Jump to content

Recommended Posts

904d2c1171f8ce2f346c87785fca0ba5.jpg


Sky of Love

Държава: Япония
Жанр: Драма, Романс
Година: 2007
Режисьор: Natsuki Imai

 


Участват: Yui Aragaki, Haruma Miura, Yûko Asano, Yosuke Asari, Karina, Nakamura Aoi, Koide Keisuke

За филма:
„Ако не те бях срещнала в онзи ден,
Никога нямаше да изпитам такива болка и тъга,
И спомените ми нямаше да са пълни със сълзи,
Но...
Ако не те бях срещнала,
Никога нямаше да изпитам такава радост,
Вълнение,
Ценност,
Щастие,
Усещането за абсолютно щастие.
Как си сега?
Аз...
...продължавам да обичам необятното синьо небе.”

Мика е свенлива тийнейджърка, тъкмо започваща първата си година в гимназията. През лятото, тя започва да получава обаждания от таен обожател и постепенно е заинтригувана от него. Но когато най - после се срещат, не може да повярва, че чувствителното момче от телефонните разговори може да бъде Хиро - изрусеният хулиган с обицата от съседния клас.

И малко снимков материал:

 

f0b5c17e658dbd37.jpg2e751a74cd247f84.jpg

75c5b7850e95272e.jpgf262dcf0334087d3.png

2fc3457a4cc7997d.jpg

:essub:

 

Свали филма с български субтитри: :click: :click: 

 

Онлайн с български субтитри: :click: :click:

 

Свали с английски субтитри: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът си спомням че го гледах веднага след като направиха английски субтитри защото нямах търпение! Броях дните буквално от момента в който казаха че го снимат... И честно да си призная мааалко се разочаровах от това което видях. Може би прекалено много се бях самонавила за този филм.

А, и освен това

много тъжно бееееееееееее. Изревах си очите. Тюх. :(

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно преди минути го изгледах... и какво да кажа. Страхотна сърцераздирателна любовна история (каквито най-обичам) Много трогателно беше, много рев... Ами викайте ми бебе, ама то трябва да е от камък човека, че да не се просълзи... особено на някои моменти. Просто невероятен беше филма, за което много ти благодаря bayana, че го сподели... =)

Пък и колкото повече такива филми гледам, се убеждавам колко жертвоготовни, с какво чувство за дълг и почит към една жена са изпълнени азиатците... Само не знам в реалния живот така ли е, или само по филмите...

 

P.S. - Препоръчайте ми някои друг подобен филм, плс!

P.S. 2 - Главния герой е голям сладур!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мдаааа, Харума е невероятен. Ще си призная че заради него изобщо обърнах внимание на този филм. Рекох си, брех, рус японец, че и му отива на всичкото отгоре!

 

Fuu, гледай Tada Kimi wo Aishiteru ако още не си... аз там си поревах стабилно.

И между другото има и сериал по същата история... и манга, както днес разбрах. Остана само аниме да направят

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аа, не съм го гледала този, мерси, мега-интересен изглежда!!!

 

А за Sky Of Love... видях и аз, че имало сериал, ама то вече като знам какво става няма да ми интересно Много ме е яд сега, трябваше първо сериала да гледам! А за мангата пък предположих още като видях косата на Хиро!

Btw в you-tube прочетох някъде, че е правен по истински случай! Някои знае ли нещо такова? Аз направо се шокирах като разбрах... Много тъжно

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Успях да го изгледам и аз. Странно, добра история, но не успя да ме жегне чак толкова. Приятно филмче, симпатични актьори (макар че рус японец - т'ва си е гавра с труп!). Имаше и два много силни момента за мен - снежните човечета всяка година (много ме трогнаха) и белите гълъби във финалната сцена (там вече щях да крещя от умиление). Вероятно в по-подходящо настроение можеше да ме развълнува повече, но пък може и да съм попретръпнала вече на драми и ревове...

Абе с две думи - хареса ми. Тенкю за темата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хареса ми,

но отново любовта не победи накрая. Героят се бори с интригите на старата си приятелка, но когато се разболя, не му стигна куража да се преборят заедно за любовта си. Човек трябва да се бори за любовта и щастието си дори и в такива моменти, а тог ава предполагам, че може и да станат чудеса....:(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като прочетох мненията тук, реших да гледам филма отново (каква съм и аз мазохистка, при все че много добре си спомням историята). И този път мога да кажа че ми хареса повече от първия път. Може би се дължи на факта че се съсредоточих по-малко върху самия сюжет и повече върху детайлите. Този път най-много ми допадна

сцената с дневника на Хиро, и по-скоро начинът по който беше представена, с гласа на Харума и недовършените изречения. Много добро.

И този път доволно си поревах :( Но то и нямаше как, то това и камък би разревало.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А не, аз не съм съгласна...

