Jump to content

Recommended Posts

Постерът е абсолютно отблъскващ. Чудех се, кой би се заинтересувал от подобно нещо, а то взело, че станало масов хит. Защо ли не съм изненадана?!

Ако искате да разберете, откъде копират всички през последните 20г., гледайте Кралската битка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 13.10.2021 г. at 0:50, fractal написа:

А сравнението че игра на тронове е най-ужасния, ще припомня (или не сте ги знаели) - европейската стара фантастика Lexx , класиката The Outer Limits базирана на истории и адаптации на някои от най-известните американски фантасти, включително на Стивън Кинг и отново на Дж. Мартин, както и новите прелетяли набързо Падащи Небеса

Хич, не ме привлича Squid Game, особено с всекидневното мрънкане на детето, че иска да го гледа, защото всички в училище говорели за това. И после обяснявай на десетгодишно, че може да се запаси с кошмари за дълго време напред. Но... ако Lexx е по-ужасно, да взема да го гледам тайничко от разни десетгодишни този Squid Game. :D  Лекс ми е от любимите фантастики и ми се струва очарователно саркастичен. Корейците обаче успяват да докарват степени на извратеност, които не знам дали ще изтрая.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За здравословни кошмари точно около 10 или на 12 съм гледал може би определяният за най-ужасното нещо - филма "Нещото". Спомням си че се бяхме събрали у нас да го гледаме още по следобедно време, но половината се отказаха още по средата. Наскоро мисля му правиха римейк, имало е и една такава серия в „Досиетата Х“

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моят детски кошмар е “То” 1990. Гледах половината и после ме беше страх да вляза в банята. "Нещото" е класика в ужасите. "То" сега ми се струва тъпичко, но тогава ми прекърши възприятията в цирка.

“Squid Game” сигурно ще спечели обаче, ако се съревновават не по ужасност, а по-количество нездравословни идеи, които могат да хрумнат на ученици, пък и на големи с незряло мислене…

Редактирано от Maria
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От "Нещото" не ми мигна окото, щом е фантастика не можеше да ме уплаши. Поредицата "Писък" ми беше любима заради напрежението и разнообразните убийства :rolleyes:. Най-гнусен и страшничък ми беше поредицата филми "Пъзелът", обаче това не ми попречи да ги изгледам за 2 дни около един Хелуин :28558:. Обичам го този празник :es:. Вчера подгрях за него с "Хелуин убива" - голяма глупост и абсолютно безсмислен сюжет и касапница. Ето от такива филми трябва да се пазят подрастващите, а подобни ужаси са безброй и те си ги гледат. Седнали да ми се притесняват от Squid Game. Сериала не е нито страшен, нито ужасен, а много интересен, увлекателен, много психологически, социален и поучителен. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 5 часа, gig911 написа:

Вече и кучетата на звездите са облечени в стил  Squid Game.

Инстаграм

 

 

Горкото куче, но е сладко :lol: Мисля че всички за Хелоуин ще се облекат като тях (red soldiers) или със зелените екипи. :lol2:

 

Мисля че само аз не гледам ужаси, като малка съм гледала няколко и не можех да спя с дни :д Най ми бяха интересни комедийните серийки 'Scary Movies' :lol:

Редактирано от melis95
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо, което никога не съм си представяла, че ще науча от корейски сериал: Колко различни игри има с гелнички :lol::lol::lol::lol::lol::lol: 

Ние само си ги блъскахме като на кърлинг. Това за четно/нечетно никога не съм го чувала :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес моите първолаци всяко, ама всяко междучасие настървено и много колективно играят една игра на широчкото зад чиновете. И аз, доволна от такова разбирателство и мир, викам на едно: "О, браво, играете на Замразяванка!" Пък то: "Не госпожо, това е Скуид гейм, игра за големи от един филм, дето не изгаряш, ами те застрелват с пушки и пистолети. Вие не я знаете" :dunno: И преди малко чета, че някъде вече играта ескалирала в насилие сред децата. :wacko:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 20.10.2021 г. at 22:12, kitket написа:

Днес моите първолаци всяко, ама всяко междучасие настървено и много колективно играят една игра на широчкото зад чиновете. И аз, доволна от такова разбирателство и мир, викам на едно: "О, браво, играете на Замразяванка!" Пък то: "Не госпожо, това е Скуид гейм, игра за големи от един филм, дето не изгаряш, ами те застрелват с пушки и пистолети. Вие не я знаете" :dunno: И преди малко чета, че някъде вече играта ескалирала в насилие сред децата. :wacko:

 

Коте, бива ли да не я знаеш! Но не се притеснявай. Като прочетеш темата, ще разбереш, колко е поучителен сериалът и оттам, че няма нищо лошо да играят, щото вкъщи всичко са им обяснили. Така, като се изучат още от първи клас и я играят в началното, ехее в гимназията вече,  чакай, та гледай. :unsure: 

Само че, недай Боже да стане сакатлък, нали се сещаш- училището и учителите виновни. Иди обяснявай после, че баба ти не е мъжка .

