нас като фенове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едва ли ще допуснат да се стигне до големи парични загуби, а без цветята на екрана няма да спечелят нищо. Хората гладат азиатски сериали, защото не им се гледат брадати муцуни от Холувуд. Ако аз трябва да избирам мужду нещо сходно, ще гледам европейски и американски сериали. Азиатските ще загубят индентичността си, ако махнат красавиците и красавците, спрат мелодрамата, спрат да летят и да се прераждат, спрат голямата екранна любов и ще се превърнат от оригинал в копие. Това вече го наблюдавах в индийското кино и загубих всякакъв интерес към него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@bond, абсолютно така е. И на мен не ми се гледат брадати мачовци с големи бицепси и "нежни души".

Азиатското кино затова привлича много хора, именно защото е различно и интересно.

Четох, че приоритет на компаниите сега трябвало да стане верността към държавата /разбирай партията/ пред печалбите:huh:.

Ще видим този лозунг колко ще издържи и ще го приложат ли наистина. Факт е, че последните години китайското

кино много дръпна, все повече хора го гледат и са фенове на звездите им и сега тази чистка/цензура на ком партията ми се струва нелогична.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би този регламент няма да го докарат чак до там.

Хунан имат големи проблеми в момента. 

Единият водещ на Day Day Up беше обвинен в изнасилване, другият водещ Da Zhangwei май ще напуска. Влезе сериозен регламент водещите да имат лиценз, който И Бо няма, та се говори, че и той няма да е в шоуто от другия месец. 

Цялата телевизия се разследва. Заговори се вчера, че ще отложат Клетва за любов, защото големият трафик на драмата може да накара властите още повече да ги разследват. В този момент никой не иска да бъде в горещите търсения на уейбо.

Също така наскоро беше изкаран списък на първите 10 във Форбс. Всички от този лист са подложени на разследвания за доходите им. 

 

E9xFOxBVUAAcMbG?format=jpg&name=large

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Партията-майка не може да допусне да има по-големи идоли от нея. А, както е видно, разни знаменитости и успели хора имат повече влияние върху живота на младите, от колкото на управляващите им се иска. И сега ще се опитат да ги вкарат в "правия път". Някои от нас все още помнят, че и ние имахме един чл.1 от Конституцията за "ръководната роля на БКП" и как всеки един аспект от живота трябваше да се движи в определените коловози. И излезеш ли от тях бързо ти свиваха перките. Китайчетата поизпуснаха нещата от контрол, защото искаха хем да пропагандират културата си пред света, хем да чистят имиджа си, хем и да печелят от цялата тази работа. Ама нещо сметките им не излязоха, та ще прибягнат до всякакви методи, за да "поправят" грешката си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нормално. ПМ не обича корейските звезди, по-скоро ги търпи, а сега има повод да се разправи и с тях. Но корейците ще си идат у дома и ще намерят други пазари. Тях не ги мисля, че шоубизнеса им е държавна политика и при това супер агресивна. Горките китайчета обаче няма къде да идат. По-порасналите съвфорумци вероятно си спомнят всички ограничения у нас по време на социализма. Със сигурност в Китай е по-лошо в момента.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спомням си, че още през 2018 не им допадна нашествието на корейски групи, според тях, те използват мащабността на населението, за да трупат пари и известност  и тогава въведоха забраната да не се струпват повече от 10 000 на концерт, както и лека полека да отклоняват концерти на корейски звезди. За концертите на китайските звезди обаче остана същото правило.

Все пак, като позаметат, може да почнат негласно да отпускат някои мерки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тези дни попаднах на статия, в която се коментираше, че китайските артисти с двойно гражданство,  започват да се отказват от чуждото, за да избегнат варианта да влязат в някой черен списък.  Специално в статията ставаше дума за Никълъс Це, че ще се отказва от канадското си гражданство. Коментари и в двете крайности - похвали и укор, че така иска да печели повече пари. 

Артър Чен също се бил отказал... мисля американско има. 

 

Друго от днес - тия хора си нямат работа - Саймън ( Gong Jun) има свой влог, където показва обиколките си насам натам и главно храната.  Някой забелязал, че в един от епизодите ( 09.2020г  ) е бил в Киото, Япония и то в близост до някакъв особен храм. И веднага ме връхлетя мисълта като за Джан Джъ Хан :( От агенцията му веднага са пуснали опровержение с карти за местоположението, че Саймън е минал по улицата (далеч от храма) , за да си купи сладолед и е продължил по пътя.  Не е ходил в храм и няма намерение  да ходи. 

 

 

Редактирано от vivivan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...