 

Не че нямаше кураж, даже напротив! Скъса така гадно с Мика, нарочно, точно, защото я обича... Защото е разбрал, че е болен и не иска да я кара да страда, а да продължи да си гледа живота. Така беше по-добре за нея, да го намрази и да хареса някои друг. Щото ако беше и казал, че ще умира, тя нямаше да иска да го остави.

 

 

Поне аз така го разбирах. ;)

 

P.S. Аз започнах да гледам и сериала... И той е доста добър, макар, че актьорите във филма ми харесваха повече. Ама и съм още съм в началото де, тъй че по-нататък ще изкажа свястно мнение. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виждам, че мойто мнение е разпалило духовете. Донякъде съм съгласна с вас, но това е неговата страна, а нейната?

Тя също много го обичаше, те си размениха пръстени, имаха дете, тя страда от раздялата и накрая пак бяха заедно. Моята мисъл беше, че можеха да имат последни прекрасни дни заедно... но така го е написал сценариста.

Затова призовавам ви кажете на хората до вас, че ги обичате.... :) Явно съм пропуснала някой коментари, затова че историята е по истински случай. Това ме натъжава повече, но не променя пожеланието ми към всички вас - да показвате обичта си към хората около вас. Обичам ви! Не ви познавам, но коментарите които пишете ми говорят, че сте прекрасни хора...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все пак да не забравяме че филмът е по истински случай и ако беше променено каквато и да било част от сюжета, ефектът не би бил същия. :) Поведението на Хиро според мен съвпада напълно с характера му,

включително и решението му да не казва истината на Мика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Апф... бурно негодувание събуди тоя филм в мене. Честно,

наистина ли половата им култура е толкова ниска, че не са чували за презервативи? И в библиотеката няма ли библиотекарка, да не позволява на учениците да я превръщат в бардак?

Както и да е, това ме надразни. Иначе историята си беше прилично трагична, но не можа да ме грабне, май заради русата коса на героя.

 

И колкото повече гледам японски филми, толкова актьорите се срещат все по-често. Не очаквах да видя Карина (сестрата на Хиро) тука. Беше яка!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прочетох, че хората са се потрошили да реват на този филм, но изглежда аз наистина съм коравосърдечна

bitch, защото не се разплаках, но признава наистина ме трогна (доколкото нещо може да трогне леденото ми сърце :

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прочетох, че хората са се потрошили да реват на този филм, но изглежда аз наистина съм коравосърдечна

bitch, защото не се разплаках, но признава наистина ме трогна (доколкото нещо може да трогне леденото ми сърце :

Ставаме две. Аз откак си изревах всичко на A moment to remember и Snow queen, много малко неща ме трогват чак толкова. Освен Марс, ма т'ва е друг филм, разбираш ли. И за A millionaire's first love всички разправят колко са ревали (питай Ирето! :-D ), но мен не ме трогна толкова.

Иначе е много хубава история, вече споменах и два любими момента, които ще ги запомня задължително. Струва си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мноого готин филм,направо незнам много ми хареса...И героите и всичко....А кво имате против русата коса на Хиро на мен много ми хареса-голям сладур,въпреки че и с тъмна не беше зле...

Мн приятен филм-класира се в моите топ 10

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

срамувам се да си го призная но бях забравила, че е минал през мен този филм

бях забравила колко силно впечатление ми направи---това е непростимо!!!

И сега, както от време на време преглеждам целия сайт попаднах на темата и ми прещрака , че имах желание да напиша нещо ( ей че се отплеснах : )

сега наистина кратко : ФИЛМА НАПРАВО МЕ РАЗБИ!!! не кофа или вана -- напрово океан създадох беше покартителен

БЛАГОДАРЯ и на тези който го направиха достъпен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скъсах се да плача. Не бях проучила какво да очаквам, че тръгнах от "има сериал, я да хвърля едно око на филма" и ме свари неподготвена.

Толкова откровен рев му дръпнах. Усещането за собствената ми тленност беше толкова разтърсващо, че после три дена не седнах пред компютъра и не гледах никакви филми - в опит да живея по смислено. Аз по принцип избягвам крайните драми драми и сега се чувставм като мазохистка, защото си струва нещо да те изрита в друга плоскост и сега се чудя на какво още да се подложа.

С една дума - внимавайте с какво се захващате...

Аз правя аналогия с корейския "Първата любов на Милионера". Не съм се разчувствала особено на Snow Queen", a "A moment to remember" си го пазя като скъп, но не ме докара до тоя хал. Елементът на изнендата ще да е...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такъв рев му ударих... за втори път гледам филма, първия път не ми направи голямо впечатление, но днес като го изгледах... ЦЯЛ ЧАС ревах без да спра :D

 

И мен ме трогна много тази част, когато момичето искаше да скочи, но гълабите...

 

 

Много хубав филм, 10х за субките ^^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...