Jump to content

Ukiwa: Tomodachi Ijo, Furin Miman (2021)


Recommended Posts

spacer.png

 

Ukiwa: Tomodachi Ijo, Furin Miman (うきわ ―友達以上、不倫未満―)
Страна: Япония
Също така известен като: Swim Ring: More Than Friends, Less Than An Affair
По мангата на: Munehiro Nomura - "Ukiwa"
Период на излъчване: 2021 – Август – 09 до 2021 – Октомври – 11
Време на излъчване: Понеделник 23:00
Формат: Renzoku
Жанр: Драма, Романс
Канал: TV Tokyo
Епизоди: 10
Режисьор: Hiroki Kazama, Ryo Ota
Субтитри: Английски

 

Участват:
Mugi Kadowaki като Maiko Nakayama
Naotaro Moriyama като Hajime Futaba
Juri Tanaka като Yu Tamiya
Fumiya Takahashi като Makoto Sasaki
Sakurako Konishi като Risa Atago
Shunsuke Daito като Takuya Nakayama
Misako Renbutsu като Ayumi Fukuda
Naomi Nishida като Masaru Futaba

 

Резюме: Заради работата на съпруга си, Maiko (Mugi Kadowaki) се премества от Токио в Хирошима. Сега те живеят в апартамент, предоставен от компанията. Съпругът на Maiko е на работа с дни, така че тя през повечето време, разговаря с Futaba (Naotaro Moriyama), шефа на съпруга и, който живее в съседство. Един ден Maiko научава, че съпругът и има връзка, затова все повече и повече се сближава с Futaba…
 

Свали :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ха, Мисаки Ренбуцу ли виждам в каста? Шунс'ке Дайто и Джури Танака? Интересно :) Добре, тъкмо ще има какво да гледам сред Кирей но Куни-то. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А, не бързам за никъде. Давам им карт бланш, защото имам корейски и китайски неща за гледане (в момента) бол. :) Тоя сезон при японците е най-сухо като гледам, много съмнителни/еднотипни драми.. дано другия сезон да се размърдат нещата. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

4 изгледани серии. Увлекателно. На всичко отгоре на няколко места чрез "лирични отклонения" засичам , че имаме с японците някои аналогични сравнения /фрази/преносни смисли и това е приятно. Сега пример не мога да дам, трябваше да си водя записки. Но в следващо такова съвпадение ще се постарая да го запомня. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това са тези за които има Ukiwa: 2 ?

Rie ми обърна внимание че за тях има паралелно мини-сериал към основния. А аз точно мърморех за тях двамата че са ми много подозрителни като включвания към Майко и Хаджиме. Не знам какво дават за тях в мини-сериала но подозирам че има обмен на информация. Жалко че мини-сериала не се превежда.

Ukiwa иначе има готов епизод 5 , който следва при мен за гледане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понякога е много объркващо с тези паралелни истории, които измислят.

Иначе Джури е в долната лява страна на постера, а Фумия-кун не знам, какво играе, но и той е от младите обещаващи таланти в Япония.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега отворих визуализация  за да видя кои са тези актьори.

Джури Танака играе грънчар. Уроци при него взима г-жа Футаба, те са в някаква връзка, каква по-точно не ми е ясно, но се води че тя "ходи" с него, т.е. изневерява на съпруга си Хаджиме Футаба. 

А Фумия Такахаши играе и в мини-сериала, той е колега на Майко Накаяма, работят в химическо чистене и има няма я анализира и то доста точно, "чете ѝ мислите" направо. Фумия в минисериала е със Сакурако Кониши. Тя пък е колежка на Хаджиме Футаба, на съпруга на Майко и всички те живеят в една сграда - фирмен блок се води. За Фумия освен че е колега на Майко в основния сериал още нищо не знаем. И тъй като има няма доста точно анализира и "подмята" разни неща на Майко , аз станах много подозрителна към тоз герой :896767:. Това преди да разбера че тече паралелна история в друг сериал. :happy:

Редактирано от Шоши-сан
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дайто играе г-н Накаяма, съпруг на Майко. Те са младо семейство и сериала започва с това как той се мести да работи в централния офис от провинцията. С него и съпругата му Майко. Настаниха се във ведомствената сграда. И апартамента им е съседен с този на семейство Футаба. Г-н Футаба е шефа на Накаяма а г-жа Футаба ходи на уроци при грънчаря, тя работи иначе. Двата апартамента имат съседни тераси, дели ги матиран параван не плътна стена. А изхвърлянето на боклука е цяла епопея :896767:, цял боклук роман стана до тук в сериала с тоз момент.  Та така.

Аз имам още един готов за гледане епизод. Следва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи на главната е съпруг, но няма да има много екранно време. Жалко за този чудесен актьор.  Напоследък не можем да го гледаме често на екрана.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това заглавие се очертава да е от тези където няма главни и второстепенни герои. Всички са обект на внимание. Със своето екранно време. Излегах 5 и от превюто за нататък очаквам много интересно и силно заглавие до края. Ще се нищи човешката природа. На всички до един. Да е жив , здрав и мотивиран преводача. 

В първите 4 епизоди така да се каже "нахвърлиха" сегашните действия на наличните герои. А от 5 започна вече по-дълбокото запознаване с тях. 

Има интересни режисьорски хрумки като "лирични отклонения". Харесват ми. Даже в първите епизоди имаше няколко които напълно аналогични на наши поговорки, нарицателни. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледан. Всички 8 епизода са преведени на английски , така че който иска и може е готово "за атака" това заглавие.

Нямам забележки. Всичко финално мина без излишна драма. Всеки осведомен, взима информирано решение след като мина през своята "мисловно-емоционална криза" и продължи нататък с живота си. Напълно здравословно. Освен всички плюсове на това заглавие като сценарий и каст , да похваля творческия екип за приятните и на място не една и две метафори. Не само с пояса.

Напълно доволна съм от този сериал.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...