Jump to content

Recommended Posts

3CHNlXT8yLbfTYGZ0Lhox1Bn53x.jpg

Off Topic

6QqOuzGgTGsjyVBycMBiCgsCZoZ.jpg

 

Wish / Hope (望み)
Също така известен като: Nozomi
По новелата на: Shusuke Shizukui - "Nozomi"
Страна: Япония
Премиера: 09 Октомври 2020
Времетраене: 108 мин.
Жанр: Криминална драма
Режисьор: Yukihiko Tsutsumi
Субтитри: Английски

:imdb:

 

Участват:
Shinichi Tsutsumi като Kazuto Ishikawa
Yuriko Ishida като Kiyomi Ishikawa    
Kenshi Okada като Tadashi Ishikawa
Kaya Kiyohara като Miyabi Ishikawa
Masaya Kato като Toshitsugu Teranuma    
Yoshie Ichige като Fumiko Oda
Shota Matsuda като Shigehiko Naito
Raita Ryu като Tsuyoshi Takayama

 

Резюме: "Нашият любим син убиец или жертва?"
Kazuto Ishikawa (Shinichi Tsutsumi) е първокласен архитект, женен за Kiyomi (Yuriko Ishida) отглеждайки син Tadashi (Kenshi Okada), който посещава гимназия и дъщеря Miyabi (Kaya Kiyohara), която посещава средно училище. Те живеят заедно в изискан дом, проектиран от самият Kazuto. Един ден синът му Tadashi, ученик в гимназията, е ранен и трябва да се откаже от футбола. След този инцидент младият мъж започна да се прибира все по-късно, докато една вечер въобще не се прибира. Притеснен Kazuto решава да се свърже с полицията, но научава, че съученичка на Tadashi е убита, а самият Tadashi е издирван от полицията по подозрение за участие в този случай…

 

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тежък. Покъртителен! Много теми засяга тази лента, но най- важната е свързана с човешката жестокост и способността му да съди, преди да знае истината. А тя излезе на яве и въпреки че беше толкова тъжна и потискаща, спаси едно семейство. Както и да го погледнем, при всички случаи, семейството щеше да изгуби много. Важното беше да спаси целостта си.

За пореден път японците показват психологическия аспект и последици от дадено престъпление, както и реакции, гледни точки.

Заснемането е на ниво, играта също. 

Да си призная, аз също почти до последно се надявах като майката, понеже ставаше дума за 3ма избягали, но когато бащата откри униката, вече беше ясно, какво се е случило.

Шота Мацуда в ролята на много мистериозен журналист.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хареса ми. Размисли ме на няколко пъти сюжета. Това което ми се стори странно-нелогично го отнесах на "японски нюанси". Можеше още да поровят в човешката душа. С толкова/това което показаха в този филм бе добре.

Spoiler

Аз не разбрах защо само 2 варианта разгледаха в цялата ситуация. На мястото на семейството аз бих вярвала и бих се надявала да е жив и да не е нито жертва нито причинител/убиец/ наранител. Това и при дадените ми на мен като зрител факти за семейството и криминалния казус от началато на филма.

От режисьора Yukihiko Tsutsumi съм гледала и други психологически драми.

 

Shinichi Tsutsumi  и Yuriko Ishida съвсем до скоро пак ги гледах в ролите на семеен дует в Tsuma, Shougakusei ni naruТук различни.

 

Относно реакциите на околните хора дето чули не дочули но ... вече с мнение. На това му казвам първичност. И съвсем не ми понася това. Признак на емоционална простотия/ махленщина. За съжаление пълно с такива/такава повсеместност. Радетел съм на първо помисли а после приказвай/действай. 

По реакцията на тримата члена на Ишикава - майка, татко и сестра може цял отделен филм да се напише. Тъй като и тримата почнаха от три различни начални точки.

 

 

Редактирано от Шоши-сан
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Режисьорът е добър. Има силни попадения.

Можеше да има повече дълбочина в образа на сина. За не го почти нищо не разбрахме до финала. Аз даже тях надежда, че е успял да се измъкне. Беше мистерия, докато не разбрахме, колко нелепо се е получило.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...