Jump to content

Recommended Posts

Много тъжен филм, тва направо не е човешко Още ми се свива всичко като се сетя за него .... а сериала го изтеглих ... но така и не съм се престрашила да го гледам ... сега разнообразявам с комедии да на събера малко смелост

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това беше първия японски филм, който гледах.

Забелязах субтитри, хареса ми описанието и ми стана интересно какъв ли ще е. Вече бях изгледала няколко корейски филма, но все още не бях на вълна азиатско кино, както съм сега и реших, че задължително трябва да го гледам.

Първо попаднах на тези клипчета в you2be:

http://www.youtube.com/watch?v=YlFxj8g7chQ&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=zu734fRj2Js&feature=player_embedded

 

После започна голямото търсене... Докато най-накрая го намерих. Все още имам чувството, че самото търсене на филма беше по-голяма тръпка от самия филм, но често се получава така.

Хареса ми. Беше по-различен от другите филми, които бях гледала дотогава. Ученическите истории с нещастни любови и трагични финали са сред любимите ми, но тук имаше нещо особено.. Няколко месеца след това започнах сериала, но той не ме грабна толкова и дори не го изгледах целия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен сериала е много по добър от филма. Но това няма значение. И на двете си изплаках очите. Цял ден съм плакала. Наще помислиха, че съм откачила - искаха да ме водят на лекар. За филма /и сериала/ историята е наистина много тъжна, но и също толкова красива. Заслужава си да се гледа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ми хареса сериалчето особено първите епизоди, после ми стана твърде тъжно. Определено Seto Koji ми стана любимец!

Това е темата за филма, за сериала темата е тук. <_<

Хаха там пък Мимето пита има ли бг субтитри. :tongue:

Ама що първо не проверявате с търсачката на сайта за субтитри? :blink:

Ето ги тук. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо не ме грабна. Може би причината, е че гледах първо сериала. Някакси действието във филма на моменти прескачаше, актьорите не се справиха добре с ролите си нещо неестествени ми седяха. С една дума недейте да гледате един след друг филма и серила.

 

 

Като се замисля дори репликите на места бяха абсолютно еднакви и единствената разлика е в това как се почва връзката им в началото.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Олелеее... това е филма!!!!!! Възножно най - якия , романтичен, мил , страхотн, хубав, и какъв ли още не филмммм ^^

ами краяяяя леллеле той направоооо <3<3<3<3 и саундтрака е убиец ^.^ и актьорите си ги бива : ) .... и с 2 думи няма празно мястооо...

рядко съм цифрила така на филми :) :) :) :) :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А, тоя филм ми взе акъла... Много бях против това да го гледам, щото ми се струваше, че е някоя сладникава тийн историйка.. Еми не беше сладникава... Целият сюжет си стоеше на място, играта на актьорите невероятна.. Като цяло знаех какво да очаквам, щото съм гледала и други филми с подобен сценарии, обаче имаше моменти като например:

 

крайният момент с гълъбите.. момента, когато той плачеше на дървото защото искаше да продължава да живее..

, които до такава степен ми повлияха на психиката, че вече четвърти ден не мога да ги изкарам от главата си..

Толкова не бях ревала на филм..

:asian:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спомням си, че миналата година го гледах по същото време. Днес ме налегна носталгията и реших да си го пусна отново. Исках да се почувствам като тогава, когато го гледах за първи път, но колкото и да се опитваш и надяваш, не е възможно същото чувство да се върне. Този филм винаги ми навява много меланхолични чувства и го свързвам с нещо определено, сигурно затова толкова го харесвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

з имах Хамлетовска дилема: да напиша или да не напиша мнението си за филма. но реших, че с коментариите филмите са поддържат "живи" и по тази причина ще си кажа и аз приказката.

Аз на любовни, и още повече - ученически, драми не плача. И бях сигурна, че няма да ме се случи, защото историята и краят ми станаха ясни още след първата трета на филм. Да не казвам,че трудно гледам японски филми - има нещо в тях - или прекалено мистично, или са някак с едри шрихи направени - липсва финес на разказването. Не ме улесняват да се потопя в историята, а мога безпроблемно да я остовя по всяко време. Ката че ли са недотам мотивирани, за разлика от анимациите им, напр.

Така стана и с тоя филм, почти докъм момента, когато девойката се върна от "морето" към "реката". Оттам насетне бяха наистина по-добри от предходните сцени. И аз изтърколих няколко сълзи на ключовите моменти. Обаче не смятам, че филмът е чак толкова добър.

Аз имах повече терзания от разни асоциации с темите от филма, понеже съм момичешка майка.

Общо взето - като повечето японски филми "ме удря" на мислене, отколкото на емоции.

Но лично за себи се забалязвам, че тия руси, бели сиви ит.н. коси на азиатците мисе "омязаха", както казваше баба ми и май затова харасап и момченцето. Нпарво ми беше като Юги- Ю:))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как не съм си писала мнението за филма по-рано((((...страхотен е!Пълен с емоции...наистина впечатляваща история,доста си поревах... :lol: Винаги плача на филми и този не беше изключение,но е истина ,че това от отзи орт филми ,които ти остават в съзнанието с нещо...винаги остава следа от тях и затова ще остане един от любимите ми

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Току що изгледах филма и известно време след това просто си седях и се чудех дали да проверя какво пише във форума. Въобще не мислех да пиша коментар, защото предпочитам впечатлението да отлежи поне eдна нощ, но предполагам, ако не пиша сега няма да пиша никога. Действително филмът е тъжен, но не по нов и неотразим начин. След като съм гледала няколко американски филма ( ест сюжетно откраднати или преработени от азиатските оригинали), а също и след A millionaire's first love, Azumi, както и аниме филми като The grave of the fireflies, The Girl That Leapt Through Time и навярно няколко други, за които ме е срам, че съм забравила, сълзите някак не идват толкова лесно. В такива моменти си мисля дали човек наистина не се превръща в коравосърдечна машина, след като е гледал твърде много и някак си просто се е имунизирал към чувството. И все пак не е така. Както при много други и мен ме възпряха размислите относно абсурдите във филма.