В първи клас, на който преподава Котето, едва ли учениците са го намерили, свалили и гледали сами сериала.Същите тези родители, дето имат време да гледат сериали  от сорта с децата си, реват масово, че нямат време за онлайн обучението на децата си. Странно!

 

Off Topic

В момента, в Пловдив има спор в едно училище, във връзка с някакво ново обучение онлайн, където се появява гола снимка при ученик и естествено училището, учителите са виновни, че не са забранили всички платформи предварително, което естествено изключва автоматически децата да могат да работят, но това се игнорира. Учениците ,видите ли, са свети води ненапити, но лошото училище им предлага изкушения.

 

 

 

Уточнение.

Нямам нищо против, кой какво гледа, смята за хубаво, поучително и т.н.  и нямам намерение да влизам в спор- това си е личен избор и всеки има своето право на виждане и мнение, което уважавам. Моето е това.

Редактирано от Lawandula
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Off Topic

Пусто да му се не знае и аз не искам да влизам в спор. Мисля, че като напишеш нещо това ти е мнението и точка. Но именно прехвърлянето на отговорност не харесвам. Цялата ни действителност е такава. Да много родители не контролират децата си. И да, пак твърдя, че трябва да се разговаря. Това е есенцията. Обаче всички институции носят някаква отговорност. Не искам да обидя никой, сигурна съм, че още има учители по призвание. Но хайде да сме честни много са малко и за жалост нямах късмет да попадна на такъв при отглеждането на детето си /в случая имам предвид да го вдъхнови или запали по някакъв начин по отношение на учението, всичко е просто отбиване на номера/. Примери за незаинтересоваността им имам много. И пак не се отнася само за училището, комплексно е. Та какво се случва: нас не ни итнересува - виновни са учителите; и нас не ни интересува - виновни са родителите; нас пък още по-малко ни интересува - виновни са еди кои си и така до безкрай. В основното училище на детето ми ставаха сакатлъци, като от екшън филм още, когато беше първи клас /бях свидетел, а учителките не разбраха какво се случва, докато родителите не се затичахме да разтърваваме децата/, та и преди това са ставали, а се води елитното в квартала ни. Преди реализирането на този сериал. Кой е бил виновен тогава? Незаинтересоваността и безхаберието, но не само на родителите. Ситуацията вече е на степен почти невъзвратима. Кой ще се погрижи за проблема. Въпросът съществува от много време. Сега просто ескалира, поради гореизброените фактори, които са едва малка част.  Думата по начало беше за подрастващите и слагам 14-годишният си син в това число. Ами в неговият клас не играят тия игри.

 

Послепис: "В първи клас, на който преподава Котето, едва ли учениците са го намерили, свалили и гледали сами сериала." - ще се изненадате какви неща намират сами, дори в първи клас. В пъти по наясно са от много възрастни. А и не е въпрос само на търсене от тях, нещата сами ги намират.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Off Topic

Аз направих проучване и съм убедена, че сериалът, КОЙТО В ПРОЧЕМ Е ЗАБРАНЕН ЗА ЛИЦА ПОД 18 Г ВЪЗРАСТ, сам е купил телефони, таблети, лаптопи, ексбоксове и т.н на тези непълнолетни деца от всички статии, той им е пуснал епизодите си, за да ги накара агресията в тях да ексалира, дет се вика - баланс да има - няма само да оглупяват от тик ток..... (кажете ми този световен, популярен феномен сред децата, Тик Ток, с какво ги поучава?)

Съжалявам, колкото и груба да прозвуча, но не мога да мисля страдално за презадоволени деца без родителски контрол, когато знам, че някъде на юг има такива , които умират от недохранване и за тях никой не пише .... 

,

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Off Topic

 

Ките,едно предложение, що не се почне да се преподавам вече математиката така. Да им е интересно,атрактивно на децата,да привлечеш внимание

Щот с друго едва ли би могла...Детски филмчета от едно време, забрави...

Една пушка и 34 хвърчащи кървави глави.

Кой направи това?

И започваме да разсъждаваме.

Кой стреля, защо стреля, кога стреля, с какво стреля, по кого стреля?

 И накрая: кой ще иска да участва, за да открием отговора. Супер игра!!

Всичко ще им развия и мислене, и пресмятане и фантазия и умения, не дай си боже с тази игра.

Защото именно такива игри се играят от децата. И не само от тях... Целият свят е лумнал да играе,до състояние да се бърка и слива играта с реалността...