 

Някак си момчето се влюбва в момиче, което само е виждал и то няколко пъти. Спят заедно от едва ли не втория ден, откакто се познават при все, че японската култура е консервативна. Не знам дали всички момичета трябва да са толкова следникави и търпеливи, но мен лично тази концепция ме ядосва. Да не говорим за, както някой каза, липсата на библиотекарка, контрецептиви и ядосани родители, които трудно биха оставили 16 годишно момиче да роди дете. Но... до тук с критиката. Филмът все пак си заслужаваше и макар да не плаках ми се насълзиха очите и прекарах няколко минути в безтегловно мълчание в края. От както се разбра за болеста на Хиро, наистина филмът стана като че ли друг. Символиките, милите моменти, краят няма как да се подминат. А и двамата герои бяха наистана приятни за окото. Особено Мика имаше прекрасна усмивка.

 

Благодаря за темата, която ме накара да гледам филма. Макар да се ядосвах на моменти, не съжалявам, че му отделих време. А може и да проверя другите филми на актьорите.

Съжалявам за дългия коментар, но прясното впечатление просто си се изля. Oyasuminasai !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди малко го изгледах и реших, че няма да го оставя без коментар. Беше точно такъв, какъвто си го представях и исках да гледам. Мисля, че е малко прекалено наивен, но пак така ми и изглеждаше. В началото честно казано ми беше много смешно..абсурдния вид на Хиро (определено мисля, че рус японец не е никак добра идея..) направо ме разхили искрено:) А после с другата коса момчето си изглежда супер!!! После..като се започнаха абсурдните ситуации.. библиотеката, забременяването..Прекалено бързо се развиваше действието имам чувството. Ако беше по-плавно сигурно нямаше да е такъв ефекта.. ама и без това филмът е дълъг(или ми се стори?), та..не е имало време.

 

А след като намери Ю и се засичаха на мястото всяка Коледа започна да ми харесва наистина. Трогателен е безспорно. Успя да ме разплаче, което наистина трябва да си призная ми се случва много рядко. А аз обичам да гледам предимно драми и..ги гледам по много:) Много ми харесва символиката, красивите сцени и пейзажи. Посланията...като цяло съм доволна от филма:) Този тип филми обаче остават впечатлението, че чистата душа, искрената и силна любов вървят комплект с трагедия. То на филм няма как де, иначе ще стане сбозено, а целта в имено да изпъкнат качества като искреност, невинност.. чистота, кристална при това:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах този филм преди няколко седмици, но ми стана от любимите. Вярно, че като цяло сюжетът е клише, но ми хареса начина, по който е представен. Харума Миура бе идеалният Хиро. Мизусава Елена, която беше в ролята на Мика, ми хареса долу-горе. Много жално ми стана когато Мика загуби бебето. А след това се ядосах на Хиро, че я остави. Много гадно беше, че бяха разделени толкова време. Все пак накрая с всички сили се опитваха да наваксат загубеното време. Много тъжен край, но ако не беше такъв, нямаше да е толкова хубав филм. От "A Walk To Remember" не бях гледала толкова тъжен и красив филм. Много плаках последния час от филма, а и след това. Този филм наистина ме докосна и разчуства. Препоръчвам го горещо!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Толкова много неща се случиха за тези ~ 2 часа... Ама толкова много! Прекрасно поднесена любовна история, наистина развита по много красив начин. Питам се дали е възможен такъв сценарий в реалния живот да се блъснеш в някого и този съвсем кратък момент да предизвика интерес у него към теб...

Надеждата не умира, но... да знаеш, че края на нещо е близо, по толкова грозен и жесток начин те кара да се чувстваш безсилен и неспособен да промениш нещата... Как преживява такава болка човек!?

Любимата ми сцена от филма е,

 

когато Хиро и Мика се "ожениха" и след това той рухна и повтаряше "Не искам да умра". Изключително силен момент! Защото в другите филми, в които някой умира, той се прави на силен и няма подобни реакции от негова страна. А това винаги малко ме е дразнило. Затова толкова ценя тази сцена.

 

Спираща дъха игра на Харума Миура!!!

Мисля, че е излишно да казвам, че през целия филм плаках... все едно се случваше на мен. По няколко отделни кърпички за сълзите и за сополите. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз го гледах преди 1-2 седмици, въпреки че от доста време се каня, но сякаш не ми оставаше време. Както и да е. Не изчетох всички коментари, само последните няколко, но общо взето съм съгласна със написаното - силна любовна история, малко набързо развит сюжет, прекрасна игра и добър актьорски подбор, много емоции и плакане. Абе адски много ми хареса филма. И за да не се повтарям, само исках да добавя нещо.

 

 

Момента, когато Мика искаше да се скочи от моста и гълъбите я спряха... Беше някак си символично, обаче според мен трябваше да скочи... Не знам, така щяха да са заедно по някакъв начин. Казаха ми, че тези които се самоубиват остават някъде между света на мъртвите и живите, и все пак... Аз може би просто си търсех щастливия край, защото просто има филми, които не трябва да свършват така... Макар че от друга страна, ако Хиро не беше умрял, филма нямаше да е това, което е. Затова щастливият край тук според мен би бил точно това - Мика да скочи... (мое мнение...)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей,голям рев му дръпнах тая вечер с тоя филм.Това ми беше втория опит с японки филм и за мое щастие този път успешен :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...