За жалост това е истината.

 

 

Редактирано от lukreciana
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Играта я играят, защото я видели от по-големи братя, сестри, приятели и от клипчета в интернет. Да не си кривя душата, все пак е доста безобидна засега, като се изключи "разстрелването", когато много зрелищно се мятат по пода. Аз веднага си спомних времето, когато дойде великата глупост, наречена кеч. Как ли не се опитвах да го спра в клас, и с добро, и с лошо, така и не успях, докато след едно "тръшване" не се разкървавиха две глави, родителите най-сетне се задействаха и работата се прекрати. Почти. Та, сега дано си останем на безобидното ниво.

Малко продукции постигат такава известност и разпространение, това си е сериозен успех. И, макар темата да не ми е интересна и няма да го гледам, се радвам, че корейски сериал завладява света.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Off Topic

В Бургас (май беше там), едно дете беше прието в спешното, защото глътнало някакви топчета, заради клипче което гледало в ТИК ТОК. ...... 

Аз не отричам негативното влияние на сериала сред младежта, но предпочитам да го коментирам чисто и просто като продукция, тъй като негативните влияния в световен мащаб са хиляди и примери могат да се дават много. Да, света върви на зле и то от 30 години насам бавно затъваме морално. Ако искаме всичко да е цветя и рози, да живеем мирно и спокойно, нека върнем комунизма- без телефони, таблети и компютри, с режим на тока и водата, две телевизии, една бакaлийка в града и банани само по Коледа. :D 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето ви един анализ на сериала, в който са показани повечето глупости и недомислици в сценария и режисурата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като обобщително мнение за сериала ще кажа, че за мен не е нещо изненадващо като продукция, но е различен, много добре направен, със страхотно подбрани актьори,  актьорска игра, подлудяваща музика и колоритно-цветна сценография. След финалния епизод остават много неразкрити неща, но смятам скоро да го гледам отново, защото има дълбока детайлност, която мисля че на много пъти ми убегна. :D Историята поставя сложни морални въпроси, което много ми хареса и кара зрителя след всеки епизод да се пита дали даден герой е постъпил по най-правилния начин, ако изобщо има такъв....

Off Topic

В сериала е застъпена наболялата социална тема, като основните персонажи са коренно различни характери, но всички стигнали дъното. Участието в една такава игра показва колко може да издържи физически и психически човек, за да оцелее. Реално и животът им извън играта е такъв, но тук ако се провалиш, смъртта идва по-бързо. Жестокост и човечност си опонират през целия сериал, и дори във финалната игра, когато един срещу друг застават приятели. А имаше начин да се спасят и двамата, но страхът за мизерния начин на живот навън при 218, надделя ...... Жестокост срещу човечност се противопоставят и при срещата на номер 456 с дядото, който така и не ми мина през акъла, че може да е баща му. Ама дали е така? Това, че превърнаха един човешки живот в повод за игра беше много гнусно. Но пък това, че все пак 456 спечели говори, че има човечност и надежда в хората, както при него. А той вече една година не се предава лесно в играта с живота. За мен е нормално е да не ползва парите. Това са парите на около 400 мъртви души и техните семейства. Това, че той е спечелил може да се тълкува, че непряко е участвал в тяхната смърт. Това, че реши да се върне в играта, а не при детето си, за мен също е нормално. Той няма семейство вече, майка му почина, детето му е при майка си и има нов баща. Единственото, което може да направи е да влезе в играта , и освен да се опита да я унищожи, да открие имената на всички участвали, за да помогне на семействата с парите им, както спаси братчето на севернокорейката. ;) 

 

Честно казано, не знам дали искам да има втори сезон. За мен сериалът може да приключи и така.

Off Topic

Главният, макар и спечелил е жертва на играта и няма как да се "измъкне" от нея, за това влиза за да прави опити да я унищожи и да намери имената на всички загинали участници.

Брата на полицайчето (Предната маска), също жертва на играта, е полицай, принуден да се издига в йерархията сред персонала на играта, за да може един ден да я унищожи . Една приятелка ми каза, че е прибрал малкия си брат при себе си. Да кажем, че е така и двамата започват да действат по унищожението на играта. ... 

Виповете, както видяхме са живи и здрави, следят си всички участници напуснали играта, което говори за голям контрол. А това, че играта се играе от дълги години - че няма как лесно да бъде спряна.

Майката на номер 218, вечно е сама, синът й вечно е някъде, (а сега и мъртъв), и най-накрая получи "син". 

Героят на Гонг Ю е само за красота :wub:, мисля, че няма връзка с главните отговорници за играта. :D 

Тук се усещаше американско влияние в продукцията, опасявам се, че при един втори сезон, то ще е по-силно. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...